CEO Cook krijgt voor 135 miljoen dollar aandelen Apple

Door op 29 augustus 2016 om 16:11 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

apple_2312343bIk hoor iedereen al roepen hoe schandalig veel $ 135 miljoen is (omdat hij de doelstellingen en 5 jaar gehaald heeft). Zou best kunnen, maar als je dit schandalig veel vindt, misschien dat het volgende dan ook schandalig veel is: en betaalde hij hiervan 71 miljoen dollar belasting. Verder staat het natuurlijk iedereen vrij om de aandelen en Apple producten te boycotten. Zo niet, dan stem je of voor de beloning of heb je er niks over te zeggen.

Propaganda in de Telegraaf

Door op 29 augustus 2016 om 06:00 | 17 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

landkaart-met-onderdaanVrijspreker: U wilde de aandacht even vestigen op een stukje propaganda wat U van de hoogste kwaliteit acht. Opperdienaar: Inderdaad, het gaat om een stukje in de Telegraaf over ‘Opa Roel’ getiteld “Opa Roel slaapt buiten door strakke wet”. Eerst wordt het product/de onderdaan/lezer, bekend gemaakt met de 82 jarige opa Roel uit Koog aan Zaan. De hele familie en politie zochten stad en land af toen deze man in verwarde toestand van huis was weggelopen. Lees verder »

Hub over woningnood

Door op 27 augustus 2016 om 01:00 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hubHub’s artikelen zijn maar al te vaak nog actueel. Zo schreef hij in 2003 over het tekort aan ouderenwoningen het volgende: Het tekort blijkt uit een onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Ook hier weer ligt de oorzaak bij de overheid met haar vele regels en wetten. Als voorbeeld zullen we ons vandaag beperken tot het noemen van één van die idiote regels die dit veroorzaken. Lees verder »

Robin Hood

Door op 26 augustus 2016 om 08:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

80px-Robin_Hood_MemorialRobin Hood wordt vaak neergezet als een nobele strijder die nam van de rijken en gaf aan de armen. Meestal wordt dat beeld kritiekloos voor juist aangenomen. Zelfs Ayn Rand deed dit door Robin Hood een van de meest verachtelijke helden uit de literatuur te noemen, omdat het verhaal volgens haar promootte dat het nobel was om welvaart af te nemen van de producenten. Lees verder »

100 leugens. 8. automatisering en robotisering bedreigen de mens

Door op 26 augustus 2016 om 01:00 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De geschiedenis van de mensheid is gebaseerd op verandering. Ooit was iedereen jager – verzamelaar. Het was ondenkbaar dat er landbouw zou ontstaan. Toch kwamen de landbouwers er. Zou dat  toen nieuwe concept niet een groot deel van de samenleving werkloos doen maken? Het tijdperk waarin bijna iedereen jager verzamelaar was liep ten einde. En een deel van de jager verzamelaars moest wel vraagtekens zetten bij de ontwikkeling van de landbouw. Net zoals ze voorheen vraagtekens gezet hadden bij de ontwikkeling van de vuurstenen werktuigen die de houten werktuigen vervingen. En bij de ontwikkeling van de pijl en boog. Lees verder »

Hub over de overheid en de economie

Door op 25 augustus 2016 om 01:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hubToen het kabinet balkenende II in 2003 aantrad verklaarde men trots dat men de economie wel even zou gaan herstellen. Hub had hier zo zijn twijfels over, ik haal het volgende artikel van zijn hand aan: Als je de regeringsverklaring leest, en de discussies in het parlement volgt, zou je zeggen dat zij echt menen dat zij dat gaan doen. Lees verder »