donderdag, 9 november 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: “Wij gaan topsporters kweken”

hubEerder verschenen in 2007. Fantastisch interessant (NOS) bericht! “Wij” is de Nederlandse regering onder leiding van Jet Bussemaker (PvdA), de staatssecretaris voor sport. Als belastingbetaler deel ik gedwongen mee in de eer. Immers als meer topsporters internationale prijzen winnen, stijgt onze achting in de wereld. Op de eerste plaats natuurlijk die van de politici die ons bij die feesten vertegenwoordigen.

Natuurlijk worden daar weer een groot aantal miljoenen euro’s belastinggeld voor geïnd. Onmiddellijk dit jaar 2,5 miljoen en die worden daarna verdubbeld
Maar er is mij nog niet duidelijk hoe ze dat kweken nu gaan doen.
Natuurlijk beginnen ze bij het begin. Dat is dan bij het selecteren van welke kinderen we gaan kweken die straks topsporters kunnen worden. Welk sperma moet welk eitje gaan bevruchten. Dit zal neerkomen op welke sportman moet met welke sportvrouw naar bed. Ter meerdere eer en glorie van de natie!

Hoe ga je dan die nieuwe kinderen opleiden? In speciale kindersportinstituten? Met nu direct al 10 overheids-sporttalentcoaches!
Ik herinner me dat al vele jaren geleden op internationale wedstrijden veel winnaars kwamen uit communistisch Rusland. Die hadden toen kennelijk al topsporters gekweekt. Misschien heeft Jet daar nog wel een paar handboeken van kunnen bemachtigen? Het voorbeeld van communistisch Rusland wordt door politici steeds meer gevolgd.

Ik ben zeer benieuwd naar de volgende stap van deze afschuwelijke overheidsbemoeienis.
En laat ondertussen weten ook hier een felle tegenstander van te zijn.
De overheid moet zich helemaal niet met sport bemoeien.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. hugo schreef op : 1
  Hugo J. van Reijen

  Waar moet de overheid zich wel mee bemoeien?
  Liever niet met mij.

 2. Nico schreef op : 2

  Sport kan gezien worden als entertainment voor ‘de massa’, als een poortje naar mogelijke vergankelijke glorie, roem.
  Willen mensen sporten, dan moeten ze dat zelf weten. Zolang ze er maar zelf voor gekozen hebben.
  Wil een land sporters ‘kweken’, dan kan dat niet zonder sporters die zichzelf willen trainen.

  Het vervelende van professionele sport is dat het los van het echte leven staat. De één wordt zo ongeveer supermens, de ander staat met kwijlende mond naar een voorbeeld te kijken wat niet geëvenaard kan worden.

  Je kan het ook anders benaderen; je kunt gewoon in eigen huis van sport naar het niveau van topsport gaan door in de man vrouw en ouder kind relaties naar een zo hoog mogelijke kwaliteit te streven. Dat kan iedereen. Het is gewoon een kwestie van het beste uit de innerlijke menselijke natuur halen.

  Eeuwenlang moedigden heersers mensen aan om op o.a. dit front het beste uit zichzelf te halen. Hoewel ook daar training voor nodig is en het niet makkelijk verloopt, is dit iets wat geen tegennatuurlijke situaties oplevert. Als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Je moet bijv. geen overlast krijgen van heerszuchtige figuren die andere plannetjes hebben en de boel verstoren om hun zin door te drijven.

 3. Verwarde Man schreef op : 3

  Jetje Jokkebrok heeft toch een uiterst succesvol programma geinitieerd destijds. Kijk maar eens naar het succes van Max Verstappen die vanaf pak ‘m beet zijn tiende levensjaar van dit programma heeft geprofiteerd.

  Oh, wacht.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  @Verwarde Man [3]: Max Verstappen is inderdaad een sprekend voorbeeld. Er is veel poen in geïnvesteerd, maar waarom eigenlijk? Best leuk entertainment, auto’s die op een gesloten circuit rondjes rijden, maar het dient eigenlijk vooral voor reclame van Grote Merken (zoals Red Bull of de Nederlandse vlag). Welk deel van deze gigantische investering is feitelijk nuttig?

  Over Max niets ten nadele, die maakt een jongensdroom waar en richt op zich geen schade aan. Ondertussen kunnen gewone mensen zich zonder subsidie op een gewone kartbaan vermaken, en halen daar een stuk meer lol uit.

  Op zich kan een kart-of racecircuit wel nut hebben. Voor het trainen van bochttechniek, slipcursussen etc. in een afgeschermde omgeving. Het wordt steeds lastiger om rustige weggetjes te vinden om dat soort dingen te oefenen.

  Marcel [9] reageerde op deze reactie.

 5. Nico schreef op : 5

  Ook in de corporate wereld ontstaan topsporters. Hier een stukkie wat ik zojuist op Facebook plaatste.

