vrijdag, 6 oktober 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Eindelijk wordt er iets tegen bureaucratie gedaan

Minister Atzo Nicolaï (VVD) van Bestuurlijke Vernieuwing, u weet wel de vroegere staatssecretaris die probeerde de EU-grondwet door onze keel te persen, gaat werk maken van de aanbeveling van de Nationale Conventie om de overbodige en onlogische regelgeving nu definitief de wereld uit te helpen.

Omdat innovatie zo hoog in het vaandel staat van deze regering, moet dat gebeuren door een geniaal innovatieve oplossing. En die oplossing is…..meer bureaucratie!
Er moet namelijk een nieuw ministerie gecreëerd worden. Met minister, staatssecretaris en voldoende krachtige ambtenaren “die ten strijde trekken tegen Kafkaiaanse toestanden”.
Misschien komt er zelfs een nieuwe “Anti-Kafka-Autoriteit”.

Het voorstel voor een dergelijk nieuw ministerie werd donderdag gelanceerd door de Nationale Conventie die in januari werd opgericht en nu een rapport van 111 pagina’s heeft geproduceerd.
Met dit nieuwe ministerie moet dan het vertrouwen van de burger in de overheid hersteld worden.

De innovatieve oplossing lijkt parallel te lopen met het oude politieke recept: “Als iets dat veel geld kost niet werkt, moet je er nog veel meer geld tegenaan gooien”.

Hoe denkt u over deze oplossing?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Sander schreef op : 1

  ‘Probleemjongeren moeten naar een heropvoedingskamp gestuurd kunnen worden. Ook als ze niet crimineel zijn. Een kamermeerderheid van CDA, VVD en PvdA vindt dat daar desnoods de wet voor moet worden gewijzigd.’

  Ik ben van mening dat probleem-politici absoluut voorrang verdienen. De hele zwik afvoeren naar het kampement der geropvoeding. DAT zou pas kiezers trekken!

 2. Sander schreef op : 2

  Heropvoeding…

 3. Spynose schreef op : 3

  "Hoe denkt u over deze oplossing?"
  Politiek juist: Het wordt van kwaad tot erger.

 4. Maverick. schreef op : 4

  Was het niet Zalm die laatst opmerkte dat de belastingen niet verlaagd kunnen worden want dan zou dat ten koste gaan van de ‘kwaliteit’ van het bestuur? Misschien kan onze ouwe vissekop eerst een goede definitie van het begrip kwaliteit geven (tip voor de titel van het rapport: Zen en de kunst van het plucheplakken). Mijn definitie van een goede kwaliteit overheid: de afwezigheid er van, of hooguit bezig met leger, politie en rechtspraak.

 5. Overnight schreef op : 5
  Overnight

  publieke functies, uitgevoerd door publieke mannen en publieke vrouwen…

 6. lombas schreef op : 6

  In België hebben we reeds een "Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging".

  www.kafka.be

 7. Maik schreef op : 7

  Allemaal prachtige verhalen van onze zgn "bestuurlijke vernieuwer" Atzo.
  Laat deze NEP-liberaal eerst maar eens snel wat aan die ANTIEKE stemcomputers gaan doen, want ze deugen alle voor geen meter. Meer weten?
  kijk op:
  www.wijvertrouwenste…
  Inclusief schokkende reportage van eenvandaag, eerder deze week!
  ZEGT HET VOORT, TREK AAN DE BEL BIJ UW EIGEN GEMEENTEBESTUUR!