dinsdag, 31 augustus 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Honds

Fiscus wil dat dierenartsen hun klantgegevens aan de gemeente Rotterdam geven zodat gecontroleerd kan worden of iedereen wel hondenbelasting heeft betaald.

Nu begrijp ik best dat als dit je taak bij de fiscus is, je een hondenbaan hebt, maar om het dan af te schuiven naar de dierenartsen….

het is ook weer een mooi voorbeeld van sub-optimalisatie: denk eens aan de hoeveelheid werk die dierenartsen, controleurs op dierenartsen, bestandsvergelijkers en controleurs, alsmede inners moeten gaan verrichten.
Vergelijk vervolgens die tijd @ ¤ 50 met de totale opbrengst van deze belasting. Ik schat dat libertariers niet meer schrikken van de uitkomst, die u wel kunt raden.

Maar
dan is alles goed geregeld!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Goed Geregeld
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hub schreef op : 1
  Hub Jongen

  En weer een methode om de burgers tegen elkaar op te zetten, elkaar te verraden!

 2. Hugo schreef op : 2
  Hugo J. van Reijen

  Dat is de gebruikelijke methode bij de belastingdienst.
  Toen ik nog in Nederland woonde kreeg ik ook een keer een inspecteur op bezoek, die mij vertelde dat ik mensen van wie ik vermoedde dat ze niet genoeg belasting betaalden, moest aangeven.
  hugo van reijen

 3. libje schreef op : 3

  Inderdaad
  en als je een echte vriend wilt hebben, neem dan een hond….

 4. Nuchter Nederlander schreef op : 4

  BLOEDHONDEN BIJ DE OVERHEID

 5. libje schreef op : 5

  maar die waren toch verboden door de overheid??

 6. Nuchtere Nederlander schreef op : 6

  [5]
  Niet bij de overheid, ze jatten gewoon je portemonnaie.

 7. Bart schreef op : 7

  Volgens mij kan de belastingdienst dit bij de dierenartsen sowieso niet afdwingen. Op basis van welke wetgeving denkt zij dit te kunnen? Het lijkt me typisch weer een geval waar de overheid zich bepaalde rechten denkt te kunnen aanmeten waarover zij niet beschikt.

 8. TomaaT schreef op : 8

  Sjonge jonge, wat zitten er op dit Blog een stelletje zielige figuren bij elkaar. Ik ben het absoluut niet altijd eens met de werkwzije die de Nederlandse overheid erop na houdt maar begrijpen jullie dan echt niet dat er in sommige gevallen belasting betaald moet worden? Honden zorgen voor een overlast die geld kost! Er worden hondenuitlaatplaatsen aangelegd, er rijdt een mannetje in een geel wagentje poep op te scheppen en vervolgens zijn mensen niet eens bereid om hier belasting voor te betalen.

  Dan lees je hier van die gedoodverfde opmerkingen over diefstal door de overheid. Ik ben het helemaal zat! Er worden in dit land een berg kosten gemaakt. Dit komt omdat wij allemaal een prettige woonomgeving willen hebben. Deze kosten moeten we uiteindelijk met zijn allen opbrengen. De regering heeft een stelsel bedacht dat de lasten op zo’n eerlijk mogelijke wijze worden verdeeld over de bevolking. Hondenbezitters draaien uiteraard op voor de kosten van de hond. Heb je een hond en betaal je stiekum geen hondenbelasting dan draait de rest van de gemeenschap voor deze kosten op. Jij bent in dit geval de dief van de portemonnee van de samenleving. En hier mag van mij gerust een flinke straf op staan, meer dan een lullige boete. Laat deze belastingontduikers maar een paar weken poepruimen in Amsterdam!