dinsdag, 19 december 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het gaat goed in Nederland?

Jazeker, het gaat al een stuk beter met de banken en de belastinginkomsten!

Dankzij de kunstmatig lage rente, is de winst bij banken een stuk groter en de aandelenkoersen stijgen enorm bij gebrek aan normale, rentedragende investeringen. Wat klaag ik dan?

Vergeten wordt dat spaarders en pensioenfondsen, enorme rente opbrengsten missen. Voor Nederlandse spaarders die gewend waren 3-5% rente op hun spaargeld te krijgen en pensioenfondsen dat rendement op hun staatsobligaties, komen er miljarden minder binnen. Dat is niet in de ‘gaat goed’ berekeningen meegenomen.

Dat Pensioenfondsen en spaarders, van pure ellende in aandelen vluchten, maakt de zaak alleen maar erger. Inmiddels staan de beurzen behoorlijk hoog en zien we verschijnselen die er vlak voor de crash in 2008 ook waren.( zoals miljarden overnames, gebaseerd op goedkoop geld) “Maar deze keer is het anders”  Zeker: de schuldenpositie is in bedragen en relatief, twee keer zo hoog als voor 2008; en in 2008 hadden we een schuldencrisis, wat hebben we dan nu?

Inderdaad, je kunt best een verhaal houden dat tov de lage rente, de niet zo hoge bedrijfswinsten relatief mee vallen. Maar owee wanneer die rente toch weer gaat stijgen. dan staan eerst de bedrijfswinsten onder druk vanwege hogere rentelasten, maar relatief zijn die magere winsten dan ook geen vergoeding voor het extra risico. En als dan de lading gaat schuiven, berg je maar want dan willen er veel meer mensen tegelijk door dezelfde aandelen verkoopdeur naar buiten.

Kort door de bocht, ik houd mijn hart vast voor de waarde van aandelen en  ‘geld’ en niet alleen omdat er in de EU, € 60 miljard per maand bij-komt, maar ook omdat het vertrouwen:  -en-daar-is-het-geld-op-gebaseerd! wegvalt.

Dan kan ik best begrijpen dat mensen wat in de crypto valuta stoppen, maar als het om vertrouwen gaat en geen tegenpartij risico of gehackte accounts, zijn goud en goudmijnen nog niet zo’n gek alternatief dat al 5000 jaar vertrouwd wordt.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. anp rebel schreef op : 1

  Welvaart waarin gemeten?

  De schrijver wijst er terecht op dat de berichten van de economische groei worden gebaseerd op gemeten waarden in euro’s en daarom met de nodige scepsis bezien moeten worden. Welvaart wordt in het echt bepaald door de hoeveelheid gebruikte producten en diensten van de bevolking gerelateerd aan de behoeften hiërarchie van de mens. Geld als meeteenheid speelt daarin geen directe rol. Dat de welvaart door degenen die persberichten hierover mogen verspreiden desondanks wordt bepaald op basis van geld komt o.a. voort uit:

  a. Politieke druk om de welvaart niet op de juiste manier uit te drukken;

  b. De gebrekkige meetinstrumenten van de zogenaamde wetenschappers in de economie; in feite is economie nooit een volwassen wetenschap geworden;

  c. De behoefte om maatschappelijke zaken zo simpel mogelijk voor de huidige nieuwsorganisaties voor te stellen anders krijg je als samenvatting een sowieso onbegrijpelijke brij van cirkelredeneringen, verhaspeling van begrippen, hinderlijke reken- en taalfouten en de nadruk op wat er nu juist niet aan de hand is.

  d. De herkomst van de persberichten. De opstellers van deze berichten zijn instellingen, organisaties, overkoepelende instanties of grootbedrijven zoals banken, die het weinig of niet te doen is om zinnige informatie te verstrekken, maar om naamsbekendheid te onderhouden en ermee liefst een positieve reclame over hun eigen functioneren te leveren.

 2. johannes schreef op : 2

  Het gaat helemaal niet goed in Nederland, en ook niet in de rest van de EU, gemeten naar menselijke gevoelens, geld is een bijzaak, een soort olie om de boel te smeren, de mensen worden voortdurend genaait om het maar eens grof uit te drukken, en mensen die steeds opnieuw gebruikt worden als onverstand, en
  maar moeten blijven slikken, een leugenaar als pechtold of die nieuwe ster ollogren, het zijn volkomen onvolwaardig mensen / burgers, homo’s lesbiënes, sexueel mindervalide, dit moet snel worden opgelost, Bilderbergers slecht soort mensen, nazi inslag, nee ik ben niet echt blij en tevreden met onze samenleving, meer een geestelijke ijstijd !

