vrijdag, 23 september 2016
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het debat – of wat er voor doorgaat

1280px-people_at_speakers_cornerHeeft u naar de algemene politieke beschouwingen gekeken? En zo ja, via de tv of via het web?

Het heet ‘debat’, maar ik zie alleen maar mensen die elkaar dingen staan uit te leggen, staan te getuigen of monologen houden onder het mom van een ‘interruptie’. Het is op geen enkel moment spannend. Sterker nog, it’s a drag.

Best wel jammer eigenlijk, als je zo’n mooie vergaderzaal hebt. Spreker na spreker staat op het spreekgestoelte, tegen de achtergrond van een kunstwerk dat er absoluut mag wezen. Maar het debat ontbreekt.

Om de schrijver Maarten ’t Hart te parafraseren: ‘s-lands vergaderzaal is een kroonluchter, maar geen enkel lampje schijnt.

Gelukkig zijn er dappere blogs en websites, zoals tpo.nl en geenstijl.nl die voor mensen zoals u en ik de krenten uit de pap vissen. Kunnen we via het web toch nog de enigszins interessante stukken terugkijken. Dat is wel zo efficient. Verder is er niet veel aan verloren. Jammer, zeg ik erbij. Het zou zoveel meer kunnen zijn.

Paul Verhaegh

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Raymond V. schreef op : 2

  Gelukkig zijn er dappere blogs en websites, zoals tpo.nl en geenstijl.nl die voor mensen zoals u en ik de krenten uit de pap vissen.

  Je maakt een grapje……..hoop ik ?

 2. Seneca schreef op : 3

  Een zaaltje vol met collectivistische sociopathische inhalige betweters die andermans geld, rechten en bezit afpakken en naar hun alwetende wijsheid ‘herverdelen’, mijd ik als het even kan als de pest.

  Raymond V. [4] reageerde op deze reactie.

 3. Raymond V. schreef op : 4

  @Seneca [3]:

  Wees hier voorzichtig , dat “honk”heeft zo zijn eigen methodes ontwikkeld , om met zulke ” bruuske ” UITINGEN , zoals gij die uit , af te rekenen.

  Uitingsdelicten in het Wetboek van Strafrecht ……arno.uvt.nl

  Ja…ze hebben er zelfs nog ( waarschijnlijk ) over nagedacht.

 4. Harrie van Vaore Tjeu schreef op : 6

  @Gelouterd belegger [1]: Bovendien. Iemand anders bij naam noemen en zelf anoniem blijven?

 5. Gelouterd belegger schreef op : 7

  @Harrie van Vaore Tjeu [5]: Toine Manders en de LP hebben best een goede boodschap, maar ik denk inderdaad dat ze die beter voor het voetlicht kunnen brengen.

  www.youtube.com

  Hij overtuigt haar niet en de kijker ook niet.