Kerstmaal in het verpleegtehuis

Door op 20 december 2014 om 09:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

slaveDe verzorgingsstaat. Hoe werkt zoiets in de praktijk? Na een leven belasting betalen zorgt de staat voor je. Als je lichaam je in de steek laat is er het verpleegtehuis. Voor de zwaksten in de samenleving. Hoe gaat er nu aan toe? Laten we het kerstmaal van een doorsnee verpleegtehuis in een doorsnee stad beoordelen. Lees verder »

Spelen met woorden?

Door op 20 december 2014 om 06:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

avatar MMAP 110x110Spelen met woorden, dat is iets waar de roverheden in deze wereld kampioen in zijn. Ambtenaren en beleidsmakers manipuleren de burger met het gebruik (en vooral: MISbruik) van woorden en hun betekenis. Een mooi voorbeeldje is waar de Amerikanen het woord “war” (= oorlog) voor gebruiken…, en waarvoor nu net precies niet. Lees verder »

Gift aan LIFHAS kan fiscaal gunstig.

Door op 19 december 2014 om 14:22 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

uit Taxsense: tinyurl.com GEEF  EienbelangParticulieren en bedrijven die giften doen aan culturele instellingen kunnen gebruik maken van de multiplier in de Geefwet. Wij van LIFHAS (IBAN NL95ABNA0497967944) zijn voor de verandering blij met deze regeling, want dat geeft u extra mogelijkheden om de Libertarische Stichting voor Human Assistence, te steunen en wij daarmee ons werk verder kunnen uitbreiden. Lees verder »

Oh ja, die politici zitten er natuurlijk voor u

Door op 19 december 2014 om 11:30 | 17 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

avatar MMAP 110x110Niet voor zichzelf, wat denkt u wel? Als ik dan weer lees, wat voor een hypocriet die Duyvensteijn is, door tegen de wil van zijn partij te stemmen, omdat meneertje zélf ziek is en door middel van vrije artsenkeuze wél verder behandeld kan worden, is mijn interesse in politici nóg verder onder nul gedaald. De andere PvdA hypocrieten die tegen wilden stemmen (op 2 na) hebben niet tegen gestemd  omdat zij ergens voor staan, maar omdat ze een kabinetscrisis wilden voorkomen. Dus waren ze “vóór”. En u gaat de volgende keer tóch weer stemmen? Bron

Ik smeer mijn boterhammen zelf……..

Door op 19 december 2014 om 08:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

450px-Heiligenhäuschen-BrandtKent u die grap? Een man werkt in een fabriek. Iedere dag, rond het middaguur, luncht hij in de bedrijfskantine. Hij maakt dan zijn broodtrommel open, kijkt wat er in zit en zegt dan: “Hè jakkes, boterhammen met kaas. Altijd maar weer boterhammen met kaas.” En zo gaat het iedere dag. Lees verder »

Frankrijk beboet Unilever.

Door op 18 december 2014 om 15:26 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(Dow Jones)–De Franse mededingingsautoriteit heeft een aantal levensmiddelenconcerns beboet voor een bedrag van in totaal EUR1 miljard voor anti competitieve praktijken tussen 2003 en 2006. Gelukkig staat de Franse overheid op de bres voor competitie en vrije markt !!?? Das nog eens wat anders dan de kas aanvullen met wat snelheids- of parkeerboetes. Maar ergens bekruipt mij het gevoel dat dit soort boetes vaker en hoger komen, naar mate de overheidstekorten nijpender zijn.

Sexodus

Door op 18 december 2014 om 10:00 | 27 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

tranenJonge mannen zijn steeds minder bereid om relaties aan te gaan met vrouwen en kinderen te krijgen. In Japan lopen ze als gewoonlijk weer voor. Wat heeft dit met libertarisme te maken?  Veel,  want tegenwoordig bemoeit de overheid zich overal mee. Dus niet alleen verziekt ze de economie door allerlei onnodige en contra productieve interventies, ook het prive leven van haar onderdanen moet ‘geregeld’  worden.  Familierecht is niet voor niets Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek.  Lees verder »

Over ontwikkeling en ontbinding

Door op 18 december 2014 om 08:45 | 8 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

wapenIs Nederland een land dat zich nog ontwikkelt? Of moeten we constateren dat we net als Japan tot stilstand zijn gekomen? Of gaan we zelfs Argentijnse tijden tegemoet, verliezen we onze welvaart? En glijden we af tot een bananen republiek maar dan zonder bananen en zonder republiek? Lees verder »

Bemoedigende cijfertjes uit Amerika

Door op 18 december 2014 om 08:30 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VrijsprekersRon Paul trekt de aandacht van libertarisch Nederland. Er is in Amerika echter ook een libertarische partij. Die langzaam maar zeker groeiende is. We geven er op deze site te weinig aandacht aan en we zouden deze partij bijna vergeten. Maar tijdens de mid term verkiezingen 2014 in de Verenigde Staten heeft de libertarische partij een bemoedigend verkiezingsresultaat neergezet. Lees verder »