maandag, 15 september 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Raadgevend Referendum in Nederland zinvol??

WensenIn de Telegraaf (12 sept) staat een artikel van Jorn Jonker die aankondigt dat vanaf 1 juli volgend jaar iedere burger de mogelijkheid krijgt om een referendum op te zetten.*****

Is er nog iemand die daarin nog geïnteresseerd is? ?

Ik zou niet weten waarom. De ervaring met het vorige referendum over de EU grondwet heeft immers geleerd dat zat zelf met een 63 % afwijzing, de politici de hele inhoud toch doorvoeren via het Verraad van Lissabon.

Dit pure bedrog wordt in alle openheid gepleegd en de NL-burgers slikken het als zoete koek.
Wat gebeurt de volgende keer anders?

Voor de zekerheid is er sprake van twee barrieres: om te beginnen moet je 10.000 handtekeningen verzamelen om het op gang te brengen, en dan moet je er nog eens 300.000 bij elkaar garen.

En als dat allemaal lukt, dan gaan de politici er even over praten, en dat was het dan.  En mocht het dan goedgekeurd worden, dan moet het alsnog door een tweede en eerste kamer worden goedgekeurd.

ALTERNATIEF?
Als je denkt dat je 300.000 handtekeningen bij elkaar kunt krijgen,  kun je dan niet beter een nieuwe partij oprichten die dan goed is voor pakweg 6 kamerzetels.
Waarna je dan vier (?) jaar de tijd krijgt om echt in de Tweede Kamer te proberen je plan door te voeren.

P.S. Een partij met een zeer beperkt programma waardoor door de concreetheid veel mensen hun oude partij zullen laten vallen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Pendragon schreef op : 1

  Hub, een referendum is voor politici. Voor burgers is het een volkomen nutteloze tijdsbesteding. Politici laten het toe, lezen de uitkomst in de krant en vervolgens vegen ze hun neus er mee af.
  Volstrekt zinloos dus.
  Niet doen

  avr [6] reageerde op deze reactie.

 2. Naam * schreef op : 2

  Een raadgevend referendum is niet veel meer dan een opnie-onderzoek. Als middel voor inspraak in politiek beleid even waardevol als een emmer kots.

 3. Seneca schreef op : 3
  Seneca

  Om Larken Rosé te quoten: machthebbers vrezen slechts twee dingen: dat hun belastingvee wegloopt (massale emigratie) en dat er een gewelddadige opstand uitbreekt. De rest wordt genegeerd en weggemasseerd door de politiek en media.

  avr [6] reageerde op deze reactie.

 4. DaMan schreef op : 5

  @jhon [4]:

  Wat is de relatie met dit topic precies???

 5. avr schreef op : 6

  “Hier is een mooi doolhof voor u. Daar bent u waarschijnlijk de komende jaren wel zoet mee. Mocht het u, wonder boven wonder, lukken om door dit enorme doolhof heen te komen, dan knopen we er een volgend doolhof aan vast.”

  @Pendragon [1]:

  Dit is zoals Pendragon aangeeft een afleidingsmanoeuvre. De etatisten zetten de spelregels en zullen deze veranderen wanneer hun dat uitkomt. Wanneer je volgens hun spelregels speelt zal er niets veranderen en verspil je alleen maar kostbare tijd en energie.

  Mocht je je echt willen bezighouden met ‘change’ dan zou ik politiek koste wat het kost vermijden en vooral focussen op alternatieven methoden.

  @Seneca [3]:

  Je kunt ook een geweldloze opstand/staking doen. Daarbij kan je dit publiekelijk of privé doen en samen of alleen. Het wegebben van de macht van de overheid kan ook komen door de overheid te negeren.

  janberg [7] reageerde op deze reactie.