Reacties
 1. IIS schreef op : 1

  Het meest duidelijk komt het fascisme tot uiting in Brussel waar een ongekozen EC de scepter zwaait. Jezus, de EU is toch de nazi’s natte droom.
  En Haagse volksvertegenwoordigers regeren tegen het volk en zijn gekozen door het volk die dienen te worden onderdrukt en afgeperst (uhm??)

  frits [14] reageerde op deze reactie.

 2. Nico schreef op : 2

  Wat voor de een beveiliging en veiligheid betekent, betekent voor de ander terrorisme. Bangmakerij om ‘veiligheid’ te creëren. Het gevolg daarvan is dat wie bang maakt vervolgens bang worden voor de gevolgen van het eigen optreden. Stel je voor dat een bezettingsmacht die roadblocks en security checks organiseert om mensen mee lastig te vallen krijgt wat ze verdient…

  Bij het einde van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de gelederen van Duitsers uitgedund waarna het restant op de vlucht sloeg.

  Vergelijk dit met elite’s die voor zichzelf veiligheid creëren door voor anderen een gevoel van onveiligheid te creëren en je kunt jezelf afvragen hoe die uitermate lastige sociale breuklijn opgeheven kan worden. Er zijn meerdere methoden denkbaar; )

  Aariksu [6] reageerde op deze reactie.
  Aariksu [8] reageerde op deze reactie.

 3. Nico schreef op : 3

  Het bovenstaande voorbeeld impliceert van de ene schijn overgaan naar de andere schijn. Is er iets op tegen om dingen te benoemen zoals ze zijn en om van daaruit verder te gaan?

  Schone schijn is nooit duurzaam van aard.

 4. IIS schreef op : 4

  Hoe verbeten een mens kan zijn mag duidelijk zijn als Bernhard in een interview met hem en Juliana even kort ergens duidelijk maakt dat er een verenigd (nazi) Europa moet komen. youtu.be

  Nico [5] reageerde op deze reactie.

 5. Nico schreef op : 5

  @IIS [4]: Ja, het herstelde Romeinse Rijk blijft kennelijk een droom.
  Ook de “Protocollen van de wijzen van Sion” sturen erop aan.
  Maar toch… volgens een bepaald draaiboek voor de wereldgeschiedenis zit de mensheid in de fase ‘reus op lemen voeten’. Als dat draaiboek door de wereldelite gevolgd wordt, dan komt dat herstelde Romeinse Rijk er niet.

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 6. IIS schreef op : 6

  @Nico [5]:

  De Russen zullen graag over de lemen voeten piesen, lijkt me. Die hebben namelijk de pest aan nazi’s en dat is nog maar een understatement van je welste. Zoiets als leeuwen ( beer) en hyena’s (adelaar).

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 7

  @IIS [6]: De olifant in de kamer is dat van het verzinnen van ideologieën ellende komt. Per definitie. Het creëert sociale breuklijnen tussen insiders en outsiders, gelovigen en ongelovigen.

  In alle nuchterheid zou het veel eenvoudiger te zijn om mensen te sturen richting:
  – Pure wetenschap. Aantoonbare feiten, mechanismen, principes. Weten dat iets op een bepaalde manier in elkaar zit, op een bepaalde manier werkt.
  – Natuurreligie. Het geloof in natuurlijke mechanismen, het vertrouwen dat ze altijd zullen werken ook al begrijp je ze niet allemaal. Met de wet- en regelgeving van ‘moedertje natuur’ * als objectieve maatstaf, ook al moet je die wel op een wetenschappelijke manier ontdekken.

  De bijbehorende ideologie is dat je naar gezondheid streeft, van alles en iedereen.

  Wat je dan krijgt is heel simpel of iets of iemand gezond is of verziekt. Is er sprake van aandoeningen of gebreken, dan is de volgende vraag of het genezen kan worden of dat er een terminaal stadium in is getreden.

  Op die manier kun je dan kijken of een individu al dan niet gezond functioneert, fysiek en mentaal, wat ook geldt voor sociale verhoudingen. En als dat eenmaal vastgesteld is, dan kun je kijken wat je er al dan niet mee doet.

  Dit soort dingen kun je aan een kind uitleggen. Volwassenen hebben meer onzin in het geheugen opgeslagen, dus worstelen met verzonnen ideologieën. Communisme, kapitalisme, nazisme, noem maar op. Het zijn onbeholpen pogingen om sociale problematiek bij te sturen, pogingen die weer volgende problemen veroorzaken. En zo kan dan het één aangepakt worden, maar verschijnt in plaats daarvan weer andere ellende… Filosofisch kun je bij dit soort methoden vraagtekens zetten. Het is een never ending story, tenzij mensen zich hiervan bekeren en zich voor de verandering eens gaan richten op gezondheid voor alles en iedereen. Voor zover mogelijk. Waarbij aangetekend kan worden dat de natuur zo krachtig en prachtig kan zijn dankzij meedogenloosheid.

  Met de beelden van een leeuw en adelaar heb ik geen probleem, zij het dat er wel de juiste bijsmaak aan moet zitten. Waardigheid, puurheid, educatief, daadkrachtig, dat soort dingen.

