donderdag, 12 oktober 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: Hiep piep hoera! Wij krijgen invloed in de EU!

hubArtikel eerder gepubliceerd in 2007. Maar niet heus.
Nederland gaat van 27 zetels in het Europarlement naar 26.
Nederland heeft nu 27 zetels in het EU-parlement. Op de 750 leden is dat een invloed van 3,6 %. Met andere woorden, een invloed die helemaal NIETS voorstelt. Anderen beslissen over Nederland!

Maxime Verhagen protesteerde onlangs tegen de opzet om Nederland in de toekomst maar 25 zetels te geven . Dan zou Nederland maar 3,3 % invloed krijgen.

Maar de laatste berichten zijn echt om te juichen. Het ziet er naar uit dat Nederland 26 zetels krijgt!
Dat is in vergelijking met die 25, een vergroting van “onze” invloed van 0,14 procent.
Big deal! Het is allemaal van “bijna geen invloed” naar “bijna geen invloed”. Geklungel in de marge.
De politici zijn er echter blij mee, we hebben immers een zetel gewonnen.

Er is maar één goede oplossing: uit die politieke EU treden en met hen samenwerken op de punten die goed voor de Nederlandse burgers zijn.
Dat betekent dat mensen die hechten aan hun vrijheid op de eerste plaats ervoor kunnen trachten te zorgen dat de politici niet het volk weer bedriegen en de Hernoemde Grondwet alsnog gaan tekenen. Zorg dat dat niet gebeurt.
Pleit voor een referendum, en win dat!

UPDATE 2017: intussen weten we wat de regering doet met referenda….

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  De nadruk ligt hier op percentages, maar niet op waar het om gaat. Hoe gedragen individuele lidstaten zich, hoe verhouden ze zich tot elkaar? Als dat gezond zou zijn, is het niet zo relevant hoe de percentages liggen. Want in een gezonde situatie is er ook niet of nauwelijks invloed nodig.

  Dit principe kun je ook toepassen op een dorpje (kleinschalig) of de VN (grootschalig). Zijn verhoudingen gezond, dan luisteren mensen naar elkaar en kunnen ze elkaar relaxed beïnvloeden. Het gaat er dan niet om of iemand c.q. lid ‘klein’ of ‘groot’ is, maar om wat de betrokkene te zeggen heeft en of dat serieus genomen wordt. Wanneer mensen rekening met elkaar houden… ontstaan ook geen conflicten. Dan kun je soepeltjes met situaties omgaan.

  Daar tegenover staat de politieke gewoonte om conflicten en problemen te veroorzaken, een voorbeeld dat in alle uithoeken van de bevolking wordt overgenomen.

  Netto onder de streep wordt atmosfeer bepaald door de moraal, niet door constructies en details inzake hoe iets precies geregeld is.

  Allerlei nodeloze problemen worden ten diepste op 2 fronten veroorzaakt:
  1) De individuele belevingswereld
  2) De mondiale wereldorde, waar ieder land of federatie van staten aan onderworpen is of anders wel wordt.

  De laatste komt uit de eerste voort. Als er ergens verziekte denkwijzen zijn ontstaan, door ontsporingen of injectie, dan komt daar allerlei ellende uit voort.

 2. Eelke Piers schreef op : 2

  Ik vermoed dat je theoretisch gelijk hebt maar in de praktijk ligt het toch wat anders. Zo is de invloed van van Rey in Roermond vele malen groter dan de hele gemeenteraad bij elkaar.
  Zo is ook de invloed van Jean-Claude Juncker vele malen groter dan die van Timmermans of Nederland in zijn geheel.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 3. Nomen Nescio schreef op : 3

  Het EU-parlement is toch opgericht om niemand inspraak te geven? Want die bevoegdheid heeft dat parlement niet. Men mag veel ouwehoeren, gratis vreten en zuipen en presentiegeld declareren, maar nauwelijks iets beslissen.

  Zie ook Nigel Farage die er leuke monologen houdt. Dat levert leuke videos op voor de achterban maar verder doet het niemand daar iets. Behalve misschien Verhofstad, maar ja, die is een beetje gek.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  @Eelke Piers [2]: De mate van invloed ligt mogelijk aan wat iemand te vertellen heeft. Als Rey uit Roermond (geen idee wie dat is) zijn mond roert, dan is het maar net wat er uit komt natuurlijk. En of mensen bereid zijn ernaar te luisteren om er in ieder geval eens over na te denken.

