De Autoriteit.

Door op 02 september 2014 om 10:14 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Person_DraghiJe moet wel heel onzeker van jezelf zijn, of heel arrogant wanneer je je zelf Autoriteit noemt. Blijkbaar geldt dit voor de Autoriteit Financiële Markten, de Consumenten Autoriteit en ga zo maar door. Ik vrees dat het vooral de arrogantie is want onlangs werd er weer een nieuwe dimensie toegevoegd aan het gedrag van de Autoriteit Financieel Markten. Lees verder »

In de schaduw van de Islamitische Staat

Door op 02 september 2014 om 06:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Islam_Demo2Kranten en nieuwsbulletins staan al wekenlang vol met berichten over de Islamitische Staat (IS), voorheen bekend als de Islamitische Staat in Irak en Syrië. Onthoofdingen, groepsverkrachtingen, massamoorden: niets lijkt te gek voor de Islamitische strijders. Het westen reageert geschokt, en de roep om de Islamitische Staat de oorlog te verklaren lijkt te groeien. President Obama vergeleek de organisatie laatst nog met een kankergezwel, en zei dat er snel een manier moet gevonden worden om haar te bestrijden. Wat Obama en de kranten echter niet vertellen, is dat de opkomst van de Islamitische Staat het directe gevolg is van het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten. Lees verder »

Global Warming

Door op 02 september 2014 om 05:01 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Windmolen_opwarmingHet gesprek over “Global Warming”, de opwarming van de aarde door menselijk handelen, schijnt op sterven na ten einde te zijn, ***** Zelfs politici hebben het er nauwelijks meer over en spreken lieven over “Climate change”. En dat is een verandering waarin ze altijd gelijk hebben want de klimaatveranderingen op de wereld zijn al miljarden jaren aan de gang en zullen nog wel miljarden jaren doorgaan. Lees verder »

Flat-taks voordelen. Wie kent er meer?

Door op 02 september 2014 om 03:00 | 12 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VlaktaksIk zit zelf nogal vastgeroest in het idee dat de belastingen verlaagd moeten worden om de burger weer het idee te geven dat hij weer wat kan gaan besteden. De kortste klap lijkt mij nog steeds om te kijken naar een flat-taks model waarbij gestuurd wordt op een extreem kleine overheid, lees extreem laag tarief. Hierbij kan je aantekenen dat er voordelen aan vast zitten. Lees verder »

Morele zelf vergunning

Door op 01 september 2014 om 06:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

dilemmaVrijspreker: U hield zich de afgelopen week bezig met de morele zelf vergunning. Wat houdt dat in en hoe kan een heerser dat gebruiken? Als mensen ervan overtuigd zijn dat hun gedrag in het verleden getuigt van compassie, vrijgevigheid, onbevooroordeeld gedrag, dan wordt het waarschijnlijker dat ze gaan handelen in een moreel dubieuze manier zonder zich daar schuldig over te voelen. Moraliteit is een soort spaarrekening, of een dieet. Je hebt nu al genoeg vetarme, linksdraaiende yoghurt gegeten, waar lagen die chocoladewafels ook al weer? Hier is aardig wat onderzoek naar gedaan en het is ‘morele zelf vergunning’ genoemd. Je geeft jezelf een vergunning voor moreel slecht gedrag.  Lees verder »