Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Met deze uitspraak kun je een aantal kanten op. Bijvoorbeeld:

  – Een elite bepaalt hoe je denkwijzen en gedrag vormgegeven dienen te worden. Dat is zodanig geregeld dat het collectief je heersende denkwijzen door de strot probeert te duwen (aap en banaan verhaal). Gevangen in een dwingende context. Je wordt geleefd.

  – Je leeft in ‘betere kringen’ waar je belast wordt met de plicht om een collectief aan te sturen. Je veronderstelt met filosofische zombies te maken te hebben, die je belasten met het betere denkwerk omdat ze daar zelf niet toe in staat zouden zijn. Ondanks mogelijkheden om van pleziertjes en speeltjes te genieten, ben je gevangen. Je wordt geleefd.

  De oorzaak is een oeroude denkwijze, die een nóg oudere denkwijze heeft verdrongen. Van nature is een individueel mens of gezin autonoom, met een eigen cultuur, die aansluiting kan vinden bij andere soortgelijke culturen. Overleggen is iets anders dan afdwingen. Overleg is vervangen door afdwingen. Dat terug draaien is geen geringe opgave, want er is altijd wel iemand die op grond van een privilege meent iets te mogen eisen, wat een ingesleten gewoonte is geworden.

  Nico [2] reageerde op deze reactie.

 2. Nico schreef op : 2

  @Nico [1]: Pardon, met ‘soortgelijk’ bedoelde ik autonoom. Hoe dat verder vormgegeven wordt is niet relevant, zolang het maar gezond blijft en niet schadelijk wordt.

 3. Nico schreef op : 3

  Zojuist een ‘verlichtende’ ervaring: Een robot, pardon, politieagent kwam op me af. Wilde mij managen. Er waren klachten over loslopende honden binnengekomen, of ik de honden wilde aanlijnen. Zo niet, boete 130 euri. De volgende keer althans vanwege ‘discretionaire bevoegdheid’. Whahaha… als die agent mannelijk was geweest had ik gedacht ‘wat een rukkertje ben je toch’.

  Altijd weer interessant hoe onnadenkende figuren de dienst denken uit te mogen maken, anderen ‘by proxy’ denken te mogen lastig vallen.

 4. Nico schreef op : 4

  In een collectief systeem wordt doelbewust een kudde- en zwermmentaliteit gekweekt. Oh wee als de een of andere overgevoelige figuur het op de heupen krijgt; een verhevene die bang is positie en privileges te verliezen, een onderworpene die kans ziet om frustraties af te reageren en ergens een hefboompje te pakken krijgt.

  Al met al zijn onderdeeltjes van overheidsmachines dé instrumenten om de zin door te drijven. Niemand die dan nog werkelijk nadenkt. Natuurrecht moet en zal geschonden worden om de zin van dreinende jammeraars door te drijven, terwijl degenen die volwassen genoeg zijn om daar moeite mee te hebben weggezet worden als jammerende kleuters en lastposten. Wat de vraag oproept hoe het heeft kunnen gebeuren dat geestelijk gestoorden de dienst uitmaken en levens van anderen mogen verzieken.

  Mrbleusky [5] reageerde op deze reactie.

 5. Mrbleusky schreef op : 5

  @Nico [4]: Nico, Nico, Nico, Nico, en nu Ron. Kijk uit hé, er schrijven en lezen hier een respectabel aantal mensen, vrijdenkers, het zijn er minstens acht of negen. De frustraties van geleid worden door wat in wezen dood is, de zombies die natuurlijk een goede begravenis-verzekering geregeld hebben om hen die achterblijven niet te belasten, dat is de frustratie die maakt dat we alleen nog maar gaan zitten klagen, en daar is geen donder aan. Elite, ik ken ze niet, alles wat rijk is wil vooral rijk blijven, dus aan mijn kwaliteit geven ze geen geld uit. Heb een tijdje gewerkt voor een elitaire eikel, en hij vond het maar nix dat ik de meubels lijmde.. Dan houwen ze zij ik.. Ze hoeven maar tien jaar te houwen zij hij.. Ik wil maken en dan herinnerd worden als de maker terwijl ik al lang dood en opgevreten ben, nou nou, das goed gemaakt, Ron kon het. Die overheids-machines zijn gehakt-molens, niet naar kijken, vooral niet naar wijzen, voor je ’t weet grijpen ze je vinger, en dan kan je ’t mooi vergeten, de pezen zijn taai en daar ga je.. Gehackt..

  Nico [6] reageerde op deze reactie.
  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 6

  @Mrbleusky [5]: De gehaktmolen hebben we al achter de rug. Altijd goed als dat soort figuren laat zien waar ze voor staan, dan is er tenminste duidelijk. Zo dacht ik er de laatste keer over, mocht er een volgende keer komen dan verandert dat niet. Hoe meer misdaden op elkaar gestapeld worden, hoe beter het is. Want als er maar genoeg mensen door die gehaktmolen vermalen worden… wordt die molen vanzelf wel een keer gesloopt.

