zaterdag, 12 december 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Haalt van Miltenburg de kerst? Update: NEEN

tweede kamerGeen beter vermaak dan leedvermaak. De voorzitter van de Tweede Kamer hoort onpartijdig, bekwaam en van onbesproken gedrag te zijn. Dienstbaar aan het debat. Het optreden van de huidige voorzitter mevr van Miltenburg is meerdere keren punt van discussie geweest. Het heeft er de schijn van dat ze haar 7 politieke levens heeft verspeeld. Haar mogelijk laatste inschattingsfout is het vernietigen van de correspondentie van een klokkenluider.

Klokkenluider zijn in Nederland is een zelfkwellende bezigheid. De misstand blijft bestaan en de klokkenluider is in het algemeen de enige die een prijs betaalt. Vaak is dit een hoge prijs. Voor eenieder die overweegt klokkenluider te worden het volgende gratis advies. Doe het niet!

klokkenluider bos bouwfraudeVoor wie toch twijfelt, men leze het boekje “klokkenluider”. (ISBN 978 90 443 3034 2 ebook voor 9 euro of paperback voor 15 euro). Dit gaat over het leven van Ad en Joke Bos. Voor, tijdens en na hun klokkenluidersschap. Ad Bos heeft de bouwfraude aan het licht gebracht en de Nederlandse staat kapitalen bespaard. Ad Bos is een van de weinige klokkenluiders die compensatie kreeg maar als je het boek leest merk je wel dat hij een heel hoge prijs heeft betaald.

Mede naar aanleiding van de behandeling van klokkenluiders als Ad Bos is men begonnen met wetgeving welke in de Tweede Kamer onder het voorzitterschap van van Miltenburg is besproken. Ze zou dus moeten beseffen dat klokkenluiders gekoesterd dienen te worden.

Geheel passend in de traditie van verdwijnend bewijs, (de filmrolletjes van Srebrenica, de bonnetjes in de Teeven deal), besloot van Miltenburg dat de correspondentie van de klokkenluider het beste via de papiervernietiger kon worden gevoerd.

https://www.youtube.com/watch?v=-0_YiYZGQrE

Waar burgers altijd in problemen komen als er een keer een bonnetje in een administratie ontbreekt, gelden over het algemeen andere regels voor de overheid zelf. Probeer de belastingdienst maar eens te overtuigen dat je te goeder trouw bent als je belangrijke documenten mist in je administratie. Veel succes!

De houding van van Miltenburg bewijst dat de overheid nog steeds niet op klokkenluiders zit te wachten. De voornaamste reden dat van Miltenburg wellicht toch voor de kerst mag vertrekken is gelegen in de traditie van Rutte II om van tijd tot tijd politici buiten de boot te zetten als de druk van de oppositie te hoog wordt. De VVD heeft lange tijd achter van Miltenburg gestaan maar die tijd lijkt voorbij. “Ze moet zelf naar de overkant zwemmen’‘, zegt een prominente VVD’er. ,,Zijlstra pikt haar niet met een bootje op.”. Aldus het AD. Als Rutte in gevaar is wordt van Miltenburg te water geworpen…. Het hangt dus van haar poltieke gladheid af of ze als een aal de lastige vragen weet te ontglippen of dat ze als Flappie op het kerstdiner der oppositie belandt.

 

 

 

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Vilseledd schreef op : 1

  Ja, met gemak. Het woord ‘sorrydemocratie’ is inmiddels in onbruik geraakt, maar de praktijk is niet verdwenen. Ondanks de kwalijkste misdrijven halen politici kersten, pasens en zomers. En anders zie je ze wel na 10 jaar terug in een leuke functie zoals Leemhuis-Stout, provinciaal politica in Zuid-Holland en ‘in opspraak’ geraakt door de Securitelaffaire, provincies, die bankje spelen.

  “De houding van van Miltenburg bewijst dat de overheid nog steeds niet op klokkenluiders zit te wachten.”

