vrijdag, 11 augustus 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

GoFundMe en de familie Manders

toinemandersStel, je overtreedt een regel, dan wil je weten wat je fout hebt gedaan zodat je je leven kan beteren. Voor de familie Manders is een GoFundMe campagne opgestart. Deze is zonder opgave van redenen geschorst. De volgende zinnen stonden in een mail die aangaf waarom de campagne voor het gezin van Toine Manders is beëindigd:It has come to our attention that due to strictly enforced policies from the payments industry, our payment partner will no longer be able to process payments for your account. As a result, your GoFundMe account has been removed. We are unable to disclose any further information as to why your account has been closed.

Hier kan je alle kanten mee op, je weet niet wat je fout hebt gedaan en GoFundMe gaat je dat niet vertellen. Terzijde. GoFundMe is niet gratis. Hun fee is 8,55% van de ontvangsten plus nog eens 25 eurocent van iedere donatie. (link). Een nogal commerciële opzet dus. Niets mis mee. Ze hebben ook gebruiksvoorwaarden, ook iets waar niets mis mee is.

Als ik de gebruiksvoorwaarden van GoFundMe erop nasla zie ik onder punt 12 van de uitsluitingen het volgende: het verdedigen of ondersteunen van iemand die ervan verdacht wordt te zijn betrokken in een criminele activiteit;;

Aangezien ze zelf geen nadere toelichting geven neem ik aan dat ze zich beroepen op dit onderdeel. Dit betekent onder meer dat GuFundMe bijvoorbeeld afziet van ondersteuning van dissidenten die door dictatoriale regimes vervolgd worden. Hiermee wil ik niet zeggen dat Nederland een dictatoriaal bestuurd land is. Maar GoFundMe rekt artikel 12 klaarblijkelijk verder op tot ondersteuningsacties voor de familie van mensen die nog niet eens veroordeeld zijn. Als je verdacht bent ben je volgens GuFundMe schuldig, je krijgt geen cent. En ook je familie. moet maar zien hoe ze zich redden. Het is hun keuze maar het is wel jammer dat ze daar niet op voorhand transparant in zijn. Omdat ze zelf geen toelichting geven en alle verdere correspondentie ontmoedigen moet ik maar aannemen dat een nogal opgerekte interpretatie van artikel 12 van hun gebruikersvoorwaarden de reden is van het intrekken van de campagne voor de familie van Toine Manders.

Vanwege deze tegenslag is er een nieuwe site gelanceerd. Helpmanders.com. Deze site is wel duidelijk. De familie Manders vraagt niet om vissen maar om een hengel:

Het heeft geen zin om Toine zelf financiële steun te geven, want dat verdwijnt dan weer onmiddellijk in de zakken van de fiscus, maar je kunt wel ons gezin financieel ondersteunen. Jessica heeft gewerkt voor Toine’s kantoor, en wil per 1 september mede-oprichter worden van een belastingadvieskantoor dat vervolgens Toine zal inhuren, nu dat zijn beroepsverbod en andere beperkingen eindelijk zijn opgeheven. Hiervoor heeft Jessica een startkapitaal nodig van minstens 11000 euro. Als je ons steunt dan zouden we daarmee onszelf weer op de been kunnen helpen, en op deze manier zou Toine weer kunnen doen wat hij leuk vindt en waar zijn passie ligt. Daarvoor zouden we je erg dankbaar zijn. Help je mee?

De hoster van deze site is minder commercieel dan GoFundMe en maakt 100 procent van het ontvangen bedrag over: Alle betalingen zullen verwerkt worden door Nooijen Web Solutions. Dit is een dienst aangeboden op vrijwillige basis, dus Nooijen Web Solutions maakt 100% van de ontvangen donaties over als gift naar de familie Manders.

Eind goed al goed. U kunt dus doneren via LIFHAS en een belasting voordeel behalen, U kunt doneren via de 6 opties op helpmanders.com, en u kunt direct doneren op de bankrekening van Jessica vermeldt op de site van helpmanders.com.