  Raimond V. [5] reageerde op deze reactie.

 3. formidabele schreef op : 3

  Je bedoelt, dat het goed met de misdaad gaat?
  Waar de economie op steunt wordt faliekant door Draghi en consorten van de NWO onderuit gehaald?
  Corrupt tot op het bot, kijk maar naar Woodpekker?

  johannes [4] reageerde op deze reactie.

 4. johannes schreef op : 4

  @formidabele [3]: Er bestaat ook misdaad tegen ons dennken en afkomst, nonrespect heet dit, HET PAROOl , bij een demonstatie, worden de roots van veel wel of niet gelovigen belastert en vernedert, met de woorden ” Maria heeft weeën ” hoe kom je er op, ik sta paf, en niemand réageert !

 5. johannes schreef op : 6

  @Raimond V. [5]: Zeer geflateerde foto, in wezen lijkt ze meer op een leeggescheten kippedarm, deze sexuele viespeuk, behoord niet in onze volksvertegenwoordiging te zitten net als zoveel anderen, hier wordt een spel gespeelt over onze hoofden heen, deze pseudo deftige elitaire drol wie heeft je gescheten, is slinks als een rat binnen gekomen via het Amsterdamse Lesbiën millieu, let op de plaats vervangende burgemeester bevalt zzzzooo goed, dat hij wel zal blijven zitten.
  Wij nazaten van oud Amsterdamse families, Amsterdam de bakermat van onze goudeneeuw rijkdommen, wordt ontleed en opgegeten, jammer ons testament was dus niet zorgvuldig genoek opgemaakt ! eigenschjuld dikke bult !

 6. Raimond V. schreef op : 7

  1 euro = fl. 2,20 …oke!

  1 doos eieren a 12 stuks ( huismerk ) type groot is 2,99 euro = 2,99 maal fl. 2,20 = …….. , en hoeveel inflatie is dit ?

  400 % ?

  johannes [8] reageerde op deze reactie.

 7. johannes schreef op : 8

  @Raimond V. [7]: Het fenomeen Francs versus Euro, heeft de mensen in +/- 6 maanden berooft van een groot deel van sparen en bezit, en dat was ook de bedoeling, voor de Euro als 100 000 francs had, kon je een fatsoenlijk huisje mee kopen, je kreeg +/- 15000 Euro”s voor je spaargeld, daar kun je nu een aardige tweedehands autotje mee aanschaffen, het fatsoenlijke huisje kost +/- 100 000 Euro, wat ook een smerig spel is, dat zijn de makelaars die jagen de prijzen op, vanwege hun procentage commisie, ja je moet slim zijn, en ze vooral voor zijn, maar moet je geleert zijn.

  Zé [9] reageerde op deze reactie.

 8. schreef op : 9

  @johannes [8]: Dat was immer de bedoeling met het veranderen van valuta of verandering van de waarde ervan.
  Maar iedereen vond het wel best, hebben hun gulden guldens ingeruild en zitten nu te janken.
  In la France niet veel beter, ik zie veel armoede hier.

  johannes [10] reageerde op deze reactie.

 9. johannes schreef op : 10

  @Zé [9]: Ja wat is armoede, die vorige generaties hun qualiteit van leven was gewoon beter, maar financieel armer, hier leefden ze met de luiken dicht, meer in het achterhuis aan de tuin gelegen, Eigen kippen konijnen sommigen een paar varkentjes, de dag van het slachten was een feest, alle buren deden mee, niets ging verloren, heel respectvol naar de natuur toe, het mag niet meer, de mensen hangen voor de tv te vreten, ongezond van lichaam en geest, hoe het komt God mag het weten.
  Zondags naar de markt breng helaas bracht mijn buurman naar de kerk, soms bleef ik even zitten, een petit blanc in het café, even kletsen, boodschappen en naar huis, ja nog steeds leuk, maar steeds minder oudjes, nou ja thats live ?!

  Zé [12] reageerde op deze reactie.

 10. Rien schreef op : 11

  Kommer en kwel.