  Souplesse oblige. Een zeer lezenswaardig artikel. Over corporate en financiële elites die met grote financiële souplesse als ‘globel nomads’ de wereld afstruinen om fiscaal het allergoedkoopst uit te zijn. Ze gedragen zich als gebruikers, profiteurs, die het belastingklimaat en de voorraad opgeleide werknemers gebruiken. Zonder zich te bekommeren om de gevolgen van hun optreden en de eigen verantwoordelijkheden jegens hun sociale context. Ze gedragen zich amoreel, oftewel rechtvaardigen hun optreden door te verwijzen naar wetgeving waaraan ze hebben voldaan. Meer dan dat leeft niet in hen. Hoewel deze elites wel de wetgeving middels lobby beïnvloeden, want politici zijn veelal wel te koop.

  “Het herdefiniëren van de grote maatschappelijke verantwoordelijkheid die rust op de schouders van de mensen die in de positie zijn om de toon te zetten in het reilen en zeilen van multinationals, en daarmee behoren tot de financiële en de corporate elite, begint bij een veel groter besef van wat het begrip vrijheid werkelijk betekent, en ook van de verantwoordelijkheden die komen met vrijheid. ‘Souplesse oblige’, leerde mijn grootvader zijn kinderen en kleinkinderen, als variant op het bekende ’noblesse oblige’.”

  Het artikel stelt vooral vraagtekens bij de moraal en propageert een holistische kijk op zaken.

  Stellingen:
  Gezonde individualiteit is uitsluitend mogelijk in een gezonde sociale context.
  Een gezonde sociale context is uitsluitend mogelijk bij gezonde sociale individualiteit.

  Knelpunten:
  Je zal maar gezonde individualiteit wensen en een verziekte sociale context maakt dat onmogelijk.
  Je zal maar in een gezonde sociale context leven en een individu levert inspanningen om dat te verzieken.
  Wat dan?

  Camisa negra [6] reageerde op deze reactie.
  Camisa negra [7] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 8

  @Camisa negra [6]: Geen zorgen. Ik schat FB met nep-vrienden op ‘waarde’.

  Over de tech-elite; o.a. Facebook: www.groene.nl

 7. Marcel schreef op : 9

  @Nico [4]:

  Nico, alle grote innovaties in de automobieltechniek zijn terug te voeren op de racerij. Alles wat tegenwoordig heel normaal is in auto’s is daar ontwikkeld. Zaken waar we tegenwoordig helemaal niet meer bij stilstaan en zelfsverplicht zijn in elke nieuwe auto.

  O.K., de turbocompressor is eigenlijk bedacht voor de luchtvaart.
  Antiblokkeer remsysteem, onafhankelijke wielophanging, electronisch stabilieitsprogramma, brandstofinjectie, electronische ontsteking, sperdifferentiëel, antislip bij lage snelheden, en dergelijke, al deze innovaties komen uit de racerij. Niet alleen de formule1 ook andere racesport. Radiaal- en diagonaal banden en zo voorts. Te veel om op te noemen. Allemaal innovaties die bedacht zijn omdat bestaande technieken onvoldoende waren om om te gaan met steeds hogere snelheden en motorvermogens.

  Ik durf wel te stellen dat we zonder racerij nog in auto’s zouden rijden met de techniek van de T-ford.

  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 8. Nico schreef op : 10

  @Marcel [9]: Je bent kennelijk een kenner op dit gebied. Ik niet. Wel vraag ik me af:

  – Ooit sprak ik een testrijder van een autofabriek. Testbanken en testrijders beproeven de techniek danig. Moet daar per sé het wedstrijdelement en entertainment voor een publiek bij komen om dat mogelijk te maken?

  – Verbeteringen in techniek kunnen nuttig zijn. Moet je echter een auto zodanig volstoppen met electronica dat mensen er zelf niet meer aan kunnen sleutelen en behoorlijk op kosten gejaagd worden? Een bom onder zelfredzaamheid leggen en mensen afhankelijk maken is zoiets als een tol eisen die verwordt tot chantage; “ja, je mag wel een auto rijden, maar nee, onder de voorwaarde dat … (vul maar in)”.
  Iemand die zelf een <a href="kit car“>kit car in elkaar sleutelt kent de eigen auto en is in staat die zelf te repareren.

  Misschien een aardige stap voor de industrie om wel onderdelen te introduceren, maar dan op zodanig wijze dat mensen die zelf assembleren, zelfredzamer worden en aan het einde van de rit ook hoffelijker in het verkeer. Je wilt immers niet je eigen ‘creatie’ aan gort rijden… Mensen kunnen zichzelf beter op die manier bezig houden dan oeverloos achter een TV hangen.
  Hetzelfde geldt overigens ook voor woningen, wie die zelf bouwt kent de woning door en door en zorgt er goed voor. Dat is beter dan kant en klaar kopen of huren, en als gebruiker optreden.

  Vergelijk dit met sporters; die kennen hun eigen lichaam beter dan niet-sporters, hebben hun geest beter leren beheersen om tot hogere prestaties te komen. Iedereen die bijv. aan atletiek of fitness gedaan heeft weet dat.

 9. heer Edmundo Anacleto schreef op : 11

  Wil je rijkdom, invloed, macht & roem, kom en ben lid van deze geweldige illuminati, we kunnen je helpen om alles te krijgen wat je ooit in het leven wilde om de jouwe te zijn, je kan me contacteren op whatsapp nummer +2348159768201 je kunt me ook e-mailen op edmundoanacleto@gmail.com

  Ik ben de heer Edmundo Anacleto