donderdag, 6 juli 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De meest dominante cultuur ooit

overwinning voor EuropaWat volgt is één van de grootste verhalen uit de geschiedenis van de mensheid. Gereconstrueerd. Het is een hypothese. Er is geen zekerheid dat het zo is gegaan. Het plaatst de overmoed van onze tijd in perspectief. De Amerikanen hebben hun vlag op de maan geplaatst, de Britten hebben de wereld 2 eeuwen gedomineerd en de Romeinen hebben duizend jaar Europa, het Nabije Oosten en Noord Afrika geregeerd. Maar er is een groep mensen geweest die een nog grotere erfenis heeft nagelaten.

Het verhaal

Vijf millenia geleden. De mensheid heeft in sommige gebieden leren landbouwen. En de geiten, kippen en koeien zijn tot huisdier geworden. Men begint het paard te temmen. En doet een ontdekking. Die van de cavallerie. De strijder op het paard. Vijf millennia lang, tot de komst van de tank en het machinegeweer domineert deze uitvinding het slagveld. Het zijn de Kurgan. Een volk dat boven en tussen de Zwarte en Kaspische zee woonde. Zo ongeveer waar nu ook gevochten wordt door de rebellen en de Oekraiense regering.

Zoals de Engelsen met vuurwapens de achtergebleven volkeren tijdens het imperialisme overwonnen. Zo ongeveer, maar dan nog veel effectiever, moet de militaire dominantie van de Kurgan geweest zijn. Hun taal wordt thans nog gesproken door 40 procent van de wereldbevoling. Het zijn de talen van Europa (muv Baskisch, Fins en Hongaars) en van Iran en delen van India. Deze talen stammen allen van 1 taal af. De proto Indisch Europese taal. (PIE)

De geschiedenis van de mensheid is geschreven in bloed. De Kurgan hoeven geen genodice gepleegd te hebben, het is voldoende als ze als heersende klasse, onaantastbaar gezeten op hun paard, de hun bekende wereld domineerden. Een dominantie die we in recentere tijden ook gezien hebben. De Spanjaarden wisten met een paar honderd ruiters in een paar jaar het grootste deel van Zuid en Midden Amerika te veroveren. Er zijn veldslagen geweest waarin een paar dozijn ruiters tegenover vele duizenden Zuid Amerikanen stonden. Soms stonden 200 Spanjaarden tegenover 40 tot 80 duizend Inca’s. En de conquistadores overwonnen. De Kurgan hadden geen staal maar wel brons, en de Kurgan hadden niet het voordeel van ziektes die de indianen gedemoraliseerd en gedecimeerd hadden. Maar onze talen zijn het bewijs van hun victorie.

De feiten

De verwantschap van de talen in grote delen van Europa, Iran en India is opvallend. Dit wijst erop dat er ooit een gedeelde taal is geweest. De Proto Indo – Europese taal (PIE). Zoals de romaanse talen (Italiaans, Frans, Spaans, etc) afstammen van het latijn, en in anderhalf decennium zijn gevormd, zo zijn er ongeveer een dozijn indo – europese taalfamilies.

Indo-European_branches_map - Copy

toelichting: de nog bestaande indo – europese taalfamilies, de romaanse talen zijn als bruin weergegeven, de slavische talen als groen.

Naarmate je verder terug gaat in de tijd lijken de romaanse talen steeds meer op het latijn. Door verder terug te gaan in de tijd kom je tot de oorspronkelijke taal uit. Dit kan je ook doen voor de taalfamilies binnen PIE. De vraag is waar die is gesproken en wanneer. Het woord “wiel” komt in alle taalfamilies voor en lijkt een gedeelde voorouder te hebben in de PIE taal. Evenals het woord sneeuw. De oorsprong van PIE moet dus gezocht worden in een tijdperk waarin het wiel al was uitgevonden en in een gebied waar het sneeuwde. Het woord ijzer is niet langer gedeeld, dus PIE ontstond in het bronstijdperk. Door logisch redeneren en een analyse van de gedeelde woorden van de PIE taal, en vooral ook de woorden die ontbreken, meent men de locatie gevonden te hebben.

