maandag, 30 oktober 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Sinterklaasdiscussie

Na de zwarte pieten discussie de sint discussie, komt de Sint nu uit Spanje of uit Catalonië?

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl
 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Doc schreef op : 1

  hij komme uit pierenejeland,net zoals de basken en heeft rhesus negatief bloed net zoals heel veel basken…de familie bonorhino (goede rhesus) komme daar ook vandaan…voor wie daar meer over wil weten over hoe en wat bonorhino, zoeke men naar hanoverianen/vanlippe-biesterfeld

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 2. Quina Golide schreef op : 2

  Sinterklaas was bisschop van Mira. Of het nu Mira in Italië, Portugal of Spanje was werd er nooit bij vermeld. Als het Mira in Spanje is dan bedoelen ze vast de geemnte Mira gemeente in de Spaanse provincie Cuenca in de autonome regio Castilië-La Mancha. Dit ligt onder Catalonië. Sinterklaas is dus gered. Nu nog Zwarte Piet (zucht)

 3. ergboos schreef op : 3

  Sint Nicolaas was bisschop van Myra in Lycië, het huidige Demre in het huidige Turkije.
  Vandaar die zwarte Piet; als dat al een slaaf was, dan kwam die bij Sint Nicolaas via de reguliere slavenhandel door Moslimhandelaren.
  De belangrijkste handelaren kwamen uit Turkije, Egypte, en de rest van Noord Afrika. Nederlanders waren de vervoerders, net als nu.

  ratio [5] reageerde op deze reactie.
  Wiliam [9] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  @Doc [1]: Hebben ze in die familie bloedgroep O rhesus -?

 5. ratio schreef op : 5

  @ergboos [3]: Bij de moslim slavenhandel waren de Nederlanders niet de transporteurs. Lezenswaardig is Robert C Davis, Christian slaves muslim masters. Ongeveer 1 mln Europeanen zijn tot slaaf gemaakt door de Noord Afrikaanse en Turkse slavenhalers en zeerovers. Een feit dat we thans het liefste vergeten. Net zoals de andere slavenhandel die de moslims bedreven. Dit zeg ik niet om de Europese slavenhandel goed te praten. Maar om de politici die steeds ons een schuldgevoel willen aanpraten, evenals onze leraren op school, dit feit niet naar voren brengen te ontmaskeren.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.
  ergboos [11] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 6

  @ratio [5]: Dat klopt. Pijnlijke onderwerpen worden te vaak vermeden. Dingen zijn zoals ze zijn.

  Uit Abraham zijn de Abrahamitische religies voortgekomen; het Judaïsme, christendom en islam. Genesis 1 begint met de mededeling dat de aarde onderworpen dient te worden en dat er geheerst dient te worden. Onderwerping, slavernij en slavenhandel zit in de Abrahamitische religies ingebakken. Het is onderdeel van het bestuurlijke kern-DNA.

  Overigens gaan mythologie en religie voor zover ik weet zonder uitzondering uit van slavernij. Hoewel slavernij allerlei vormen kan aannemen, dus ook de vorm waarbij geen mishandeling plaatsvindt. De slaaf die zich zonder mishandeld te worden laaft aan kennis van de meester en later als vrije verzelfstandigt komt ook voor.

  frits [8] reageerde op deze reactie.

 7. Aariksu schreef op : 7

  Zwarte Piet een slaaf? Zwarte Piet werkt een maandje per jaar. Elf maanden ligt hij (of zij) onder de Spaanse palmen te genieten. De doorsnee werkende burger werkt elf maanden per jaar en kan een maandje bijkomen. Wie is nou meer slaaf?

 8. Nico schreef op : 10

  @frits [8]: Sinterklaas ontleent zijn macht aan Zwarte Piet. We hebben overigens in een land gewoond waar Sinterklaas niet met een Zwarte Piet op kwam draven, maar met een engeltje en een duiveltje. Daar ontleent Sinterklaas zijn macht aan het duiveltje. In beide gevallen kan dat alleen maar zolang kinderen in een sprookje geloven, want macht wordt niet genomen maar gegeven. De baan van Sinterklaas heeft zo zijn beperkingen 😉

 9. ergboos schreef op : 11

  @ratio [5]:

  Maar het is niet politiek correct om Turken, Egyptenaren en andere Moslims aan te wijzen als slavenhandelaar; althans niet in de ogen van Sylvana Simons.
  Wat jammer dat haar voorouders en die van Quincy Gario zijn verhandeld aan Suriname, anders had ze nu nog “in vrijheid” in Afrika gewoond en hadden we nu een hoop gezeik minder.

 10. ergboos schreef op : 12

  @Wiliam [9]:
  Zou ook nog kunnen; alhoewel in Rome heel veel slaven Grieken waren.