dinsdag, 26 mei 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Reisbureauvergunning

In een Oostenrijks blad lees ik, dat de Europese Unie wetgeving in voorbereiding heeft die alle hotels in Europa welker omzet voor ten minste 25 procent uit de verkoop van excursiepakketten en andere aanvullende dienstverlening bestaat, verplicht zich als reisbureau te registreren en de benodigde diplomata te behalen.jkm

Alleen al in Oostenrijk schijnt het al om 17.000 hotels te gaan.

Bovendien worden hotels daardoor belast met de hele bureaucratie die het reisbureauwezen omringt, hetgeen een flinke aanslag op de winstgevendheid betekent.

Ik ben benieuwd, wat er nog meer aan EU-wetgeving in voorbereiding is. Het is duidelijk, dat de wurgende greep van de EU een steeds zwaardere en onproductieve
last zal opleveren voor zowel bedrijven als consumenten.

Azië lacht in haar vuist. Azië is al bevoordeeld door een gemiddeld veel langer toeristenseizoen en lagere arbeidskosten.

Steeds zwaardere lasten voor de Europese hotelindustrie zullen voor veel hotels de doodsklok doen luiden ten gevolge van de steeds slechtere concurrentieverhouding, welke eveneens achteruit loopt door steeds goedkopere tickets naar verre bestemmingen, waar de consument wel bij vaart, maar die een zware aanslag betekenen op de levensvatbaarheid van Europese hotels in bepaalde regio’s.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Burnitall schreef op : 1

  Tja.. Ik lees wel meer berichten in buitenlandse kranten die niet doordringen tot onze nationale pers. Niet zo verwonderlijk dat deze ook niet bekend is. Maar waarom niet de televaag en consorten gevraagd om commentaar….. En bij onze vrienden van politbureau van democratisch-communistisch Eu..

 2. Michiel schreef op : 2

  AirBnB juicht.

 3. Naam * schreef op : 3

  Zou het te danken zijn aan een van de vele lobby-clubjes in Brussel? Grote hotelketens hebben voldoende geld om allerlei bureaucraten aan te stellen en kunnen dit centraliseren. Kleine ketens en familiebedrijven kunnen dit niet of nauwelijks. Ik zie een familiebedrijf niet gauw met een “compliance-officer” komen.

 4. Nico de Geit schreef op : 4

  Als je een rondleiding geeft of excursie organiseert moet je natuurlijk wel weten waar je mee bezig bent. Misschien zijn er te veel onverantwoordelijke beunhazen?

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. Hub Jongen schreef op : 5
  Hub Jongen

  @Nico de Geit [4]:
  Ja, en misschien hebben zo ook nog geen verstand van EHBO of hartmassage, voor noodgevallen.
  Ook de rondleider moet een diploma (verplicht) hebben voor kennis van het land, en ook voldoende de talen spreken van de verschillende gasten. Anders verstaan die mogelijk niet alles.
  Ja de EU moet ons allemaal goed beschermen.
  Misschien zelfs door met elke tocht een ambtenaar ter controle meesturen??

  Nico de Geit [7] reageerde op deze reactie.
  hugo van reijen [8] reageerde op deze reactie.
  hugo van reijen [9] reageerde op deze reactie.

 6. dZvZtKm schreef op : 6

  tsja, je moet toch ergens btw over kunnen heffen

 7. Nico de Geit schreef op : 7

  @Hub Jongen [5]:

  ‘Misschien zelfs door met elke tocht een ambtenaar ter controle meesturen??’

  Een periodieke controle, goed idee!

  Het gaat natuurlijk ook niet helpen want verkopers gaan dan gewoon illegaal verder met het verkopen van hun slechte of zelfs gevaarlijke excursies.

 8. hugo van reijen schreef op : 8
  Hugo J. van Reijen

  @Hub Jongen [5]:
  Ook een diploma voor eerstelijns psychiatrische hulp moet geeist worden op grond van potentie disorientatie ten gevolge van een laag cultureel adaptatieniveau.

 9. hugo van reijen schreef op : 9
  Hugo J. van Reijen

  @Hub Jongen [5]:
  Bij het verkopen door de hotelhouder van een bustocht naar de bollen dient deze uiteraard jaarlijks een bijscholingscursus
  te ontvangen over de kleuren en soorten van de tulpen , alle tulpenziekten en de oorzaken van de tulpenrage, alsmede de bloeifrequentie onder verschillende klimatologische omstandigheden.

  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.

 10. Michiel schreef op : 10

  Nogmaals niks over AirBnB.

 11. Nico de Geit schreef op : 12

  @hugo van reijen [9]:

  ‘uiteraard jaarlijks een bijscholingscursus’ uiteraard tegen een stevige vergoeding. Misschien zijn er te veel aanbieders van excursies. Hoe zwaarder de eisen, hoe minder er komen.

 12. Hub Jongen schreef op : 13
  Hub Jongen

  @Leonardo Pisano [11]:
  Nee, de praktijk is de EU en andere roverheden de soep op de meest heerlijke manier opdien en dan pas gaan verhitten tot over het kookpunt.
  Deze soep begint ook met een “directive” van maar 50 pagina’s gemaakt door X ambtenaren en Y politici die daar Z “persoonsjaren” aan hebben gewerkt.
  En waarvoor de belastingbetaler gedwongen wordt het te betalen.

  hugovanreijen [14] reageerde op deze reactie.

 13. hugovanreijen schreef op : 14
  Hugo J. van Reijen

  @Hub Jongen [13]:
  De soep wordt nu al aanzienlijk heter opgediend dan George Orwell in zijn stoutste dromen vreesde.