privacy

Door op 25 oktober 2014 om 09:43 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Privacy is wat je hebt als je denkt dat je niet wordt afgeluisterd, bespioneerd of gevolgd. ingestuurd door Romee via info@vrijspreker
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

de kosten van staatsonderwijs

Door op 25 oktober 2014 om 01:00 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Flock of sheepNa jarenlang gepest te zijn knapt er iets in Anthony. Of misschien staat hij op en komt eindelijk voor zich op. En slaat, of beter gezegd, steekt hij terug. Niet langer bukkend door het leven sluipende. De prijs daarvan. Een jongen ligt stervend op een schoolplein en een natie van toetsenbordmoralisten kiest partij. Is Anthony de schuldige of het slachtoffer? Het verdeelt een bloggend land. Lees verder »

“This Changes Everything”

Door op 24 oktober 2014 om 08:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

this changes everythingAfgelopen dinsdag gaf Naomi Klein een lezing over haar nieuwste boek, getiteld This Changes Everything. De Vrijspreker was erbij. Naomi Klein is een bekende naam in het wereldje van anti-kapitalisme, milieu-activisme en anti-globalisme. Zij werd bekend door haar boek No Logo, waarin zij de wereld van de multinationale ondernemingen bekritiseerde. In The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism, stelt zij dat machthebbers rampen – natuurlijke en door de mens veroorzaakte – aangrijpen om impopulaire hervormingen door te voeren. Lees verder »

Territoriale invloed van de EU gaat verder dan u denkt

Door op 23 oktober 2014 om 07:00 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Screenshot 2014-08-01 at 14.45.52De EU bestaat inmiddels uit 28 landen. Met een zestal kandidaat landen waaronder Turkije. Hier houdt de invloed der EU niet op. Er zijn programma’s die de omringende landen aan de EU dienen te binden. Deze programma’s zijn niet geheim maar de media schrijft er slechts zelden over. Het effect is hetzelfde, de burger is niet op de hoogte van dit onderdeel van de expansiedrift van de EU. Het gaat hier om de zogenaamde European Neighbourhood Policy, het oude ENPI programma dat daarna door het ENI programma is opgevolgd. Lees verder »