donderdag, 1 december 2016
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: Mars klimaat wordt warmer

hubHub in 2007: Zou dat komen door de zon? Zou dan ook de opwarming van de aarde door diezelfde zon kunnen komen? Nieuwe gegevens van NASA moeten wel een “inconvenient truth” zijn voor de politici die vandaag in Thailand begonnen zijn een volgend United Nations rapport af te ronden en dat aanstaande vrijdag wordt gepubliceerd.
En dat weer moet aantonen dat de mens de schuldige van de opwarming is.

Vandaag begint in Thailand een vergadering van politici en deskundigen over een volgend rapport van de “Intergovernmental Panel on Climate Change”. Daar wordt de laatste hand gelegd aan het rapport dat op aanstaande vrijdag openbaar wordt gemaakt. Het nieuwe rapport sluit aan bij het rapport dat in februari al de nodige paniek veroorzaakte.

Ook nu is de verwachting dat er weer getracht wordt aan te tonen dat de aarde warmer wordt, dat dit gevaarlijk is en dat het door de mens wordt veroorzaak. Maar vooral dat de politici de wereld kunnen redden door nog meer macht naar zich toe te trekken en hun ondergeschikten nog meer belasting te laten betalen.

De Sunday Times publiceerde gisteren bevindingen van NASA dat Mars getroffen wordt door klimaatverandering en snel warmer wordt.*) Mars dreigt daardoor zijn zuidelijke ijskap kwijt te raken!

Nu zijn er op mars geen mensen. En er wordt dus ook geen CO2 uitgestoten. Hoe kan mars dan warmer worden? Hoe kunnen we de mens daar verantwoordelijk voor stellen? Daar hebben de politici nog geen goed verhaal voor gevonden.

Jammer is dat de NASA dit nu publiceert, op het moment dat in Thailand de politici bezig zijn de opwarming van de aarde aan de mens toe te schrijven. Dat moet voor hen een “inconvenient truth” zijn.
Immers de enige verklaring die men voor de opwarming van mars kan geven, is het gedrag van de zon. En dan moet je automatisch bekennen dat diezelfde zon ook wel eens zou kunnen zorgen voor de klimaatverandering op de aarde. En dus dat al die kostbare maatregelen die ze het volk willen opleggen, weinig of helemaal niets aan het klimaat zullen veranderen.
——————–
P.S. We zijn zeer benieuwd hoeveel aandacht de media aan de publicatie van NASA over mars zullen schenken.
—————————————————————————
*) The Sunday TimesApril 29, 2007

Artikel geschreven door Hub in 2007

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Overnight schreef op : 1

  Vandaag het alarm dat door de temperatuurstijging, de veengronden jaarlijks enorme hoeveelheden CO2 (evenveel als alle auto’s per jaar) uitstoten. En dus…. moeten we nog minder auto’s laten rijden…

  Je kunt ook stellen dat er minstens zoveel CO2 uit de veengronden komt als van auto’s en dat die veengrond-CO2 uit Mars achtige oorzaken ontstaat.

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. Ratio schreef op : 2
  Ratio

  beste Overnight [1]: Laten we even out of the box gaan denken. Wellicht is het dan tijd om “natuurgebieden” als het fochteloerveen, de gebieden bij de weerribben, en de grote peel, met een laag klei en plastic in te pakken? Zoals we ook deden met voormalige vuilnisbelten en chemisch verontreinigde geboeden? Om de planeet te redden? Of deze gebieden massaal beplanten met snelgroeiende bomen zoals berken om CO2 af te vangen? Wellicht kunnen we de waddenzee meteen droogleggen en omvormen tot een CO2 afvangend bos? Je moet toch wat als je de planeet wenst te redden……

  dZvZtKm [5] reageerde op deze reactie.
  Overnight [8] reageerde op deze reactie.

 3. Hoeder schreef op : 3

  Weer die mantra, dat de aarde opwarmt door CO2.
  In werkelijkheid is er al meer dan 10 jaar geen sprake van opwarming. Wel is de hoeveelheid CO2 toegenomen. Die relatie bestaat dus niet. Er wordt beleid geformuleerd op onjuiste uitgangspunten, dat de burger miljarden kost. Allemaal onderdeel van Agenda 21.

 4. Nico schreef op : 4

  Toevallig had ik hier gisteravond nog een praatje met iemand over. Opwarming wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door de zon. Of het nu op aarde of op Mars is. Interessant trouwens dat Venus buiten beschouwing wordt gelaten. Of zou de opwarming van aarde en Mars Venus koud laten? Dat geloof ik niet.

  Even geheugen opfrissen. Wat is CO2 ook alweer?

  Koolstofdioxide (CO2) is een product van volledige verbranding van koolstof of koolstofhoudende verbindingen. Na verbranding is de restmassa lager geworden. Het verschil met de oorspronkelijke maassa is volgens de ontdekker omgezet in spiritus sylvestre oftewel een wilde geest. Of misschien wel een spiritus sanctus, wie zal het zeggen.

  Het schijnt dat bomen zich met CO2 kunnen voeden (en daardoor weer zuurstof afgeven). Anderzijds hebben die bomen dat ook weer niet per sé nodig. Maar het klimaat heeft wel schone zuurstof nodig. Dat blijft, ongeacht CO2.

 5. dZvZtKm schreef op : 5

  @Ratio [2]:
  wij doen aan alles wat maar niet aan dat
  de hoeveelheid mensen
  vroeger reguleerde de natuur dit zelf , nu zijn er de inentingen die er toe doen waar men overspreekt

 6. Nico schreef op : 6

  Als de natuur zijn gang gaat is alles netjes in balans. De rotzooi wordt vanzelf opgeruimd (want biologisch afbreekbaar). Zo ook zijn virussen gewoon gezond, hoe gek het ook klinkt. Wie een op natuurlijke wijze getraind immuunsysteem heeft overleeft. Zo niet, jammer dan.

  Met inentingen probeert men kennelijk supermensen te creëren, niet vatbaar voor virussen, maar de werkelijkheid is (zo lees je tegenwoordig overal) dat uitsluitend ingeënte mensen bang zijn. Voor mensen die niet bang zijn en mogelijk ingeënte mensen kunnen besmetten. Met een ziekte waartegen ze ingeënt zijn en waar ze dus veilig voor zouden moeten zijn. Toch? Dus… eigenlijk zijn veronderstelde supermensen na inentingen en andere kunstmatige ingrepen feitelijk (mentaal of fysiek) zwakker dan mensen die op natuurlijke wijze hun immuunsysteem sterker hebben laten worden?

 7. Nico schreef op : 7

  Eén van de dingen die de natuur prima zonder menselijke hulp afkan, is garbage collection. De mens, die onnatuurlijke (kunstmatige) rotzooi maakt, moet dat maar zelfstandig zien op te ruimen 😉
  Vrij om rotzooi te maken, tegelijk verantwoordelijk om dat dan ook op te ruimen.

 8. Overnight schreef op : 8

  @Ratio [2]: goed idee, heb alleen een beetje moeite met dat plastic: dat is toch heel erg sjemies en dus niet goed?