Overlijden Hub Jongen.

De nestor, mede-oprichter van de libertarische beweging in Nederland en aanjager van Libertarian International is plotseling overleden. Hub was de oer-libertariër en de onvermoeibare, altijd bezige organisator, schrijver en inspirator voor alle libertarische gebieden en uitingen. Of het nu Vrijbrief, Vrijspreker, discussie, promotie, of politici aanschrijven was, Hub zette het in gang en was er altijd mee bezig. Meer dan 6.500 artikelen van hem op de Vrijspreker geven niet alleen werklust maar ook visie, zuiverheid en enthousiasme voor het Libertarisme weer. Zijn geest blijft bestaan in de talloze artikelen op deze site, maar ook u kunt deze levend houden door te continueren waar hij heeft moeten stoppen. IMG_1190

Gevestigde orde wil ‘zetelrovers’ aanpakken

Door op 24 juni 2016 om 08:00 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

80px-Raubritter3De Tweede Kamer broedt op maatregelen om afsplitsers aan te pakken. Afsplitsers zijn volksvertegenwoordigers die hun fractie verlaten en hun zetel meenemen. Omdat de meeste volksvertegenwoordigers hun verkiezing aan hun plaats op de kieslijst te danken hebben en doorgaans niet aan voorkeursstemmen, spreken de achterblijvers in zo’n geval steevast van ‘zetelroof’. De zetel is – in hun redenering – immers van de partij, niet van degene die deze bezet. Lees verder »

Goodbye EU

Door op 24 juni 2016 om 06:53 | 42 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

EU_Brittain outHet ondenkbare is gebeurd. De Britten hebben de EU de middelvinger gegeven. Met 52 tegen 48 procent. Decennia lange pro Europese voorlichting heeft gefaald. De Britten willen uiteindelijk toch vooral door hun eigen politici belogen worden. En hebben geen behoefte aan een laag bureaucraten daarboven. Lees verder »

Es ist wieder da

Door op 22 juni 2016 om 07:57 | 33 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

duits autootjeDe Duitsers worstelen als geen ander Europees land met politieke correctheid. Cultureel marxisme viert er hoogtij. Trots zijn op je eigen land is daar bijna een misdaad. Onderstaande foto’s geven me een gemengd gevoel. Het is iemand die taboes doorbreekt. Die de politieke correctheid de middelvinger geeft. Tegelijkertijd is nationalisme geen antwoord. De gedachte dat je moet sterven voor je land heeft nogal wat ellende gebracht. Lees verder »