dinsdag, 26 december 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

DANK AAN TRUMP

Degenen die in het bezit zijn van aandelen in Amerikaanse bedrijven zullen een gevoel van dankbaarheid aan Trump niet kunnen onderdrukken.

Trump bewerkstelligde een verlaging van de vennootschapsbelasting van 35 naar 20 procent.

Met andere woorden: voortaan mag een bedrijf van de gemaakte winst niet 65, maar 80 procent houden, een stijging van maar liefst 23 procent ten opzichte van het verleden.

20 procent van je winst in de staatsruif storten is nog steeds een zware last, maar wel een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het bestaande percentage.

Ceteris paribus leidt dit gekapitaliseerd tot een waardevermeerdering van 23 procent van het aandelenvermogen.

Ook de verfrissende houding van Trump ten opzichte van de welvaartbeperkende en vaak als verstikkend ervaren milieuterreur is een positief punt.

Er bestaat dus alle reden om Trump dankbaar te zijn, waarbij de gedachte opkomt dat hij hopelijk bij de volgende verkiezingen herkozen zal worden.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nomen Nescio schreef op : 1

  Ik vond de zure reacties uit linkse kringen op de belasting-veranderingen wel vermakelijk. Blijkbaar ziet men in die kringen het liefst dat de staat voor 100% bepaalt wat je met je geld mag doen.

  Ergens las ik (waarschijnlijk op Zerohedge) over miljonairs uit Silicon Valley die boos waren dat zij nu zelf moeten bepalen hoe zij hun geld uitgeven. Misschien ga ik een stichting voor ze oprichten.

 2. Nomen Nescio schreef op : 2

  Off Topic: ik lees net op Geenstij een artikel over “De (vul-hier-naam-in) Bokaal voor Reaguurder van het Jaar” Is dat niet iets voor hier?

  Sommige mensen doen zo hun best om het aantal reacties naar Geenstijliaanse hoogten op te stuwen. Die mogen, wat mij betreft, best in het zonnetje worden gezet.

  “Dit jaar op 1”: De onbetwist kampioen vele plempsels plempen is Nico. Niet zelden mysteriën orakelend in honderdduizend woorden. Van harte!

  “Runner Up” is: tja meld uzelf maar aan daarvoor…

  “Vervelio van het jaar” is: laat de vervelio’s hier gezellig om vechten.

  Zoiets?

  Of pleur deze reactie maar weg wegens zinloos trollen op een zinloze tweede kerstdag… Eet smakelijk vandaag!

  Nico [3] reageerde op deze reactie.
  ratio [7] reageerde op deze reactie.

 3. Nico schreef op : 3

  @Nomen Nescio [2]: Gefeliciteerd dat je in de spiegel hebt gekeken en je eigen frustraties in mij hebt teruggezien!

  Moet wel frustrerend zijn dat je niet gemotiveerd was om zelf mysteriën in rook te laten opgaan. Je weerstand tegen dieper inzicht is kennelijk nog intact. En dat is dan weer géén felicitatie waard.

 4. Nico schreef op : 4

  Trump is er voor de toppers, zoals vorsten en keizers er traditioneel zijn om het comfortabele leven van de aristocratie te handhaven. Helaas zijn in dit spel van de voornamen groentjes voornamelijk gebruiksvoorwerpen, instrumenten, uitvoerders van plannetjes, meer niet. Da’s toch wat anders dan anderen wijzer maken. In het land van de blinden… is eenoog koning. Terwijl de kerstbelofte juist gaat over het openen van ogen.

  Scrutinizer [5] reageerde op deze reactie.

 5. Scrutinizer schreef op : 5

  @Nico [4]: Deze belastingverlaging stimuleert ondernemerschap en zal m.i. meer banen opleveren dan een met belastingen gesubsidieerd plan van Melkert. M.a.w. Trump is er niet louter voor de toppers maar tevens voor wat de democrats neerbuigend bestempelen als deplorables.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 6

  @Scrutinizer [5]: Ondernemerschap bestaat voor toppers, die zogenaamde deplorables in de rol van werknemer minder deplorabel laten lijken. De gulden middenweg is een ieder voldoende wijs te maken om als ZZP/freelancer op te treden. De mens is van nature een zelfstandige zonder personeel, dus geen loonslavenhouder of loonslaaf. Dat is een feit. Wel vreemd dat die naakte waarheid naar de taboesfeer wordt gedrukt en een zelfstandig bestaan van allerlei kanten actief ontmoedigd wordt. Wil je meedoen, dan moet en zal je jezelf bij de ‘grote jongens’ aansluiten als ondergeschikte of als medestander annex loonslavenhouder.

  Scrutinizer [9] reageerde op deze reactie.

 7. ratio schreef op : 7

  @Nomen Nescio [2]: Hub verzorgde vroeger altijd een libertarisch jaaroverzicht waarin hij verslag deed van alle libertarische zaken in ons landje en soms ook daarbuiten. Dat mis ik wel. Net zoals ik Hub mis.

