Invoering euro een stomme maatregel?

ondertekenen funsioneringsgesprekVelen denken van wel. Vooral omdat het een truc van politici was om de ” eenheid”  (collectivisme) van de Europeanen te versterken. En zo hun macht te vergroten! ***** Er is nooit veel over gediscussieerd en het besluit werd de Nederlanders door de strot geduwd.***** Nu will het Burgercomité daarover een Parlementaire Enquete afdwingen via een discussie in het Parlement. Voor dit laatste hebben ze 40.000 handtekeningen nodig waarvan ze nu 36.000+ hebben.***** Vertrouwen wel of niet daarin is een andere discussie, maar dat die Parlementaire bespreking er komt, kan alleen maar nuttig zijn. Teken daarom en moedig anderen aan om mee te doen. Zie: https://www.peuro.nl/

Opperdienaar op de rechtenfaculteit

Door op 30 maart 2015 om 06:00 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

plaatje-christopher-human-rightsVrijspreker: U was laatst op bezoek bij een studievereniging van de rechtenfaculteit, internationaal en Europees recht. Wat deed u daar? Opperdienaar: Ik was in de gelegenheid gesteld om aanstormende jonge juridische talenten een aantal vragen te stellen. Vrijspreker: Waar gingen die vragen over? Lees verder »

25 Staats-drogreden weerlegd / Vrijheid… Libertarisme

Door op 29 maart 2015 om 01:00 | 20 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

DISCUDSSIEHet is voor veel libertariers irriterend als ze na een discussie zelf merken hoe ze door hun gesprekspartner van de essentie zijn afgeleid.***** Ik heb de laatste tijd nogal eens discussies over “Democratie” = Democratie is een gewelddadige samenleving waarin de meerderheid de minderheid dwingt haar orders op te volgen.****** In de meeste gevallen komt dan de ander met :” En wat doe je dan met de [ wegen /scholen /zorg/  . . .of wat dan ook]. ***** En dan trap je er in en gaat dat beantwoorden. Wn daar kom je nooit uit, want als je één onderdeel beantwoord hebt, komen ze met het volgende, en over de gewelddadige democratie wordt niet meer gesproken.****** Laat je niet afleiden en probeer terug te komen op het geweld in de democratie.**** Het gewend raken aan DAT geweld, kan wel eens de reden zijn dat mensen ook gewend zijn aan het volgende geweld van oorlog en bommen. ******* Hieronder hulp voor antwoorden op een 25-tal drogredenen. Lees verder »

Privacy uitgelegd in 9 minuten

Door op 29 maart 2015 om 01:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nick_NationSheep-WolvesDe publieke omroep heeft soms goede programma’s. Vorige week plaatsten we een video van Lubach over de TTIP, vandaag legt Lubach privacy uit in 9 minuten. Weliswaar een filmpje uit november voorgaand jaar dus nog inclusief enkele bewindslieden die gestruikeld zijn. Maar dat mag de pret niet drukken Lees verder »

Een einde aan het homogeweld

Door op 28 maart 2015 om 18:00 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

GunControlGale Boetticher: Er verschijnen regelmatig berichten in de media over geweld tegen homo’s. Als hetero zijnde zeggen die je niet zo veel, totdat het ineens dichtbij komt. En dat is precies wat er in de afgelopen week gebeurde. Een bevriende homo vertelde mij over zijn ervaringen op straat, en daaruit blijkt helaas dat de homohaat in Nederland nog altijd erg groot is. Lees verder »

pleegt de Rabo bank kunstroof?

Door op 28 maart 2015 om 16:53 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Bankier Trust meJe kan banken veel verwijten maken. Sommige mensen stellen dat fractioneel reserve banking diefstal is. Andere wijzen op de bonuscultuur. Een enkeling weet zich schandalen als de Libor manipulatie te herinneren. Lees verder »