Help, . . . als u ook Vrijheid wil. De weg naar Vrijheid

Weg naar VrijheidVrijheid is het ontbreken van geweld van andere mensen. Als u dat ook wilt, dan is er  maar ;e;en manier: U en zeer veel anderen moeten nu besluiten om er ook iets voor te doen. *****Iets,  hoe klein of gering dan ook, maar IETS. Want dat iets van velen kan als een olievlek procedure gaan werken. De vraag is dan direct: Wat kun, wit, durf je te doen? Lees verder »

Een alternatieve ecologische verbindingszone bij Renkum

Door op 24 april 2014 om 05:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hertjeIn voorgaande artikelen [1] en [2] hebben we gezien dat men heel veel geld heeft verspild om een Renkums bedrijventerrein om te bouwen tot een belemmering in de ecologische hoofdstructuur van Nederland. Waren er alternatieven? Zeker, de bossen ten westen van het bedrijventerrein hadden met minimale beheersmatige aanpassingen geschikt gemaakt kunnen worden als ecologische passage. Ik presenteer enige foto’s die voor zich spreken. Lees verder »

rekenen met Ratio, het banenplan zorg

Door op 24 april 2014 om 03:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

slaveDe fictie van de maakbare samenleving vereist dat de overheid ook in staat is werkloosheid op te heffen. De afgelopen decennia hebben we tal van banenplannen zien komen en gaan. Met al die overheidsbemoeienis zou je toch verwachten dat de werkloosheid intussen is opgelost. Niets is minder waar. Vandaar dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afgelopen dinsdag met een oplossing zijn gekomen. Ze hebben een banenplan voor de zorg sector gepubliceerd. Lees verder »

bromfiets kenteken werkt niet tegen diefstal

Door op 24 april 2014 om 01:37 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

slaveOoit had je brommer alleen een verzekeringsplaatje. Ieder jaar een andere kleur op een gele achtergrond. En een geel doorslagformuliertje als aanvullend bewijs van je polis. De staat moest de bromfietseigenaar beschermen tegen diefstal, vandaar dat er een kentekenplicht kwam die de diefstallen diende te ontmoedigen. In 2005 was deze doorgevoerd, tot 2007 konden bestaande brommers gemakkelijk worden gekentekend. Lees verder »

Weet u wat het verschil is?

Door op 23 april 2014 om 12:02 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VerschillenDe Vrijspreker ontvangt regelmatig vragen over gelijksoortige zaken maar die in de pers en bij de borrelpraatjes volledig anders worden beoordeeld. Zijn ze dan ook anders? En waarom begrijp ik dat “anders zijn” dan niet?***** Is er een algemeen antwoord, of moet je elk geval op zichzelf bestuderen? Lees verder »

De Bitcoin moddercampagne

Door op 23 april 2014 om 10:00 | 8 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De grootste hindernis voor Bitcoin is niet technologisch of juridisch. Het is Bitcoinssociaal. Een brede en algemene acceptatie van de virtuele munt is een hevige slag voor fiatgeld. Dus de gevestigde orde en de media doen er alles aan om Bitcoin in een kwaad daglicht te stellen. Tegenslagen (China bijvoorbeeld) worden benadrukt en positieve ontwikkelingen (ATM, Dark Wallet) verzwegen. Lees verder »

De Moraal Van Het Kapitalisme

Door op 22 april 2014 om 16:44 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

ATLAS SHRUGGED Ayn RandOp zondag 11 mei as. zal Yaron Brook, directeur van het Ayn Rand Institute, ( ARI )een lezing geven in Crea, het cultureel studentencentrum van de Universiteit van Amsterdam, met de titel “De Moraal van het Kapitalisme”. Aanvang 16.00 uur, entree 5 euro, studenten gratis. Lees verder »

DigiD

Door op 22 april 2014 om 08:32 | 12 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

tsja ik moest er aan geloven, had een DIGID nodig om met de overheid te communiceren. Lees wat ik tegenkwam toen ik een gebruikersnaam moest opgeven: Lees verder »