donderdag, 12 oktober 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

j’ accuse

Hoppe, hard core libertarisme. Een uur lang politiek incorrecte opmerkingen:

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nomen Nescio schreef op : 1

  Is er ook een korte versie van de video? Als ik van het weekend een uurtje besteden kan ga ik er naar kijken al was ik na 2 minuten het accent van meneer een beetje zat.

  Hopelijk geeft hij een sneer naar al die “libertarians” die zo dol zijn op het monster van Trumpenstein. Zoals deze: twitter.com

  Al maakt hij leuke videos over idioten die idiote dingen doen.

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. Ratio (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Ratio

  @Nomen Nescio [1]: hij heeft inderdaad geen lekker accent. Hoppe gaat hier echter op veel zaken in, ik ben het niet altijd met hem eens, zijn standpunt mbt migratie is er een van cultuur conservatisme. Dit doet hij omdat de centraal en west europese cultuur volgens hem koste wat kost behouden moet worden omdat dit de cultuur is die het meeste aandacht geeft aan het individu.

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 3. pcrs schreef op : 3
  pcrs

  @Ratio [2]:
  Klopt, altijd vreemd om zo’n standpunt te horen van mensen die zelf in een vreemde cultuur wonen.

 4. Sem schreef op : 4

  Hans-Herman Hoppe is in mijn inziens één van de meest geniale libertarische denkers uit deze tijd. Hij is vooral sterk omdat hij diepgaand analyseert wat het effect op de samenleving is van het huidige overheids beleid.

  Bijvoorbeeld dat door de verzorgingsstaat het traditionele gezin uitgehold wordt, waar mensen op terug vielen voordat er sociale zekerheid was (zie hier: mises.org). Door de verzorgingsstaat en door anti-discriminatie wetgeving kunnen mensen zich asociaal gedragen zonder dat ze door de samenleving uitgesloten worden (zie hier Marcel Roele over discriminatie: meervrijheid.nl).

  Met deze argumentatie kunnen we veel meer mensen (vooral cultureel conservatieven) aantrekken dan met bijvoorbeeld kreten als ‘belasting is diefstal’, of ‘de vrije markt is het best systeem’ Dat is wel waar, maar zijn brede analyse is veel effectiever naar mijn mening.