  Wat Juncker betreft, die lijkt in niets op een keizer (koning der koningen), misschien vooral omdat ‘ie op geen enkele manier een waardig rolmodel is voor kiezers, zodat die kiezers zelf kunnen kiezen wat ze met hun leven gaan doen. Dit presidentschap is toch gebruikelijke slangenspel van zwendel, afpersing, chantage. Dat komt niet uit de lucht gevallen, want de ‘blue sky’ vlag van de VN heeft weliswaar een keizerlijke krans, maar die club heeft wel een secretaris-generaal, geen keizer(in). Als op het allerhoogste niveau geen gezond rolmodel functioneert, is het niet logisch te verwachten dat dat op een lager niveau wél het geval zou zijn.

  @Nomen Nescio [3]: Het woord parlement duidt erop dat het een praatclubje is. Dat is wat anders dan decision making. Hoewel praatclubjes decision makers wel kunnen voeren met uitkomsten. Jammer dat beslissingen ergens door een vage club achter de schermen genomen. Vervang sch-ermen door k-ermen en je weet hoe bevolkingen erop reageren. K-zooi, je kent het wel, de sociale kanker rukt weer eens verder op.

 5. Nico schreef op : 5

  Ik schreef net over rol-modellen. Maar… gezien genderneutraliteit en zo wordt het misschien tijd voor een innovatie. Weg met de rollen, welkom mens-modellen!

  Rollen zijn acteerwerk, niet altijd (of nooit) gezonde voorbeelden.
  Misschien dat keizers/keizerinnen de taak op zich kunnen nemen om als mens-model voor kiezers te dienen. Zodat die kiezers zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige mensen.

  Is het niet opmerkelijk dat rolmodellen de ontwikkeling van mensen afremmen of in een schadelijke richting sturen? Dat kan best gezonder!

 6. Nico schreef op : 6

  Zojuist produceerde ik een voor dit onderwerp relevant stukkie:

  Haantjesgedrag. Het gedrag van een haantje. Volgens het woordenboek gedrag waarmee een haantje probeert kippen te imponeren. Is dat eigenlijk wel waar? Waarom hebben mensen een hekel aan haantjesgedrag?

  Een haan wil altijd ‘haantje de voorste’ zijn, de voorloper die een wedstrijdje wint. Dat anderen daardoor verliezen maakt hem niet uit. Hij heeft niet door dat er daardoor enkel verliezers ontstaan, want de winnaar heeft de verliezers onderweg verloren.

  Een haan wil altijd de overmacht hebben. Eén haan die meerdere kippen bevrucht, zodat er eieren gelegd worden. Vechten met andere hanen om te zien wie er de baas mag spelen. Het zou vreemd zijn als dit gedrag door mensen wordt overgenomen. Vechten om vrouwen in de macht te krijgen, vechten om andere mannen uit de buurt van de ontstane harem te houden. Wel kinderen verwekken, maar er niet op waardige wijze naar omkijken en er een sport van maken om bestaande kinderen te onderdrukken (er kan er maar één de baas zijn, nietwaar?), nog meer kinderen te verwekken, nog meer vrouwen te onderwerpen.

  Haantjesgedrag kan vergeleken worden met een (handels)imperium uitbouwen. Het gaat daarbij om (markt)dominantie, onderwerping. Een gebied onderwerpen en daar een kolonie van maken kan vergeleken worden met een vrouw onderwerpen om van de opbrengst te kunnen profiteren, of de patser te kunnen uithangen met de vrouw en/of de opbrengst.

  Wie volwassen wordt is haantjesgedrag wel voorbij. Want het is natuurlijk veel aangenamer om gewoon naast anderen te staan. Gevechten om de macht, om uit te maken wie er heer en meester mag zijn… dat is meer iets voor kleuters die nog wat te leren hebben. Of mensen die nog niet volwassen zijn geworden. Uiteindelijk… wenst een ieder heer en meester te zijn over de individuele belevingswereld, wensen man en vrouw samen hun huishouden te regeren en besturen.

  Er mogen best wel vredelievende ruimtereizigers in een individuele belevingswereld landen, maar dan alleen als ze uitgenodigd zijn om eens rond te kijken, onder de deskundige begeleiding van de betrokkene in de rol van gids. Wie weet, heeft de bezoeker wel bruikbare tips om het mentale landschap wat te verfraaien 😉