Frankrijk beboet Unilever.

Door op 18 december 2014 om 15:26 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(Dow Jones)–De Franse mededingingsautoriteit heeft een aantal levensmiddelenconcerns beboet voor een bedrag van in totaal EUR1 miljard voor anti competitieve praktijken tussen 2003 en 2006. Gelukkig staat de Franse overheid op de bres voor competitie en vrije markt !!?? Das nog eens wat anders dan de kas aanvullen met wat snelheids- of parkeerboetes. Maar ergens bekruipt mij het gevoel dat dit soort boetes vaker en hoger komen, naar mate de overheidstekorten nijpender zijn.

Sexodus

Door op 18 december 2014 om 10:00 | 21 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

tranenJonge mannen zijn steeds minder bereid om relaties aan te gaan met vrouwen en kinderen te krijgen. In Japan lopen ze als gewoonlijk weer voor. Wat heeft dit met libertarisme te maken?  Veel,  want tegenwoordig bemoeit de overheid zich overal mee. Dus niet alleen verziekt ze de economie door allerlei onnodige en contra productieve interventies, ook het prive leven van haar onderdanen moet ‘geregeld’  worden.  Familierecht is niet voor niets Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek.  Lees verder »

Over ontwikkeling en ontbinding

Door op 18 december 2014 om 08:45 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

wapenIs Nederland een land dat zich nog ontwikkelt? Of moeten we constateren dat we net als Japan tot stilstand zijn gekomen? Of gaan we zelfs Argentijnse tijden tegemoet, verliezen we onze welvaart? En glijden we af tot een bananen republiek maar dan zonder bananen en zonder republiek? Lees verder »

Bemoedigende cijfertjes uit Amerika

Door op 18 december 2014 om 08:30 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VrijsprekersRon Paul trekt de aandacht van libertarisch Nederland. Er is in Amerika echter ook een libertarische partij. Die langzaam maar zeker groeiende is. We geven er op deze site te weinig aandacht aan en we zouden deze partij bijna vergeten. Maar tijdens de mid term verkiezingen 2014 in de Verenigde Staten heeft de libertarische partij een bemoedigend verkiezingsresultaat neergezet. Lees verder »

Amerikaanse presidentiële quotes

Door op 18 december 2014 om 03:00 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nieuwe schulden maken is niet de oplossing om oude schulden te betalen. To contract new debts is not the way to pay old ones George Washington, eerste president der Verenigde Staten, 1789-1797
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

Sluwe energiemeter

Door op 17 december 2014 om 10:00 | 25 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Volgend jaar krijgt ieder huishouden een sluwe energiemeter aangeboden. energiemeterDe lobby hiervoor heeft het over een slimme meter. Slim voor wie ? Slim voor de energiemaatschappij, slim voor de overheid en slim voor criminelen. Dom voor de gebruiker die gegarandeerd gebruikt gaat worden. Lees verder »

war-rig on drugs.

Door op 16 december 2014 om 11:51 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Drugs_novictimDe war on drugs kost zo veel, levert zo weinig op behalve averechtse effecten als duizenden doden, extra winst voor de maffia en meer macht voor de overheden, dat je je kunt afvragen of die war überhaupt tegen drugs is. Naarmate de overheidscontroles strenger worden, gaat de prijs van de drugs omhoog. En daarmee stijgt de potentiële winst op smokkel. Zodoende gaan er steeds meer arme sloebers, die toch niks te verliezen hebben, opium kweken of smokkelen. De VS besteedt minstens 40 miljard aan de war on drugs en heeft inmiddels 2,2 miljoen drugs gerelateerde gevangenen. En wat heeft dat geholpen? Lees verder »