maandag, 9 mei 2016
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Opperdienaar in de VS

Vrijspreker: U was onlangs naar de VS gegaan om van daaruit wat rond te reizen op een cruiseboot. Wat waren Uw ervaringen?
Opperdienaar: Het viel me alles mee om de Death Star te bereiken. Natuurlijk wel de nodige veiligheidsmaatregelen, maar dat is te verwachten.
Miami is een aparte stad. Heel veel immigranten van over de hele wereld die daar hun heil zoeken.
In de bar bijvoorbeeld zat aan mijn rechterhand een mijnheer gekleed in slechts een tuigje met wat wit dons er op en witte veren engelenvleugeltjes op zijn schouders bevestigd. Op zijn voornamelijk naakte lichaam zaten verder groene glittertjes. De overige bezoekers groeten hem enthousiast en zonder enige verbazing.
Vrijspreker: Je moet vandaag de dag geen LGBTQ’s gaan uitlachen.
Opperdienaar: Inderdaad, een faux pas die je duur te staan komt. Naakt, met groene glitters en engelenvleugeltjes aan de bar of niet, gewoon vriendelijk lachen alsof je het elke dag mee maakt. Je wilt niet bekrompen lijken. De bar keeper kwam uit Servië en de dame aan de linker kant ergens uit Zuid Amerika. “Oh Surfia” schreeuwde ze naar de barkeeper, “oorlog daar, toch?”. “Nee, dat is Syrie”, wierp de bar keeper vergeefs tegen. “Ja Surfia, waar de oorlog is”.
De glitterman voelde zich lang genoeg genegeerd en vertrok. Een ober met een oortje in en het uiterlijk van een CIA agent kwam bij de bar staan. Hij keek me aan en lichtte een wenkbrauw op terwijl hij naar de lege stoel van de glitterman keek. “Multi miljonair, gepensioneerde generaal. Ja, je ziet het er niet altijd aan af”.
Vrijspreker: Nog wat speciaals gedaan?
Opperdienaar: De volgende dag aan het strand kwamen er 2 vliegtuigen over vliegen met van die reclame banieren.
banner_2_combined
air_banner_1
Vrijspreker: Je vraagt je af of de 2 activiteiten, politiek en schieten te combineren zijn. Wat vindt U daar overigens van, die schietende onderdanen? 
Opperdienaar: Ik houd niet van onderdanen met wapens. Ik weet dat libertariers meestal geen probleem met wapens hebben maar wel met de initiatie geweld. Dit terwijl dat bij de meeste gewone mensen juist andersom is. Die hebben wel een probleem met wapens maar absoluut niet met de initiatie van geweld.
Ik ben even polshoogte gaan nemen bij die tent door me er met Uber naar toe te laten brengen. De auto werd bestuurd door een vervelende Argentijn die niets goeds over de overheid te melden had en ze met de mafia vergeleek. Hij had nogal wat problemen gehad om zijn eigen geld weer uit Argentinie te krijgen nadat hij voor een paar jaar naar zijn moederland was terug gegaan. Hij bracht me wel keurig waar ik moest zijn: Lock & Load Miami.
Vrijspreker: Hoe ging het schieten?
Opperdienaar: Ik heb met de Colt Commando, de Colt M4 Commando en de Glock18 geschoten. De instructeur had zelf in Afghanistan gevochten. Na afloop liet hij trots zijn medailles zien. De grootste viel gelijk op. “Deze is voor het beschermen van een Nederlandse generaal, terwijl hij de ronde deed om handjes te schudden met de locals” verduidelijkte de instructeur.
Ik las het opschrift. “Jaap de Hoop Scheffer”, nep goud, typisch Jaap.
Vrijspreker: Zozo, generaal Jaap
Opperdienaar: Je vraagt je af of generaal Jaap ook ergens als multimiljonair in een wit donzen tuigje en aangeplakte vleugeltjes aan cocktails zit te lurken.
Vrijspreker: Daar moeten we waarschijnlijk nog een paar jaar op wachten. En de cruise?
Opperdienaar: Een aantal van die belastingparadijzen langs. Zo’n schip is eigenlijk een soort drijvend land. Tot mijn ergernis vertelde de ober me dat hij geen loonbelasting betaalt. Nergens.
Vrijspreker: Ja, wie betaalt het uitbaggeren van de vaargeulen dan?
Opperdienaar: Die cruise maatschappijen hebben nogal wat macht. Het viel me ook op dat je vaak niet eens een paspoort hoefde laten zien als je van boord ging. Personeel bestond wel grotendeels uit moslims uit Indonesië. Zo’n schuit zou niet ver komen als je er moslims van zou weren.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Naam * schreef op : 1

  Mij lijkt zo’n cruiseschip een verschrikking. Miami lijkt mij wel interessant, zeker met zo’n gezellige Lock & Load.

  Is het niet een idee voor Opperdienaar om een ‘real life soap’ te beginnen? Het begin is er al. Overigens wat doet zo’n moraalridder op een boot richting belastingparadijs? Toch niet een paar anonieme bankrekeningen openen?

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Nico schreef op : 3

  Cruiseschepen…. gaat dit verhaal niet meer over al dan niet complete informatie en vooroordelen?

 3. hugovanreijen schreef op : 4
  Hugo J. van Reijen

  @Hub Jongen [2]:
  Volgens mij kan men nergens meer een anonieme rekening openen.