  Dit jaar is er volgens mij relatief veel gereageerd. Vanuit moderatie is het een geslaagd jaar geweest, in de zin dat we nauwelijks hoefden in te grijpen. Onze spamfilters werkten soms niet zo best, en hielden soms teveel tegen en soms te weinig. Een kleine aanpassing een maand geleden lijkt wat dat betreft te werken. Er blijft minder onterecht hangen.

  Het is wel zo dat sommige reageerders een beetje ruzie hadden, of onder elkaars huid wisten te kruipen. Dit is van alle tijden. Ik ga geen voorbeelden geven. Over het algemeen wordt er op de bal gespeeld en niet op de man. Tenminste, vergeleken met andere sites waar nog op gereageerd kan worden.

  Het aantal sites waar men vrij op reageren neemt af. Zeker het aantal sites waar men niet eens hoeft in te loggen om een reactie te geven. Het is mijn hoop dat we bij vrijspreker verder kunnen gaan als blog met reacties, waar een minimale registratie drempel is opgeworpen (het mailadres wat je bij reacties moet invullen mag fake zijn, we controleren dat niet).

  Bij deze een dankwoord aan de reageerders en de inzenders van feedback en verhalen op info@vrijspreker.nl

 8. ratio schreef op : 8

  De grote Amerikaanse bedrijven waar Nederlanders in investeren zullen er weinig van merken, die betalen hoogstwaarschijnlijk een procent of tien of minder. Het zijn juist de bedrijven die geen toegang hebben tot de belastingfaciliteiten van de multinationals die zullen profiteren. Dit is uiteraard goed nieuws. De gemiddelde NL belegger in Amerikaanse multinationals zal er echter weinig van merken. Sterker nog, het is zelfs mogelijk dat de logge multinationals terrein gaan verliezen aan de wat kleinere bedrijven, en daardoor in koers relatief gaan dalen. Voor Amerika als geheel is dat wel een positieve ontwikkeling. De belastingpremie die grote logge multinationals in staat stelde concurrerend te zijn met kleinere concurrenten verdwijnt gedeeltelijk.

 9. Scrutinizer schreef op : 9

  @Nico [6]: Op zich ben ik het volslagen met u eens maar macro-economisch bekeken is het statuut van de onderaannemer (werknemer dan wel zzp-er) maar een detail. Bij verlaging van de corporate tax, zal de bedrijvigheid toenemen en dat komt werknemers EN zzp-ers ten goede.

  Scrutinizer [10] reageerde op deze reactie.

 10. Scrutinizer schreef op : 10

  @Scrutinizer [9]: Overigens zie ik niet in waarom je een werknemer als slaaf zou zien.
  Zelf zag ik me steeds als een kleine ondernemer met maar 1 enkele klant. Dat was in de tijd voor ZZP in zwang kwam. Maar ik was vooral geinteresseerd in geld verdienen en koos voor de gemakkelijkheidsoplossing van me te focussen op 1 klant met een langdurig contract i.p.v. misschien meer per uur/maand te verdienen maar tijd kwijt te zijn aan marketingactiviteiten en administratie van belastingen en overige.
  Zo zag ik werknemers altijd, ook al zien de meeste andere werknemers dat niet in en overigen hun bazen of derden (waaronder ZZPers) ook niet.
  Ik ben ook altijd mijn eigen principes trouwgebleven en ging conflicten op het werk dus niet angstig uit de weg. Zelfs niet als ik wist dat het me mijn baan zou kosten. Je hebt principes of je hebt ze niet. Het was slechts zaak om in het begin zeer zuinig te leven, veel te sparen, goed te beleggen en daardoor dan al vroeg financieel onafhankelijk te zijn, waardoor je je een principiele houding kan veroorloven.
  Dat kan je zowel als je al meer geld geaccumuleerd hebt alsook als je (in je streven naar accumulatie) gewend bent van zuinig te leven waardoor je met weinig rondkomt. Vele mensen kunnen niet zonder inkomen als ze gewend zijn bv. 4000 per maand te spenderen. Maar als je van de helft kan leven, heb je ook minder vermogen nodig EN accumuleer je sneller in de opbouwfase. Kortom een mes dat aan 2 kanten snijdt.

  hugo [11] reageerde op deze reactie.

 11. hugo schreef op : 11
  Hugo J. van Reijen

  @Scrutinizer [10]:
  Jij gedijt
  door zuinigheid en vlijt!

 12. johannes schreef op : 12

  Ja het gaat toch altijd weer over meer poen, de spiritualiteit hangt er als gewoonlijk maar weer voor jan lul bij, op naar het verzuipen in het geld, de rest de menselijkheid, liefde vrede respect doet er niet toe, jullie zijn ziek, door alleen al er steeds opnieuw een punt van te maken in jullie lege notedoppen.