maandag, 11 december 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Toine debatteert vanavond over Tax Havens & Paradise Papers

Rico versus Jamal. Maar dan anders. Intellectueler. En in Amsterdam. Vanavond 11 december. Aanvang 20:00 uur. Te CREA Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 170. Toine zal zijn pleidooi voor belastingontwijking houden. Hij zal zich moeten verdedigen tegenover mensen die belasting als bron van beschaving en vooruitgang zien. Toegang: 5 euro, te betalen aan de deur.

Persbericht: On December 11, 2017, SIB-Amsterdam will organize a lecture on Tax Havens and the Paradise Papers. We will take a closer look on the Netherlands as a tax haven in general and with a specific focus on the Paradise Papers.

This lecture is open to everyone. Without a valid student ID, you have to pay 5 euros to acquire a ticket. The ticket sale starts at 7PM sharp at the CREA counter.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Mrbleusky schreef op : 1

  Nix voor mij, ik verdien nix dus taxhavens heb ik geen behoefte aan. Ben tegelijkertijd wel vreselijk rijk, maar als er een plakje van mijn brein afgesneden wordt zal dat de snijder niets opleveren. Hoogstens een maaltijd met orgaan-vlees.

 2. Nomen Nescio schreef op : 2

  De wereld in het klein daar bij Crea. De ene moet entree betalen zodat de ander “gratis” kan krijgen.

  Het is maar wat je als beschaving en vooruitgang ziet. Zoals bijvoorbeeld een kaste van ambtenaren en een proletariaat van steun en stufi ontvangers die allemaal vinden dat jij voor hen moet werken… Hoe beschaafd is dat?

 3. Scrutinizer schreef op : 3

  Dat belooft weer spektakel.
  Toine kan in zijn eentje gerust een heel panel alle hoeken van de kamer laten zien. Jammer dat ik er niet bij kan zijn.
  Weet iemand verder hoe het met hem gaat?
  En dan doel ik m.n. op de rechtzaak.
  Heeft die al plaatsgevonden? En wat was de uitkomst?
  Kennelijk zit hij niet in het gevang dus heeft ie gewonnen of moet de zaak nog voorkomen?
  Ik ga ervan uit dat als ie gewonnen had, dat dit dan op deze site zeker groot nieuws geweest zou zijn met een gepast artikel over de triomf voor onze held.
  Dus gok ik erop dat de zaak nog hangende is.
  Maar als iemand hier meer over weet, verneem ik het graag. Ook linksjes zijn altijd welkom.

  hugo [10] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  Ah, ik had dit evenement al voorbij zien komen, maar wist nog niet dat Toine hierbij betrokken is.

  Interessant. Belasting ontwijken vs. belasting-getrouw. Aan opgelegde lasten moet je trouw zijn. Whahaha… wat een grap. Nou, dan gaat dat nog leuk vuurwerk worden. Hoewel het debat zoals gewoonlijk gaat over vooraf gedefinieerde keuzemogelijkheden, alsof er geen andere zouden bestaan.

  Toine, mocht je dit lezen… denk dan aan het filosofische proces synthese. Zolang je aan het bakkelijen bent over these en antithese ontstaat geen synthese, misschien met uitkomsten die niemand ooit had verwacht. Magie! Hoewel achteraf best wel wetenschappelijk verklaarbaar 😉

  Mrbleusky [5] reageerde op deze reactie.

 5. Nico schreef op : 6

  @Mrbleusky [5]: Nou, nee hoor. De regeerindustrie produceert allerlei synthetische ‘diensten’ (uitkomst lobby en overleg), alleen is daarvan het plastic gehalte zo hoog dat die uitkomsten giftig zijn.

  Neem je daarentegen de synthese tussen man en vrouw, heel simpel op individueel niveau, dan wordt het ineens een kunstvorm. Voor het liefdesspel, zowel fysiek als mentaal, moet je van goede huize komen om elkaar daadwerkelijk te bevredigen. Wie niet van goede afkomst is moet zichzelf dus onderwijzen, ook elkaar onderwijzen. Zodat je wordt wat je nog niet bent en blijft wat je hebt bereikt. Na veel training toch noest aan het werk blijven, zodat niemand woest wordt omdat er terugval plaatsvindt 😉

  Mrbleusky [7] reageerde op deze reactie.