NB: als het fout gaat leer je je vrienden kennen. Toine is naast Hub een van de mensen die heel veel voor libtertarisch Nederland hebben betekend. Hub is niet meer onder ons. Toine en zijn familie nog wel. Doneer SVP.  Al is het alleen maar om een middelvinger naar het collectivisme op te steken. Geef SVP vrijwillig aan de familie van Toine. Bereken wat de staat U dit jaar gedwongen afneemt, voor de meeste Nederlanders zijn dit vele duizenden, zo niet tienduizenden euro’s. Overweeg om 1 procent, of 1 promille daarvan te doneren aan de familie van Toine. DANK.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Scrutinizer schreef op : 1

  Sjongjejonge.
  Nou, misschien moeten we tegen GoFu*&Me maar zeggen: GoFu*&Yourself

 2. Nomen Nescio schreef op : 2

  “Hiervoor heeft Jessica een startkapitaal nodig van minstens 11000 euro.”

  Dat is best veel geld voor een startend advieskantoor. Je kan beginnen met een laptop, en een flexplek huren (om klanten te ontvange) bij Regus, Seets2meet, Spaces e.d. kantoren. Een website heb je voor een paar tientjes per maand bij WordPress.com of Squarespace. Zou je denken…

  De lol van voor jezelf werken is dat het veel goedkoper kan zijn dan KvK en gemeenten je willen doen geloven.

  Scrutinizer [13] reageerde op deze reactie.

 3. Nomen Nescio schreef op : 3

  Wat betreft GoF**Me, het lijkt er sterk op dat de meeste IT bedrijven zijn gekaapt door extreem links malloten die in de overheid een verbeterde versie van “de beste mens die ooit geleefd heeft” zien en automatisch de kant van overheden kiezen. Immoreel is het zeker.

  Eigenlijk best raar. IT-ers zijn in het algemeen intelligente en logisch denkende mensen. Raar dat er zoveel vallen voor de hysterisch linkse zwakzinnigheid.

  Nico [5] reageerde op deze reactie.
  Nomen Nescio [6] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  Op grond van berichtgeving op deze website leek het er in eerste instantie op dat GoFundMe gewoon haar gedragscode naleefde. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. Bovendien blijkt die gedragscode niet robuust maar discutabel te zijn. En zit aan de fee een luchtje.

  € 11.000 startkapitaal voor Jessica… tsja, daar zit weer een wereld achter.

  “Als het fout gaat leer je je vrienden kennen”
  Zoals Vlamingen zeggen: Zeker en vast.
  Werkt een beetje zoals pesten op een schoolplein. Er zijn daders, doelwitten en een zwijgende meerderheid.
  Enkelingen demonstreren hoeveel ze waard zijn, als pestkop of…

  Scholing is een effectieve voorbereiding op ‘de maatschappij’.
  Met bovenbouw (heersende klasse) gescheiden van onderbouw (werkende klasse), met gescheiden (sociale) klassen.

  Is het iemand weleens opgevallen dat als je leeftijdgenoten bij elkaar zet, het een broeinest wordt van allerlei ontsporingen die vrijwel niet gecorrigeerd worden? Dat vindt ook plaats als mensen in standen en/of sociale klassen bij elkaar kruipen (mentale inteelt).

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 5. Nico schreef op : 5

  @Nomen Nescio [3]: De sympathie van IT’ers voor overheidsmachines is niet verwonderlijk.

  Wetgeving kan gezien worden als de ‘software’ voor ‘hardware’, mensen die als programmeerbare robots worden gezien.
  Wetgeving definieert procedures, software ook.
  Wetgeving dwingt specifieke input af, software ook.
  Wetgeving produceert voorspelbare output, software ook.

  Zoals het bij software verkeerd gaat als gebruikers fouten maken, zo gaat dat ook bij wetgeving. Met dien verstande dat overheidsdienaren functioneren als een besturingssysteem á la Windows (een commercieel product, dus geen community initiatief zoals Linux) en burgers als degenen waarvoor specifieke programma’s bedoeld zijn. Gaat er op het niveau van een besturingssysteem iets mis (‘systeembeheerders’ zoals bestuurders die gekke dingen gaan doen), dan gaan de poppen dansen.

