Oeps: Duitsland is de grootste CO2 producent.

Door op 21 november 2017 om 10:34 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De Energiewende in Duitsland, itt wat velen dachten, maakt Duitsland een van de hoogste CO2 uitstoters en ondanks honderden miljarden aan investeringen en subsidies, zijn ze nog tientallen jaren afhankelijk van (bruin)kolen centrales. Cijfers Eurostat en studie door de NGO Energy for Humanity, gepubliceerd op de VN conferentie UNFCC in Bonn 14 nov:. Lees verder »

ATLAS SHRUGGED 60 jaar!

Door op 21 november 2017 om 01:00 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

hubHet is nu 60 jaar geleden dat dit wereldberoemde boek van Ayn Rand voor het eerst gepubliceerd werd. Om dit feit te herdenken halen we een artikel aan geschreven door Hub in 2007: Sindsdien zijn er miljoenen exemplaren van verkocht en heeft het het leven van duizenden positief beïnvloed. Vandaar dat het belangrijk is dat het boek ook in het Nederlands is vertaald in “ATLAS in STAKING”.*) Lees verder »

Ik denk dus ik besta?

Door op 20 november 2017 om 11:00 | 18 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

beter leven rien - CopyArtikel eerder gepubliceerd op overbeterleven.nl. Dit artikel is een beetje ‘meta’. Het heeft eigenlijk geen praktische betekenis. Maar ik vind het soms wel leuk om over dit soort dingen na te denken. Al was het maar ter ontspanning. Waarschuwing: Sommige mensen vinden het niet leuk om over het bestaan na te denken als dit het bestaan zelf in twijfel trekt. Dit artikel zal dat doen. Lees verder »

Alles is verkrachting behalve verkrachting

Door op 20 november 2017 om 06:00 | 20 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Het begon met de Amerikaanse film producent Harvey Weinstein die beschuldigd werd door o.a. Rose McGowan, Gwyneth Paltrow en Ashley Judd van seksueel misbruik. Er volgden nog vele andere slachtoffers van de film producent en financier van de linkse Democratic party. Maar daar bleef het niet bij. Onder de hashtag #metoo, kwam op sociale media een ware vloedgolf van slachtoffers los. Kevin Spacey van de serie House of Cards, viel vanwege seksuele avances richting een 14 jarige jongen. De serie werd gestopt en alle 2000 medewerkers werden ontslagen. Roy Moore, George Takei, Louis CK, James Toback en het einde is nog niet in zicht. Zelfs van de betrouwbaarheid uitstralende Fifa baas Steff Blatter wordt beweerd dat hij een vrouwelijke voetbalster in haar kont kneep. Mariah Carey werd ook beschuldigd van ongepast gedrag door één van haar bewakers. Ze ging schaars gekleed voor de deur staan nadat hij haar koffers naar haar slaapkamer had gebracht. Lees verder »

Vrij wapenbezit is niet eng

Door op 19 november 2017 om 14:50 | 5 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

In discussies over vrij wapenbezit komen tegenstanders met allerlei data die zouden bewijzen dat meer wapens voor meer criminaliteit zorgen, maar als je doorvraagt blijkt vaak het belangrijkste tegenargument dat vrij wapenbezit eng is. Want dan ‘zou je zomaar door iedereen doodgeschoten kunnen worden’. Die mensen vergeten dat bijna alle Nederlanders nu ook al dagelijks een dodelijk wapen bij zich hebben. Lees verder »

De Bosporus

Door op 18 november 2017 om 19:00 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Een zonnige dag. Een verfrissend briesje streelt de Bosporus. Zittend aan een hotel terrasje in Sultanahmet zie ik tal van schepen traag voortvarend voedsel naar verre mensen brengen.  Lees verder »