dinsdag, 31 oktober 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Beslisboom, Referendum, zal ik het u nog eens voorleggen?

Als je voor democratie bent, ben je voor het referendum.

Als je respect hebt voor kiezers en democratie, volg je de uitslag van een referendum op.

Wanneer dan CDA en Democraten!!! 66, geen gehoor geven aan beide bovenstaande punten, wat verwacht je dan nog van deze politici, of van verkiezingen? Blijkbaar zijn verkiezingsuitslagen alleen geldig als het die politici uit komt.

Dus geen enkel respect voor de kiezers, u.

en dan mag u verder met de beslisboom:

Wil je nog wat met deze partijen te maken hebben en geloof je nog iets van de andere partijen?

Wat is het nut van democratie, als uitkomsten niet gerespecteerd worden (en als het de dictatuur van 50% plus een is)?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Het woord referendum betekent “dat wat aangekondigd zou moeten worden”.

  Als je dat letterlijk neemt, dan zou de uitslag van een referendum eerbiedigt moeten worden.

  Neem je het niet al te letterlijk, oftewel gebruik je een raadgevend in plaats van bindend referendum, dan bevindt je jezelf op een hellend vlak. Het is best interessante bezighouderij als er voor de show een raadgevend referendum wordt georganiseerd, vooraf wetende dat het genegeerd zal worden als de uitkomst niet naar wens is…

  Op het politieke toneel wordt een klucht opgevoerd die de schijn van amusement wekt.

  “To muse” is inspireren. Amuseren is daarmee zoiets als ervoor zorgen dat mensen niet ge├»nspireerd worden.
  Dat laatste is politiek ten voeten uit. Het is meer de gemoederen bezighouden (met bijv. proefballonnetjes) om te voorkomen dat mensen al te veel gaan nadenken. Dat is althans hoe velen erover denken. Vandaar dat mensen politici maar wat laten kletsen, wetende dat allerlei onduidelijk gekronkel uiteindelijk via ambtenaren concreet wordt.

  Dit is niet om te azijnpissen, want als je weet wat museren en amuseren is, dan weet je ook dat al dan niet amusant gedoe omgeschakeld kan worden naar een inspirerende gang van zaken. Die schakelaar moet echter wel op het allerhoogste niveau omgezet worden, zodat het orkestje van politici een andere melodie en stijl ten gehore gaat brengen ­čśë

  Je weet het, de duivel heeft altijd de beste liedjes.
  Alleen lijkt het erop dat de duivel lui is geworden. Hoe anders kun je verklaren dat er alleen nog maar een hoop slaapverwekkende saaiheid geproduceerd wordt, varianten op afgezaagde thema’s, zonder met iets verfrissends en verkwikkends te komen? Moet de duivel de muzikale opvoeding opfrissen, vervangen worden? Joost mag het weten. Of misschien moet Joost dan zelf maar het goede voorbeeld geven, wie weet.

 2. Bertuz schreef op : 4

  @Aariksu [3]: Dank.

 3. Perspectief schreef op : 5

  @Bertuz [2]:
  Het gaat er bij slavernij aan een meerderheid of een dictator, er niet om, of de idee├źn die eruit voortkomen goede of foute idee├źn zijn. Het gaat erom of slavernij, an sich, een goed of fout systeem is.

  Of zeg ik nu iets raars.

  Bertuz [10] reageerde op deze reactie.

 4. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 6

  Democratie is er om u, naar de stembus te lokken!
  Als u daar uw goedkeuring, HEEFT GEGEVEN, is alles verder
  legitiem geregeld!
  En moet men, verder NIET ZEUREN !!!!!!

  Daarna:Volgt bestuur; NAAR BEREKENDE WILLEN KEUR!!!!!

  ER IS NIETS NIEUWS ONDER DE ZON:

  frits [7] reageerde op deze reactie.

 5. Doc schreef op : 8

  ha ha ze krijgen precies waarop ze gestemd hebbe..

  de volgend fase is bekend…toedeledokie

 6. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 9

  @frits [7]:
  Natuurlijk, je kunt ook over de zon stemmen!
  Voor of tegen, maar het blijft.
  Dag en nacht, je krijgt dan wel, wat je verwacht!!!

  Mij lijkt het een goed en beter idee!!!

 7. Bertuz schreef op : 10

  @Perspectief [5]: Ik haak slechts aan bij het stukje van de schrijver. Er is geen verband tussen democratie en de kwaliteit van een besluit. In een democratie komen ook slechte beslissingen voor. Net als goede in een dictatuur. Zelfs een kapotte klok geeft twee keer per etmaal de goede tijd aan. Op zijn best gaat het om een verschil in draagvlak. Maar wat te denken van een democratie waarin geen mens meer naar de stembus gaat?

  Perspectief [12] reageerde op deze reactie.

 8. Hoeder schreef op : 11

  We moeten niet miepen. Toen er gestemd kon worden voor de TK, hebben velen niet nagedacht. Vooral het “robuuste” optreden van Rutte naar Erdogan heeft er toe geleid dat deze aartsleugenaar met zijn VVD de grootste partij bleef. We weten inmiddels al lang hoe de meeste politieke partijen met de kiezer omgaan. Stem dan niet op deze lieden, ipv achteraf huilen met de wolven in het bos.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘147410834 which is not a hashcash value.

 9. Perspectief schreef op : 12

  @Bertuz [10]: Ok ­čÖé