  Volgens de Bijbel moet een mens van de grote daden van God getuigen. Wij getuigen van de ‘grote daden’ van ‘grote jongens’ die wanneer ze daar zin hebben een blik ambtenaren opentrekken. Uit eigen ervaring weten we dat misdadigers door overheidsdienaren geassisteerd worden, misdaden door overheidsdienaren bedreven worden. In de Heilige Naam de Konings wel te verstaan. We hebben met de dienaren van twee koningen te maken gehad, weten uit ervaring wat voor schadelijk en smerig gedrag dat soort figuren demonstreren. Werkelijk niets is voor hen heilig. Wij zijn niet de enigen die dat constateren.

  Een sociale orde en maatschappelijk systeem dat ongezond en schadelijk is dient gesloopt te worden. Liever planmatig ontmantelen en overgaan naar een gezonder situatie, maar als het niet anders kan, dan maar slopen. Best interessant hoe verhevenen telkens de geschiedenis herhalen en hun eigen graf laten graven…

  Vorsten en geestelijken hebben in de loop der geschiedenis gepraat over deugdelijk gedrag, maar hebben altijd verziekte denkwijzen gepropageerd. Het lijkt me na vele eeuwen actieve misleiding hoog tijd dat daar een einde aan gemaakt wordt. Definitief. En dat er zuivere informatie en gezonde denkwijzen voor in de plaats worden gesteld.

  frits [8] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 7

  Getver Mrbleusky [5], probeer het niet met bangmakerij. Die fase hebben wij allang achter de rug. Bangmakerij lukte niet. Nou, dan maar overschakelen naar fysieke middelen. Even een meute uniformen op pad sturen om de zin door te drijven. Laf, oneerbaar, onwaardig, smerig.

  Je zal maar als geprivilegieerde of verhevene misdaden hebben begaan. En bang maken lukt niet meer. Fysieke middelen betekenen alleen maar dat je je eigen graf verder graaft of laat graven… dat zijn schoenen waar ik niet in wil staan. Hoog tijd om dat soort figuren á la Asterix en Obelix uit die schoenen te (ont)slaan.

  peter [10] reageerde op deze reactie.

 8. peter schreef op : 9

  @frits [8]: Dokter? uwv keuringsarts…of kort voor de kop….

 9. peter schreef op : 10

  @Nico [7]: Beste Nico..het gekke is wanneer de honden van de progamma makers merken dat je niet voor hen terug deinst en met hen met open vizier te gemoed treed. zie je ze een breinbreker krijgen..die angst agenda is geweest maar dat begrijpen er niet zo veel!

  Nico [13] reageerde op deze reactie.

 10. peter schreef op : 11

  youtu.be

 11. Nico schreef op : 13

  @peter [10]: Ja, ik heb al een aantal politieagenten hogelijk verbaasd zien kijken. Ze snapten er niets van dat we ‘nee’ bleven zeggen. De agente vandaag begreep er ook al niets van dat ik niet bang werd.

  Ik heb voor de volgende keer een leuke uitdaging voor haar klaar. Ze is onderworpen aan de wetgeving van haar baasje, het staatshoofd. art 365 wetboek van strafrecht. Als ik niet door een agent lastig gevallen wil worden vanwege onbenullig en feitelijk ongegrond gezeur van anderen, is ze volgens de wetgeving waar ze trouw aan heeft gezworen zo strafbaar als de pest. Ben benieuwd hoe ze daar op gaat reageren 😀

  De dreiging vandaag was een dreiging van niets. Een boete, door het CJIB te incasseren. Daarna wordt het interessanter. Als je expliciet aan het CJIB mededeelt wat je niet wilt betalen, dan gaan ze over tot gijzeling (in de bak gooien). Waarmee het tirannieke regime in naam des konings weer wat duidelijker is.

  Best (zieke) humor dat de koning mensen ontving, natuurbeschermers, die het er voor over hadden om de bak in te draaien en ze daarvoor prees. Terwijl in zijn naam mensen de bak in gegooid worden om in feite onbenulligheden, terwijl ze hoogstens hun innerlijke natuur proberen te beschermen en te laten functioneren.

  Uit dit soort gedrag kun je opmaken met wat voor slag mensen je feitelijk te maken hebt. Onze ervaring leert; eden die door overheidsdienaren of staatshoofden zijn afgelegd worden uitsluitend nageleefd wanneer dat zo uitkomt. Anders uitgedrukt hebben ze geen waarde, wat bijbehorende posities waardeloos maakt.

  peter [14] reageerde op deze reactie.

 12. Doc schreef op : 15

  new spotmini: www.youtube.com

  …binnenkort tugjobmini en veel meer……..maw de eerste robotten zijn de robothoeren….die krijgen een extreem makeover via gentherapie/genprinter en daarna niet meer van echt te onderscheiden…..

  peter [16] reageerde op deze reactie.

 13. peter schreef op : 16

  @Doc [15]: ik vind deze enger..
  youtu.be

 14. peter schreef op : 17

  @peter [14]: Beetje vreemd dit …tijd is dus vloeibaar..