Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Interessante vraag. Bij democratisch landen weten alleen ingewijden dat. Een paar mogelijkheden:

  – Degenen die politici met de gladste praatjes weten te verleiden of de meeste poen hebben om politici te kopen.

  – Degenen die politici het effectiefst bang weten te maken (dreiging); bijv. industriëlen dreigen met banenverlies, een boze Leviathan (meerdere interpretaties mogelijk) is een doemscenario.

  Daarnaast wordt meestal verondersteld dat wetgeving leidend is, maar kan wetgeving ook volgend zijn. Alsof een kleermaker het dwangbuis voor een burgerij regelmatig verstelt of een smid het pantser voor een bestuurlijke draak af en toe vermaakt.

  Aangezien alleen ingewijden weten wat er feitelijk gaande is, betekent het dat de filosofie achter wetgeving sowieso niet deugdelijk is. Nog los van inhoudelijke ondeugdelijkheid (gaten, procedurefouten, innerlijke conflicten, geïnstitutionaliseerde misdaad jegens menselijkheid en menswaardigheid van onderworpenen, onrecht).

  Mrbleusky [8] reageerde op deze reactie.

 2. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 2

  Het algemeen heersend probleem is?
  Hoe lossen we het op, zodat het prettiger word?

  Door aan de wortels te knagen?

  En wie, gaat dan de verantwoording dragen?

  WIE _ WAT _ WAAR _ en HOE.

  START:

  Philosoof G&R Eigenwijs [3] reageerde op deze reactie.

 3. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 3

  @Philosoof G&R Eigenwijs [2]:

  Men kiest wat men krijgt, men krijgt wat men kiest!

  ONTENVREDENHEIDT!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Bertuz schreef op : 4

  De gekozen vertegenwoordigers. Formeel zijn dat de heersers. Of het de rechtvaardigen zijn, valt niet te zeggen. Het valt te hopen.

  Bertuz [5] reageerde op deze reactie.

 5. Bertuz schreef op : 5

  @Bertuz [4]: Aanvulling; en die heersers besteden het heersen uit aan uitvoerders en die vormen de overheid. Het is de mens die eist; meer loon, minder eigen risico, gratis zorg, meer veiligheid, eerlijke verdeling welvaart, wat dat ook moge zijn, meer vluchtelingen, minder immigranten, enz.

 6. Bertuz schreef op : 6

  Soms denk ik weleens dat de mens tegen zichzelf beschermd wordt door de heersers. Als de mens het voor het zeggen, zou hebben zou alles gratis zijn de belastingdruk 100%. Het volk bestaat uit kinderen, jengelende.

  Bertuz [7] reageerde op deze reactie.

 7. Bertuz schreef op : 7

  @Bertuz [6]: Correctie, alles gratis geen belastingen.

 8. Mrbleusky schreef op : 8

  @Nico [1]: Degenen die genoeg poen hebben kopen de wetten, en die wetten zijn om ervoor te zorgen dat ze altijd boven jan met de pet zijn. Wettelijk. De wet is als een zadel op de rug van de arbeider, en daar zitten ze lekker en met een beter uitzicht. Tot de arbeider slappe knieën krijgt, en dan nemen ze weer een ander. Desnoods een arabier, die warmbloedig en begrijpen toch niet waar ie et over heeft. Wet, nat in ’t engels, Law, verboden op mijn gras te lopen, loi, das frans en wil zeggen ‘pas toi, jij niet, want er staan anderen boven jou.. Meer poen, en als ik toch es rijk was..

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 9. Nico schreef op : 9

  @Mrbleusky [8]: Ja, kopvodden (hoofddoek, pet, helm, hoed) hebben een bepaalde bijsmaak. Prinsjesdag draait zo ongeveer om grote vrouwenhoeden…

  Gevaarlijk wordt het kennelijk pas als iemand de hoed of pet beleefd afzet. Dan is er niemand meer boven je om je te beschermen. Whahaha…

 10. Willem schreef op : 10

  De concept wetten worden gemaakt door de desbetreffende ministeries dus de ambtenaren, dit wordt dan verstuurd naar de diverse belangen organisaties, wanneer die dan uit gediscuceerd zijn gaat het naar de tweede kamer die er dan nog eens wat over kunnen zeggen wat meestal niet gebeurd, officieel moet een concept wet gemaakt worden maar daar hebben de tweede kamer leden geen kennis van daar voor heeft men dus beleidsambtenaren voor ministers kamerleden burgemeesters en wethouders enz. Zijn bijna de enige beroepen waar je geen diploma,s voor nodig hebt