referendum

Door op 17 maart 2018 om 22:12 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

als de kiezer faalt de overheid te beheersen dan zal de overheid de kiezer beheersen
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

Belasting op vliegtickets

Door op 16 maart 2018 om 09:24 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De fractie van GroenLinks in de Eindhovense gemeenteraad stelt voor om een belasting op vliegtickets te heffen. Het gaat om een bedrag van één euro per ticket. Weet u welke belasting ook met een gering bedrag is begonnen? Lees verder »

De overheid maakt meer kapot dan je lief is

Door op 15 maart 2018 om 03:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De meeste libertariërs weten al dat overheden de grootste plaag zijn die de mensheid heeft getroffen omdat ze bekend zijn met de Democide cijfers die duiden op een slachting van meer dan 260 miljoen van de eigen onderdanen. Dezelfde onderdanen die ze pretenderen te beschermen en die ze voor die wanprestatie ook royaal afpersen. Onderdanen die zuchten onder andere heersers worden ook massaal afgeslacht in oorlogen gevoerd door de Staat (en grotendeels gefinancierd mbv centraal bankieren), dus die tientallen miljoenen arme zielen mogen erbij op worden geteld. Lees verder »

Het olietijdperk gaat lekker door

Door op 14 maart 2018 om 09:00 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De Saoedische oliemaatschappij Saudi Aramco heeft een primaire aandelenemissie uitgebracht. Volgens CEO Amin Nasser loopt die goed. Gelijktijdig meldde hij dat er voorlopig geen einde komt aan het olietijdperk. ‘Oil will maintain its key role in the global energy mix for the forseeable future’. Lees verder »

Elektrische of benzine motoren?

Door op 13 maart 2018 om 10:39 | 11 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Weer een bewijs dat je beter optimistisch en voor de vrije markt kunt zijn ipv doemdenken. Ondanks miljarden subsidies aan elektro voertuigen (de teller bij Tesla gaat naar de 10 tallen miljarden subsidie) is Mazda het record van Mercedes van 50% benzine efficiency, aan het verbeteren naar 56%. Daarmee is die benzine auto milieuvriendelijker dan een elektrische! roadandtrack   Mazda en dat zouden de milieu fanaten ook moeten doen, gaat uit van begin tot eind van de auto in het bepalen van de milieuvriendelijkheid. Dus ook de milieu belasting van accu’s, het winnen van die grondstoffen en de snelle vervanging van accu’s, het gewicht er van in de efficiency en de recycling van de hele auto. Vanzelfsprekend moet dan ook meegeteld worden dat veel elektrische auto’s op kernenergie, kolen en gas rijden vanwege de op die manier opgewekte elektriciteit. Hoe dan ook, blij dat er wat ‘tegengas’ komt op de eenzijdige elektro lobby.