dinsdag, 5 september 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Milieulastendruk in Nederland relatief hoog.

21149985_1831257026889948_7965993966908337348_n

Uit een artikel op Taxense.nl op maandag 14 augustus 2017 Anne-Marie Noordenbos

In 2016 heeft de overheid ruim 25 miljard aan milieuopbrengsten en- heffingen ontvangen. Dat is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 3% meer dan in 2015, milieubelastingen komen in de algemene middelen en zijn vooral gekoppeld aan het bezit en gebruik van auto’s en het energieverbruik. Milieuheffingen zijn bedoeld  voor de financiering van specifieke milieumaatregelen. De opbrengsten van de energiebelastingen stegen met 10,7% het hardst. De opbrengst van de belasting op nieuw aangeschafte personenauto’s (BPM) steeg met 6,1%, met name veroorzaakt door tariefsverhogingen. Milieulastendruk vergeleken met andere Europese landen hoog

In de afgelopen jaren daalde het aandeel van milieubelastingen ten opzichte van de totale belastingopbrengsten van 17,1 (2011) naar 15,3% (2016). Vergeleken met andere Europese landen is de milieulastendruk in Nederland hoog. Het aandeel van milieubelastingen en -heffingen is in Nederland 9%, in België bijvoorbeeld 4,7%.

En ik maar denken dat de inflatie, ondanks verwoede pogingen van de ECB, onder de 2 % is en dat juist de armen, van deze dure milieuheffingen de meeste last hebben.

Meer informatie: CBS, 14-08-2017

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. jhon schreef op : 1

  Te koop 5 triljoen hectoliter schone lucht vraagprijs 25 miljard euro!

 2. Nico schreef op : 2

  Als die milieulastendruk in Nederland zo hoog is, waarom is het klimaat dan zo belabberd? Of wordt dat alleen goed gehouden in ‘het milieu’?

  Overigens valt op dat daar war er geen enkele milieulastendruk bestaat, het milieu het zuiverst is. Even vloeken in de kerk; in Afrika, Zuid Amerika… of misschien beter… waar Europeanen de boel nog niet verziekt hebben.

 3. Nomen Nescio schreef op : 3

  Het lijkt mij dat “milieuopbrengsten” niet meer dan een andere naam is voor een van de vele belastingen, heffingen, taksen, leges, toeslagen, rechten, opcenten, bijdragen, retributies, contributies, solidariteit, etc, etc, etc, die er zijn.

  Een scrabblewoordenboek vol termen om de zwendel te rechtvaardigen Ik denk niet dat moeder natuur er ook maar iets mee geholpen is met het beleid van kabinet Demmink II. Hoe lang zou deze kliek nog demissionair blijven? Tot de verkiezingen van 2021? De PvdA heeft nog wel even tijd nodig om de afgevallen kamerleden aan een nieuwe baan als burgemeester te helpen.

 4. Nico schreef op : 5

  @peter [4]: Dank voor dit linkje!
  George Carlin heeft gelijk; het moet beginnen bij het herstellen van een (door maatschappelijke gewoonten) verziekte innerlijke natuur.

  Wanneer mensen deze planeet willen redden, dan zal de mensheid zich eerst maar eens qua innerlijke natuur naar de wet- en regelgeving van ‘moedertje natuur’ moeten richten. De maatschappelijke gewoonte is namelijk om die te negeren en te verkrachten. Hoe stelselmatiger hoe beter kennelijk, want hoe meer ellende er aangericht kan worden hoe meer er geprofiteerd kan worden van andermans levens.

  peter [6] reageerde op deze reactie.

 5. peter schreef op : 6

  @Nico [5]: Yep Nico, de destructieve mens gaat maar door en daar lijden wij allen onder. Nu weer de co2 hoax, Pokon voor het natuurlijk groen, we kunnen ons dit bewust zijn.

  Hoe is het nu met die zure regen?

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 7

  @peter [6]: Je zult wel moeten erkennen dat de heersende macht best handig is in het bedenken van scams 😀

  Dat CO2 verhaal is overigens een rookgordijn. Als je er doorheen kijkt dan zie je iets (noordelijke halfrond die het zuidelijke halfrond uitvreet, elite die ‘gewone mensen’ uitvreet) dat wel klopt, alleen niet naar behoren wordt uitgevoerd. Want uiteindelijk wordt met een mooi verhaal gewoon weer poen naar de elite overgeheveld… Ze hadden nog niet genoeg, dat snap je toch wel? 😉

  peter [8] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 9

  @peter [8]: Is het je ook opgevallen dat elitair denkende mensen hun schendingen van natuurwetten denken af te kunnen kopen met poen?

  Eerst exploiteren, onderdrukken en uitvreten en na betrapt te worden de portemonnee trekken. Om geweten en gevolgen af te kopen. Iets heel anders dan daadwerkelijk berouw hebben en alles in het werk stellen om misstappen goed te maken.

  peter [10] reageerde op deze reactie.

 8. peter schreef op : 10

  @Nico [9]: Niet alleen natuurwetten maar werkelijk elke wet die voor het klootjesvolk geld…maar…en wees daar blij om…juist geaard en vol compassie als koning door het leven te gaan is niet iedereen gegeven! Want de geldgod vereren is leegte.