Memorial Day

Door op 24 mei 2015 om 04:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

MARGRATENDit weekend wordt vooral in Amerika, maar ook op plaatsen waar Amerikaanse militaire kerkhoven zijn, Memotial day gevierd.***** De eigenlijke dag is de laatste maandag van mei, maar voor velen staat het voorafgaande weekend al in het teken van de slachtoffers van de oorlog.***** Memorial Day doet mij altijd wat. Waarschijnlijk omdat ik persoonlijk een heel goede relatie heb gehad met een Amerikaanse militair die bij ons thuis in Limburg was ingekwartierd, en die snel na ons afscheid slachtoffer werd van het “Ardennen offensief”. Lees verder »

Greenspan: “Euro was een dure fout”

Door op 24 mei 2015 om 01:30 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

AlanGreenspan-273x384Alan Greenspan krijgt weer gezond verstand!***** Alan Greenspan was 40 jaar geleden een grote fan van mij. Hij hoorde toen, net als Murray Rothbard to een kring aanhangers van Ayn Rand en het Objectivisme. Als econoom schreef hij regelmatig over het belang van goud als “geld”. **** En hij wist het nog duidelijk te beargumenteren ook. Totdat. . .  Lees verder »

Boekentips van ‘Osama bin Laden’

Door op 23 mei 2015 om 14:13 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Person_Osama_CartoonGale Boettichter: Deze week maakte de Amerikaanse regering openbaar welke boeken zouden zijn aangetroffen in het huis van Bin Laden na zijn dood in 2011. Volgens Nu.nl wil zij daarmee ‘benadrukken dat het de wens van president Obama is om meer transparant tegenover de burgers te zijn.’ In werkelijkheid is de lijst met boeken vrijwel zeker nep, maar dat neemt niet weg dat er enkele interessante exemplaren op staan.   Lees verder »

Typische “newsspeak”?

Door op 23 mei 2015 om 06:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

avatar MMAP 110x110Een mooi voorbeeld van een krantenkop is hier te vinden: “Staat verliest 7 miljard op verkoop ABN Amro”. Wat ik lees is: “roverheid pleurt wéér eens 7 miljard euro van de afgedwongen belastingcenten van de willoze burgers over de balk”. Geweldig toch, hoe de waarheid een heel ander onderwerp wordt. Enne…, wat ziet de belastingbetaler terug van die verwachte opbrengst van 15 miljard? Bijna € 1.000,- per inwoner van dit landje?

Verkeer & mentaliteit: ‘Doorgeven flitsers op radio is misdadig’

Door op 22 mei 2015 om 05:00 | 8 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

NachthemelGVia de samenwerking met Nachthemel: Het doorgeven van locaties van flitsers op de radio aan automobilisten is misdadig. Dat stelt de Vereniging voor Verkeersslachtoffers in een open brief, aldus gemeld door RTL- Nieuws dinsdag. Radiostations zouden er direct mee moeten stoppen, eist de vereniging, die vindt dat radiostations luisteraars proberen te trekken over de rug van verkeersslachtoffers. Het melden van de flitslocaties nodigt volgens de vereniging uit om te hard te rijden en dat leidt tot grotere verkeersonveiligheid. In België worden na kritiek alleen nog de door de politie gemelde flitslocaties op de radio medegedeeld. Lees verder »

Partij voor de dieren komt op voor de houtduiven, konijnen, hazen, eenden en fazanten

Door op 21 mei 2015 om 05:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Portrait_of_a_hunter_holding_a_dead_jackrabbit_by_the_ears_and_tail,_ca.1900_(CHS-5552)In Nederland zijn vijf diersoorten vrij bejaagbaar: houtduif, haas, konijn, wilde eend en fazant. Heel veel politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma beloofd die vrije bejaagbaarheid af te schaffen. Voor het zover kon komen, heeft het kabinet Rutte-I besloten de verantwoordelijkheid af te schuiven naar provincies. Het huidige kabinet van VVD en PvdA voert dit beleid nu uit. Lees verder »