dinsdag, 25 november 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Roof door samenwerking

De recente overeenkomst tussen een groot aantal roofstaten om gegevens van rekeninghouders uit te wisselen zal voor velen een nieuwe impuls opleveren om te emigreren naar een land waar men wat minder van zijn inkomsten aan een overheid moet afdragen.plsa

Niet iedereen beschikt namelijk over zoveel en zo intense gevoelens van solidariteit met de medemens, dat hij het er mee eens is, dat een groot deel van zijn inkomsten door middel van dwangoverheveling verdwijnt naar de staat en minderbedeelden.

De rovers zullen elkaar nu helpen. Of het uiteindelijk meer oplevert valt te bezien.

Bij velen bestaan aanzienlijke bezwaren tegen een systeem van dwangoverdrachten, dat op straffe van hoge boetes en opsluiting geïmplementeerd wordt onder het voorwendsel dat we dit allemaal samen nu eenmaal zo afgesproken hebben.

Het betreft hier afspraken tussen uitpersenden en uitgepersten, waar de laatsten zich niets van herinneren, net zomin als er ooit afspraken gemaakt zijn met degenen die afgevoerd werden naar Auschwitz of een andere lugubere bestemming.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Andre schreef op : 1
  Andre

  Hugo, ik neem aan dat je het over de MCAA hebt ?

  “Pascal Saint-Amans, Director of the OECD Centre for Tax Policy and Administration (CTPA), tweeted that 89 countries committed themselves to AEOI. However, absent from the OECD commitment report are OECD offshore centers such as Madeira, emerging markets such as Kazakhstan, Ukraine, Nigeria, Vietnam, Pakistan, U.S. trade partners such as Jordania, Philippines, Taiwan, Thailand, Serbia, and Bulgaria, as well as Panama trade partners such as Guatemala, Peru, Ecuador, Dominican Republic, Venezuela, and the U.S. The largest economy in the Earth, that of the U.S., did not even sign the MCAA.”

  De volledige lijst staat hier: www.oecd.org

  Scrutinizer [5] reageerde op deze reactie.

 2. Musjes schreef op : 2

  om te emigreren naar een land waar men wat minder van zijn inkomsten aan een overheid moet afdragen.

  Moet? Het is altijd nog mag, want niemand wordt gedwongen en wie geen belasting wil betalen die betaalt toch gewoon niet. Het enige vervelende bijkomende effect is dan dat men kapo”s aan de deur krijgt in uniform die met een wapen je proberen te dwingen te voldoen aan de eis van hun landheren en anders wel je huis of andere bezittingen komen confisqueren en als het dan nog een beetje onvoordelig uitpakt voor je zullen ze je voor een bepaalde duur opsluiten in één van hen beveiligde instellingen met stalen deuren. Het is allemaal zo makkelijk en het is toch gewoon de logica die al dit moois mogelijk maakt.

  En dan zijn er zelfs nog mensen die durven te beweren dat de burger niet meer is dan een slaaf of stuk vee, onzin toch, want wie houdt ze tegen om in een ander land zijn geluk te beproeven, want er zal op deze bol toch nog wel ergens een plekje zijn waar men nog gewoon baas is over eigen spulletjes…Ergens moet er toch nog wel zo’n plek zijn??

  hugo van reijen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Musjes schreef op : 4

  @hugo van reijen [3]:

  En ook die familie is overgeleverd aan een totaal onbetrouwbare overheid die het steeds meer onmogelijk maakt om nog voor jezelf of -vrijwillig- voor elkaar te zorgen. Mijn reactie was duidelijk een cynische reactie, want het wordt een bijna schier onmogelijke opgave om nog ergens een plek te vinden in de wereld waar een mens nog baas is over zijn eigen leven, bezittingen of financiën of zijn leven zo kan indelen zoals men dat wil. Wetten en regels sluiten zich als een net en kan men niet meer vluchten uit een systeem van mondiale controle en macht over mensen en hun bezittingen.

 4. Scrutinizer schreef op : 6

  @hugo van reijen [3]: Soms zijn die er evenwel juist de oorzaak van. Zo is me een geval bekend van een enige zoon die zijn ouders wist te overreden hem en zijn vrouw te volgen naar een land wat niet op “de lijst” prijkt.

 5. Scrutinizer schreef op : 7

  Overigens terugkomend op de titel. “Roof door samenzwering”, hoe noemen we zoiets met een andere naam? Juist ja, “georganiseerde misdaad”.

 6. Scrutinizer schreef op : 8

  @Scrutinizer [5]: Aanvulling:
  O.a. volgende landen staan evenmin op de lijst.
  Andorra, Australia, Bahamas, Barbados, Belarus, Belize, Bhutan, Botswana, Brazil, Brunei, Canada, Chile, China, Cook Islands, Costa Rica, Dominica, Ecuador, Equitorial Guinea, Gabon, Israel, Japan, Khazachstan, Macao, Malaysia, Maldives, Marshall Islands, Monaco, Namibia, New Zealand, Paraguay, Peru, Russia, Seychelles, St. Kitts, Taiwan, Thailand, Timor Este, Trinidad Tobago, UAE

  Andre NI [9] reageerde op deze reactie.

 7. Andre NI schreef op : 9
  Nominator

  @Scrutinizer [8]:

  Binnenkort maar eens in Uruguay gaan kijken. Als je tips hebt, dan houd ik me aanbevolen..