Het Nederlandse strafproces

Door op 22 augustus 2014 om 08:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

120px-Scene_from_an_Inquisition_by_GoyaHet is weer zover. Het OM gaat in de aanval tegen de satire. Deze keer is niet een cartoonist, maar een populair blog de klos. Het OM (Openbaar Ministerie) kondigt aan een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar deze foto op GeenStijl.nl (GS). Opwinding en ongerustheid alom, en terecht. Het OM blijkt niets geleerd te hebben van de Gregorius Nekschot-affaire. Het inzicht dat satire iets anders is dan mensen echt dood wensen ontbreekt kennelijk. Net als het inzicht dat satire onmisbaar is als veiligheidsventiel in een samenleving. Lees verder »

Verantwoording voor misdaden

Door op 22 augustus 2014 om 08:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

avatar-MMAPAls u een, volgens de wetgeving, misdaad begaat, én men krijgt u te pakken, dan moet u daarvan de consequenties aanvaarden die de staat heeft opgelegd. Voor financiële “misdaden” gelden in de Nederlandse wet straffen op basis van werkstraf, vrijheidsberoving (hup, de gevangenis in, dus) of een boete die wordt opgelegd. In sommige gevallen een combi van twee van de drie mogelijk straffen.  Lees verder »

Ayn Rand en de dollar

Door op 22 augustus 2014 om 04:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De bewondering van Ayn Rand voor de dollar komt sterk tot uitdrukking in ATLAS SHRUGGED. Het dollarteken: ” ayn-rand_postzegel ”  wordt daarin sterk gewaardeerd. ***** Dit teken is een samensmelting van de U  en de S van de US. Voor Rand was het het symbool van de “productie ”  van de “rationele productieve mens”.***** Daarbij te bedenken dat in die tijd de dollar volledig gedekt was door goud. 31 papieren dollars waren inwisselbaar voor een ounce goud.(*1*) thefederalist.com   Lees verder »

Struisvogels met zand in hun ogen

Door op 21 augustus 2014 om 07:26 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

slaveHet debat over de wenselijkheid van massa immigratie is in dit land steeds ontlopen. Mensen die het debat probeerden aan te zwengelen werden een maatschappelijke paria, vervolgd, doodgestoken of doodgeschoten. Mensen die decennia geleden kritische voorspellingen durfden te verkondigen hebben op onderdelen meer dan gelijk gekregen. Lees verder »

ECLI:NL:GHSHE:2014:2803

Door op 21 augustus 2014 om 01:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

RechtvaardigheidHet Gerechtshof te s’-Hertogenbosch heeft gesproken. De staat heeft het recht te weten waar uw auto geparkeerd staat. Als iemand bijvoorbeeld SMS parkeerdiensten levert dan is de dienstverlener verplicht uw parkeergegevens af te staan aan de belastingdienst zodat deze u nog beter kan controleren. Lees verder »

Een hekwerk voor de koning

Door op 20 augustus 2014 om 21:22 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

HekDe koning heeft een hekwerk nodig voor zijn paleis in Griekenland. Kennelijk kan hij dat niet zelf betalen en de Griekse bevolking geeft het hem niet cadeau. Aan zijn Nederlandse onderdanen wordt niets gevraagd. Zelfs al zouden die het graag voor hem maken. Lees verder »