Politiek, etniciteit en beschaving

Door op 09 oktober 2015 om 08:00 | 8 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

90px-Beirut_oldCynici zeggen weleens dat beschaving niet meer is dan een dun laagje vernis op de mens. Schraap je dat weg, dan tref je daaronder barbarisme in zijn pure vorm aan. Willem Frederik Hermans, de bekende na-oorlogse Nederlandse schrijver, onderschreef deze visie. Wie zijn novelle Het behouden huis heeft gelezen, weet wat ik bedoel. Lees verder »

‘De gastvrouwvrije kassa’: Wat bezielt Albert Heijn?

Door op 09 oktober 2015 om 01:00 | 12 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

NachthemelGVia de samenwerking met Nachthemel. Bij een nieuwe supermarkt van Albert Heijn in Amsterdam moeten klanten alles zelf scannen en afrekenen. Het is voor het eerst dat de keten een supermarkt zonder kassamedewerkers in gebruik neemt. “We zijn heel benieuwd hoe klanten hierop gaan reageren”, zegt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn. “We zien dat klanten het prettig vinden om zelfscan te gebruiken en daarom doen we dit.” (Bovendien verdwijnt hier ook de mogelijkheid tot cash betaling). Andere supermarktketens hebben voor zover bekend geen plannen om klanten alleen nog zelf te laten afrekenen. Lees verder »

Meten met twee maten

Door op 08 oktober 2015 om 03:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Als een Russisch vliegtuig een halve minuut in Turks luchtruim vertoeft is het een schending van soevereiniteit. Als Nato vliegtuigen dagelijks zonder toestemming van Assad zijn land bombarderen brengen we vrede
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

Klinisch depressief door Franse overheidsbaan

Door op 07 oktober 2015 om 09:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Franse ambtenaren hebben zo weinig te doen dat ze klinisch depressief ambtenaar16mlnworden volgens recent onderzoek. Christian Bourion, professor sociale economie aan de ICN Business School in Nancy Metz, ontdekte dat ze ‘verstoorde persoonlijkheden hebben en lijden aan psychologisch trauma als gevolg van verveling. Lees verder »

WAT EEN SLAP GEL*L! (Excusez le mot)

Door op 06 oktober 2015 om 18:39 | 12 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Person_Rutte-EU“Kabinet betreurt bombardement AzG Kunduz. *****Bij de Amerikaanse luchtaanval op verzoek van het Afghaanse leger kwamen zaterdag ten minste twaalf artsen van Artsen zonder Grenzen en tien patiënten om het leven.” ***** Het is lang geleden dat ik even sterk geëmotioneerd, bedroefd en kwaad geweest ben als toen ik dat bericht hoorde. Uiteraard mede omdat “Nederland” de Amerikanen helpt om dergelijke bombardementen uit te voeren in het midden Oosten en Noord Afrika. En daar ook nog mijn belastingcenten voor gebruikt. Lees verder »