zondag, 26 oktober 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

HIEP HIEP HOERAH, “wij” zijn geslaagd!!

Person_Dijsselbloem-EUDe EU geeft “Nederland”  een voldoende voor de banken-stresstest.*****
Alle politici verklaren dat zij nu blij zijn,  dat “het vertrouwen” (wat bedoelen ze daar precies mee?) en zowat al die lieden vertellen dat dat succes ligt aan hun persoonlijk beleid of aan dat van de groep waarin zij een belangrijke rol spelen.******
Maar hoeveel mensen weten wat er echt aan de hand is?

In de EU zijn er 25 banken NIET geslaagd of net met de hakken over de sloot. En dat zijn allemaal banken die reserves moeten aanvullen, en als ze daar niet in slagen, dan moeten “wij”  wel weer extra betalen. Ook al proberen de politici die betaling af te wentelen op de gezakte banken en hun beleggers en aandeelhouders. Die zelf ook weer belastingbetalers zijn!

Het lijkt niet verstandig om nu te veel vertrouwen te krijgen en op de eerste [plaats aan je eigen veiligheid te denken. Om te beginnen zorg voor voldoende cash in huis. De rente die je op de bank  krijgt stelt immers ook niets voor.

De conclusie die je nu in ieder geval kunt trekken de de euro (EU)  er nog steeds gammel voorstaat en dat er op redelijk korte termijn nog wel wat vuurwerk te zien zal zijn.

Wees voorbereid!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Musjes schreef op : 1

  Prijs de dag niet voor het avond is, verkoop de huid niet voor de beer is geschoten. Duidelijke wijsheden die aan de politiek voorbij gaan. Vandaag schijnt de zon en morgen zien we wel weer? Nu vieren we feest en morgen verwerken we de kater?

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Hub Jongen

  @Musjes [1]:
  Juist Musjes. Er is helemaal niets te vieren. Dat de NL banken net aan die test voldoen, zegt immers helemaal niets.
  Alleen als zw zelfs daar niet aan hadden voldoen, was dat een teken hoe slecht en gevaarlijk de situatie is.

 3. Sam Asta schreef op : 3

  Het geldt dus nog steeds: “Après nous le déluge” aldus Lois XIV

 4. Naam * schreef op : 5

  Waarschijnlijk zijn (vrijwel) alle banken niet liquide maar is de “stresstest” zo ontworpen dat de meeste toch slagen. En als er te weinig euros zijn kas zijn, dan drukken ze er toch gewoon wat bij?

  Overigens past dit gedrag uitstekend in eindstadiumbeleid à la Romeinse Rijk. Zwendel, tyrannie en hoeren & snoeren door de elite en slavernij voor de rest. “Vrijwilligersbanen” of stages lijken “Het Nieuwe Nieuwe Werken ©™®” te worden, terwijl het nikspresterende kader zijn eigen zakken vult, zoals bijvoorbeeld in de de zorg en het rijksmuseum. En het vuurwerk moet nog komen.

  @Sam Asta [4]:
  En ik maar denken dat die kwoot van Lois Lane was… 🙂

  Corné [6] reageerde op deze reactie.

 5. Corné schreef op : 6

  @Naam * [5]: Wat menselijke
  arbeid betreft:

  www.nuzakelijk.nl

  Dat geldt dus ook voor hoogopgeleid!

  Ook in Zuid- Europa slaat het neo- liberalisme toe:

  www.z24.nl

  Volgend jaar juli:ontslagrechtversoepeling, vakbond CNV vreest vele massaontslagen, omdat grote bedrijven zo goedkoop van hun ( oudere ) vaste personeel af kunnen komen.

  Zelfs het meest verstokte calvinistische werkpaard zal straks
  schreeuwen om het basisinkomen als alle zekerheid is weggeslagen en de technologie ons mensen grotendeels overbodig heeft gemaakt.

 6. John schreef op : 7

  De echte test komt nog.

 7. Musjes schreef op : 8

  Het zou eens tijd worden, niet dat we daardoor alsnog van de ondergang/nieuwe wereld zijn te redden, dat politici en andere ‘belangrijke’ mensjes (bij de ECB bijv.) ééns per kwartaal een drugstest ondergaan om te weten of ze nog wel helemaal clean en fris in het kopje zijn. Het zou misschien een goed verhaal opleveren als men (weer) eens een onafhankelijke drugtest doet op werkplekken en toiletten van de ‘belangrijke’ mensjes. Een onafhankelijke psychologische (stress)test voor de heren en dames ‘belangrijke’ mensjes zal ook geen overbodige luxe zijn.

  Eén schrale troost, na de ineenstorting die waarschijnlijk vooraf gegaan zal worden aan een nucleaire holocaust zal de dood voor velen een verlossing zijn. Dood gaan is niet erg, niet erger dan leven tussen de huidige psychopaten die zichzelf zien als onsterfelijken en onverwoestbaren van het grote geld (roven).

