Invoering euro een stomme maatregel?

ondertekenen funsioneringsgesprekVelen denken van wel. Vooral omdat het een truc van politici was om de ” eenheid”  (collectivisme) van de Europeanen te versterken. En zo hun macht te vergroten! ***** Er is nooit veel over gediscussieerd en het besluit werd de Nederlanders door de strot geduwd.***** Nu will het Burgercomité daarover een Parlementaire Enquete afdwingen via een discussie in het Parlement. Voor dit laatste hebben ze 40.000 handtekeningen nodig waarvan ze nu 36.000+ hebben.***** Vertrouwen wel of niet daarin is een andere discussie, maar dat die Parlementaire bespreking er komt, kan alleen maar nuttig zijn. Teken daarom en moedig anderen aan om mee te doen. Zie: https://www.peuro.nl/

De roep vanuit de maatschappij.

Door op 31 maart 2015 om 10:07 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Niet de bedrijfsvoering van een melkveehouder bepaalt de hoeveelheid grond die hij nodig heeft, maar de wens om koetjes in de wei te zien, want dat is De Roep Vanuit de Maatschappij (DRVM) xxxx Niet harde, jaren oude afspraken over de salariëring bij de bank gelden, maar DRVM. Lees verder »

Globalisering is goed. Maar waarom merken we dat dan niet? – Edin Mujagic

Door op 31 maart 2015 om 08:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

edin_mujagic1Dit artikel is op 26 maart jl. gepubliceerd op Jalta.nl. De auteur, Edin Mujagic, is redacteur van Jalta.nl en schrijft over economische kwesties vanuit een invalshoek die lezers van de Vrijspreker aan zal spreken. Vandaar dat we Jalta hebben gevraagd of we een artikel van zijn hand op de Vrijspreker kunnen plaatsen. Wie meer artikelen van Edin Mujagic wil lezen kan zich het beste abonneren op Jalta.nl. Globalisering kan goed uitpakken voor iedereen. Toch is dat de afgelopen decennia per saldo niet gebeurd. En dat komt door de centrale banken. Er zijn slechts een paar dingen die je met 100% zekerheid kan voorspellen. Een daarvan is dat een ruime meerderheid van de chief executive officers (ceo’s) in elke enquête aangeeft globalisering een goede zaak te vinden. En dat is allesbehalve een onzinnig antwoord. Globalisering is iets wat de internationale handel en kapitaalstromen makkelijker en goedkoper kan laten verlopen. Het kan alles en iedereen bevoordelen. De nadrukt ligt hier op het woordje ‘kan’. Want de globalisering van de afgelopen decennia heeft dat níet gedaan. Lees verder »

Opperdienaar op de rechtenfaculteit

Door op 30 maart 2015 om 06:00 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

plaatje-christopher-human-rightsVrijspreker: U was laatst op bezoek bij een studievereniging van de rechtenfaculteit, internationaal en Europees recht. Wat deed u daar? Opperdienaar: Ik was in de gelegenheid gesteld om aanstormende jonge juridische talenten een aantal vragen te stellen. Vrijspreker: Waar gingen die vragen over? Lees verder »

25 Staats-drogreden weerlegd / Vrijheid… Libertarisme

Door op 29 maart 2015 om 01:00 | 20 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

DISCUDSSIEHet is voor veel libertariers irriterend als ze na een discussie zelf merken hoe ze door hun gesprekspartner van de essentie zijn afgeleid.***** Ik heb de laatste tijd nogal eens discussies over “Democratie” = Democratie is een gewelddadige samenleving waarin de meerderheid de minderheid dwingt haar orders op te volgen.****** In de meeste gevallen komt dan de ander met :” En wat doe je dan met de [ wegen /scholen /zorg/  . . .of wat dan ook]. ***** En dan trap je er in en gaat dat beantwoorden. Wn daar kom je nooit uit, want als je één onderdeel beantwoord hebt, komen ze met het volgende, en over de gewelddadige democratie wordt niet meer gesproken.****** Laat je niet afleiden en probeer terug te komen op het geweld in de democratie.**** Het gewend raken aan DAT geweld, kan wel eens de reden zijn dat mensen ook gewend zijn aan het volgende geweld van oorlog en bommen. ******* Hieronder hulp voor antwoorden op een 25-tal drogredenen. Lees verder »

Privacy uitgelegd in 9 minuten

Door op 29 maart 2015 om 01:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nick_NationSheep-WolvesDe publieke omroep heeft soms goede programma’s. Vorige week plaatsten we een video van Lubach over de TTIP, vandaag legt Lubach privacy uit in 9 minuten. Weliswaar een filmpje uit november voorgaand jaar dus nog inclusief enkele bewindslieden die gestruikeld zijn. Maar dat mag de pret niet drukken Lees verder »

Een einde aan het homogeweld

Door op 28 maart 2015 om 18:00 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

GunControlGale Boetticher: Er verschijnen regelmatig berichten in de media over geweld tegen homo’s. Als hetero zijnde zeggen die je niet zo veel, totdat het ineens dichtbij komt. En dat is precies wat er in de afgelopen week gebeurde. Een bevriende homo vertelde mij over zijn ervaringen op straat, en daaruit blijkt helaas dat de homohaat in Nederland nog altijd erg groot is. Lees verder »