donderdag, 5 oktober 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Iedereen schuldig…

… zonder mogelijkheid tot verweer!

Vorige dinsdag gebeurde er in de Antwerpse Kennedytunnel een zwaar ongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken waren en dodelijke slachtoffers vielen. En wat is het antwoord van de politiek? Iedereen die voortaan nog door de tunnel heen wil wordt gestraft alsof hij schuldig is aan het gebeurde.

Vanaf volgende week zal er in de Kennedytunnel overdag nog maar 70 km/uur gereden mogen worden. Dat heeft Vlaams Minister Kris Peeters(CD&V) woensdag laten weten in een persmededeling. Het zou om een tijdelijke maatregel gaan die permanent geëvalueerd wordt. Maar uit de ervaring in Nederland (en elders) weten alle verkeersdeskundigen dat een dergelijk absurd lage snelheid een nefaste invloed zal hebben op de toch al moeizame ‘doorstroming’ van het verkeer op de Antwerpse ring. Bovedien heeft Peeters nu nog maar eens een excuus om een bijkomende studie aan (de overschrijding van) zijn kabinetsbegroting toe te voegen. U en ik, onschuldigen, betalen in elk geval de rekening.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bertus schreef op : 1

  Absurd uiteraard, om het maar eens voorzichtig uit te drukken. Maar goed, van waanzinnige wanhopigen kan je natuurlijk dit soort ongein verwachten. Het is overigens geen nieuw fenomeen. Indien ik goed ben geinformeerd geldt bij onze Duitse buren op de snelwegen ook al langer een (verkeers)regel die zegt dat bij een ongeval de auto die het hardst rijdt de schuldige is…

 2. Bud schreef op : 2
  Bud Rrevensky

  Schitterend Arjen!

 3. Bud schreef op : 3
  Bud Rrevensky

  [1] Dat vind ik aanvaardbaarder dan de botte verbodsdrift.

 4. Kiwi schreef op : 4

  In Oostenrijk snappen ze het beter:
  www.tempo160.at/ (aanrader!!)

 5. Bud schreef op : 5
  Bud Rrevensky

  Kim ik heb je een email trachten te sturen maar dat lukt vooreerst schijnbaar niet? Ik heb het emailadres gebruikt uit de vrijspreker mails.

 6. Kiwi schreef op : 6

  [5] Ha die Bud. Ben zo druk dat er nog een virtuele berg aan e-mail onbeantwoord ligt.
  kim punt winkelaar apenstaart bshg punt kom zou moeten werken om me sneller te pakken te krijgen.