VVD: ‘Rem op islamisering Europa’, eerste lentezonnestraaltje?

Door op 27 maart 2015 om 01:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

NachthemelG{dit artikel verscheen eerder deze week op Nachthemel}. Discriminatie, armoede, uitbuiting, werkloosheid en feitelijke rechtenloosheid. Het interesseert onze regering helemaal niets en het heeft ze nog nooit iets geïnteresseerd. Het enige waar de individuele regeringspolitici tot dusverre werkelijk in geïnteresseerd zijn is in het eigen IK. Ook wel genaamd de Heilige drie-eenheid: IKzelf, WIJzelf en ONSzelf, in naam van ‘Na ons de Zondvloed’. Lees verder »

kleine mannen quotum

Door op 26 maart 2015 om 07:00 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Armoe wegWe kennen allen de strijd van de feministen. Tegen de relatieve onderbetaling van vrouwen. Tegen het glazen plafond. Mannen worden in gelijkwaardige functies vaak beter betaald en maken sneller promotie. Dit is een groot onrecht. Lees verder »

Hoeveel iteraties komen er nog?

Door op 26 maart 2015 om 01:00 | 4 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

slaveDe menselijke geschiedenis is er een van de opkomst en ondergang van grote rijken. Imperia gebaseerd op rivieren van bloed van de slachtoffers van machtswellustelingen. Hoeveel moeten er nog komen, hoeveel moeten er nog gaan? Wanneer stopt dit iteratieve proces? Waarom vallen we steeds in de valkuil van het machtsdenken? De overheden hebben millennia lang de ene mens de andere tot wolf gemaakt. Lees verder »

AIIB

Door op 25 maart 2015 om 10:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

China en Rusland hebben de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) aiib-logoopgezet. Officiële oprichting: 31 maart in Almaty, Kazachstan. Deze investeringsbank wordt als een rivaliserende organisatie voor de WereldBank, het IMF en de Asia Development Bank gezien. Deze drie organisaties worden gedomineerd door de VS, Europa en Japan. Hoe zit dat met de AIIB ? Lees verder »

Noodzaak voor een nieuw partijensysteeem

Door op 25 maart 2015 om 05:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Deelnemers veel13 partijen en ruim 17 splinterpartijen zoals de LP, Piraten Partij, NVU, PSP92 en ander klein grut draagt allemaal hun steentje bij aan het democratisch proces in Nederland. Een afspiegeling van de maatschappij… Zo is de algemene gedachte over de politieke verhoudingen in Nederland. ***** Dit politieke systeem heeft 1 gemeenschappelijke deler: Zij drijven op het socialistisch gedachtengoed. In het kort: “Wij pakken uw geld af (belasting) en verdelen dat vervolgens aan hen die het (volgens de politieke heerser) meer dan u nodig hebben”.     Lees verder »

Bonus Bankiers en politiek.

Door op 24 maart 2015 om 10:24 | 36 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

The END is nearimagesDe salarisverhoging bij de ABN schoot velen in het verkeerde keelgat. Terecht? Als libertarier heb ik er in het algemeen weinig last en mening over: normaal kost mij het salaris of de bonus niks en gaat het buiten mij om. In deze verknipte maatschappij zijn er nog wat andere overwegingen. Lees verder »