zaterdag, 30 juli 2016
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: het eerste referendum

hubEerder verschenen op vrijspreker. Hub scheef in 2003 in de aanloop van het referendum over de grondwet der EU het volgende: In de NRC van vandaag staat op de voorpagina dat er een mogelijkheid groeit voor een referendum in Nederland over de nieuwe “grondwet” die de EU wil invoeren. Eerlijk is te zeggen dat we dit geheel nog niet echt hebben kunnen bestuderen, maar het belang van dit gebeuren brengt me tot deze snelle, spontane actie. De basis van deze presentatie is echter al veel langer bestudeerd en doordacht. (Zie vroegere stukken op deze blog of op www.libertarian.nl). Daarom is het m.i. uw volste aandacht meer dan waard.

Er doet zich een kans voor, die zich de komende tien jaar misschien niet zal herhalen. Daarom zouden we hem moeten grijpen en zien wat we ervan kunnen maken.

Stel dat er echt een referendum komt.
Stel dat de meerderheid “NEEN” zegt!!!
Wat gaat er dan gebeuren?
In ieder geval zal onze vrijheid dan beter worden.

Kleine kans? Ja!
Zeker doordat de politici met behulp van onze eigen belastingcenten een enorme reclame campagne zullen voeren om het stemvee “ja” te laten zeggen. Onder andere door ze van alles te beloven en ze bang te maken voor het “neen” zeggen. (Zie ook het kortgeleden hier gepubliceerde stukje over het LIEGEN van politici)

Maar als we niets doen, dan wordt onze vrijheid gegarandeerd verder uitgehold.

Hoe creatief zijn we om voldoende mensen te laten zien dat hun belang in het geding is?
Hoe creatief zijn we om acties te bedenken die het gevaar van goedkeuring van die nieuwe grondwet kunnen voorkomen?

Op 14 juni is in Amsterdam een MeerVrijheid bijeenkomst. Kom daarheen en probeer uw ideeën daar naar voren te brengen.
Maar wacht niet tot dan want dan verliezen we weer 3 weken

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. Ratio schreef op : 2
    Ratio

    @frits [1]: Het is een aanhaling van het artikel van Hub over het referendum voor de grondwet uit 2003. Dus ja, 14 juni (2003). Het is met name geplaatst om voorspellingen als “Er doet zich een kans voor, die zich de komende tien jaar misschien niet zal herhalen” en het tijdsbeeld en de twijfels die er in de aanloop van het eerste referendum speelden. Dat van die tien jaar klopte overigens best redelijk.

    frits [3] reageerde op deze reactie.

  2. frits schreef op : 3

    @Ratio [2]: Dank.