“Democratie” (definitie 1508 )

Door op 03 augustus 2015 om 16:00 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

democratie-2De afgelopen twee weken hebben we op de Vrijspreker interessant gediscussieerd over een definitie van “Democratie. Zie: www.vrijspreker.nl ****** Daarbij bleek het moeilijk om onderscheid te maken tussen een “definitie” en de praktijk met veel verschillende uitvoeringen . Zeker als blijkt dat in veel kiezersbedrog verborgen gaat onder de smoes van democratie.***** De ingebrachte verbeteringen geven nu het volgende (voorlopige ??) resultaat:********** “DEMOCRATIE is een vorm van samenleving waarin de meerderheid de minderheid dwingt (zo nodig met geweld) om haar regels op te volgen” . Die kan dus tot er een echte verbetering aankomt, gehanteerd worden. Lees verder »

The Blame game

Door op 03 augustus 2015 om 06:00 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: Waarom leggen mensen de verantwoordelijkheid voor iets ergs vaak op zo’n vreemde plaats? Opperdienaar: Om dezelfde reden waarom ze de verantwoordelijkheid voor iets moois vaak op zo’n vreemde plaats leggen. Vrijspreker: Tja, laten we beginnen met de eerste. Lees verder »

Vrijheid Radio Week 30

Door op 02 augustus 2015 om 13:31 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VR-S03E31aVrijheid Radio S03E31 by Vrijheid Radio on Mixcloud Iedere zondagmiddag is er weer een nieuwe aflevering van Vrijheid Radio op www.revolutionfm.nl In deze aflevering gaan we het hebben over vakbonden. Hebben vakbonden nut en is een libertarische vakbond mogelijk? We praten er over met Paul van Leeuwen, die hier een artikel over heeft geschreven op vrijspreker. Verder aandacht voor de volgende nieuwsberichten: Lees verder »

Op naar een positieve Toekomst (1/…)

Door op 02 augustus 2015 om 10:00 | 13 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Op naar een positieve Toekomst. (1/…)***** (1/…)Vrijheid – Visie – beleid -plan. (deel 1/…)***** POSITIEDE TOEKOMSTDe drang naar vrijheid groeit, maar het lijkt er op dat het collectivisme en de onvrijheid van de mens in de maatschappij nog sneller groeien. Dit leidt tot steeds slechtere samenwerkingen en meer crises in de wereld en tot grotere slaafsheid van de burgers.***** De grote vraag is hoe dit komt, en wat daar aan gedaan kan worden. *****
 Daarom zullen we enkele artikelen aan dit onderwerp besteden  en gezamenlijk proberen tot een concreet plan te komen. Lees verder »

Zweedse humor

Door op 02 augustus 2015 om 07:00 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

gale boetticher De Zweedse journalist Jan Sjunnesson organiseerde deze week een gay pride parade in wijken van Stockholm waar overwegend moslims wonen. Met deze actie maakte hij veel ‘progressieven’ in Zweden woedend. Dat was echter precies de bedoeling, want zo werd hun hypocrisie wel heel duidelijk. Lees verder »

MH17 na een jaar amateuren

Door op 02 augustus 2015 om 03:30 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

100 dagen na rampvlucht MH17Een heel jaar na het drama met de MH17 zijn er nog geen harde bewijzen die de exacte gang van zaken bewijzen. Beschuldigingen zijn er echter des te meer. Amerika loopt voorop om elk gerucht te vergroten en de schuld bij Rusland neer te leggen. En net als in het gehele Oekraine-conflict loopt de EU / NL daar onderdanig achteraan.***** Om in die situatie nu een VN-tribunaal te benoemen, is op zijn minst voorbarig***** Maar doordat Poetin de enige is die een veto uitspreekt tegen deze voorbarige stap, krijgt hij volop verwijten en extra verdachtmakingen.***** Het is nuttig om te trachten dit objectief te bekijken.  Lees verder »

Onze militairen zijn in ongeveer een dozijn landen actief……..

Door op 01 augustus 2015 om 10:15 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

wapenWe weten allemaal dat het Nederlandse leger militair actief is in Mali. Hier zitten we met 450 man, 4 gevechtshelicopters en 3 transport helicopters. In het kader van de operatie Minusma. Maar we zitten ook nog steeds met honderd man in Afghanistan in het kader van de operatie Resolute Support. We bevechten IS in Irak met een paar honderd man en 6 vliegtuigen. En dit is niet alles. Maar weinigen zijn zich bewust dat onze militairen intussen in een stuk of tien tot twaalf landen actief zijn. Niet altijd met gevechtsmissies. Maar ze zitten er wel. Lees verder »

Effe geld halen in NL?

Door op 01 augustus 2015 om 07:00 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

avatar MMAP 110x110Het moet niet gekker worden, lees zelf maar. Even de grens van NL over (die we toch niet meer hadden?) en omdat ze weten dat ze geen asiel krijgen snel met de oprotpremie terug naar het eigen land. Waarom laten wij dit toe? Wie moeten we hiervoor aan de hoogste boom ophangen?

Opmerkelijke macht van de EU?

Door op 01 augustus 2015 om 06:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

avatar MMAP 110x110In navolging van collega schrijver Hub: hoe moeten wij dit bericht anders lezen? Dit “riekt” naar een machtsmiddel vanuit de EU-bunkers. De euro ZAL EN MOET blijven? Een alternatief opzetten is strafbaar? Democratie? Soevereiniteit? Uit de euro? Het lijkt hiermee steeds moeilijker te worden om het “Dritte Reich” te verlaten.