  Maar: heb je er wel eens bij stil gestaan dat we nu wel eens aan de vooravond van een gouden eeuw zouden kunnen staan?

  Ik geloof wel dat we eerst door een storm heen moeten, maar achter die storm …

  johannes [13] reageerde op deze reactie.

 11. schreef op : 12

  @johannes [10]: Met armoede bedoel ik het zowel financieel als op geestelijk niveau.
  Hier gaan de luiken om 19:00h dicht, zomer en winter, de rest van de dag wordt aan de liegbak gespendeerd, zoals het voorgaande deel van die dag.
  Dag in, dag uit staat in elke huiskamer dat ding de meest stompzinnige programma’s uit te braken.
  Het nieuwe licht, de nieuwe religie, want zowat iedereen geloofd er in.
  Zeker minder oudjes, die worden in de bejaardenkampen ge-euthaniseerd, komen hun huizen ook weer op de markt.
  Men zegt dat er daar voor hen wordt gezorgd, ze zeggen er alleen niet bij hoe…
  Er is helemaal geen welvaart, een pertinente leugen.
  Devolutie is wat ik om mij heen waarneem.
  Stilte voor de storm die onherroepelijk komen gaat.
  Die nodig is om iedereen wakker te schudden, en dan, ja, gouden eeuwen.
  Ik zie dat ook zo Rien.
  Want ver-ander-ing komt pas als het niet meer anders kan.

  Mrbleusky [15] reageerde op deze reactie.

 12. johannes schreef op : 13

  @Rien [11]: beste Rien, heb je je wel eens verdiept in wat de Gouden Eeuw inhield – inhoud, en voor wie, die 1-5 % rijken is niet nieuw, hoeveel zeelieden er omkwamen op hun schepen, het was bewonderingswaardig uit oogpunt van ondernemen, maar een black hole voor de toen levenden.

  Rien [14] reageerde op deze reactie.

 13. Rien schreef op : 14

  @johannes [13]: Hang je niet op aan uitdrukkingen. Ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel.

 14. Mrbleusky schreef op : 15

  @Zé [12]: Verandering komt als ik anders wil. Gewoontes zijn nogal diep verankerd, moeilijk te veranderen. Zoals bejaarde pillenslikkers, krijg ze er maar es vanaf, paniek! Een leugen geloven, ja, dat is het, anders zouden ze het weten, en dan kom je aan de pijn. ‘Verdomme, is dat echt zo?’. Mark Twain, je weet wel. Better play the fool? Kweenie.

  johannes [16] reageerde op deze reactie.

 15. johannes schreef op : 16

  @Mrbleusky [15]: Ja Ja moeilijk, mijn vrouw ziek, ouderdom, aan de pillen waar ze inderdaad haar hoofd door ging verliezen gestopt en over gegaan op homeopathie, heb het er druk mee binnen kort misschien op cannabis olie over, oud worden ja het moet, je kan het moeilijk stoppen, maar goed je belooft het bij het trouwen, is 59 jaar geleden, en de liefde blijft !

  Mrbleusky [17] reageerde op deze reactie.

 16. Mrbleusky schreef op : 17

  @johannes [16]: Dan is de basis al goed bij je, cbd vliegt de winkel uit en dat is marktwerking en dan komt radar met een programma wat onzeker maakt omdat er wel es nix in zit. Geen onderzoek, t’is duidelijk dat ons iets ontzegt is waar ouderen beter mee leven omdat jongeren er om moeten lachen.Verboden te lachen in overheids-hel-dienst.

  Mrbleusky [18] reageerde op deze reactie.

 17. schreef op : 19

  @Mrbleusky [18]: Paus is jaloers, is zelf ( meestal ) niet getrouwd, alleen met god.
  Dwangbuis aan en afvoeren zo’n gek.
  Trouwen met iets wat niet bestaat.Er zijn er voor minder opgesloten.
  Dus cbd werkt terwijl er niets in zit? Mooi, dan werkt het zelfgenezend vermogen dus op volle toeren.
  Lastige is vaak dat men zich eerst door big farma naar de kloten laat helpen en dan pas aan de gang gaat met de werkelijke geneeskunst.
  Die dan vaak weer niet haar werk kan doen door de schade die is toegebracht door de leerlingen van Mengele &Co.
  Geneesmiddelen genezen de oorzaak, medicijnen onderdrukken de symptomen.
  Voor big farma is elke genezen patïent een verloren klant.