  Hoe meer wetgeving, hoe meer software er nodig is. Kassa. De IT branche heeft er dus belang bij om geen gezeur te krijgen met politici.

  Nomen Nescio [6] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 7

  @Nomen Nescio [6]: Tsja… ik heb jarenlang als “vrijdenkende freelancer in de IT” gefunctioneerd (ZZP). In eerste aanleg waren administratieve verplichtingen een inkomstenbron (boekhouding, kilometeradministratie etc.). Dat beviel me niks. Daarom verder gegaan naar administratieve wensen (administratie van workflow in productieprocessen).

  Achter façades speelt van alles en nog wat. Zoals het (innerlijke) karakter van een mens wordt verborgen achter de façade van een persoonlijkheid (presentatielaag). Reputaties (veelal uitkomsten van louter presentatie) zijn te vaak misleidend.

 7. Nico schreef op : 8

  @Nomen Nescio [6]: “Presentatielaag” is een IT-term. Hier een teaser van een eigen schrijfsel, een artikel over karakter:

  Het woord karakter (van “l’ engrave“) staat voor eigenschappen die als het ware in een mens gegraveerd zijn en daardoor – al dan niet bewust – doorlopend functioneren. Een deel ervan is erfelijk en onderdeel van de menselijke natuur. De innerlijke aard van een mens, karakter, wordt naar derden gepresenteerd middels de persoonlijkheid (afgeleid van het Latijnse woord persona; masker) wat resulteert in een reputatie oftewel hoe er over iemand gedacht wordt.

  Een persoonlijkheid is vergelijkbaar met de façade (voorgevel) van een pand. Spuit je op de façade van een autobedrijf een mooie graffiti van auto’s die er verkocht worden, dan klopt het. Zou het een graffiti van bloemen zijn, dan klopt het niet. Hetzelfde geldt voor mensen, hun karakter en persoonlijkheid.

  Politiek links en rechts heeft niet per sé te maken met “zwakzinnigheid” of “deugziekte”.
  Soms kunnen mensen sterk links of rechts sturen om een ontspoorde situatie bij te sturen. Een sterke zin. Als er niet bijgestuurd wordt, of juist te hard, dan ontstaat er ellende. Zoiets als deugziekte. Er deugt iets niet met het karakter van het individu, zodat het karakter van sociale verhoudingen verziekt wordt.

 8. Bertuz schreef op : 9

  Van oprekken is geen sprake. Een verdachte is iets anders dan een veroordeelde. Mocht een veroordeling uitblijven, kan Manders alsnog steun krijgen.

  ratio [10] reageerde op deze reactie.

 9. ratio schreef op : 10

  beste Bertuz [9]: ze stellen zelf het verdedigen of ondersteunen van iemand die ervan verdacht wordt te zijn betrokken in een criminele activiteit In deze situatie is het zo dat ze bij Manders zelfs de familie uitsluiten. Dat gaat verder dan wat er staat, want uitsluitingsgrond 12 vermeldt niet dat de familie van verdachten ook is uitgesloten. Dat is wat ik met oprekken bedoel

 10. Nico schreef op : 11

  Om contrasten aan te geven (het gaat hier om moraal):

  Wij weten dat iedereen plots vluchteling kan zijn.

  In lagere sociale klassen helpen sommigen elkaar wanneer er gezeik ontstaat met perverse organisaties. Soms zelfs als er gezeik ontstaat door overheidsmachines, voor zover men de mogelijkheid heeft en niet bang is voor represailles.

  Hogere standen en sociale klassen prijzen dergelijke initiatieven soms, alsof het om kleuters gaat. Maar ondertussen wast men de handen in onschuld en laat men mensen in hun sop gaarkoken.

  Het is maar goed dat niet iedereen voorbeelden navolgt, want hoe hoger verheven boven de nullijn, hoe kleiner de kans dat iemand nog gezond kan nadenken en gezonde initiatieven waardeert. Zonder de toelating of actieve veroorzaking van verhevenen zouden allerlei problemen onder onderworpenen immers niet bestaan.

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 11. Nico schreef op : 12

  @Nico [11]: Als je dit koppelt met dit [4] over een systeem van standen en klassen, dan is duidelijk dat klasgenoten oftewel mensen in eenzelfde stand of klasse elkaar soms wel helpen, maar voor het overige sociale breuklijnen het tegenovergestelde veroorzaken.

