vrijdag, 8 september 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Orkaan St Maarten.

Wanneer respect voor andermans eigendom binnen 3 uur weg is, wat kun je dan van stemmers verwachten?

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl
 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. jhon schreef op : 1

  Trage stemmers !

 2. Nico schreef op : 2

  Van stemmers kun je verwachten dat ze het ‘inspirerende’ voorbeeld van politici en de overheidsmachine navolgen zodra ze de kans krijgen. Wat neerkomt op anderen de wet voorschrijven, afpersen en plunderen wanneer dat zo uitkomt.

  Los daarvan betekent de naam van de orkaan Irma ‘allesomvattend’. Nou, dat hebben de bewoners van dat eiland geweten. Wat een ravage… Ongeveer hetzelfde wat er ontstaat als overheidsmachines met je klaar zijn. Alleen de ruïnes en denkwijzen staan nog overeind.

 3. Doc schreef op : 3

  Was irma met 300 per uur heavy er is altijd meer,kijkt natuurlijk loelen onze warmistas dat irma de zwaarste ooit is tot nu toe maar onze warmistas doen hunnies huiswerk nooit en the never daarom loelen ze maar wat.Allen nl.wikipedia.org dat is de grootste tot nu toe vanaf het moment dat ze het konden meten want er gaan verhalen er een orkaan in 1900 die nog veel heftiger was en toen was de uitstoot helemaal nada niente tente,dus uitstoot heb er weer geen reet mee te maken.

  En loelen die warmistas ook het volgende, kijkt zeggen ze drie op een rij,zie foto vanuit de ruimte.Ook hier weer plankie mis want een tijdje geleden toen de uitstoot helemaal niks niete nada was benne waren er VIER op een rij en zo loelen onze warmistas fasjisten erop los maar we zullen met ze allen weer naar het huis van guppie forum voor demoncratie lopen om een blik verf ertegen aan te keilen want uiteindelijk heb die het allemaal gedaan (wilders is nu uit en guppie van demoncratie is de boosdoener) wordt natuurlijk weer helemaal uitgevoerd vanuit klein kamertje waar werkelijk niet ene woord kan afluisteren zelfs de russen niet.

 4. Nico schreef op : 4

  Hier recent nieuws over de stand van zaken op St. Maarten.

  Natuurgeweld zoals een orkaan of vulkaanuitbarsting maakt mensen min of meer gelijk. Iedereen die nog leeft zit met de brokken.
  Wel zie je dat oude denkwijzen gewoonten nog doorwerken.
  Op St. Maarten neigen mensen die door welvarenden zijn uitgevreten en van hen hebben geleerd dat uitzuigen, roven en toeëigenen (denk aan slavernij) de maatschappelijke norm is… ertoe om te plunderen.
  Daar worden mensen met meer bezittingen chagrijnig van.

  Volgens berichtgeving betreft plundering kennelijk levensmiddelen (logisch, want zonder woning heb je aan andere dingen niets).
  Best interessant dat de eigen verantwoordelijkheid om uit te delen aan degenen die gebrek lijden zodanig taboe is dat de aandacht naar plundering gaat. Om dit taboe te beschermen worden er kennelijk van buitenaf hulpgoederen zoals vooral voedsel ingevlogen.

  Plundering is wel verklaarbaar maar niet goed te praten. Dat geldt ook voor de oorzaak; anderen niet willen helpen maar bewust in een gebrekstoestand willen houden.
  Het traject van oorzaken en gevolgen: Aangeleerde denkwijzen leidt tot egoïstisch gedrag leidt tot spanningen leidt tot plundering leidt als gevolg van aangeleerde denkwijzen tot demonisering van plunderaars (geen hand in eigen boezem dus, dat is taboe).

 5. Nico schreef op : 5

  In crisissituaties komt aan het licht waar mensen daadwerkelijk voor staan.
  De hongerwinter was voor sommige boeren en zwarthandelaren aanleiding om zich eens fijn te ‘verrijken’ (met poen, niet met karakter).
  Er stierven mensen omdat de toevoer en verdeling van voedsel gebrekkig was.
  Sommige vrouwen voelden zich gedwongen om zich te prostitueren om te overleven, wat betekent dat mannen dankbaar misbruik maakten van die crisis.

  Na afloop van de Tweede wereldoorlog kreeg niet iedereen wat ‘ie verdiende. Er werd min of meer lukraak wat ‘gezuiverd’ en de maatschappelijke schijnvertoning ging door.

 6. Nico schreef op : 6

  Ik ben opgegroeid tussen mensen die tijdens de Tweede wereldoorlog bloembollen hebben gegeten om te overleven en wisten dat een burger maar voor één ding goed is: Om als het even kan genaaid te worden en het ‘huishouden’ te doen voor mensen met poen.

 7. Nico schreef op : 8

  @dZvZtkM [7]: Kan ik dit vertalen als:
  “Als de stemmers geen respect hebben voor degenen die zich als baasje of goden boven hen stellen zullen ze honger krijgen”?

  In dat geval… als de baasjes of goden geen respect hebben voor wat hen niet toebehoort, zullen ze dan vroeger of later ook geen honger krijgen?

  Natuurkrachten herstellen immers vaak de balans door een tegenreactie te produceren.
  Oogsten, oogsten, oogsten en roofbouw plegen? Kun je doen, maar dan wordt er vroeger of later geen oogst meer geproduceerd. “Sterf maar” zegt ‘moedertje natuur’ dan.

 8. tahmina schreef op : 9

  Hier werd onlangs ook over gesproken in een marathon radio uitzending. Super vond ik het. Ik las dat het eraan zat te komen op www.radiotriton.nl. Ik heb er van genoten. Hebben meerder mensen deze uitzending gehoord? Let me know wat je ervan vond.