  Fijne dag,

 18. Nico schreef op : 20

  M.b.t. de afsluitende alinea: Er bestaat inderdaad ca. 5.000 jaar vertrouwen in goud. Hoog tijd om dat vertrouwen op te blazen, te vernietigen. Het is namelijk misplaatst vertrouwen. Wat is er gaande?

  Goud komt in de vrije natuur voor, meestal bekend als goudaders. Soms komen er kleine deeltje van los. Volgens het verkooppraatje van colloïdaal goud werkt goud desinfecterend. Da’s mooi, want medicinaal.

  Goud wordt echter niet voor medicinale doeleinden gebruikt. Het wordt uit de natuurlijke omgeving geroofd, mijnen heet dat, om vervolgens twee doeleinden te dienen:

  1) Een investeringsobject. Er is niemand die ooit heeft geïnvesteerd in goud. Wel hebben figuren geïnvesteerd in het roven van goud middels mijning en transport. Zodat dat goud vervolgens in een gesloten inrichting genaamd ‘kluis’ een comfortabel leven garandeert voor figuren die het sowieso al veel te comfortabel hadden in vergelijking met de meesten. Het wordt in dit geval dus misbruikt om decadentie in stand te houden.

  2) Sieraden. Patsers onder een etnische groep genaamd Roma misbruiken goud, net als gangsters, om zich mee te behangen. Hun ‘kapitaal’ om hun handen, armen en hals. Degenen in die categorie die wij hebben ontmoet zijn gewiekste zwendelaars.
  Het Vaticaan is gevestigd in de stad Roma (Italiaans voor Rome). De patsers die vanuit deze stad werden aangesteld heten vorsten. Zowel geestelijken als vorsten behangen niet zichzelf met goud, maar misbruiken bladgoud, gouden regalia en wat dies meer zij om een bepaalde schijn te wekken. Zelfs muren in paleizen werden soms met bladgoud bedekt. Over misbruik gesproken.

  Goud is niet meer dan een materiaal. Maar als je daar vanuit de natuur van neemt, laat het dan nuttig zijn. Medicinaal gebruik is het enige daadwerkelijk nuttige gebruik.

  Er schuilt hier een flinke adder onder het gras, zeer giftig. Goud wordt ook misbruikt als karakterbeeld. Een gouden (en zilveren) karakter kweek je gewoon thuis. Pak je de opvoeding van je kinderen goed aan, dan wordt je gezin als het ware een goudader. Er lopen geestelijk gestoorden op deze planeet rond waarvan het denken verziekt is met collectiviteitsdenken. Ze menen mensen te mogen mijn alsof het dingen zijn, instrumenten, ter meerdere eer en glorie van een collectief. Als gevolg van die mijn-activiteiten worden mensen middels dwang en geweld losgescheurd uit hun natuurlijke omgeving, waardoor ze waardeloos worden voor hun natuurlijke bestemming, hun natuurlijke evolutie niet ongestoord kunnen doorlopen.
  Volgens de verhalen zijn vorsten voorbeelden van dergelijke levende mensenoffers ten bate van een collectief. Voor hen is schraalhans keukenmeester, ook al zitten ze in een gouden kooi.

  Ongeveer 5.000 jaar geleden, voor en tijdens het Babylonische rijk, is een model ontwikkeld voor een maatschappelijk systeem en sociale orde.
  – Enerzijds mensen die onderworpen werden aan wetgeving. Een soort TBS-vonnis, uitgesproken bij geboorte. Als gevangenen ter beschikking gesteld aan een geestelijkheid en vorst (later regering) om daardoor misvormd te worden. Vrijlating nadat misvorming afgerond was.
  – Anderzijds mensen die civiele, militaire en religieuze wetgeving uitvaardigen, de slimsten. Eveneens gevangenen, ditmaal in glazen huisjes, gouden kooien, gebouwen van religieuze aard, paleizen.

  Die hele constructie is opgezet met een verhaal over het genezen van sociale problematiek. Het is echter een zwendel, want genezen doet het niets. Deze zwendel houdt sociale problematiek alleen maar onder controle zodat het onderhuids verder kan blijven woekeren. Aan beide kanten van de streep, zowel voor onderworpenen als verhevenen, ook al wordt beweerd dat verhevenen ‘edel’ karakter zouden hebben. Met die veronderstelde edelheid is het vanaf de Babylonische tijd echter bergafwaarts gegaan.