  * ‘Moedertje natuur’ gebruik ik inmiddels enige tijd gemakshalve als paraplu-term voor het totaal van natuurlijke mechanismen. Moeders kunnen des duivels worden bij schendingen van natuurrecht, vaders worden te vaak heerszuchtig oftewel schenders van natuurrecht. Echter, aangezien de natuur alles voortbrengt, kun je in feite niet zeggen dat de natuur mannelijk of vrouwelijk is. Het is allebei, maar dat zou hier teveel uitleg vergen.

 8. Aariksu schreef op : 8

  @Nico [2]: Ja, zolang de leiders de draak (onderdrukkend systeem) kunnen berijden) gaat alles goed. Voor de leiders dan. Maar het blijft opletten om niet afgegooid te worden, want dan worden ze door de draak verslonden. En het is altijd oppassen voor drakendoders 🙂

  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 9. Nico schreef op : 9

  Voor Pcrs: Op grond van de titel van je post en de voorgaande reactie zou je kunnen zeggen; geef het geen andere naam, maar maak de inhoud (substantie) gezond.

  Pcrs [24] reageerde op deze reactie.

 10. Nico schreef op : 10

  @Aariksu [8]: Het is natuurlijk niet handig om jezelf als tegenstander op te stellen zonder te weten met wie je te maken hebt 😀
  Regel 1 in de krijgskunst: Onderschat nooit je tegenstander.

  Wat draken betreft kan de Europese (onrechtvaardige) draak nog wat leren van de e Chinese draak, rechtvaardiger van aard. Mooi karakterbeeld. Gastvrij, speels, vriendelijk, alleen moet je ‘m niet boos maken. Optimale zelfcontrole. De Chinese draak treedt in tegenstelling tot de Europese draak niet op als een terrorist 😉

  Aariksu [13] reageerde op deze reactie.

 11. Nico schreef op : 11

  Voor de liefhebbers: De Chinese draak is gekoppeld aan het zgn. Mandate of Heaven voor keizers. Feitelijk een mandaat van de aristocratie, maar dan wel zodanig dat het tegelijkertijd in feite een mandaat van de gehele bevolking is. Ook daar kunnen Europeanen van leren. Hoewel de implementatie in China bepaald niet perfect was, wat dat betreft zou het goed zijn als Chinezen een terug in de tijd reizen om bijna-perfectie te herontdekken…

 12. Aariksu schreef op : 13

  @Nico [10]: Iemand hoeft niet eens tegenstander te zijn. Een verkeerde mening, een verkeerde geloofsovertuiging, een verkeerde etnische afkomst of je loopt gewoon toevallig in de weg….als het om macht, rijkdom en glorie gaat worden mensen oud, jong, man, vouw of kind gewoon vermalen door de draak (het systeem) en de drakenrijder(slechte leiders). Treurige realiteit.

 13. IIS schreef op : 15

  @frits [14]:
  Jezus, je mag dus niet weten dat de EU de nazi’s natte droom is?

 14. johannes schreef op : 17

  Het is jammer maar het volk krijgt wat het verdiend door het te kiezen, ze worden eerst flink gehersen spoelt, geen vooroordelen tegen ras of sex sektes, en nu juist daar zit hem de kneep, Nederland is het paradijs van de sex sektes, en die trekken veel te veel macht naar zich toe, helaas Homo’s en Lesbiënes zitten in het zelfde bootje, persoonlijk vind ik het huiverings wekkend, al dat politieke nepothisme, Amsterdam is het grote voorbeeld, hoe de koek verdeeld wordt.

  Nico [19] reageerde op deze reactie.

 15. Nico schreef op : 18

  @Doc [16]: “Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer” roept bij velen koude rillingen op. De basisgedachte van Hitler ging niet diep genoeg, hoewel ‘ie wel gezond was en helaas op een verkeerde manier geïmplementeerd.

  – Eén volk: Als je weet dat het woord volk ook toegepast kan worden op een gezin, gewoon in het klein, in een huishouden… dan krijgt zijn boodschap een heel andere lading.
  – Eén rijk: Een gezin dat ‘het rijk alleen heeft’ binnen een huishouden.
  – Eén Führer: Een gezin dat slecht één leider heeft, een gezinshoofd bestaande uit een man (‘talking head’) en een vrouw (de Kroon) die naar believen van rol wisselen (figuurlijke omnisexualiteit en een kleinschalig totalitair regime, in medische termen een holistische benadering).

  Het gezin (Engels; nuclear family) is samen een koker met pijlen… de betekenis achter het woord fascisme. En natuurlijk hebben die pijlen, net als speren, punten. Denk aan speerpunten van beleid, de pijlen en pijlpunten van Cupido.

  Bij de implementatie van deze gedachte moet het niet verkeerd gaan; als je iets wilt, dan moet je dat niet ten koste van anderen doen. Empire building is jezelf verhogen door anderen te verlagen, te onderwerpen, naar beneden te trappen, uit te plunderen etc.
  Er bestaat een eeuwenoude, hardnekkige traditie om juist dat te doen, om die ontsporing te forceren en op die manier de levens van anderen te verzieken. Hilter was daarvan een karikatuur.