 6. Mrbleusky schreef op : 7

  @Nico [6]: Ja, ik herinner me dat ik me wel eens ziek gemeld heb vanwege een lange nacht genieten, en als dat synthetisch is is m’n pikkie van plastic, en ben ik er nog trots op ook. Maar het is dus het woord voor samenvoegen van tegengestelde, Mijn vrouw is chaos, ik ben orde, en het bed is het meng-palet, en daar maken we schilderijen in pastel-grijs, of parelmoer. Weer wat belangrijks geleerd vandaag, en school viel zo tegen, want dat was zo plasties.. Oftewel gezeik. Dank je wel!

  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 8

  @Mrbleusky [7]: Dus wat heb je nu geleerd? Dat je voor het Paradise geen Papers nodig hebt. Intercourse (klassiek Engels voor een goed gesprek) doet wonderen 😉

  De magie van het leven is achteraf vaak wel wetenschappelijk verklaarbaar, maar als je die zwart op wit wil zetten bestaat de kans dat het door de heersende macht tot zwartboek wordt verklaard. Taboe.

  Om de een of andere duistere reden is het eerlijke en gezonde taboe verklaard. Zoals ik al eerder stelde; taboes zijn ingesteld om smerige zaakjes te verbergen. Laten we het daarom taboe verklaren om iets taboe te verklaren. En dan oerhard ‘boe’ roepen, als een echte boeman, als mensen het toch in hun harses halen om dat te proberen hé…

  Als de naakte waarheid zuiver is, onbesmet, zonder vergiftigd of anderszins verziekt te zijn… kun je er van genieten. Ik schreef eens dat de objectieve waarheid de enige maîtresse is waar je als man vrouw een overheerlijk triootje mee moet willen doen.

  Mrbleusky [9] reageerde op deze reactie.

 8. Mrbleusky schreef op : 9

  @Nico [8]: Taboe’s staan uitgebreid geëtaleerd op internet, en dat vind ik wel leuk, en ik doe er hartelijk aan mee om dingen die goed voelen ook goed te laten zijn. Maar weet je, pedo is niet mijn ding omdat ik me nog goed herinner dat ik op 14jarige leeftijd nog niet in staat was tot een verbale communicatie die op kon tegen dat van een ervaren volwassene. En het is lekker als je iets doet samen, en anders wordt er één genaaid. Ik spreek een aantal talen, bouwvakkersvaktaal heb ik ook geleerd, politiek gelul gaat er bij mij niet in, of, het glijdt er direct weer uit. Gister een oom gebeld, vriend en gepensioneerd leraar, om hem de definitie te vragen van ‘indoctrineren’, hij heeft het twee keer moeten vertellen omdat dat wat niet past bij mij me kop uitglijdt, alsof het te koude termen zijn die vlokjes laten vallen. Volgens mij is frits wel een pedo mogelijk, met z’n vingertje omhoog.. Sorry redactie, ben alweer een beetje agressief vandaag. Vrijheids-strijder, dan snapt u het wel hé, d’r is nog nix vrij nu..Ikke ben aardig op weg.

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 9. Dik Hout schreef op : 11

  @hugo [10]:

  “RECHTSZAAK gaarne met een S!”

  Aangezien het hier m.i. een citaat betreft, zou men dit als volgt dienen te spellen:

  “Rechtzaak” gaarne met een S !

  Overigens bevat “RECHTSZAAK” al een S.

  onzetaal.nl

 10. Nico schreef op : 12

  @Mrbleusky [9]: Taboe’s zijn geschapen door bestuurlijke draken, dus lenen ze zich uitstekend om er de draak mee te steken 😀

 11. Nomen Nescio schreef op : 13

  Is het debat nog doorgegaan met de IJsstormen Des Doods in Amsterdam en omstreken? En hoe was het? De sneeuwvlokjes lagen massaal op straat, logisch want die kregen vrij om op tijd naar hun safe space te rennen… Waren die er ook bij of waren zij “triggered” over de kritiek op het onfeilbare socialisme?

  Het was gisteren wel ouderwets glibberen op de fiets door de stad. Dat verleer je niet snel meer, net als schaatsen.

  Mrbleusky [14] reageerde op deze reactie.

 12. Nomen Nescio schreef op : 15

  @Mrbleusky [14]: Altijd, hier in de stad. Als je tenminste wilt dat die er nog staat als je weer terug gaat.