Een beetje water bij de wijn

Door op 19 maart 2018 om 06:00 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: Wat ziet U als belangrijkste aanvalspunt op libertariërs? Opperdienaar: Onder druk wordt alles vloeibaar zeggen ze wel eens en als je als overheid de druk opvoert, worden de principes van libertariërs een beetje vloeibaar. Dat is waar je ze pakt. Ze hoeven maar een beetje water bij de wijn te doen en je hebt ze te pakken. Neem nu staatsgrenzen. Normaal zouden libertariërs alleen de grenzen van prive eigendom erkennen. Maar als de jihadis en socialisten binnen stromen, worden ze bang. Terecht natuurlijk. Dan gaan sommigen met lood in de schoenen naar hun heersers toe om ze te vragen die grenzen dicht te gooien. Ze gaan hun overheid vragen ze te beschermen. Lees verder »

Libertarisch erfgoed Walther van Hulten gered

Door op 18 maart 2018 om 15:25 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Walther van Hulten was een van de stabiele stille krachten vanaf het begin van het libertarisme in Nederland. Hij is onlangs overleden. Louk Jongen heeft een in memoriam geschreven. Het was de wens van de familie dat zijn libertarische nalatenschap behouden bleef. Met dit artikel wil ik Walther nogmaals herdenken aan de hand van de aangetroffen boeken en documenten in zijn nalatenschap. En deze delen met de lezers van Vrijspreker. Lees verder »

Het vreselijke lot van de boeren in Zuid-Afrika

Door op 18 maart 2018 om 13:50 | 15 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De blanke boeren in Zuid-Afrika zijn al tientallen jaren het slachtoffer van ernstige criminaliteit, en nu dreigt ook nog hun land te worden afgepakt door de regering. Gelukkig komt er langzaamaan meer aandacht uit Nederland en België voor hun lot. Zo hield Barbara Pas van het Vlaams Belang onlangs de onderstaande toespraak in het Belgische parlement. Volgende week een artikel over de libertarische oplossing voor dit probleem.

Belasting op vliegtickets

Door op 16 maart 2018 om 09:24 | 11 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De fractie van GroenLinks in de Eindhovense gemeenteraad stelt voor om een belasting op vliegtickets te heffen. Het gaat om een bedrag van één euro per ticket. Weet u welke belasting ook met een gering bedrag is begonnen? Lees verder »

De overheid maakt meer kapot dan je lief is

Door op 15 maart 2018 om 03:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De meeste libertariërs weten al dat overheden de grootste plaag zijn die de mensheid heeft getroffen omdat ze bekend zijn met de Democide cijfers die duiden op een slachting van meer dan 260 miljoen van de eigen onderdanen. Dezelfde onderdanen die ze pretenderen te beschermen en die ze voor die wanprestatie ook royaal afpersen. Onderdanen die zuchten onder andere heersers worden ook massaal afgeslacht in oorlogen gevoerd door de Staat (en grotendeels gefinancierd mbv centraal bankieren), dus die tientallen miljoenen arme zielen mogen erbij op worden geteld. Lees verder »