 16. johannes schreef op : 20

  Nico, ik tutoyeer je maar dat schijnt ieder één te doen tegenwoordig, ja die misinformatie maakt deel uit van de dagelijks verstrekte informatie, ik verwijt niemand iets, vindt het alleen heel luguber tegen over onze nazaten, om een zieke wereld als heel normaal voor te stellen, ik ben van de oude garde, en heb het zien gebeuren, en was niet bij machte hier iets aan te doen, vanwege de jubeltonen uit onze samenleving die alles willens en wetens over stemden, en nu nog groet !@Nico [19]: @Nico [19]:

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 17. Nico schreef op : 21

  @johannes [20]: Tutoyeren geen probleem hoor… maakt communicatie laagdrempeliger en dat is een goede zaak.

  Ook wij zijn van een wat oude garde. Misschien zelfs wel van een oeroude garde, eentje van eeuwen terug. Van de tijd waarin mensen nog konden onderscheiden wat gezond is en wat niet. Want… uiteindelijk is het, en daarover zijn we het roerend eens, natuurlijk behoorlijk gestoord gedrag wanneer verziekte denkwijzen als normaal (de norm) worden gepresenteerd. Met een mooie verpakking misschien, maar inhoudelijk klopt er geen hout van.

  Oeroude zaden van gedachtengoed zijn oergezond!
  Niet alle verandering is verbetering.
  Met technologische vooruitgang is op zich niets mis, maar het moet niet schadelijk of verziekend uitwerken. Technologie met een gezonde functie vervullen of anders uit de weg geruimd worden.
  Dat is hoe wij erover denken 😉

 18. Aariksu schreef op : 22

  @Nico [19]: Johannes heeft toch een punt. Voor veel mensen (nee, niet allemaal) is het mogelijk alternatieve nieuwsbronnen tot zich te nemen. Als iemand alleen het standaardnieuws van de msm toch zich neemt, daar beslissingen op baseert en het gaat fout dan kan het terecht zijn te zeggen eigen schuld, dikke bult.

  Nico [23] reageerde op deze reactie.

 19. Nico schreef op : 23

  @Aariksu [22]: Dat waag ik te betwijfelen, hoewel dingen zijn zoals ze zijn. Niet meer, niet minder. Velen zijn zich er nog niet eens van bewust dat er ook andere nieuwsbronnen bestaan. Of hebben daar misleidende verhalen over gehoord. Hoewel die andere nieuwsbronnen vaak ook weer niet schoon zijn maar verziekte denkwijzen bevatten die mensen infecteren.

  Dit doet me denken aan iets wat ik zojuist op Facebook postte. Een nadenkertje.

  Zuipstaat Estland pakt eindelijk alcohol aan.
  Alcoholproblemen door overmatig gebruik.
  Met alcohol (Engels: spirit oftewel geest of psyche) is niets mis. Het wordt schadelijk als je er teveel van gebruikt. Dat geldt zowel voor alcohol als voor mensen met ‘spirit’.

  Door teveel alcohol te zuipen, ga je gekke dingen doen die schadelijk zijn voor anderen. Bovendien kun je dan alcoholvergiftiging oplopen.

  Door je spirit te laten voeren met verziekte denkwijzen krijg je een soort figuurlijke alcoholvergiftiging. Zorg en bescherming slaat dan door naar verovering, vandalisme etc. Je gaat dan gekke dingen doen die ten koste gaan van anderen.

  Een beetje alcohol is gezond en kan medicinaal uitwerken.
  Een beetje spirit is gezond en kan medicinaal uitwerken.

  Zijn er ongelukken gebeurd, dan kun je alcohol gebruiken om te desinfecteren. Fysiek. Mentaal geldt hetzelfde voor mensen met spirit. Als er ongelukken zijn gebeurd, ga er dan niet zuinig mee om maar scheutig. Om te desinfecteren. Zoals je met alcohol op een gegeven moment kun stoppen met het over een wond te gieten, zo geldt dat ook voor je geest. Na desinfectie draai je de kraan weer dicht(er).

  Weten waar je mee bezig bent en zelfbeheersing. Dát is waar het om gaat.

 20. Nico schreef op : 25

  @Pcrs [24]: Inderdaad, de goedkoopste oplossing is best goedkoop. Met de inhoud aan de slag gaan vergt immers onderwijs, oftewel inspanningen.

  Echter… goedkoop is duurkoop. Mijn (22 jaar geleden overleden) vader zei altijd dat het beter is om initieel meer te betalen voor goede kwaliteit, dan aan het einde van de rit meer geld kwijt te zijn voor mindere kwaliteit.
  Goedkoop is aan het einde van de rit de duurste keuze die de meeste energie slurpt!

 21. Nico schreef op : 26

  Mijn vader (22-05-1924 – 22-10-1995) was van de oude garde. Ik zal nooit vergeten hoe hij er altijd op wees dat je naar kwaliteit moet kijken, niet naar de verpakking of prijs. Dat is er bij mij echt ingehamerd, op een goede manier. Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Zorg dat je weet uit welk materiaal iets bestaat.