De koppeling aan de cavalerie is een hypothese. Paarden kwamen veelvuldig op de steppe voor, waar de Kurgan leefden. En op weinig andere plaatsen. De paarden begon men 4 millennia voor BC te domesticeren, tenminste zo is de aanname. Op een gegeven moment, na de uitvinding van het wiel, wisten de steppe volken te domineren. De archeologen hebben toen versterkte dorpen gevonden, waarin de landbouwers ten westen van de Kurgan zich kennelijk tevergeefs hebben proberen te verdedigen. De echte cavalerie gebruikt stijgbeugels en zadels, deze waren zo denkt men 5 millennia geleden nog niet uitgevonden. Toch moeten de strijders op de paarden bijna onoverwinnelijk geweest zijn. De gedeelde taal van Europa en Iran en India bewijst het succes van een enkel volk, waarschijnlijk een steppe volk met paarden. Wiens taal als erfenis is nagelaten aan bijna de halve wereld. Onze dagelijkse communicatie is een bewijs van hun bestaan en victorie.

De onzin

Bloed en aarde. De nationaal socialisten geloofden erin. Het ras als superieure eenheid. Nazi’s zochten naar een oer Arisch ras, waarvan zij zouden afstammen. En waarmee ze superioriteit zouden kunnen claimen. De waarheid lijkt te zijn dat hun taal dezelfde bron heeft als de Slavische volkeren die ze als untermenchen verachten. Als je maar ver genoeg teruggaat zijn we allemaal broeders. Grenzen zijn kunstmatig en zowel het derde rijk als ook het Europese project zijn even kunstmatig als de wording van veel natie staten in de negentiende eeuw. De huidige Amerikaanse hegemonie is tijdelijk, net zo tijdelijk als het Britse imperium of de Romeinse tijd. De enorme hoeveelheid energie die gestopt wordt in de herverdeling van land tussen naties is het kruis van de mensheid.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Jaas schreef op : 1

  De Amerikanen hebben een vlaggetje op een maan geplaatst, maar ze hebben ook miljoenen native’s de strot af gesneden. Weegt het tegen elkaar op ?

  De Britten hebben de wereld in haar handen gehad, is dat iets om trots op te zijn ? Is kolonialisme iets om trots op te zijn ? Zo ja, dan zou ik als ik jou was, alle contacten die je hebt, met Surinamers, of Indonesiërs verbreken.

  De ‘achtergebleven volken’ en dat kan jij zogenaamd bepalen, wat achtergebleven is en wat niet. Alsof Amerikanen niet achtergebleven zijn. met hun obesitas en hun Trump.

  Verheerlijk geen beerput.

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.
  Henri [24] reageerde op deze reactie.

 2. Ratio (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Ratio

  @Jaas [1]: heb je de slotparagraaf gelezen? Hoe kom je op de gedachte dat ik de Amerikanen verheerlijk? Bovendien, is het plaatsen van een vlag op de maan niet het domste wat je kan doen? Het is de ultieme uiting van overmoedig nationalistisch denken, zo van de wereld is te klein voor ons rijk….

  pcrs [33] reageerde op deze reactie.

 3. Jaas schreef op : 3

  We’re all immigrants and hypocrites
  delusionals and sycophants
  we pretend to play a special part
  and born in pain we fall apart
  it’s the same game with the same players
  where dying dreams are strung on prayers
  (it’s) a never ending battle just to be

  it’s all put off ‘til another day
  we all get old and waste away
  the lust for dollars make no sense
  we squat the world or pay the rents
  and when it’s all been said and done
  our joyless lives devoid of fun
  I know it’s all been said before
  our nation’s rotten to the core

  fuck all flags and fuck all face
  you’re the garbage of the human race
  change the color, change the name
  the greedy fucks are all the same
  and everywhere that you can go
  there’s always someone in control
  fat faced, dollar signs for eyes
  on starving nations they rely

