Wetsvoorstel in Idaho om belasting op edelmetaal te beeindigen

Door op 26 februari 2017 om 11:30 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

silver shield2 - CopyIn Amerika houden mensen zich bewust bezig om edelmetaal weer een plaats te geven in het financiële stelsel. Jp Cortez is een Amerikaan die over deze inspanningen artikelen schrijft. Ik vertaal deze artikelen om te laten zien dat het ook anders kan. Door inspanningen van edelmetaal activisten worden overal in Amerika wetsvoorstellen ingediend om belastingen op edelmetaal af te schaffen en belemmeringen op de verhandelbaarheid van goud en zilver op te heffen. Vandaag een artikel over Idaho. Alwaar waardestijgingen van goud en zilver belast worden in de inkomstenbelasting sfeer. Lees verder »

Die klote populisten!

Door op 25 februari 2017 om 07:01 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

BeWiseman profiel zijkantGrappig om te zien hoe politici worstelen met opkomend populisme en ontevreden kiezers. De bevolking stemde tegen de Europese grondwet en dat was een “wake up call” zeiden de politici. De Brexit was een “wake up call”, en Trump was een “wake up call”. Politici buitelden over elkaar heen om te zeggen dat ze de boodschap begrepen hadden en ze zagen in dat er grote groepen kiezers ontevreden waren. En ook die kiezers moesten weer het gevoel krijgen erbij te horen en mee te tellen. Maar nu met de verkiezingen in zicht blijkt dat de politici na de diverse “wake up calls” alweer in slaap zijn gedoezeld. Want met het negeren van een referendum en het bij voorbaat uitsluiten van de populistische partijen gaan ze gewoon op de oude voet verder. Sommige kiezers schijnen er nog steeds niet bij te horen! Alleen hebben ze jammer genoeg wel stemrecht! Ingezonden door Bewiseman en eerder alhier verschenen

Hub spreekt: De volledig gecontroleerde mens wordt weer meer werkelijkheid

Door op 23 februari 2017 om 01:00 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hubUit het archief van Vrijspreker, een artikel van Hub uit 2007: Het inbouwen van een op afstand afleesbare chip bij mensen komt weer een stap dichterbij. Deze maand nog krijgen in de Chinese stad Shenzhen, de 12,4 miljoen inwoners identiteitskaarten met moderne computerchips. Bovendien worden er 20.000 camera’s geïnstalleerd die gezichten herkennen en “vreemd gedrag” signaleren en aan de politie melden. Lees verder »

Monopolies en oligopolies

Door op 22 februari 2017 om 09:00 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Oligopolies of monopolies in de economie zijn slecht voor de productiviteitsgroei, innovatie, monopolyflexibiliteit en keus, prijs en service voor de consument. De overheden in deze wereld zeggen dat ze dit via bijvoorbeeld anti-trustmaatregelen tegen gaan maar in de praktijk werken ze actief mee aan de verdere groei van oligopolies en monopolies via wetgeving, lobbyhulp en benoemingen. Lees verder »