zaterdag, 17 juni 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Twee decennia belastingen: BTW

BTW heffing stijgt van 20 naar bijna 50 miljard in iets meer dan 20 jaar tijd, bron CBS 

BTW

na de break ziet u dat de prijsindex beduidend minder sterk is toegenomen, de toemame in BTW ontvangst is ongeveer 150 procent, de stijging van de consumentenprijzen is ongeveer 50 procent:

bron CBS

prijsindex

(NB de reeks die ik gebruikte voor de grafiek cpi begon bij 1996)

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Heel vroeger was 10% (de heffing van tienden) zo ongeveer het maximum wat geheven werd voor gemeenschappelijke activiteiten en faciliteiten.

  Toen ooit de Tiende penning van Alva werd geheven, leidde dat tot woede onder de bevolking in Nederland.

  Intussen zijn inkomsten- en vennootschapsbelastingen behoorlijk hoger. En is daar nog een volgende winstbelasting op gestapeld, de BTW. V.w.b. de BTW dient een ondernemer zich als hedendaagse tollenaar op te stellen, op straffe van boetes etc.

  Best interessant hoe de belevingswereld van bevolkingen zodanig is gemanipuleerd dat het ooit onaanvaardbare (een teken van tirannie) aanvaardbaar is geworden.

 2. Mavado schreef op : 2

  De salami methode: Met hele kleine beetjes(plakjes) de tarieven verhogen. De meesten denken steeds; Och, ik heb het nog goed, dus waarom klagen.
  Als je in één keer de boel met 150% verhoogt worden mensen wakker en dat kunnen we niet hebben.

 3. Peter schreef op : 3

  BTW is een interessant concept. Ik stuur een factuur naar een klant en de overheid maakt 21% marge op die transactie en ikzelf zou dat wel willen dromen zo een winstpercentage. Sterker nog als ik 21% marge zou rekenen over mijn goederen vindt ik mijzelf niet integer bezig. Overheid doet daar niets voor en ik werk me de pleuris en loop alle risco’s. Leuk zo een vennoot in je bedrijf die pas wakker wordt als de facturen eruit gaan.