Hub over de overheid en de economie

Door op 25 augustus 2016 om 01:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hubToen het kabinet balkenende II in 2003 aantrad verklaarde men trots dat men de economie wel even zou gaan herstellen. Hub had hier zo zijn twijfels over, ik haal het volgende artikel van zijn hand aan: Als je de regeringsverklaring leest, en de discussies in het parlement volgt, zou je zeggen dat zij echt menen dat zij dat gaan doen. Lees verder »

100 leugens. 7. een minister heeft veel macht

Door op 24 augustus 2016 om 01:00 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De helft van ons nationaal inkomen loopt via de overheid, en de andere helft daarvan wordt in hoge mate mede bepaald door wetgeving vanuit de overheid. De macht ligt dus bij de staat. We hebben 225 kamerleden. Verdeeld over de Eerste en de Tweede kamer. Dus de gemiddelde macht per kamerlid is relatief beperkt. We hebben de laatste tijd ongeveer een dozijn ministers, waaronder de minister president. Zou de macht dan liggen bij de ministers? Lees verder »

Strengere immigratieregels?

Door op 23 augustus 2016 om 10:40 | 19 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

paspoortenStrengere immigratieregels zijn niet zo gek. Uit Bicker/Katelski :Voor veel kiezers in ontwikkelde Europese landen is het burgerschap het meest waardevolle bezit – meer geld waard dan hun huis, hun spaargeld of hun pensioen. Als de voordelen van dat burgerschap gratis worden weggegeven aan miljoenen nieuwkomers, dan wordt dit activum gedevalueerd. Het is verbijsterend dat Angela Merkel helemaal ongelukkig wordt als de Europese Centrale Bank geld bijdrukt, maar zonder blikken of blozen een miljoen paspoorten laat drukken zonder na te denken over de devaluatie die dat impliceert voor bestaande paspoorthouders. Lees verder »

Bella gerant alii

Door op 23 augustus 2016 om 04:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De Amerikaanse immigrant Khan verloor in Irak een zoon die daarheen afgereisd was als soldaat. Ik betreur uiteraard het verlies aan leven dat hier is opgetreden, zoals ik ook betreur het verlies aan levens dat optreedt onder Irakezen.adfdf Lees verder »

De waarheid begint hier en eindigt daar

Door op 22 augustus 2016 om 06:00 | 12 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: Mensen willen altijd rationeel overkomen in een discussie en komen dan vaak met een verhaal over oorzaak en gevolg om de ander te overtuigen hoe de wereld werkt. Toch is het niet altijd waterdicht. Hoe komt dat? Opperdienaar: Oorzaak gevolg verbanden zijn niet direct waar te nemen met je ogen of oren of tastzin. In die zin zijn deze verbanden net zoiets als eigendomsrechten, die ook niet direct zijn waar te nemen. Beide verschijnselen schreeuwen dan ook om manipulatie. Je kunt correlaties objectief waarnemen tussen 2 of meerder dingen, maar geen oorzaak gevolg verbanden. Het is echter wel heel verleidelijk om de stap te maken van correlatie naar oorzaak/gevolg relatie. Het is daarom 1 van de meest gemaakte fouten. Lees verder »