zondag, 29 oktober 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Vrijheid Radio Week 41


Vrijheidradio is ieder weekend te beluisteren via de volgende platforms. De volgende nieuwsberichten komen aan bod:

In deze aflevering van Vrijheidradio bespreken we het volgende nieuws:

Presentatie: Peter, David, Klaas, Dennis en Johan

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Er duiken telkens weer verhalen op over bitcoins, die voor mij een schier religieuze bijsmaak hebben.

  Het verhaal van dit gezin, dat alles verkoopt om te investeren in (in feite) speculatie, komt bij mij zodanig religieus over, dat ik het niet kan laten om het even te vergelijken met een verhaaltje uit de Bijbel. Ik citeer ‘m even, zodat jullie kunnen glimlachen en de religieuze waanzin van bitcoin kunnen ontdekken:

  En toen Hij naar buiten ging om op weg te gaan, snelde er iemand naar Hem toe, viel voor Hem op de knieën en vroeg Hem: Goede Meester, wat moet ik doen om het eeuwige leven te beërven? En Jezus zei tegen hem: Waarom noemt u Mij goed? Niemand is goed behalve Eén, namelijk God. U kent de geboden: U zult geen overspel plegen; u zult niet doden; u zult niet stelen; u zult geen vals getuigenis afleggen; u zult niemand benadelen; eer uw vader en uw moeder. Maar hij antwoordde Hem: Meester, al deze dingen heb ik in acht genomen van mijn jeugd af. En Jezus keek hem aan en had hem lief, en Hij zei tegen hem: Eén ding ontbreekt u: ga heen, verkoop alles wat u hebt en geef het aan de armen en u zult een schat hebben in de hemel; en kom dan, neem het kruis op en volg Mij. Maar hij werd treurig over dat woord en ging bedroefd weg, want hij had veel bezittingen. En terwijl Hij rondkeek, zei Jezus tegen Zijn discipelen: Hoe moeilijk kunnen zij die rijkdommen bezitten, het Koninkrijk van God binnengaan!

  — Markus 10:17-23

  Als Bitcoin meer wordt dan een instrument, dan wordt je een instrumentmaker of een handelaar in instrumenten. Hou het a.u.b. wel nuchter… want bedwelmende verhalen lijken me niet gezond voor een nuchter verstand 😀

  Aariksu [4] reageerde op deze reactie.

 2. Hoeder schreef op : 2

  Diezelfde Verhofstadt stond te juichen toen in de Oekraïne hetzelfde gebeurde. Het is ongehoord de houding van de EU en onze nieuwbakken minister van buitenlandse zaken, meneer Zijlstra. Nu wordt niets gedaan en is het een interne aangelegenheid van Spanje. Hoe opportunistisch wil je zijn.

 3. Aariksu schreef op : 3

  Een prent omdat je zingt in de auto, kinderen die zich verkleden als cowboytjes en indiaantjes zijn nu ook al racisten. Tja, ze moeten het al jong leren zeker. Dat ze racisten zijn.
  Gemeente Amsterdam pikt je dak in. Wat als de eigenaar dakpannen mooier vindt of een tuintje op z’n dak wil. Pech gehad dus. Tegen de tijd dat dat Amsterdam de investering terug heeft verdiend, zijn de zonnepanelen afgeschreven. kan de nieuwe eigenaar voor de demontage gaan betalen en de afvalkosten. Diepe zucht, gaat fijn in Nederland (en Canada)

 4. Aariksu schreef op : 4

  @Nico [1]: Is uiteindelijk natuurlijk allemaal een kwestie van vertrouwen of je investering het gewenste rendement oplevert 🙂