‘Nepnieuws’ als excuus voor regulering

Door op 24 maart 2017 om 09:00 | 23 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Draadomroep_-_Museum_van_de_20ste_EeuwSinds de overwinning van Donald Trump in de Amerikaans presidentsverkiezingen is ‘nepnieuws’ het nieuwe buzzwoord. In plaats van dat media zelfonderzoek doen en opiniepeilers hun methoden tegen het licht houden wordt de schuld bij het volk gelegd. Mensen zouden op het verkeerde been worden gezet door nieuws dat nep is. Dat vraagt om bestrijding en de overheid krijgt daarbij uiteraard een rol toebedacht. Lees verder »

Integratie of desintegratie EU

Door op 22 maart 2017 om 09:00 | 11 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Na Brexit en de toenemende Euroscepsis in de verschillende Europese landen lijkt men in Brussel ietwat zenuwachtig te worden. Minstens vier Europese regeringsleiders hebben opgeroepen tot eu-flag-dorenseen federale unie – ‘om de relaties tussen de Europese natiestaten te verbeteren’. Verder publiceerden een aantal parlementariers uit Frankrijk, Italië, Duitsland en Luxemburg een brief in de Italiaanse krant La Stampa. Lees verder »

Grote zekerheid onder zzp’ers over eigen ondernemerschap, onzekerheid bij opdrachtgevers neemt toe

Door op 21 maart 2017 om 10:21 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

1612-ZZPbovenstaande kop, haal ik uit een onderzoek van de KvK: KvK-ZZP Dit nav dat 122.000 zelfstandigen het afgelopen jaar een of twee opdrachten misliepen, vanwege de nieuwe regelgeving de wet DBA. U kent onze rubriek hier: wanneer we nog meer regelen, hoeft er niets meer geregeld te worden. Het ZZP-DBA regelgeving gedrocht is er weer een ‘mooi’ voorbeeld van:  Lees verder »

Van plantageslaaf tot overheidsslaaf

Door op 21 maart 2017 om 04:00 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

In relatief korte tijd is zich de ontwikkeling aan het onttrekken. De huidige belastingbetalende westerse slaaf die van zijn inkomen een percentage moet ophoesten waarbij dat van de negentiende plantageslaaf verbleekt, is niet alleen belastbaar, maar tevens aanzienlijk beter traceerbaar dan zijn negentiende-eeuwse lotgenoot die kans zag van het erf van zijn eigenaar te ontsnappen.asdfdf Lees verder »

De formatie (en de grondwet)

Door op 20 maart 2017 om 20:20 | 16 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Thierry-Baudet-750x350De verkiezingen zijn afgelopen, en dus is het tijd voor de formatie van een kabinet. Iedere partij heeft zo zijn voorkeuren voor een nieuw kabinet en levert deze momenteel in bij informateur Edith Schippers. Aan de hand van al die wensen en eisen gaat Schippers kijken wat de mogelijkheden zijn om vervolgens, na overleg met de koning, met enkele partijen te onderhandelen zodat uiteindelijk een nieuw kabinet kan worden gevormd. Lees verder »