Help, . . . als u ook Vrijheid wil. De weg naar Vrijheid

Weg naar VrijheidVrijheid is het ontbreken van geweld van andere mensen. Als u dat ook wilt, dan is er  maar ;e;en manier: U en zeer veel anderen moeten nu besluiten om er ook iets voor te doen. *****Iets,  hoe klein of gering dan ook, maar IETS. Want dat iets van velen kan als een olievlek procedure gaan werken. De vraag is dan direct: Wat kun, wit, durf je te doen? Lees verder »

Een ecologische verbindingszone vanuit het perspectief van een edelhert

Door op 19 april 2014 om 05:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

de zandvlakte van 40 miljoenNa eerder deze week over het Renkumse beekdal geschreven te hebben ga ik vandaag met u virtueel de ecologische verbindingszone Renkumse poort afleggen. Niet met de blik van een ecoloog of een politicus. Maar ik probeer me in te leven hoe een dier de ecologische verbindingszone ervaart. Wellicht saai maar het is wel de lakmoesproef. Tientallen miljoenen zijn alleen al aan het deelplan Renkums beekdal uitgegeven, zonder dat dit de dieren echt verder helpt. Hoe staat de rest van de verbindingszone ervoor? Lees verder »

ZZP’ers: graag de roofpot spekken a.u.b.

Door op 18 april 2014 om 08:47 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Als ik dit artikel mag geloven, wil Klijnsma dat mensen die na een vast dienstverband ZZP’er worden, toch de pensioenpot blijven spekken. Als een slimme ZZP’er geld overheeft om pensioen op te bouwen, lijkt het mij sterk dat hij dat in die roofpot wil gaan stoppen. Ik zou zelf voor alternatieven kiezen, zoals: Lees verder »

Fiscale trends

Door op 18 april 2014 om 08:00 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

120px-John_Tenniel_ConspiracyVandaag in het FD: “Multinationals nemen afscheid van belastingparadijzen. Ze zullen binnen afzienbare termijn vooral belasting gaan betalen in landen waar hun werknemers waarde toevoegen. Daarom is het voor hen veel belangrijker dat belasting op arbeid laag is of wordt dan dat de vennootschapsbelasting laag is. (….) Dit zegt Bill Dodwell, hoofd van de Britse belastingpoot van adviesbureau Deloitte.” Lees verder »