 12. Scrutinizer schreef op : 13

  @Nomen Nescio [2]: In een eerste opwelling dacht ik hetzelfde.
  Maar ik doe een gok.

  Als hr. Manders als eenmanszaak teveel zou verdienen, vloeit dat geld weg naar de staat.
  Best is hij dus voor een zo laag mogelijk salaris in loondienst bij een BV (of Ltd) maar niet eentje die zijn eigen bezit is.
  Vandaar dus dat zijn vriendin co-founder wordt.
  Co founder? Waarom niet gewoon enige oprichtster en aandeelhoudster?
  Tja, om te vermijden dat toekomstige winsten fiscaal ongunstig als dividend zouden moeten worden uitgekeerd en dus een 2e keer belast zouden worden.

  Kortom: het lijkt me waarschijnlijk (en alleszins prijzenswaardig) dat hr. Manders zal werken voor een soort structuur zoals hij die zelf aan clienten placht te voor te stellen (ik vermijd bewust het woord verkopen of adviseren).
  M.i. zal Jessica met haar ontvangen geld overgaan tot oprichting van een zg. “dividendstructuur” ultiem in handen van 1 of andere trust of foundation waarin surplussen kunnen geaccumuleerd worden en (misschien over x aantal jaren worden uitgekeerd aan alsdan in het buitenland studerende kinderen o.i.d. of bv. aan henzelf als ze op hun 60e in pakweg Belize of Uruguay wonen).

  Dat is het soort structuur waar hij bij HJC vele geinteresseerden over informeerde en die menigeen dan besloot te bestellen bij een trustkantoor op Cyprus. Dat is precies hetgeen waarvoor ie weliswaar onder vuur ligt maar wat nog steeds niet door de NL fiscus werd aangevochten (laat staan: succesvol aangevochten). Kortom: dat is tot nader order zeer legitiem.

  Ik kan er slechts alle begip voor hebben dat wie met zulke structuren dermate vertrouwd is na er meer dan 10 jaar lang anderen over geinformeerd te hebben, hier zelf ook voor opteert.

  Helaas kost oprichting van zo’n sandwich met 4 of 5 lagen wel dik 8.000 euro, maar daarna geef je de roverheid wel lekker het nakijken 🙂
  Wie het hr. Manders dus gunt om zelf (cq. door hem beoogde begunstgden) te laten genieten van de vruchten van zijn arbeid, i.p.v. het in de zakken van mensen als Renske Leijten of Chris van Dam (www.tweedekamer.nl) te laten vloeien, begrijpt dus dat deze 8k oprichtingskosten ECHT wel gerechtvaardigd zijn!

  Niettemin is bovenstaande slechts een inschatting van mij en zit ik er mogelijk volledig naast.

  Ik ben eerlijk gezegd ook wel benieuwd.
  Mijn eigen bereidheid hen te steunen (d.w.z. ik ga het sowieso doen maar de mate waarin daar broed ik nog op) hangt nl. alleszins samen met een inschatting over de besteding van de opgehaalde gelden en vermoedelijk ben ik niet de enige die er zo tegenaankijkt.

  Zo bekeken zou een bijkomend woordje toelichting van Jessica hier dus mogelijk wonderen kunnen doen voor haar fundraising.

  Nomen Nescio [28] reageerde op deze reactie.

 13. Nico schreef op : 14

  Is het niet totaal waanzinnig wat mensen al niet doen om voor zover mogelijk overlast van een maatschappelijk systeem te beperken?

  Me dunkt dat dit systeem voor zo ongeveer alle lagen van de bevolking een last is. Niemand die er blij van wordt en dan tóch ermee doorgaan. Een kenmerk van een doodscultuur. Gevangen, maar niet weg kunnen omdat er geen uitgang is. Wat ook voor de poppenspelers geldt, want als de game-industrie in elkaar zakt dan zijn de poppen pas echt aan het dansen.

  frits [15] reageerde op deze reactie.