  We’re all immigrants and hypocrites
  delusionals and sycophants
  (we) pretend to play a special part
  and born in pain we fall apart
  it’s the same game with the same players
  where dying dreams are strung on prayers
  (it’s) a never ending battle just to be

  the arbitrary borders stand
  a line of blood through stolen lands
  that little flag upon your sleeve
  shows off you’re stupid and naive
  or maybe you believe the lies
  through beady ignoramus eyes
  it’s no surprise you’re outta luck
  your mama raised a stupid fuck
  oh yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
  we’ll all sleep when we’re dead
  yeah, yeah, yeah, yeah
  We’ll all sleep/let’s break it down

  and somewhere beyond the thunder-dome
  someday we just might find a home
  autonomistic paradise
  worth all the world without a price
  and we can all be happy there
  eat Soylent Green, breathe soylent air
  and never rest our weary heads
  we can all sleep when we’re dead
  yeah, yeah, yeah yeah
  we can all sleep when we’re dead
  yeah, yeah, yeah yeah
  we can all sleep when we’re dead

  x

  Maarten [7] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  Netjes en goed uitgewerkt artikel Ratio.

  “Als je maar ver genoeg teruggaat zijn we allemaal broeders”
  Dus geen zussen? Gezien de gemeenschappelijke vrouwelijke voorouder zou je ook kunnen stellen dat (en dat doen wij dus) de mensheid een e Family of Man (Familie van Mensen) is.

  Welbeschouwd is al het geruzie en oorlog wereldwijd een product van gestoorde geesten. De oorsprong van dát probleem: Een dominante vent die zich niet door zijn vrouw in toom laat houden.

  Terzijde:

  Koning David hanteerde de Davidster, een hexagram, als een symbool. Het hexagram is een uitbeelding van filosofisch doel; de mentale vereniging van man en vrouw. Neuken kan iedere idioot, maar een mentale vereniging en versmelting van man en vrouw is heel andere koek. Het zegel (of ring) van Salomo drukt de uitkomst daarvan uit met een omringd hexagram.

  Dit zegel van Salomo is de eerstvolgende tatoeage die bij ons op het programma staat. Bij mij op het hart getatoeeerd. Nu nog wachten tot we geld hebben voor de uitvoering (van de tatoeage), iets dat na activiteiten van overheidsmachines geen vanzelfsprekendheid is.
  In feite is dit niet meer dan een formaliteit voor iets dat we praktisch al meemaken. Hoe wordt een mens een SEAL? Nou… door zelf je lot te bezegelen en te formaliseren, zonder ambtelijke bureaucratie wel te verstaan 😉

 5. Nico schreef op : 5

  Een tatoeage die bij ons reeds is aangebracht:
  “Be the one who guides me, but don’t hold me down”.
  In een gezonde cultuur gidsen mensen anderen over onbekend terrein (iedere eerste keer is lastig), zonder hen neer te drukken of te blokkeren. Het tegenovergestelde van klassenstrijd etc.

 6. Rien schreef op : 6

  Ratio, toevallig kwam ik vandaag nog ergens ander de term “Indo-Europeese” tegen. Voor vandaag had ik daar nog niet (bewust) over gehoord.

  Het is een onderwerp in dit boek:
  www.bol.com

  Ik weet niet of dit boek aanleiding is voor je artikel, maar zo niet is het wellicht de moeite waard om eens “door te bladeren”. (Al is de prijs wel wat hoog)

  ratio [12] reageerde op deze reactie.

 7. Maarten schreef op : 7

  @Jaas [3]: wie is dat?

