donderdag, 9 november 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Balkenende wil geen wereldlijke lol meer

Alleen verheven zaken zoals het milieu mogen nog tellen.


Als Kerstcadeau geen wijn meer. Geen doos met lekkernijen. Neen niets van dat alles.

Alleen maar een “spaarlamp” of een “brievenbusafsluiter” of andere energiebesparende dingetjes.

Dat is wat bedrijven dit jaar aan hun personeel moeten geven. Iedereen moet zuiniger aan doen met energie, zegt Jan Peter. Hij zei er niet bij dat dit mede veroorzaakt is doordat de overheid het bouwen van kernenergiecentrales zo lang heeft tegengehouden. Al moeten we toegeven dat zij daar nu wel over aan het denken zijn!

Jan Peter geeft het voorbeeld. Zijn personeel op het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgt een spaarlamp als kerstcadeau. Net als de mensen die werken op het CDA-partijbureau.

Er werd niet bijgezegd of Jan Peter dat uit zijn door de belastingbetaler betaalde salaris betaalt, of dat het rechtstreeks door de belastingbetaler wordt betaald. Net als in Woerden tienduizend huishoudens een energiebox van 100 euro kregen die betaald worden met 1.000.000 euro belastinggeld.

Als dat dan in Woerden een succes wordt, zegt Jan Peter, gaan we dat in heel Nederland doen. Dan wordt belastinggeld pas echt goed besteed.
En gewone lampen kunnen dan verboden worden.

Als we nu allemaal op Jan Peter stemmen, krijgen we allemaal een spaarlamp.
Wat fijn dat we een zorgzame overheid hebben.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Michiel schreef op : 1

  Dat is een nog erger cadeau dan het overbekende pasteitje.

  www.superdeboer.nl…

 2. abo schreef op : 2

  Het zuinig aandoen heeft niets te maken met het niet exloiteren van een eindige energiebron, die kernsplijtingsenergie werkelijk is. Het gaat werkelijk om zuinig zijn met energie zolang we nog gebruik maken van eindige energiebronnen. Pas als we kernfusie kunnen gebruiken of als we electriciteit uit zonne-energie onbeperkt toe kunnen passen zullen energietekorten voor de voorzienbare toekomst zijn opgelost.
  Kernsplijtingsenergie is een doodgeboren kindje en ik begrijp werkelijk niet dat mensen zich daar nog aan vast proberen te klampen. De voorraad splijtbaar materiaal is nauwelijks genoeg voor de komende 50 jaar. En dan praten we nog niet over eeuwenlang containment van hoog radioactief afval.
  Het is al 30 jaar mogelijk om energiezuinige(zelfvoorzienende) huizen te bouwen. Waarom worden ze niet gebouwd? Echo antwoordt…………

 3. Jack schreef op : 3

  Mijn God, we betalen gemiddeld 50% van ons inkomen aan belastingen, heffingen en accijnzen om die uitvreters te financieren. Is dat nog niet genoeg?
  Laat ons in ruil voor die vette buit toch gewoon met rust!

 4. Wladimir schreef op : 4
  Wladimir van Kiel

  Balkenende is een volslagen idioot

 5. Eric schreef op : 5

  Er schijnt geen grens te zijn aan de arrogantie , de wereldvreemdheid en de onnozelheid van ’s lands bestuurders in hun ivoren torentjes !! Die mensen raken steeds meer de voeling met de werkelijkheid kwijt ; ik vraag me écht af of we dat wel moeten blijven voeden d.m.v. stemmen !