 14. Nico schreef op : 16

  @frits [15]: Me dunkt dat Jessica de enige is die Toine The greatest gift of all kan geven. En andersom. Aangezien ik daar niemand over hoor, komen artikelen en reacties bij mij vooral over als geouwehoer 😉

  Overigens vind ik het een uitstekend idee om anderen te helpen. Liefst in natura, anders is het allemaal zo plastic… En ja, ook digitaal geld is ‘plastic’ (kunstmatig, gekunsteld) van aard.

  frits [18] reageerde op deze reactie.

 15. Nico schreef op : 17

  Laat ik nog eens benadrukken dat de manier waarop mensen denken en leven ons inziens tot in de diepste kern geperverteerd is. Zowel in de werkende als de heersende klassen.

  In een gezonde sociale context werkt alles, net als in de natuur, van binnen naar buiten. Gezonde man/vrouw en ouder/kind relaties, gezonde vriendschappen. In de natuur werkt alles van binnen naar buiten. Zaaien, groeien, bloeien, vervallen, afsterven. Maatschappelijk werkt het precies andersom, dankzij sublimering en groepsdruk.
  Mensen verdoen hun tijd met van alles en nog wat, terwijl wat ze diep binnenin (dankzij de menselijke natuur) werkelijk willen het moet doen met de restjes die overblijven. Het maatschappelijke systeem als tegen-natuurlijke kracht.

  Als ik de berichten over Jessica en Toine lees, dan blijven ze proberen om binnen de kaders van een pervers maatschappelijk systeem te blijven om (voor anderen) overlast wat te beperken. De sublimering werkt voor hen kennelijk nog steeds, gezien de zakelijke plannen van het koppel.

  Het moge duidelijk zijn dat wij meer zien in een soort figuurlijke stamceltherapie. Alleen uit een gezonde kern kan iets gezonds voortkomen, want anders wordt een vervallen of anderszins verziekte ‘genenstreng’ doorgegeven – zoiets als bij het afwerken van een rozenkrans over onzinnige dingen zoals sprookjes nadenken. Het houdt mensen bezig, maar niet meer dan dat.

  Om een gezonde situatie te verkrijgen moeten eerst verziekte denkwijzen gepureerd worden 😉
  Educatie begint in de tegenwoordige tijd niet met leren ontwijken en wegduiken, maar bij deprogrammeren – zoals bij sekteleden.

  In die zin zitten wij (man en vrouw) op een ander denkspoor dan de meeste bezoekers van deze website. Menselijkheid en menswaardigheid is best verenigbaar met technologie (zoals de technologie ‘beschaving’), maar dan alleen als technologie een instrument is en geen beheersende factor.
  Beschaving dient assistive technology te zijn, voor iedereen, dus niet alleen voor de ‘happy few’.

  Wethouder Hekking [19] reageerde op deze reactie.

 16. Wethouder Hekking schreef op : 19

  @Nico [17]:

  “Klassen”, een collectivistische term die ook door dhr. K Marx werd gebruikt om onrust te stoken. Niet echt des Nico’s, of toch wel ?

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 17. Nico schreef op : 20

  @frits [15]: Een opdracht.
  @frits [18]: Een aansporing.

  Interessant…

  Wanneer komt de eis om verantwoording af te leggen over een denkbeeldige keuze? 😀

 18. Nico schreef op : 21

  @Wethouder Hekking [19]: Laten we het bij de feiten houden.
  – Schoolklassen bestaan.
  – Sociale klassen bestaan, zoals wat vroeger het proletariaat werd genoemd (tegenwoordig huurders van woningen in tegenstelling tot kopers).

  Onrust stoken is inderdaad niet des Nico’s.
  De vaststelling dat er sprake is van een pervers maatschappelijk systeem waarbij ook nog eens her en der macht misbruikt wordt weer wel. Gestoorde denkwijzen, ziekelijk gedrag, verziekte denkwijzen. Dat is onze diagnose van de regeerindustrie. Hoewel de rest van bevolkingen zich ook niet onbetuigd laten.

  Wees gerust, Nederland is niet ‘ons feestje’. Iedere staat is ‘het feestje’ van het staatshoofd. Voor zolang het duurt.

