Koningsdag/monarchie, of Republiek, of “NOTA (None Of The Above)?

Door op 27 april 2015 om 11:41 | 12 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

KONINGVandaag vieren veel Nederlanders Koningsdag. Dit is tevens een aanleiding om te filosoferen over waarde en nut van Monarchie, Republiek en/of andere vormen van heersen.*****Om de discussie te stimuleren verwijzen we naar een artikel van Arjen Lubach in de NRC:***** “Tien argumenten VOOR de monarchie ontkracht, alcohol en een dag vrij beter dan zwaaiende koning in touringcar. www.nrc.nl    Lees verder »

Ze noemde Hem bij zijn naam

Door op 27 april 2015 om 06:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Seal_Of_The_Executive_Office_Of_The_PresidentVrijspreker: Volgens de eerste wet van de Opperdienaar is het vergrijp waarvoor iemand ten val komt kleiner naarmate hij een grotere moordenaar is. Is dit ook een omkering? Opperdienaar: Ja dat is inderdaad één van de Orwelliaanse omkeringen zoals die al eerder besproken werden. Ik zag dit laatst ook weer duidelijk worden bij de super kritische pers tijgers die de voorlichter van president van de verenigde staten het vuur aan de schenen leggen. Eén van de journalisten had het gewaagd om aan Barry -we tortured some folks- Obama te refereren als ‘Obama’ in plaats van ‘president Obama’. Lees verder »

Vrijheid Radio Week 16

Door op 26 april 2015 om 13:08 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

lastsupper Iedere zondag middag vanaf 17 uur is er weer een nieuwe aflevering van Vrijheid Radio op www.revolutionfm.nl Op Mixcloud is de uitzending terug te beluisteren met de lange versie van het gesprek met Kim. In deze aflevering van vrijheid Radio praten we met Kim Winkelaar over de kandidaatstelling van Frederick Matthaei als voorzitter van de LP. Verder heeft Henk een column over professionaliteit en behandelen we nog wat nieuwsberichten. Lees verder »

Roverheden en Banken tegen (uw) Cash

Door op 26 april 2015 om 10:51 | 14 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

CASH for u CamU hebt natuurlijk ook al lang gemerkt dat betalen met cash seeds moeilijker wordt. Betalen met een €100 biljet is vaak al moeilijk en dat €200 biljetten niet geaccepteerd worden, is heel normaal. Naar het buitenland ben je verplicht aan te geven als je €10.000 mee wil nemen. En als je bij een bank €5.000 van je eigen bankrekening wil hebben, gaat de bank moeilijk doen. ***** Diverse redenen worden voor die ” oorlog tegen cash”  genoemd, maar zelden of nooit wordt genoemd dat door uitluidend girale betalingen de staat een veel gemakkelijker controle op u heeft. Terwijl dat net de bedoeling is, en uw vrijheid nog meer beperkt. Lees verder »

Libertarisme en immigratie

Door op 25 april 2015 om 08:07 | 15 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Boot_roeiGale Boetticher:  Geconfronteerd met het vraagstuk van de (illegale) immigratie, zeggen veel libertariërs dat we simpelweg de grenzen moeten openzetten. Daardoor zouden immigranten niet langer in gevaarlijke bootjes de Middellandse Zee hoeven over te steken, maar kunnen zij gewoon met het vliegtuig komen. Ze hoeven daardoor niet meer te verdrinken, en zolang we maar de verzorgingsstaat afschaffen zal de migratie ook in Nederland geen problemen opleveren. Dat klinkt in eerste instantie leuk, maar het is in werkelijkheid vooral heel onverstandig. Lees verder »

Cultuur in gevaar?

Door op 25 april 2015 om 06:00 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

avatar MMAP 110x110Interessant filmpje over de toekomst van Europa en de gevolgen van immigratie. Of alle getallen exact zijn weet ik niet (het filmpje is uit 2009), maar het is zeker de moeite even te bekijken om in ieder geval het signaal eens te overdenken: YouTube voorvertoningsafbeelding