 8. Jaas schreef op : 8

  Maarten

  the starfucking hipsters

  ( serieus )

  hehehehhihihihiehiehiehiehiehihihi

 9. Jaas schreef op : 9

  the starfucking hipsters

  ( serieus )

 10. Maarten schreef op : 11

  (@Maarten [10]: (sirieus)

 11. ratio schreef op : 12
  Ratio

  beste Rien [6]: Ik heb een aantal boeken van Jared Diamond gelezen, deze zijn veel goedkoper, voor 10 tot 20 euro heb je de engelse paperback of de nederlandse vertalng. Guns Germs and steel, en the third chimpanzee vind ik zijn beste boeken, collapse is ook interessant maar stond me toen ik het las een beetje tegen. Ik ben guns germs and steel en the third chimp aan het herlezen en het artikel komt grotendeels uit een hoofdstuk ervan. Alleen heb ik de militaire betekenis wat meer nadruk gegeven.

  Rien [13] reageerde op deze reactie.

 12. ratio schreef op : 14
  Ratio

  Het mooie van deze twee boeken van Jared Diamond is dat ze best toegankelijk zijn en ze je meer leren over de geschiedenis van de mens (evolutie tot mens en implicaties daarvan zie third chimp, maatschappelijke ontwikkeling zie guns germs and steel) dan je op school hebt geleerd met geschiedenis en maatschappijleer. Als je niet in een god gelooft of die een beperkte rol toedicht is het belangrijk te weten waar we vandaan komen, Jared Diamond boeken geven je dit kader. Zowel van de menselijke soort als van de ontwikkeling van de maatschappij. Dit zijn boeken die je aan het denken zetten en bijvoorbeeld de huidige hegemonie van de rijken die we ons kunnen herinneren in de schaduw stellen van een steppevolk dat ooit een strijder op een paard zette en de wereld ging veroveren. Niet dat ik dat steppevolk verheerlijk, verre van dat.

  De boeken van Jared Diamond laten ook zien dat er een bijna deterministische schaal is van ontwikkeling van de samenleving, van heel simpel tot onze huidige mega staten. Waarbij de proto staten en de huidige mega staten veel problemen genereren maar om diverse redenen toch vaak de overhand hebben. Daar probeer ik ook een of twee artikelen over te schrijven. Want hoe kan het toch zijn dat we na vele millennia maatschappelijke ontwikkeling met toch niet echt optimale staten als het Duitse derde rijk of de Sovjet Unie zijn geconfronteerd, die het ook al niet perfecte, verre van dat, Britse imperium probeerden af te lossen en opgevolgd zijn door de ook al niet echt brandschone USA en de EU. Waarom kwamen we niet tot iets beters?

  Rien [17] reageerde op deze reactie.

 13. ratio schreef op : 15
  Ratio

  @Rien [13]: GG&S gaat soms een beetje teveel de kant op van determinisme. Hij legt veel nadruk dat het omstandigheden zijn die ervoor zorgden dat een maatschappij zich in een bepaalde richting ontwikkelt, met name bij het begin van de landbouw doet hij dat goed.

  Gelukkig is hij iemand die niet zweverig is, zo was het mij opgevallen dat de zogenaamde natuurvolkeren die zogenaamd in evenwicht zijn met de natuur dit noodgedwongen zijn. Zowel de komst van de Amerikanen naar Amerika, en de aboriginals naar Australie vielen samen met het massale uitsterven van grote diersoorten. Die nuttig konden zijn in een latere ontwikkeling. Hij gaat dit samenvallen van de komst van deze volken met de massale uitstervingen niet uit de weg. Dat zie je niet vaak.

  Rien [16] reageerde op deze reactie.

