vrijdag, 29 december 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Uit de oude doos: Nederland nu “Bananenrepubliek”

hubEentje uit de oude doos…. artikel eerder verschenen in 2007, geschreven door Hub, volgens mij is er intussen weinig verbeterd… Een van de laatste belachelijke uitingen van de overgereguleerde Nederlandse staat gaat over het dwingen van belastingbetalers om de BTW over aangespoelde bananen te betalen.

Er zijn duizenden bananen aangespoeld op de kust van Ameland en Terschelling. ( ANP)
Het idee was onmiddellijk om die dan maar naar dierentuinen te sturen zodat ze nog een nuttig doel hadden.

MAAR, dat was niet volgens de overheidsregels! Douane ambtenaren eisten dat invoerrechten betaald moesten worden. Logisch toch? Die dingen spoelen toch de Nederlandse grens over? Dus worden ze door de elementen ingevoerd.
Maar van die elementen kun je een belasting heffen. Wat nu?

Dilemma? Welnee, gewoon laten verrotten!

Dat vonden echter zelfs de Haagse politici te gek en in al hun wijsheid besloten deze om die invoerbelastingen dan maar bij de belastingbetaler weg te halen. Procentueel is het toch maar (een van de vele) kleine fracties waarover het gemene volk echt wel niet zal protesteren.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bernhard Schat schreef op : 1

  Ohm namo narai !

  Sorry maar die pedocratie van Nederland is een bananenMONARCHIE !

  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  donder en bliksempredikant

 2. Nico schreef op : 2

  Misschien goed om bij herplaatsing van een oud artikel even te googlen.

  2008, Terschelling
  www.youtube.com

  2016, Schiermonnikoog
  nos.nl?

  2017, tsunami van bananen op Terschelling en Ameland
  www.nu.nl

  Niet uniek voor Nederland, want ook in België spoelden bijv. in 2015 bananen aan.
  www.hln.be

  2 minuten googlen was voldoende om nogal wat voer voor apen te vinden. Zonder belastingheffing trouwens, hoewel ik me kan voorstellen dat het voor die bananen zelf wel belastend en stressvol was om op zo’n strand te liggen. Sommigen zelfs opgesloten in een container…

  Zoals Peter 2007 schreef: De zee geeft en de zee neemt. Vreemd eigenlijk, dat als Nederland zoveel van de zee heeft genomen en vastbesloten is om dat niet terug te geven, dat die zee dan toch met kadootjes komt, hoewel niet vrijwillig voor de lijdende voorwerpen, in dit geval bananen voor de republiek, of nee, monarchie.

  Ik stel een spiksplinternieuwe staatsvorm voor: De spirit-archie. Een staatsvorm waarin iedere levensvorm heerlijk ‘spirit’ heeft die veilig in de ‘ark’ van het lichaam verblijft. Rein en krachtig. Wereldwijd te introduceren. Getver, moet ik nu echt eerst wereldheerser worden om die introductie mogelijk te maken? 😀

  Mrbleusky [3] reageerde op deze reactie.

 3. Mrbleusky schreef op : 3

  @Nico [2]: Nee, ikke niet. In de boot zitten, weer en weder dienend, spirit is sterk verbonden met alcohol, das wel lekker soms, maar nee, ik heb liever een soort nietsisme, das beter dan nix en dan houd het gebemoei misschien op.