42 jaar voorbereidingstijd, en geen enkele progressie (drinkwater, climate change)

Door op 17 juli 2018 om 21:19 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De droogste zomer was die van 1976. We zijn nu 42 jaar verder. Vele, vele jaren waarin we ons konden voorbereiden op een volgende grote droogte. Decennia waarin we ons konden voorbereiden op klimaat verandering. Decennia waarin tal van wetten zijn aangenomen. Tientallen jaren waarin de burger milieu heffing op milieu heffing voor zijn kiezen heeft gekregen. Om de samenleving voor te bereiden. Belasting verhoging op belasting verhoging. Wetgeving op wetgeving. Besparende douchekoppen, WC’s met een kleine spoeling knop. Wasmachines die minimaal water gebruiken. Alsof NL in het midden van de Sahara ligt, of midden in Australië. En niet in een delta waarin je spaarbekkens kan aanleggen…… Lees verder »

Chronologische volgorde grondwet USA

Door op 16 juli 2018 om 06:00 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: U beweert dat de grondwet van de VS in chronologische volgorde staat. Hoe dat zo? Opperdienaar: Kijk, de eerste regel is: De overheid mag je vrijheid van meningsuiting niet verbieden. Maar stel dat ze dat toch doen, dan mag je op ze schieten, want de tweede regel is: De overheid mag je niet verbieden een vuurwapen te bezitten. Maar stel dat ze dat toch verbieden, dan is de derde regel: De overheid mag tenminste niet zomaar met militairen je huis binnen dringen. Maar stel dat ze dat toch doen, dan is de vierde regel: Ze mogen niet zomaar alles overhoop halen om naar bewijs te zoeken voor een wetsovertreding. Lees verder »

Dronken praten over oorlog en vrede

Door op 14 juli 2018 om 11:51 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Stel, je maakt je in Nederland schuldig aan openbare dronkenschap. Dan kan je bestraft worden met een hechtenis van ten hoogste twaalf dagen of een geldboete van 410 euro. Stel, je hebt een paar biertjes teveel op en bestuurt een auto. Dom en gevaarlijk. Je wordt dan gestraft, en moet mogelijk zelfs een EMA cursus van 894 euro volgen. Stel, je bent de voorzitter van de Europese Commissie. En vertegenwoordigt 500 miljoen mensen in gesprekken die over oorlog en vrede gaan. Tijdens de NAVO top. En je bent dronken. Waar hoor je dan thuis? NB: het was geen dronkenschap maar rugpijn…… Meer rugpijn filmpjes van onze Europese voorman na de break: Lees verder »

Het uur van de waarheid

Door op 13 juli 2018 om 10:23 | 24 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De Amerikaanse president Donald Trump is op bezoek in Europa en heeft een duidelijke boodschap voor de NATO-partners. De VS zijn niet langer bereid te betalen voor de defensie van coalitiegenoten die zelf minimale defensiebudgetten hebben. Lees verder »

Erasmus spreekt:

Door op 12 juli 2018 om 22:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De zotheid is de moeder der staten, door haar bestaan heerschappijen, magistraten, godsdienst, raadsvergaderingen, rechtbanken en het gehele menselijke leven is volstrekt niets anders dan een speling der Zotheid
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl