vrijdag, 31 juli 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Wat zegt Facebook over de Participatiewet?

NachthemelG

Via de samenwerking met Nachthemel. Als publicist van artikelen bestemd voor ‘het internet’ staan je een paar hulpmiddelen ter beschikking om de echo van je publicaties te meten. Zijn veel of juist weinig mensen het eens met hetgeen je opschrijft, is je artikel populair en wordt het daarom veel gelezen of juist niet? En om de populariteit van een artikel te meten heb je in hoedanigheid van webmaster natuurlijk allereerst de mogelijkheid de bezoekersaantallen te controleren middels een veelvoud aan ter beschikking staande software. En dan weet je al heel wat over die populariteit. Maar daarnaast kan er bovendien vaak ook nog in ‘sterrenbeoordeling’ geoordeeld worden, lezers kunnen commentaren geven, en het aantal externe websites die je publicatie overnemen kan je ook al meten.

Dat alles laat je vrij nauwkeurig weten hoe jouw ideeën in de digitale internetwereld worden ontvangen. De waarde die hieraan moet worden toegekend is echter geheel aan de individuele schrijver: want wat is het beoogde doel? Wil hij de zaak opschudden of wil hij gewoonweg veel lezers bereiken om commerciële redenen? Naast de verspreiding van artikelen via Twitter mag vanzelfsprekend ook Facebook niet onbesproken blijven. Deze vooralsnog ‘nieuwste’ mogelijkheid tot populariteitsmeting betreft voor veel schrijvers de meest belangrijkste: lezers kunnen liken of sharen en Facebook is bovendien ook nog eens immens populair. Maar soms, heel soms, in een zeldzaam geval, geven die Facebook-likes zulke merkwaardige resultaten waardoor je als publicist of auteur wordt gedwongen tot nadere analyse, al is het maar om je persoonlijke nieuwsgierigheid te bevredigen:

Zo publiceerde website Nachthemel op 2 februari van dit jaar een artikel onder de titel: ‘Participatiewet in flagrante strijd met Europees recht’. Maar omdat je als publicist van het stuk al een buitengewoon publiek belang aan de inhoud vermoedde, werd dit specifieke artikel bovendien direct na publicatie extra gemakkelijk toegankelijk gemaakt middels een directe button-link vanaf de Nachthemel- hoofdpagina. Het artikel maakte redelijk wat reacties los en de Facebooklike- teller liep al snel op tot zo’n 100 Facebook-likes. Hierna werd het weer lange tijd stil, doodstil, en raakte het artikel in een soort van comateuze toestand.

 

 

facebook_like

Totdat plotseling, sinds afgelopen week, volkomen ‘out of de blue’ en als bliksemslag bij heldere hemel, de Facebookteller opnieuw tot leven kwam en gelijk ook maar meteen alle eerdere Nachthemelrecords brak. Het artikel ontwaakte letterlijk uit haar coma.

Op dit moment van schrijven is de Facebookteller de 400 likes grens alweer gepasseerd en is ze ook nog niet tot stilstand gekomen. En dan vraag je je als publicist af waar al die plotse belangstelling, een half jaar na publicatie, toch zo opeens vandaan mag komen? Is dat omdat steeds meer mensen nu daadwerkelijk de gevolgen van de participatiewet (dus ook tegenprestatie voor bijstand / wet werk & inkomen) aan den lijve ondervinden, en zich daarom suf Googelen naar berichtgeving en kennis hieromtrent? Is het omdat het begrip ‘dwangarbeid’ nu pas goed tot hen doordringt? Bij de massa? Of is het omdat nu pas de essentie van het bericht goed wordt begrepen?

De essentie dat gekozen politici naar eigen persoonlijke voorkeur hun kersen plegen te plukken uit een onontwarbaar woud van Nationale wetgeving, Europese wetgeving, en internationale (wereld) jurisprudentie? Of is dat omdat men zich afvraagt waarom de nationaal socialistische colonne nog steeds niet de stembanden uit het vege lijf schreeuwt en naar de allerhoogste rechtbank en barricaden marcheert onder het scanderen van terminologie als ‘dwangarbeid, schande, schoffering, minachting van den arbeider, en staatsdiscriminatie’?!

klijnsma1

Of is dat wellicht omdat men vooraleerst tijd heeft benodigd om tot het besef te komen (en dat besef heeft kunnen verwerken) dat juist onder het gezag van een socialistisch bewindvoerder, die Frau Jetta Klijnsma, staatssecretaresse van sociale zaken, ‘de participatiewet’ van kracht heeft kunnen worden? Samen met alle neven, bij, en- subwetjes? Dat juist op het moment dat een socialistische volkspartij het land (mede) regeert, de PvdA, dwangarbeid feitelijk en waarachtig in de volle betekenis van het woord is geherintroduceerd?

Nog niet zo heel erg lang geleden was er ook al een groot Europees land dat een torenhoge werkloosheid kende en waarbij een grote socialistische partij op democratische wijze aan de macht was gekomen. De Nationaal socialisten, ook wel nazi’s genoemd. En gedurende hun bewind werden in Duitsland eveneens op grote schaal Europese burgers tot dwangarbeid gedwongen. Via de Arbeitseinsatz werden mensen gedwongen ingezet om de productie in Duitsland in landbouw en industrie op peil te houden, toen een groot autochtoon deel van de mannelijke bevolking van Duitsland werd ingezet voor militaire dwangmatigheden. Veel dwangarbeiders werden bovendien tewerkgesteld achter grote stalen hekken, verfraaid met een meest tot de verbeelding sprekende tekst: “Arbeit macht frei”.

En betreffende het allergrootste socialistische bolwerk dat de wereld ooit heeft gekend, de USSR, is het goed te beseffen dat in de eerste helft van de 20e eeuw ook hier eveneens weer miljoenen burgers tot dwangarbeid werden gedwongen. Hele volken werden gedeporteerd en ingezet bij grote projecten als het Witte Zeekanaal. Grote werkkampen (Goelags) waren er bij Magnitogorsk, Vorkoeta en in de beruchte regio Kolyma. Velen (miljoenen) kwamen hierbij om het leven; bij de aanleg van het Witte Zeekanaal alleen al ongeveer 100.000 mensen.

Arbeit_macht_frei_(2007)

De orthodox socialistische gemeenschap van de voormalige USSR, ook wel communisten genoemd, kende een status van machteloos onderworpen lidstaten (satellietstaten), dramatische armoede onder haar burgers, een zichzelf plussant verrijkende politieke elite, een staatsdictatuur met miljoenen dwangarbeiders.

Maar zijn nu juist opnieuw precies de socialisten de Facebook-likers en begrijpen zij het daarom nog steeds niet? Of zullen de Facebook- likers de overeenkomsten van de EU met eerdere grote (Europese) wereldrijken uiteindelijk haarscherp in het vizier gekregen hebben? Zullen zij beseffen dat socialisme niet de oplossing, maar juist de oorzaak van hun psychische en materiële armoede, en hun slavernij betreft?  

PS: De waardering voor de rol van coalitiepartner VVD samen met haar circus van gedogers laat ik graag aan de individuele lezer over.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bertus schreef op : 1

  Kersen plukken uit een onontwarbaar woud van (internationale) wetgeving?

  www.ad.nl

 2. Marco schreef op : 2

  Geachte lezers,

  Het maakt niet uit welke kant van de medaille men kiest.
  Het socialisme waar de Staat alles bepaald of het kapitalisme waar het Grootkapitaal regeerd. In beide gevallen hebben de burgers het nakijken. Wij en de rest van Europa zitten in een geniepige tussenvariant van beide; het systeem is noch vlees noch vis!
  Bovendien zijn de laatste jaren (vooral tijdens grote evenementen zoals Olympische Spelen, EK,WK voetbal etc!!!) wetten het kabinet door geloodst die de privacy, vrijheden en financiele middelen van de burgers zwaar hebben ondermijnd!!
  Luitjes wij hebben een hele geniepige, gluiperige regering die geen enkel oog heeft voor het belang en welzijn van het volk.
  Ze dienen de NWO Agenda 21 bewust of onbewust!!
  Ik vraag me weleens af hoe wij in Godsnaam uit deze shit kunnen geraken. Persoonlijk denk ik dat burgerlijke ongehoorzaamheid met zijn ALLEN de oplossing is. Niet meer coopereren aan en met dit corrupte systeem en het op die manier laten doodbloeden.
  Maar hiervoor is het van groot belang dat de Nederlandse burger meer samenhorigheid gaat tonen net zoals in Spanje. Daar zijn al veel huisuitzettingen door hypotheek achterstanden voorkomen door menselijke ketens (soms honderden mensen) om het huis te vormen jegens deurwaarders en politie. Kijk zo moet het luitjes, laten wij het voorbeeld van de Spanjaarden maar ook de Grieken maar eens volgen. De corrupte politici in den Haag die in de zakken zitten van het Bankenkartel en de multinationals moeten maar eens beseffen dat wij weten wat zij weten, en misschien nog wel meer !!!

 3. Pietje Puk schreef op : 3

  Ik zeg het al tijden maar mensen zitten vast in hun eigen gevangenis. Ze durven niet want ze kiezen liever iets wat zeker is maar verrot dan daadwerkelijke vrijheid.

  Wanneer we ons zouden verenigen zouden we onze eigen staat kunnen claimen.

 4. Corné schreef op : 4

  socialisme + bruin hemden kapitalisme = neo- liberalisme = EUSSR = UNITED STASI OF AMERICA = schijnwelvaart middels de obligatoir op te pompen schuldenblaas ter faveure van de toplaag in de HEILSTAAT.