Libertarische entrepreneurs: Roger Ver

Door op 01 oktober 2014 om 10:00 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Onder veel invloedrijke en succesvolle entrepreneurs is het libertarisme roger vehactief aanwezig. In deze serie zetten wij een aantal van hen in de schijnwerpers. Dit keer Roger Ver, Bitcoinondernemer in Japan. Als een ware Bitcoin evangelist gaf hij Bitcoins weg en zette hij diverse webwinkels als Memory Dealers op. Lees verder »

Drugs- en witwasprohibitie

Door op 30 september 2014 om 05:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Wanneer over een aantal jaren het doek zal zakken na een van de langste en kostbaarste nachtmerries uit de geschiedenis van de moderne mensheid – de prohibitie op drugs en op witwassen- zal men zich afvragen, hoe het mogelijk was, dat iets dat zo schadelijk is, zo lang door heeft kunnen gaan.klm Lees verder »

“Privacy”, bestaat dat nog?

Door op 30 september 2014 om 01:00 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Als ik nu aan jongeren vertel dat er vroeger een “bankgeheim”  was,  kijken ze ongelooflijk alsof ze snot zien branden. En dat is maar één voorbeeldje over hoe snel en hoeveel er de laatste decennia in het privéleven van mensen is veranderd. ***** EnIndividu : collectief de meeste van die veranderingen liggen in de verhouding van de burger tot de staat. Anders gezegd in de verhouding van de individualist tot het collectief.******* Het is vele malen erger dan George Orwell’s 1984. Lees verder »

Taal en propaganda

Door op 29 september 2014 om 06:00 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

kiezerVrijspreker: U wilde nog een punt maken rond taal en propaganda. Wat was dat? Opperdienaar: Eerder besprak ik de performative leugen. Kort samengevat: Als mensen liegen verdwijnen woorden als ‘ik, mij, mijn’ uit hun zinnen. Ze nemen eigenlijk al een beetje afstand van hun uitspraken voor het geval de leugen ontmaskerd wordt. Hun zinnen worden passief. Vergelijk een uitspraak:”Ik heb een fout gemaakt” met “Er is een fout gemaakt” of “Er is geld verdwenen”. In de wapenwedloop om de waarheid te ontdekken, gaan er echter inmiddels bij de toehoorder zoveel bellen rinkelen als die woorden te lang ontbreken, dat de topleugenaars een nieuwe techniek hebben bedacht: de performatieve leugen. Lees verder »