maandag, 27 november 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De cryptoleeuw van Afrika

Vrijspreker: U heeft laatst een Afrikaan geholpen, hoe deed U dat?

Opperdienaar: Deze Ghanees (Afrikanus Adusei, bijgenaamd the Crypto Lion) promoot bitcoin in Afrika en reisde onlangs naar Zimbabwe omdat daar een goede voedingsbodem lijkt te zijn voor Bitcoin vanwege een gebrek aan vertrouwen in de nieuwe Zimbabwaanse dollar nadat de oude inflatie onderging van 23115088,87% in juli 2008 (the 0.87% kan iets afwijken) en 79600000000% in november (de laatste paar nullen zouden ook wel eens niet helemaal nauwkeurig kunnen zijn). Bitcoin verkocht voor $13000 dollar en Afrikanus gaf op sociale media aan dat het leven niet alleen uit werk kon bestaan en boekte een bezoekje aan de Victoria watervallen en een Zambezi rivier cruise.

 

Helaas bleek deze prijs samen te vallen met een militaire coup tegen het bewind van de dictator van Zimbabwe, Robert Mugabe. Afrikanus had al zijn geld in bitcoin en dat werd niet geaccepteerd voor een vliegticket het land uit. Daarom vroeg hij de Opperdienaar wat geld voor een ticket over te maken via Western Union money transfer naar het lokale kantoor in Harare in ruil voor bitcoin. Zo gezegd, zo gedaan. Western Union rekende hier wel 25 euro aan kosten voor, maar het officiële betalingsverkeer is ook niet gemakkelijk.

Vrijspreker: Waarom verkocht Afrikanus niet gewoon lokaal bitcoin voor $13000?

Opperdienaar: Het probleem is dat de banken in Zimbabwe geen Nostrom account hebben en niet vertrouwd worden door internationale banken. Wie geld in een bank in Zimbabwe heeft, kan dat er feitelijk onmogelijk uithalen via de pinautomaat. Je kunt er echter wel bitcoin voor kopen tegen $13000/bitcoin. Maar bitcoin verkopen op de exchange en het geld in handen krijgen, stuit op hetzelfde probleem als andere mensen die hun geld van de bank willen halen. Dus je geld van de bank halen kan eigenlijk alleen via bitcoin. Eigenlijk is de bitcoin prijs in Zimbabwe dus niet $13000, maar waren de dollars in de bank maar de helft waard van de dollars er buiten.

Vrijspreker: Heeft hij nog een ticket kunnen kopen?

Opperdienaar: Ja, maar toen het vliegtuig vertrok in Ghana, botste het tegen een landend vliegtuig aan. Gelukkig bevond hij zich niet onder de gewonden.

 

Vrijspreker: Een ideaal moment voor een selfie

Opperdienaar: Inderdaad en daarna weer aan het werk voor adoptie van bitcoin door de commercie.

Vrijspreker: Heeft U nog wat over de prijsontwikkeling van bitcoin te melden?

Opperdienaar: Doordat centrale banken overal over de wereld de rentes naar nul gedreven hebben met hun geldpersen die het voor nagenoeg 0% uitlenen, zie je een soort wet in werking treden dat al die rente zich naar buiten werkt door de kleine gaatjes die er zijn. Zowel aandelen als crypto currencies breken records, het is een uitlaatklep voor een enorm drukvat. De energie van een hoop mensen wordt overgedragen naar die van een paar.

Drukpersgeld (wereldwijd zo’n 15 biljoen dollar sinds 2000) valt aan de ene kant op het kussen van de economie en aan de andere kant worden een paar beleggers gelanceerd. Het is een soort loterij, overdracht van de massa naar een enkeling.

Vrijspreker: Wanneer komt daar een einde aan en barst de bubbel?

Opperdienaar: De centrale banken zijn al aan het inbinden. De plannen zijn om het in 2018 1 biljoen rustiger aan te doen (maar ze blijven wel geld bij drukken). Maar ik denk dat het sentiment de beste graadmeter is. Pieken in interesse geven meestal een top aan. Dit geeft google trends op de zoekterm “buy bitcoin”, vergelijk dat eens met “buy gold”.

 

Vrijspreker: Hee, Ghana staat bovenaan.

Opperdienaar: Er wordt hard gewerkt in door Afrikanus.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Drukpersgeld als loterij en springkussen staat bekend als het hefboomeffect, wat in feite zwakke mensen in staat stelt ‘grote’ prestaties te leveren. De supermens uithangen dankzij het inzetten van de kracht van anderen.

  Van nature functioneert een mens echter autonoom. Dergelijke gezonde individualiteit is alleen mogelijk bij gezonde sociale verhoudingen. Andersom zijn gezonde sociale verhoudingen alleen mogelijk bij gezonde individualiteit, die ontstaat door specifieke informatie en opvoeding.

  De regeerindustrie spant zich zeer in om te voorkomen dat bepaalde informatie onderdanen bereikt, dat gezonde individualiteit ontstaat, dat gezonde sociale verhoudingen ontstaan. Gezondheid betekent namelijk dat de gehele industrietak in feite overbodig wordt. Oeps 😉 ?

 2. Nico schreef op : 2

  Het hefboomeffect heet in de Engelse taal leverage. In het machtspel zijn mensen er altijd naar op zoek, om anderen als instrument te kunnen gebruiken. Daardoor ontstaan praktijken die in feite neerkomen op bijv. afpersing, chantage.

  De gezondere versie van het hefboom effect is het boom-effect. Boompje klimmen. Iemand houvast bieden om zich uit een deplorabele toestand te werken.

 3. jhon schreef op : 3

  Ode aan de De heer Mugabe uitvinder van EQ ! illegaal gekopieerd
  Door Draghi (draakje).

 4. doc schreef op : 4

  hoe groener hoe zwemt ie