donderdag, 19 oktober 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: Zeer belangrijk artikel over politieke zwendel bij referendum

hubArtikel eerder gepubliceerd in 2007. Lees in de NRC hoe politici als Balkenende en Verhagen het volk voorlichten. Dit artikel zal je de schellen van de ogen doen vallen en de gevaren van de EU doen inzien.

Het artikel *) stelt dat er onenigheid is in het kabinet is over het referendum over de Hernoemde EU Grondwet.

Constant beweren de Balkenende en zijn trawanten dat het om een “nieuw” verdrag gaat. De feiten zijn echter dat 96 % van deze Hernoemde Grondwet gelijk zijn aan de oude EU-Grondwet **). (die overigens niet eens een “grondwet” was! ) Terwijl de 4 % verschil bestaat uit het niet officieel “noemen” (wel gebruiken) van de vlag en het volkslied “Alle Menschen werden Brüder”.

De politici hebben de Raad van State het advies laten geven dat het:”NIET PER SE NODIG is om een referendum te houden” en zeggen nu dat die RvS voldoende overtuigende argumenten daarvoor heeft aangevoerd. Zelf hebben we die “overtuigende argumenten” nog niet kunnen vinden maar er lijkt niet veel nadenken voor nodig. Er wordt immers bij het aanvaarden van die Hernoemde Grondwet een stuk Nederlandse soevereiniteit verkwanseld. Als dat niet een punt voor de grondwet is, wat dan wel?

De Raad van State is een “adviescollege” van de regering dat werkt onder voorzitterschap van Koningin Beatrix, en waarvan de leden worden benoemd uit diezelfde regering die nu de Nederlandse soevereiniteit wil verminderen.

Maxime Verhagen (CDA) vult dat nog aan met:”. in het nieuwe verdrag is “maximaal recht gedaan aan het nee” van 2005″ Denkt hij nou echt dat hij dat bereikt heeft door het vlaggetje en het liedje niet expliciet te noemen? Zo dom zal het Nederlandse volk toch nog niet zijn?

De grootste zwendel komt dan nog van de PvdA bestuurders. Zij zijn vóór het houden van een referendum. Maar die eis laten ze vallen als zij hun zin krijgen betreffende het “ontslagrecht”. Ook “wisselgeld” is de verlenging van de wederopbouwmissie (!) in Uruzgan.
Nu zouden we wel eens willen horen wat dat ontslagrecht of de oorlog in Uruzgan te maken hebben met die Hernoemde Grondwet? De zwendel en de onprincipiële koehandel druipen er van af.
Dat dit ten koste van het volk gaat, laat die lieden kennelijk koud.

Zouden de politici nu door Beatrix in de troonrede laten zeggen dat er geen referendum komt? Spannend, we zijn benieuwd!

Het wordt steeds erger. Het zou nuttig zijn als zoveel mogelijk goedwillende burgers zich verzetten tegen deze gang van zaken. Laat waar mogelijk merken dat je de politici door hebt. Stuur ingezonden stukken naar kranten en protesteer op internet waar maar mogelijk.
———————— —————————
*) Vanwege het grote belang hieronder een kopie van het volledige artikel:
**) Zie: www.vrijspreker.nl
***) Zie: www.vrijspreker.nl

UPDATE 2017: het politieke spel is alleen maar vuiler geworden….

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 1

  Het sluit geheel aan bij mijn vorige overwegingen mbt,
  het de baasspelen over onze vrijheid.
  En het recht om Nl.ers
  tegen hun wil in mee te slepen (ACTUEEL) in allerlei toestanden
  die de mensen niet wensen!

 2. Nico schreef op : 2

  Als een maatschappelijk systeem gefundeerd is op zwendel en afpersing, dan volgt de sociale orde als vanzelf. Dat is voorspelbaar. Wat vandaag de dag zichtbaar is, is een gevolg van verziekt bestuurlijk kern-DNA. Hoeveel lapmiddelen ook verzonnen worden, tijdens het verzieken van het bestuurlijke kern-DNA is tevens het zaad van de ondergang ingebouwd.

  De EU is niet meer dan een lapmiddel, een vulkanische pleister, op een etterende wond. Door galbakken aangebracht, om etterbakken in bedwang te houden.
  Net als bij een fietsband die al te vaak is gelapt, landen ook beschavingen op een punt aan dat ze maar beter afgedankt en vervangen kunnen worden.

  Philosoof G&R Eigenwijs [3] reageerde op deze reactie.

 3. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 3

  @Nico [2]:
  Laten wij;
  De bezoekers van de vrijspreker, nu eens een voorstel geven,
  in korte termen, wat wij, de bezoekers, een aanvaard bare gang van zaken binnen onze NL, samenleving vinden!!
  Van uit positieve gevoelens ter verbetering, van de nu heersende toestand!

  Bestuurlijke eerlijkheid!
  Geen geen dwang, waar dit niet noodzakelijk nodig is.
  Duidelijke regelgeving, niet gebaseerd op oneigenlijk gebruik!
  Geen politiek gesjoemel, van wegen persoonlijk voordeel!

  Aldus: G&R.
  Geef UW mening en aanvulling:

 4. ergboos schreef op : 4

  What’s new? Alles waar de politiek zich mee bemoeit ontaardt uiteindelijk in zwendel, vriendjespolitiek en afpakken van bezit. Wie nog gelooft in democratie is stekeblind.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘885749899 which is not a hashcash value.