  Bij het Waterschap Roer en Overmaas was er ook een klokkenluider, die aan het licht bracht, dat vergunningen zonder inhoudelijke toetsing werden afgegeven. Toen de leiding aangesproken werd op de behandeling van deze klokkenluider, was de verbijsterende reactie: “Ja, maar we wisten niet, dat deze man klokkenluider was.” Tuurlijk, had dat dan even gezegd, joh!

 2. dr. heinz schreef op : 2

  Van Miltenburg blijft lekker zitten net als de rest.
  Zij staan boven de wet, boven het volk wat in hun ogen: het klootjesvolk is.
  Wat er ook gebeurt, Frutte2 blijft zitten tot het eind……………

  Vilseledd [3] reageerde op deze reactie.

 3. Vilseledd schreef op : 3

  @dr. heinz [2]:

  Nee, ze treedt toch af.

  www.nu.nl

  Maar en weest niet ongerust; ze zal niet d’n Bijstand in hoeven.

 4. Swiss Made schreef op : 4

  Zo, mevrouw heeft traditiegetrouw zoals haar velen voorgangers politici uit respect van haar functie ontslag genomen. Uiteraard niet om zo een politiek kruisverhoor te omzeilen. Wat stelt het verplichte “verantwoorden” voor als politici dat gewoon uit de weg kunnen gaan door gewoon zelf op te stappen.

  Pfff wat is het toch een grote laffe hypocriete criminele bende. Wat dat betreft zijn we net zo´n grote bananen republiek zoals corrupte tweede of derde wereld landen.

 5. Ja. Dus. schreef op : 5

  Het briefje waaruit zij voorlas daar keek zij met afschuw naar,, een keer raden wie het schreef,,,

 6. Bartje schreef op : 6

  Deze dame heeft nooit begrepen wat de functie voorzitter inhoud en hoe deze taak uitgevoerd dient te worden.
  Deze dame bleef een partij in dit geval de VVD ten dienste en als er nu een doodzonde is dat is het dat wel.
  Eigenlijk is het best verbazend dat lieden van PvdA huize veelal heel goede voorzitters der 2e kamer hebben geleverd.

 7. Pinokkiocratie schreef op : 7

  Lekker belangrijk al die leugenaars. Dat iemand daar nog tijd aan verspild, wordt langzaamaan tijd om al die liegende politici te negeren.
  Komt vanzelf een nieuwe leugenaar voor in de plaats.
  Politieke ambities? Pedofiel? Dan mag je bij justitie namens de VVD

  Liegen kunnen ze allemaal als de beste.
  En volgende keer weer lekker stemmen

 8. Pendragon schreef op : 8

  En zo struikelt en strompelt het beste Kabinet ooit evvaah ooit verder in het koude donkere polderlandje. Pionnen worden geofferd, de koning blijft beschermd. En het grauw ziet dat het goed is, trekt nog een biertje open en kijkt naar “Ik hou van Holland”… De ironie.

 9. Gerda schreef op : 9

  Evenals de Srebrenica-foto’s verdween dit Teeven-deal bewijs in de versnipperaar. Hoe hilarisch en onverwacht. De gemiddelde ambtenaar wordt ontslagen na het laten ontglippen van een of twee scheten maar politici hebben mandaat om alles te manipuleren en vriendjes te dekken. Bananen-republiek !

 10. appie b.broek schreef op : 10

  Van Miltenburg had groot gelijk dat ze een dergelijk, anoniem, briefje door de shredder haalt. En dat de redactie van Nieuwsuur daar anders over denkt zegt mij meer over het morele gehalte van de redactie. Het is de zoveelste zaak waarbij men denkt wat of wie zit hier achter. Die Oosting heeft ook een trackrecord waar men niet ‘blij’ van wordt! Men noemt het wel een ‘onafhankelijke’ commissie mar ik ben zo vrij daar mijn vraagtekens bij te zetten!