  Kortom, gaat het goed? Zolang het bergafwaarts gaat, niet. Zolang een gezonde gang van zaken binnen een gezin en man vrouw relatie op geïnstitutionaliseerde wijze wordt bestreden, beslist niet.

  Mrbleusky [28] reageerde op deze reactie.

 19. schreef op : 21

  Jawel Nico, het gaat juist wel goed.
  Want de mensen worden pas wakker als de droom werkelijk tot een nachtmerrie is verworden.
  Zolang alles een mooie droom is, slaapt men lekker verder.

  Zé.

  Nico [22] reageerde op deze reactie.

 20. Nico schreef op : 22

  @Zé [21]: Misschien. Ik kan alleen voor mezelf spreken. We waren al wakker voor de nachtmerrie stijgerend voor de deur verscheen.

 21. schreef op : 23

  Eén ieder kan slechts voor zich Zelf Vrij spreken…

  Have a nice day,

 22. johannes schreef op : 24

  Nico, allemaal mooie vertelsels, maar de heden tendage geldende réaliteit is dat je oudedagsreserve van wat gekocht goud, veel rust kan brengen, het is waar het fluctueerd maar wordt nooit niet niks waard, ik heb dit als belangrijk ervaren, voor de misschien alleen achterblijvende ega van mij, wil haar tot het eind die bescherming geven die zij verdient.

  Mrbleusky [25] reageerde op deze reactie.

 23. Mrbleusky schreef op : 25

  @johannes [24]: Waar wil je haar tegen beschermen? honger? Geloof je dat als er bijvoorbeeld geen brandstof meer is vanwege transportbeperkende oorlog of zo er nog een boer is die zijn eigen overlevingskansen wil verkopen voor glimmers?

  johannes [26] reageerde op deze reactie.

 24. johannes schreef op : 26

  @Mrbleusky [25]: Je komt een stuk verder als je iets aan te bieden hebt, dan met lege handen, weet dit van mijn herinneringen aan de, honger winter 1945, mijn zussen naaiden met een ouwe boer om te eten te hebben, in de Beemster !

  Mrbleusky [27] reageerde op deze reactie.

 25. Mrbleusky schreef op : 27

  @johannes [26]: Maakt me gelukkig, ik ben een ouwe boer aan ’t worden, dus mijn lot in oorlogstijd wordt neuken met jongedames tegen aardappels. Ik ga een hoop poters zetten dit jaar!

 26. Mrbleusky schreef op : 28

  @Nico [20]: Ikke nu.. Goud. Zonder U God. Met een E goed, een eierdooier van een vrije uitloopkip is goud. graan is goud, bier is goud als het niet verbrand is, donkere bieren worden gemaakt met gebrand graan. Gebrande koffie ook, zwarte cola, en dat terwijl alles wat verbrand zwart is en bewezen kankerverwekkend. Voor ikke is het dus zwart/goud, en niet zwart/wit. Wit is gebrek. Niets. Leeg. Pommedoro, goudappel, spaans voor echte tomaten die vol zitten met goudkleur, in france, l”orge, l”or is goud, met ge is het gerst, waar ze dat gouden nat van maken. Aardappels, beetje wittig, maar gebakken goudkleur, en daarom is goud zo waardevol als symbool van rijkdom. Maar niet te vreten!

  johannes [29] reageerde op deze reactie.

 27. johannes schreef op : 29

  @Mrbleusky [28]: vergissing het kan als medicijn grote diensten bewijzen aan iemands gezondheid, zoek het maar op boer biet ha ha !boeren vergaren rijkdom in oorlogstijd !

 28. schreef op : 30

  Er zijn bijna geen boeren, priesters der Aarde, meer.
  Wel chemie industrïele die het Leven vernietigen en daar goed voor worden beloond.
  Althans dat denken ze, want het meeste wat ze verdienen gaat terug naar de banken en de belastingdiensten, die het al hadden aangekondigd dat het wel makkelijker ging worden, (voor hen) maar niet leuker, ( voor de rest)
  Kunnen ze effen niet dokken, dan zijn ze alles kwijt.
  Precies de bedoeling, ze hebben het alleen niet door.
  Een mens is pas dan rijk als hij met weinig te-vrede-n kan zijn.

  johannes [32] reageerde op deze reactie.