Morele zelf vergunning

Door op 01 september 2014 om 06:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

dilemmaVrijspreker: U hield zich de afgelopen week bezig met de morele zelf vergunning. Wat houdt dat in en hoe kan een heerser dat gebruiken? Als mensen ervan overtuigd zijn dat hun gedrag in het verleden getuigt van compassie, vrijgevigheid, onbevooroordeeld gedrag, dan wordt het waarschijnlijker dat ze gaan handelen in een moreel dubieuze manier zonder zich daar schuldig over te voelen. Moraliteit is een soort spaarrekening, of een dieet. Je hebt nu al genoeg vetarme, linksdraaiende yoghurt gegeten, waar lagen die chocoladewafels ook al weer? Hier is aardig wat onderzoek naar gedaan en het is ‘morele zelf vergunning’ genoemd. Je geeft jezelf een vergunning voor moreel slecht gedrag.  Lees verder »

Geheimhoudingsovereenkomst MH17

Door op 31 augustus 2014 om 12:41 | 12 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ignorance_Is_StrengthVia via krijgen we uit een engelstalig persbericht te horen dat onze roverheid op 7 augustus een geheimhoudingsovereenkomst tekende betreffende de MH17 vliegramp. Nederland heeft, naar nu bekend wordt, op 7 augustus een overeenkomst ondertekend met Australië, België en Oekraïne over het onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp met MH17. Dat blijkt uit een Engelstalig persbericht namens de vier landen en de Europese justitie-organisatie Eurojust. Lees verder »

Hoe goed gaat het nu echt in Nederland?

Door op 31 augustus 2014 om 04:30 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

BedrogEerst werd ik blij gestemd door overheidsberichten die vertellen dat we dieptepunten hebben gehad, dat we in de economie vooruit gingen (Dat zal toch niet veroorzaakt worden door een nieuwe rekenmethode???)***** Sterk is dat minister Bussemaker weer geld beschikbaar stelt voor “kunst”. Acht miljoen! *****Ik weet alleen van kunst dat het een luxe is en zeker geen eerste levensbehoefte!! Lees verder »

Oikofobie (angst voor het eigene) en censuur

Door op 30 augustus 2014 om 11:59 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

wapenNegatieve aspecten van een multiculturele samenleving in combinatie met een verzorgingsstaat en politieke correctheid worden steeds duidelijker. Jihad sympathisanten trekken Allah aanroepend en stenen gooiend door woonwijken. Journalisten worden gemolesteerd. In Rotherham konden immigranten jarenlang tot 1400 kinderen misbruiken doordat de autoriteiten bang waren om voor racist te worden uitgemaakt, The Telegrafh meldt: More than 1,400 children were sexually abused over a 16 year period by gangs of paedophiles after police and council bosses turned a blind eye for fear of being labelled racist, a damning report has concluded Lees verder »