maandag, 20 maart 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Dr. Chris Tame R.I.P.

Vanmiddag is Chris Tame overleden.

Chris is 55 jaar geworden.

Chris was een libertarische vriend waarmee ik al meer dan 25 jaar contact heb en met wie ik heel wat bijeenkomsten en andere acties heb georganiseerd.

Chris was de stichter en president van de Engelse Libertarian Alliance. Hij heeft ontelbare artikelen geschreven, meer dan 700 radio/TV presentaties verzorgd en een groot aantal lezingen gehouden. Mede als directeur van “FORCES”, de stichting die bekend staat om zijn strijd voor de rechten van rokers.

Bij zeer veel libertarische wereld en/of Europese Conventies was Chris aanwezig. Daarbij was hij niet alleen een gezocht spreker, maar ook zeer sterke discussiepartij. Hij beschikte over een grote kennis over alle libertarische facetten, zowel over de geschiedenis als over de zeer actuele onderwerpen.
En daarbij had hij ook nog een enorm gevoel voor humor. Door zijn groot geheugen wist hij bij voordrachten en maaltijden altijd wel een vrolijke draai aan gesprekken te geven.

En steeds kon Chris het honderd procent “hard core” libertarische standpunt op briljante manier verklaren. Daarvoor verdiende hij dan ook op de Libertarian Spring Convention in Leiden in 2004 de Libertarian International Award.

Chris is tot de laatste dag van zijn leven actief met het Libertarisme bezig geweest.
Het vorig jaar bleek hij een ernstige ongeneeslijke vorm van kanker te hebben. Zeer moedig en realistisch heeft hij tegen deze ziekte gevochten. De Fall Convention van LI/LA in november 2005 werd nog voor het grootste deel door hem georganiseerd en geregeld.
Nog de vorige week mailde hij onder andere stukken betreffende de “Ayn Rand Watch”, en gaf hij nog aanwijzingen voor de komende Libertarian International Fall Convention in London.

We zullen Chris missen. Zijn werk en voorbeeld voor het verwezenlijken van een vrije maatschappij met soevereine individuen zal echter van grote waarde blijven voor iedereen die naar dat ideaal streeft.
Zijn veel gebruikt citaat uit “Funeral Oration” van Pericles (431 BC) kan daarbij een grote steun zijn:

“The secret of Happiness is Freedom, and the secret of Freedom is Courage”.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hanks vriendin schreef op : 1

  Das, was dem Leben Sinn verleiht, gibt auch dem Tod Sinn.

  Antoine de Saint-Exupéry (1900-44), frz. Flieger u. Schriftsteller

  Ik heb Chris één keer ontmoet op de spring Convention in Leiden 2004: begaan, bevlogen, hartelijk, spontaan, "niets is onmogelijk"…een fantastische man;

 2. Saartje schreef op : 2

  Ieder mens is uniek.
  Chris was unieker !

 3. Hans van der Meer schreef op : 3

  Een zeer triest bericht..

  Kundige spreker in Leiden, gelukkig dat ik dat mocht mee maken.

 4. Harry S. schreef op : 4

  Zoals je hem beschrijft Hub, was hij libertarier in merg en been, een levenskunstenaar.