 14. Rien schreef op : 16

  @ratio [15]: “Hij legt veel nadruk dat het omstandigheden zijn die ervoor zorgden dat een maatschappij zich in een bepaalde richting ontwikkelt”

  Interresant. Volgens de recensies van het boek dat ik linkte gaat dat boek op zoek naar een mogelijke verklaring voor de westerse cultuur en is ten minste 1 van de stellingen dat de westerse cultuur ontstaan is doordat er MEER in het spel is dan alleen de omstandigheden waaronder de maatschappij leeft. Er zou een “onrust” of “drive” zijn die niet verklaarbaar is vanuit de omstandigheden.
  Nu ga ik het zeker lezen 😉 (beide boeken)

 15. Rien schreef op : 17

  @ratio [14]: “Want hoe kan het toch zijn dat we na vele millennia maatschappelijke ontwikkeling met toch niet echt optimale staten als het Duitse derde rijk of de Sovjet Unie zijn geconfronteerd, die het ook al niet perfecte, verre van dat, Britse imperium probeerden af te lossen en opgevolgd zijn door de ook al niet echt brandschone USA en de EU. Waarom kwamen we niet tot iets beters?”

  Ik heb daarop geen antwoord, en misschien is er zelfs geen antwoord op. I.e. misschien is het principieel onmogelijk te beantwoorden.

  Een parallel: in de natuurkunde kennen we vele system die stabile stadia kennen maar waar de overgangen tussen die gebieden chaotisch zijn.

  Misschien zitten we met de samenleving in zo’n overgangsgebied. Of misschien bestaan er helemaal geen stabile gebieden in sociale aangelegenheden?

  Nico [18] reageerde op deze reactie.

 16. Nico schreef op : 18

  @Rien [17]: “Waarom kwamen we niet tot iets beters?”
  Door onwetendheid en misleiding.
  Weleens gehoord van Roma (Italiaans voor Rome)?
  De stad waar het Vaticaan gevestigd is, dat geheimen strikt bewaart?

  Weleens gehoord van Roma (zigeuners)?
  Een volkje dat de omgekeerde versie is van vorsten zoals de Romanovs?

  Het best bewaarde geheim waardoor niets beters ontstaat is de manier waarop de man/vrouw verhouding het best geregeld kan worden. In het Vaticaan en onder vorsten weet men dit. Maar door te zwendelen… kan men een bepaalde levensstijl financieren. Zo eenvoudig lijkt het te zijn.
  De rechtvaardiging is dat deze lui een medicijn zoeken voor morele ontsporingen. Maar het medicijn dat ligt in het een gezond recept voor de man/vrouw verhouding houdt men ondertussen geheim. Of men doet alsof dat ‘sprookje’ alleen voor vorsten en edelen bereikbaar is. Of men verstrekt (via sterren) een recept om zo snel mogelijk levens te verzieken.

  Dit geheim wordt overigens ook beschermd door het taboe ‘over de doden geen kwaad’.

  Tijd voor een volgende versie van keizer Nero die Rome (en de rest van de wereld) in de brand zet? Vuur reinigt…

 17. Nico schreef op : 19

  Misschien interessant: Volgens een bepaald draaiboek voor de wereldgeschiedenis zal de ‘stad op zeven heuvelen’ (Rome) samen met vorsten en een op Babylonische leest geschoeide regeermethode ten onder gaan. Anders uitgedrukt; er is hoop!

 18. Jaas schreef op : 20

  Het is gewoon allemaal het verkeerd inzetten van technologie, waardoor men niet verder komt. Plus de erfenis van het christendom en het jodendom. Die troep remt alles.

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 19. Nico schreef op : 21

  @Jaas [20]: Daar komt sinds gastarbeiders islam bij. De andere kant van het verhaal is dat veel joden, christenen en moslims alleen maar een labeltje opgeplakt hebben gekregen en ‘er niets meer aan doen’. Het zijn meer de reli-freaks, ook die van de staatsreligie, die overlast veroorzaken.

  Hoe ouder mensen worden, hoe meer troep er zich in hoofden opstapelt. Tenzij mensen zelf besluiten die zolder op te gaan ruimen. Je moet maar op het idee komen natuurlijk. En dan uitvogelen wat overboord gekieperd kan worden en wat ergens in het achterhoofd bewaard mag blijven. Leren analyseren, interpreteren, filteren. Eigenlijk… zouden kinderen dat al van ouders of anders op de basisschool moeten leren. Leren om zelfstandig te leren (autodidactisch), leren om je eigen leerproces te organiseren, kennis af te danken, aan te vullen etc.

