Reacties
 1. Naam * schreef op : 1

  Trump houdt al die sneeuwvlokjes wel lekker bezig zo en geeft hen een doel in een leven waar anders weinig interessants zou gebeuren. Stel je voor dat hij geen president was geworden… In Silicon Valley krijgen de kwetsjankies nu betaald verlof om te protesteren, volgens: www.zerohedge.com

  Ik neem aan dat de foto betrekking heeft op de huidige POTUS, het sentiment in de Engelstalige wereld kennende. De andere ‘leaders’ mogen ze van mij ook meenemen.

  Nico [2] reageerde op deze reactie.

 2. Nico schreef op : 2

  Ja, goed niveau. Op topniveau praten in plaats van via tussenpersonen.

  @Naam * [1]: Er is één ding wat me wat dwars zit met Trump. Hij schijnt geheime clubs aan te pakken. Op zich goed (gezien de toespraak van J.F. Kennedy voor de American press association), maar, er zijn ook afdelingen van inlichtingdiensten die zo geheim zijn dat niemand ervan weet. Dat zijn mensen die goed werk doen. Die top-geheime afdelingen oprollen zou zeer onverstandig zijn.

  De belangrijkste taak van een inlichtingdienst die zuiver op de graat is, is monsters (mensen die qua karakter en denkwijzen misgroeid zijn en een gevaar voor andere vormen) zo snel mogelijk in het vizier krijgen en onschadelijk maken.
  De super-geheime versie van inlichtingdiensten pakt de gevaarlijkste figuren aan. Het zijn zeg maar de elitetroepen in de inlichtingenwereld, waardevolle mensen.

  Dat is dus wat anders dan perverse figuren die allerlei onverkwikkelijke krachten op medemensen loslaten.

 3. pcrs schreef op : 4

  @Doc [3]: De auteur kan reacties uitzetten als hij er geen zin in heeft.

 4. Nico schreef op : 5

  Pcrs: Je realiseert jezelf dat de bovenstaande foto op verschillende manieren uitgelegd kan worden? Een nietsvermoedende voorbijganger op deze website zou zomaar aan ‘alien abduction on demand’ kunnen denken. Ha ha…

  Naam * [6] reageerde op deze reactie.

 5. Naam * schreef op : 6

  @Nico [5]: De foto heeft een hoog sneeuwvlokjes gehalte, want de persoon op de foto lijkt aan te nemen dat eventuele groene mannetjes van een verre planeet, Engels kunnen lezen. Dat vind zo’n groen mannetje (pardon, sexe-neutraal spiritueel wezen) vast niet “tjil”.

  Overigens denk ik dat juist die geheime diensten het soort monsters (kunnen) zijn waarop je doelt. Als een dienst super-ultra geheim is, dan kunnen wij de eventuele goede daden daarvan niet vaststellen. En in het algemeen is macht mensen niet toevertrouwd want het trekt narcisten en hele en halve debielen aan die o zo graag de baas willen spelen over een ander. Een gezag dat zij van nature niet hebben, maar via georganiseerde macht wel kunnen krijgen.

  Naam * [7] reageerde op deze reactie.
  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 6. Naam * schreef op : 7

  @Naam * [6]: Misschien is het woord “debielen” te zwaar hier. Ik houd het dan maar op “mentaal uitgedaagden”.

 7. Nico schreef op : 8

  @Naam * [6]: Ik begrijp wat je bedoelt.
  Hoe het zit met de super-geheime diensten, of ze (soms, vaak of altijd) als monsters optreden of juist zuiver op de graat zijn, weet ik niet. Ik ben me bewust van beide kanten van de medaille en niet in een positie om daar iets zinnigs over te zeggen.
  Macht is een krachtig ding. Zowel op individueel niveau als in groepsverband. Het kan op een gezonde manier gebruikt worden, of juist misbruikt worden. De pest is… het is voor velen zo verdomd verleidelijk om macht te misbruiken. En iemand met goede bedoelingen kan toch de plank misslaan en een uitglijder maken met allerlei collateral damage in het staartje.

 8. Nico schreef op : 9

  Een filosofisch overdenkenswaardige uitspraak van Jezus in relatie tot macht:

  “Want wat baat het een mens de gehele wereld te winnen en aan zijn ziel schade te lijden?”
  Markus 8:36

  In een positie van macht verliezen mensen te makkelijk hun ziel…

  Bertuz [10] reageerde op deze reactie.

 9. Bertuz schreef op : 10

  @Nico [9]: Het woord ” daardoor” na het woord “en” ontbreekt. Deze stelt rept niet over enige vorm van causaliteit. En een ziel loopt toch wel averij op.. Dan maar aan macht als dat je ding is.

 10. Nico schreef op : 11

  Bertuz: Macht moet een mens niet willen. Het is iets dat van nature geboren wordt uit noodzaak. Vergelijk het met de geboorte van een kind.
  In een natuurlijke context is uit het uitoefenen van macht soms een genot. De macht om je kind te verzorgen, op te voeden, te beschermen, te onderwijzen, te trainen. Als dat goed gedaan wordt, dan is iedereen er blij mee.

  Als mensen politieke macht willen winnen, ‘the winner’ willen zijn, dan raken ze alleen al daardoor onderweg gecorrumpeerd. Hun ziel beschadigt dan. Met duidelijk aanwijsbaar causaal verband.
  In een onnatuurlijke (of beter; boven-natuurlijke) context is de uitoefening van macht m.i. vaak een corrumperende factor. Maatschappelijk is er complexiteit gecreëerd waardoor mensen voor onnatuurlijk moeilijke beslissingen (panklaar beschikbaar of zelf recept bedacht) worden gesteld en uit allerlei onvolkomen keuzemogelijkheden de best mogelijke moeten kiezen.

  De nachtmerries van staatshoofden, politici en bestuurders bestaan waarschijnlijk uit de gevolgen van beslissingen die onontkoombaar of onvoorzien waren. Gezien vanuit het perspectief van het ‘algemeen belang’. Vandaar dat deze mensen koele kikkers zijn. Wanneer ze emoties zouden toestaan, dan is het hek van de dam en kunnen ze niet meer functioneren.

  Wie boven-natuurlijk optreedt, oftewel zich verheft boven natuurlijke processen en deze kaapt en bijstuurt, treedt ook para-normaal op. Para betekent ‘tegen’ (verzet). Hoeft niet verkeerd te zijn, want als je jezelf boven-natuurlijk en para-normaal verzet tegen een corrumperende, perverse gang van zaken, dan is dat niets meer of minder dan als geneesheer optreden. Want als het natuurlijke proces ‘bederf’ doorzet, dan volgt de dood.

  Best interessant om over na te denken. Misschien zelfs goed om als alien (vreemdeling, buitenstaander) decision makers bij de arm te nemen om hen een rondleiding te geven, oorzaken en gevolgen samen te bezichtigen en vanuit het perspectief van de alien deze decision makers wat wijzer te maken. Dan gaan ze beter functioneren. Iedereen blij(er).