woensdag, 3 januari 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

de Verzorgingsstaat: een Staat die verzorging behoeft.*) Wilt U dat ?

Politici en media blijven de samenleving bestoken met de fatwa, dat de burger-onderdanen van de EU, de plicht hebben of dienen te krijgen draconische, zoals energiebeperkende maatregelen te nemen. De vreselijkste doemscenario’s worden verzonnen en over het volk uitgestort om het daartoe “vrijwillig” te bewegen.
Maar sinds de politici in koor roepen, dat de individuele burger zelf verantwoordelijk is, is er verwarring ontstaan. Dus wordt er nu ook angst gezaaid, want er moet wel geregeerd en geinvesteerd kunnen worden.*) Maar waarom kondigt het politieke zangkoor die eigen verantwoordelijkheid af ? Dat doet het, omdat de fondsen van de verzorgingsstaat zijn uitgeput. De kas is leeg. De verzorgingsstaat is blut. Al jaren. Totaal. Hoe dat komt ? Dat komt zo.

Leunen – betalen – potverteren
Toegegeven: een mens wordt niet zomaar een parasiet, dat wordt hij, zodra er een geschikte gastheer opduikt, die hem een gratis hap voorschotelt. En dat is sinds de jaren 1960 met de Nederlandse Staat juist precies het geval. Niet gehinderd door een minimum aan zelfkritiek en in weerwil van talrijke waarschuwingen die zij van meet af aan ontving, heeft de politieke kaste zich in zijn geheel op de uitholling van de rentabiliteit van het bedrijfsleven gestort om het politieke ideaal van de verzorgingsstaat te financieren onder het motto “jatten wat je jatten kunt, zolang het kan”.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Cultuur
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bertus schreef op : 1

  "Belg werkt drie dagen per week voor fiscus"

  In 2007 zal de Belg slechts twee, maximum drie, dagen per week uit werken gaan voor zichzelf. De overige dagen werkt hij voor rekening van de fiscus, blijkt uit een onderzoek door de vereniging van fiscale advocaten Idefisc.

  "Via de belastingen op het inkomen legt de overheid beslag op ongeveer de helft van wat de ondernemingen en werknemers produceren", aldus fiscaal advocaat Thierry Afschrift. "Wanneer we daar nog de specifieke belastingen voor zelfstandigen bijrekenen, komen we zelfs in de buurt van 60 procent", voegt hij toe.

  De fiscale druk is het hoogst voor alleenstaanden, mensen zonder kinderen en personen met een laag inkomen. (belga 3-1-07)

 2. patrick.s schreef op : 2

  Acht het is bewust.
  Nederlandse burgers sta al 30 jaar te roepen dat het niet goed gaat en wordt genegeerd,en zogenaamd meer vrijheid
  te geven Die er helemaal niet is.
  Grts. slaaf