  We hebben in een aantal staten gewoond en zijn in alle staten. Want de staat waarin wij verkeren werd nooit eerbiedigd, maar juist onder druk gezet, onder vuur genomen. Dat demonstreert het failliet van de bewuste staten en hun trawanten.
  Failliet komt overigens van het Latijnse faillere oftewel bedrog.

  Nico [22] reageerde op deze reactie.
  Wethouder Hekking [23] reageerde op deze reactie.

 19. Wethouder Hekking schreef op : 23

  @Nico [21]:

  Google links klik ik niet op.

  Klassen zoals “de arbeidersklasse” bestaan niet want je kunt niet definiëren wat de exacte kenmerken zijn. Wel bestaan er individuen die in het kader van eigenbelang al dan niet opportunistische keuzes maken, zoals op enig moment samenwerken met anderen op één of meerdere vlakken.

  Failliet gemaakt door de belastingdienst: bedrog of niet ? Wie is de bedrieger en wie is de bedrogene ?

  Nico [24] reageerde op deze reactie.

 20. Nico schreef op : 24

  @Wethouder Hekking [23]: Toine wees op wettelijke mogelijkheden en werd onderuit gehaald. Iedere natiestaat staat bol van bedrog. Om te beginnen het sprookje van godssoevereiniteit (regeren bij de gratie Gods, een religieuze zwendel). Daarnaast bedrog van sluwe slimmerikken in heersende klassen die zich verrijken over de rug van werkende klassen.

  Onze ervaring leert dat overheidsdienaren, van laag tot hoog, zich verstoppen achter van alles en nog wat. Geen zinvol gesprek mee te voeren, wel de zin doordrijven, desnoods met dwang en geweld.
  Zonder nu alle overheidsdienaren over één kam te scheren, stel ik vast dat ik wethouders even goed zat ben. Helaas is daar ook wethouder Tjolk Hekking van de fictieve gemeente Juinen de dupe van 😉

  Wethouder Hekking [25] reageerde op deze reactie.

 21. Wethouder Hekking schreef op : 25

  @Nico [24]:

  Lol

  Wethouder Hekking is een klasse apart :p

  Alle gekheid op een stokje: geen betere overheid dan geen overheid 🙂

 22. Nico schreef op : 26

  Mee eens.

  Rondom Toine is een show afgedraaid. De dubbele moraal van het verhaal:

  1) Iemand die zonder toestemming tot burger is gebrandmerkt, dient belast te worden en zoveel als mogelijk belastingopbrengsten te genereren. De enige mogelijkheid om die druk te verminderen is belastingontduiking te regelen. Wie minder belastingopbrengsten genereert door minder inkomsten te genereren duikt als het ware onder de belastingvrije voet en wordt vervolgens smalend windhapper etc. genoemd.

  2) Geprivilegieerden dienen niet teveel of liefst niet belast te worden. Als begunstigden van een trust kan men dat realiseren. Wetgeving is daarop ingericht, belastinginspecteurs zijn daarbij kennelijk zelf behulpzaam.

  Toine probeerde deze dubbele moraal kennelijk te doorbreken, maar privileges worden altijd ter bescherming van de ‘happy few’ naar de ‘goede kant’ gebulldozerd, met als uitkomst dat hij kennelijk onder vuur werd genomen en er over hem werd gebulldozerd. Met wetgeving als excuus.

  Wethouders zijn een bijzonder soort volkje. Want wat is wetgeving eigenlijk?

  Om te beginnen dient iemand die tot burger is gebrandmerkt gepamperd te worden, ook al heeft de betrokkene daar geen behoefte aan. Het impliceert dat de betrokkene als een handelingsonbekwame, onmachtige en onmondige wordt behandeld. Anderen beslissen en spreken over hem/haar, anderen regelen van alles en nog wat, anderen geven pleziertjes of speeltjes, of nemen deze naar believen af. Met pseudo-politieke aangelegenheden (zoals proefballonnetjes van politici en inspraak-vergaderingen) als fopspeen om de betrokkene bezig te houden.

