De empathie kloof

Door op 30 mei 2016 om 06:00 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: U heeft nog een punt te melden uit het boek ‘the mind club’. Wat is dat? Opperdienaar: Het gaat om een verschijnsel dat velen van ons waarschijnlijk al kennen, maar wel eens expliciet gezegd mag worden: De empathie kloof. Het houdt in dat we meer empathie kunnen voelen voor iets wat relatief ver weg staat dan voor iets wat vlakbij staat. Ik heb het al een keer eerder besproken met het volgende grafiekje. Lees verder »

WW III, de Derde Wereldoorlog ???

Door op 29 mei 2016 om 21:09 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

MARGRATENDe Derde Wereldoorlog ? Wie praat daar nu over? Dat is toch wel zo ver van ons bed dat het bijna idioot lijkt om het daar over te hebben.^^^^^ En toch duikt de laatste tijd met enige regelmaat een artikel of plaatje op dat voor dit “ondenkbare” waarschuwt.  (*)***** Moeten wij er dan ook niet op een rationele manier over durven te denken?? Lees verder »

Nederlanders zijn erg racistisch… *kuch*

Door op 29 mei 2016 om 07:00 | 14 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

gale boetticherHet is tegenwoordig een trend om Nederlanders racistisch te noemen. Vooral bij het bekijken van populaire talkshows ontkom je niet aan de indruk dat Nederland gewoon een ongelooflijk racistisch land is. En als we naar de schokkende, diep verontrustende feiten kijken, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat dit de waarheid is. Lees verder »

Ik zou bijna stemmen op het programma van de SDAP

Door op 28 mei 2016 om 08:45 | 20 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

SDAP verworvenhedenDe SDAP is de voorloper van de huidige PvdA. En was een vertolking van het rode gevaar. Het werd gezien als een extremistische partij. De trieste waarheid is dat de huidige VVD de oude SDAP heeft ingehaald. En op onderdelen socialistischer is dan de linkse dromers van toen. Wellicht zou de VVD er goed aan doen enkele leuzen van de SDAP uit de kast te halen, af te stoffen en te hergebruiken. Dit zou een liberale revolutie betekenen binnen deze partij. Lees verder »

uit het archief: WAT IS LIBERTARISME? 8

Door op 28 mei 2016 om 01:00 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

zeemeeuwLibertarianism has only a tiny ideology: “THOU SHALT NOT AGRESS”  H.J. Jongen sr. LEGITIMATIE. Stelling 4 van onze bekende KLEINSTE POLITIEKE KWIS TER WERELD luidt; Beëindig alle legitimatiewetten. Bij het bespreken van dit punt zeggen veel mensen dat zij tegen deze wetten geen bezwaar hebben omdat ze niets te verbergen hebben. Vaak hebben ze dan niet alle situaties doordacht en blijkt dat ze in bepaalde omstandigheden wel degelijk bezwaar hebben. Lees verder »

Shekels non olet

Door op 27 mei 2016 om 19:53 | 13 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De Boycott, Divestment and Sanctions Movement (BDS Movement) is een wereldwijde coalitie van islamieten en linksen met als doel het volledig isoleren van Israël, officieel omdat Israël de Palestijnen zo schandalig zou behandelen maar in werkelijkheid omdat Israël bestaat. Lees verder »