  Uiteindelijk… is het zaak om zelf te leren hoe je zelf een cultuur kunt ontwerpen, bouwen en in stand houden. In je eigen belevingswereld, je eigen huishouden. Dat is dan ook het einde van multi-culti gezeik. Want als mensen gewoon aanvaarden dat een ieder in eigen huis een eigen cultuur creëert… dan kan men voor de openbare ruimte een gezamenlijke cultuur creëren. En dat kan in iedere gemeente weer een andere cultuur zijn. So what? Da’s best leuk voor uitstapjes en zo. Wat ‘anders’ is, wordt dan gewoon interessant in plaats van bedreigend. Kortzichtigheid wordt waarschijnlijk ook gewoon ingeprogrammeerd door figuren die rigide tradities en vormen bewaken. Relaxed met cultuur omgaan maakt het veel leuker en interessanter.

 20. Nico schreef op : 22

  Over culturele invloeden en taal gesproken, Esperanto lijkt me een donders goed initiatief. Verdient eigenlijk best promotie, want die paar miljoen sprekers van nu is vooralsnog veel te weinig om het mondiaal interessant te maken.

  Da’s nou een van de weinige nuttige dingen die staatshoofden kunnen doen; afspreken dat in ieder land Esperanto (of equivalent, politiek neutraal in ieder geval) als een tweede taal onderwezen en gebruikt wordt.

 21. Jaas schreef op : 23

  Ben het met je eens hierin.

  Een vriend van mij wilde Esperanto leren.

  Het is meer, ik denk dat religie veel heeft tegengehouden. Een voorbeeld, hoe mensen in Afrika aids krijgen, doordat de Paus zegt dat men geen condoom mag gebruiken. Dat soort onzin. Religie moet op zijn minst geheel op de schop gedaan worden, alsook, al de oude instituten, die op religie gebaseerd zijn, diep van binnen.

  Nico [25] reageerde op deze reactie.

 22. Henri schreef op : 24

  @Jaas [1]: Niet volgens Stanley Kubrick vimeo.com “De Amerikanen hebben een vlaggetje op een maan geplaats”
  😉

 23. Nico schreef op : 25

  @Jaas [23]: Tsja… pausen zijn nogal gestoorde figuren. Niet vreemd natuurlijk voor celibatair levende mannen die omringd worden door mannen. Beschaving komt immers via vrouwen.

  Achter de uitspraak van de paus over condooms zit nog een andere belevingswereld. Wat de heersende klasse betreft dient de werkende klasse zich te laten naaien. Zonder bescherming. Wat betekent dat allerlei zaad van gedachtengoed zomaar naar binnen kan. Wat betekent dat er niet alleen te pas en te onpas geesteskindjes verwekt kunnen worden, maar ook nog dat er sprake is van mentale HIV, een gebroken mentaal immuunsysteem. Er hoeft dan maar iets onfris een denkwereld in gekieperd te worden en mensen raken geïnfecteerd met perverse denkwijzen. Prachtig natuurlijk voor de heersende klasse, maar niet goed voor de werkende klasse. Maar ja, die zitten toch maar op de 3e rang. De heersende klasse ziet die stand (net als de laagste stand in het circus, de achterste rijen) als vervangbaar materiaal, ‘aapjes’ oftewel onderontwikkelde mensen waar sociale experimenten op los gelaten kunnen worden. Gaan ze dood, ach anderen fokken er wel weer wat bij. Deze klassen dient vooral afgericht te worden (scholing is wat anders dan onderwijs).

  Je weet waar de term 3e rangs burger vandaan komt?
  In de standen maatschappij is ‘burger’ de 3e stand.
  Op de 1e stand zitten (net als voorin in de kerk of op de preekstoel) de grootste huichelaars die hun ‘kaartje’ sponsoren door vooral de laagste stand te belazeren en uit te buiten.
  Binnen die 3e stand is van onder naar boven verdeeld in sociale klassen. De middenstand is dus een sociale klasse binnen een stand die een gemiddeld inkomen bijeen raapt, niet veel te weinig, niet veel te veel.