  Pamperen betekent ook dat de betrokkene in gezeik en stront dient te liggen. Niet alleen het eigen gezeik en stront, maar als er stront aan de knikker is zijn de ‘verzorgers’ annex overheidsdienaren niet te beroerd om ook een schepje gezeik en stront van een ander in de pamper erbij te gieten of scheppen.

  Dat brengt ons op de aard van wetgeving.

  Wanneer mensen zich niet behoorlijk kunnen gedragen en de onderlinge chemie daardoor ontspoort, oftewel wanneer het peil van de moraal zakt en er stront aan de knikker is, reageren politici en gemeentelijke bestuurders daarop door aanvullende wet- en/of regelgeving uit te vaardigen. Anders uitgedrukt zijn heilig verklaarde documenten (wet- en regelgeving) als velletjes toiletpapier die zijn bekladderd met de stront van anderen. Getuige de stapel wetboeken stapelt deze stront (on)behoorlijk op.

  Dergelijke chemische objecten worden door een bureaucratisch apparaat in hoedanigheid van dildo bij onschuldigen de anus ingebracht, zodat een onschuldig mensenlichaam annex mensenleven wordt lastiggevallen met onnodige extra stront. Het lijkt een beetje op een islamitisch gebed; het hoofd buigen voor een staatshoofd om van achteren genaaid te kunnen worden.

  Anders uitgedrukt wordt er gesproken over een vlag op een strontschip, alleen is de regering als strontschip op een vlag minder bekend. Een regering verzamelt alle stront die ontstaat wanneer mensen onder de vlag van een staat optreden, en zet wetgeving in om die stront gelijkelijk over de bevolking heen te kieperen. Zodat niet alleen de pamper bevuild wordt, maar ook de rest van een mensenleven. Gelijke monniken, gelijke kappen. Met dien verstande dat overheidsdienaren tot de ‘brotherhood’ (Big Brother) behoren en de burgerij tot de sisterhood die als sissies (Engels voor mietjes) dienen te kwijlen en jammeren.

  Een wethouder is één van de medewerkers van een strontschip. Het is een baantje met prestige, maar als er op gemeentelijk niveau stront aan de knikker is, dan hebben wethouders veelal een vinger in dat papje. Of ze zitten er tot hun ellebogen in

  Zo bezien is er inderdaad geen betere overheid dan geen overheid 😀

 23. Nico schreef op : 27

  Hier nog even het woordenboek over sissies. Het karaktermodel voor de ‘ideale’ burger, althans, volgens degenen die zo veel als mogelijk van hen wensen te profiteren. Dat betekent van de (biologische) geboorte zwak houden en als dat verkeerd gaat zwak maken.

 24. Scrutinizer schreef op : 29

  @Nomen Nescio [28]: Geen dank.
  Vanaf het begin omdat als je het later doet, dan zou je je enige BV of Ltd (de werkmaatschappij) moeten verkopen aan een pas later opgezette structuur en dan dreig je belast te worden op de winst bij verkoop omdat een faire prijs bv. 5x de jaarwinst is dus bv. 100k als je 20k jaarwinst maakt maar dat is mogelijk een forse premie t.o.v. de boekwaarde van je BV.

  Kijk, de toekomst is natuurlijk altijd onzeker en als je denkt slechts marginaal te overleven met je bedrijfje, dan is zo’n structuur niet nodig en kost hij je slechts geld dat je niet terugverdient.
  Maar als je verwacht om (desnoods pas na enige jaren) lekker te verdienen (en ik meen dat het omslagpunt reeds bij 20k bereikt wordt), dan heb je best een structuur én dan doe je er goed aan om die vanaf het begin te hebben opgezet.

  Nomen Nescio [30] reageerde op deze reactie.

 25. Nomen Nescio schreef op : 30

  @Scrutinizer [29]: 20K geen groot bedrag. Ik ga eens naar dit soort dingen voor mijzelf kijken want ik heb wat groeiplannen voor mijn bedrijfje. Dat is het niet de bedoeling dat de dikke katten van de staat meegroeien al kun je dat nooit helemaal vermijden. De Telegraaf (nepnieuws-alarm) meldt vandaag dat het ambtenaren legioen weer is gegroeid.

  Scrutinizer [31] reageerde op deze reactie.