  Klinkt misschien een beetje achterhaald, maar heeft de mens nu nog niet geleerd dat alles wat je aan aardse zaken vergaart niet kunt meenemen naar het hiernamaals? Willen alle ‘belangrijke’ mensjes nog steeds geloven in de reis die de farao’s maakten met hun goed gevulde schatkamers? Zouden we niet een veel betere wereld kunnen maken door geld en het hele corrupte systeem af te schaffen en structuren aan te brengen die dienstbaar is voor alle mensen i.p.v. van een selecte groep die vernietigen voor geld en macht? Zal het niet fijn zijn als alle mensen zouden kunnen genieten van een leven in harmonie met een warm huis en bed en een goed gevulde maag en waar we nog gezellig kunnen zitten keuvelen aan de koffietafel en waar we niet elkaar haten omdat de één een grotere slag over lijken weet te slaan dan de ander die niet over lijken wil gaan voor het grote geld? Natuurlijk is niet geld of je best doen of de verdienste door werken de schuld van het huidige systeem, maar de door en door verrotte mentaliteit van politici/psychopaten die ons zogenaamd een beter leven voorspiegelen en dringend wensen te vertellen wat we wel en niet met onze eigen levens en bezittingen hebben te doen.

  Het is jammer voor degene die het wel goed en oprecht zien, maar volgens mij gaat deze wereld voor ons allen naar de totale afbraak, omdat het niet anders meer kan en we alleen zo de boel kunnen opschonen.

  Kijk alleen eens om je heen, maar wie is er van doordrongen, ondanks alle info, dat dit plaatje wat de politiek, de ECB, de FED, Brussel, Washington of wat of wie dan ook ons voorspiegelen één grote leugen is. Wil men nu of wil men achteraf praten over het omgooien van het roer en verbeteren van zaken en misstanden? Natuurlijk praat men altijd achteraf en wacht men totdat het gras weer groen is en de miljarden schapen weer mogen verder grazen, maar of het gras ditmaal ook zomaar even weer groen wordt na het kunstmatig opgeklopt feest, na dit grote vreten, dat zou dan wel eens een dikke tegenvaller kunnen zijn. Worden we meer slaaf of worden we bevrijdt door een mondiale collaps? Dat is de vraag.

 8. rob schreef op : 9

  De crisis ligt achter ons roeptoetert Jeroentje de media; wij hebben de stress test gehaald, toch?
  Dat is echter slechts een fractie van het werkelijke verhaal. De stress test was en is helemaal niet bedoeld om ons weer vertrouwen in de banken te geven, welnee de stress test is expliciet bedoeld om een EU bankenunie mogelijk te maken. U weet wel, dat de goede banken opdraaien voor de slechte in de hele EU.
  En daarnaast om het toezicht over alle banken over te hevelen van de nationale toezichthouders naar de ECB. Weer een stap in de richting van een Gross Europäisches Reich, waar de Nederlander niets meer te zeggen heeft. Alles zal worden uitgemaakt door een paar grote landen.
  De ECB behartigt vooral de belangen van die grote landen, waaronder Italië; het land met de meeste ondermaatse banken die de stress test dan ook niet hebben gehaald.
  En wie is president van de ECB? Juist, Mario Draghi, een Italiaan en Goldman Sachs adept.
  Het ligt voor de hand dat een konkeltje tussen Italië, Frankrijk, Duitsland en Polen de zaken voortaan regelt.

  Wij mogen ons dus geen Nederlander meer voelen, maar MOETEN ons verplicht Europeaan voelen. En wie dat niet wil kan doodvallen van de EU.
  Ik hou mijn hart vast voor mijn kinderen en kleinkinderen. We zijn op weg naar een heilstaat naar communistisch model, met goedbetaalde apparatsjiks in Brussel en Frankfurt en voor de rest burgers die arm gehouden worden. Niks makkelijker dan slaven die geen tijd hebben om zich daarover druk te maken maar moeten sloven om eten en een dak boven het hoofd te hebben.

  Musjes [10] reageerde op deze reactie.

 9. Musjes schreef op : 10

  @rob [9]:

  En dan te bedenken dat er een rooffonds is die landen kan verplichten af te dragen, dus de belastingbetaler gaat bloeden en met een bankenunie zullen de spaarders aan het pietje worden getrokken tot ze blauw zien van armoe en zo krijgt iedereen zijn deel en zal het beeld van slaaf en idioot helemaal af zijn als de bruinhemden in de straten marcheren.

  We worden behandeld als kleine kinderen die zoetjes moeten slikken, wat ze slikken is wat de zieke geesten zoal kunnen bedenken. Ik persoonlijk hoop dat ik nog mag meemaken dat de politici en elite met pek en veren op de brandstapel zullen eindigen. Alleen blijft er dan een wrange smaak hangen dat wij allen ze een kans hebben gegeven. Geen boycot, geen protest, geen opstand, zelfs niet een zachte “boeee!”…We slikken en laten ons als kleine kinderen behandelen!? Jazeker, de hypotheker! Een krabbeltje alleen al is voldoende om slaaf te worden van het systeem.

 10. Onbezoldigd ruifvuller schreef op : 12

  @Ron Arends [11]: Ik zou zeggen wees dat blij dat Hub de zinnen nu eens niet met een punt begint! 😉