  Een beschaving die in verval is geraakt is net een tuin die verwaarloosd wordt door de heersende klasse. Een cultuur die niet meer opgeruimd en schoon wordt gehouden. Ze halen er nog wat vreten uit, maar het onkruid mag vrij woekeren. Sterker, er wordt zelfs onkruid gezaaid. Dit is zo ongeveer hoe wij ‘de maatschappij’, in welk land we ook woonden, hebben leren kennen. Heersende klassen die het allemaal niet meer uitmaakt, zolang ze hun pleziertjes en speeltjes maar hebben. Dat blijkt uit het gedrag. Op een andere manier is dat gedrag niet verklaarbaar.

 24. Nico schreef op : 27

  @Jaas [26]: Jochies of mannen hebben meer gevoel voor techniek / technologie, meisjes of vrouwen meer voor sociale verhoudingen.

  Hoe wou jij mannen beschaving bijbrengen als ze graag oorlogje spelen?
  Kijk maar naar hedendaagse heersende klassen die bureaucratische machines optuigen om oorlog tegen de menselijkheid van werkende klassen te kunnen voeren. De geraffineerde variant van cowboytje en indiaantje spelen (jochies, mannen en heersende klassen dienen altijd te winnen, die uitslag staat vooraf vast, ‘het systeem wint altijd’).

 25. Nico schreef op : 29

  @Jaas [28]: Nee, gender is kijken met welke voortplantingsorganen je geboren bent, welke hormonen door je lichaam gaan. Het meest interessant is iemand die andere voortplantingsorganen heeft dan jij, een andere huidskleur dan jij, etc. Want alles wat anders is, is interessant en tegenpolen trekken elkaar aan. Totdat je ‘the One’ hebt gevonden waarmee je je leven gaat delen. Als je het goed aanpakt, doen gender en genderrollen dan niet meer ter zake en geniet je gewoon van wat er is.

  Wat mensen hierbij denken en wat ze er verder van maken (in afwijking van hoe ‘moedertje natuur’ het heeft geregeld, dát is een sociaal construct, bedoeld om perversiteiten te creëren en bovenal een onvruchtbare situatie.

  Onvruchtbaarheid, mentaal of fysiek, is een kenmerk van een doodscultuur. Hedendaagse beschavingen zijn gebaseerd op een doodscultuur die leven vergiftigt en verstikt, dat moet je goed beseffen. Dat is een doodzonde jegens ‘moedertje cultuur’, want die heeft het tegenovergestelde gecreëerd, namelijk een cultuur die leven creëert en faciliteert. In feite is een doodscultuur een uiting van karakterbederf. Een dergelijke cultuur wordt gecreëerd, gepropageerd en afgedwongen door staatshoofden, sterren die door staatshoofden op het toneel worden gezet, geestelijken (de dood als toegang tot regionen van macht, de ‘hemel’) en zo meer.

  We hoeven het trouwens niet eens te zijn hoor… het belangrijkste is dat je verschillende meningen aan elkaar kunt vertellen en onderbouwen.

 26. Nico schreef op : 30

  @Jaas [28]: Het is bijna onmogelijk om de waanzin van gender te onderschatten. Een vrouw is op straat noch thuis veilig; ze kan vrijwel zonder consequenties verkracht worden of als huisslaaf gebruikt worden.
  Op eenzelfde manier kunnen heersende klassen (die in de genderrol ‘man’ stappen) werkende klassen (die in de genderrol ‘vrouw’ stappen) vrijwel zonder consequenties naaien, ook een soort verkrachting. Het bestuurlijke systeem wat reeds eeuwenlang wordt onderwezen en afgedwongen is ronduit barbaars en pervers van aard.

  Zo bezien is ‘gender equality’ propageren niets meer of minder dan beschaving propageren.