De keizer, de val van een autocraat

Door op 26 september 2016 om 06:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Haile Selassie tijdens staatsbezoek *januari 1969 Vrijspreker: U bent een boek aan het lezen van een Poolse journalist Ryszard Kapiscinski uit de Sovjet tijd over de Ethiopische keizer Haile Selassi getiteld “De Keizer, de val van een autocraat”. Wat is daar nog interessant aan? Opperdienaar: Hoewel de schrijver het altijd ontkend heeft, werd het verslag over de ethiopische keizer door veel lezers als een metafoor gezien voor de communistische heersers. Sommige passages lijken wel eeuwigheidswaarde te hebben. Lees verder »

De man die het karakter van de oorlog voorgoed veranderde

Door op 24 september 2016 om 20:50 | 8 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hiram-maximDe eerste wereldoorlog veranderde het karakter van de oorlog voorgoed. De cavalerie die twee millennia lang domineerde kon door één goed opgesteld machinegeweer worden weggevaagd. Zonder dekking bewegen werd dodelijk, de verdedigers kregen de overhand en de loopgraven oorlog begon. Ik kreeg onderstaande spotprent te zien, met als ondertitel, “de uitvinder van het machinegeweer gedenkt allerzielen”. Met alle stoere taal die politici richting Rusland bezigen wellicht goed om de gevolgen van oorlog onder de aandacht te brengen. Lees verder »

Hub over renteverlagingen

Door op 24 september 2016 om 01:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hubHet is 2003. De Fed heeft al 12 keer een rentevelaging doorgevoerd in anderhalf jaar. De rente in Europa is nog maar 2 procent. Onderschat nooit het doorzettingsvermogen van politici. Waar Hub stelde dat het niet veel lager kon weten we met de negatieve rente die heden ten dage dreigt wel beter. Een mooi tijdsbeeld van een groot libertariër. Hub schreef het volgende: Lees verder »

100 leugens. 16. Nederland voert het communistische manifest niet uit.

Door op 23 september 2016 om 01:00 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Fout. Delen van het communistische manifest van Marx en Engels zijn al ingevoerd. Leest en huivert. In een sociaal democratie zou men volgens het manifest de volgende stappen kunnen nemen in voorbereiding op de massale onteigening van productie middelen. Er worden tien punten benoemd die men in afwachting van de totale onteigening zou kunnen uitvoeren als voorlopige agenda. Veel van die punten zijn intussen bereikt. Vanuit die optiek was het communistische manifest een handleiding voor de huidige partijen. Ik benoem de punten en geef duiding Lees verder »