dinsdag, 2 januari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

GOEDE VOORNEMENS 2018

En hoe kom ik het jaar door:

 

Ik ga overheden en politici NIET:

 • .Geloven
 • .Vertrouwen
 • .Me aan ergeren
 • .Verwachten dat zij de oplossing van een probleem zijn
 • ……… Zelf aanvullen

 

 

Ik ga m.b.t. overheden en politici WEL:

 • .Mijn eigen plan trekken
 • .Werken aan meer bekendheid van het libertarisme
 • .De Vrijspreker promoten
 • ……… Zelf aanvullen
 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. johannes schreef op : 2

  eerst even wat gedachten, schizofrenie is geen lolletje, deze superlatieve intuïtie pertubeert !
  Dan aristoteles
  it is the mark of an educated mind
  to be able to entertain a thought
  without accepting it !
  Dan me, gelukkig en een voorspoedig 2018, en dat God U mag bewaren voor het kwaad, Jenne

  Mrbleusky [4] reageerde op deze reactie.

 2. Mrbleusky schreef op : 3

  @Perspectief [1]: Dank u. Ik zit hier met een ontploft hoofd, erg prettig, geestverruimend leek het, maar er is helemaal geen ruimte voor geest, er is alleen openheid.

 3. Mrbleusky schreef op : 4

  @johannes [2]: Ik begrijp dat ik dit over twintig jaar misschien begrijp, maar nu ben ik er blijkbaar nog te jong voor, want ik voel echt niet wat u wilt zeggen hiermee, als god me wil bewaren hoop ik niet in de vriezer gegooid te wotden, ingemaakt in een weck-pot en uit het raam kijken lijkt me ook niets, In ’t zuur, of zout, nee, ik wil niet bewaard, ik wil geleefd worden tot het einde en het liefst een godin als heerseres. Ik hoop dat u over de honderd gaat, kom graag es een bakkie doen.

 4. peter schreef op : 5

  youtu.be

 5. Raimond V. schreef op : 6

  GOEDE VOORNEMENS 2018

  1 : Ik ga nog veel meer Russische content tot mij nemen , om een idee te krijgen , waarom wij ze zo nodig naar een andere wereld moeten helpen ?

  www.youtube.com
  www.youtube.com

  Andere kant van het spectrum .

  www.youtube.com

  PS. Het is allemaal wel ” gecreëerde inhoud ” , wat dat betreft is jouwbuis ook al aan zijn einde , maar alles beter dan die NPO psychose.

 6. anp rebel schreef op : 7

  Enkele citaten uit het artikel van Seneca: Libertarische entrepreneurs: Johan Stael van Holstein

  {Helaas hier vermeld omdat de auteur geen reacties toelaat. Zoiets als Vrijspreken, maar niet voor iedereen.}

  ”MyCube was een digitaal instrument dat gebruikers in staat stelde om eigenaar te zijn – en blijven – van hun eigen content.”

  ”Met MyCube gaf hij gebruikers van social media de mogelijkheid om hun eigen content te beheren. Helaas ging dit bedrijf in 2012 failliet.”

  ”Hij is een vurig aanhanger van de blockchain techologie en ziet die als revolutionairder en een grotere shake-up dan internet op zichzelf was. Verandering ziet Stael von Holstein als een constante en positieve ontwikkeling. Oude patronen en machtstructuren moeten kritisch bezien en verstoord worden. De mensheid zit sinds het allereerste begin in een constante stroom van verandering en ontwikkeling. Toch is er angst voor wijziging omdat die risico’s inhouden en de status quo en heersende macht bedreigt worden. Een quote van Johan Stael von Holstein: ‘In alle landen waar het socialisme lange tijd heeft geheerst, is welzijn en welvaart naar de hel gegaan. Dit weet iedereen behalve bijna 50 procent van de Zweedse bevolking. Het zou zo eenvoudig moeten zijn om te begrijpen maar 75 jaar van socialistische propaganda hebben ze gehersenspoeld.’”

  Dit is wat er gebeurt als je geen wederhoor toestaat. Laat de lezers jou bekritiseren. Daar kun je beter van worden. Seneca, kies dit als je goede voornemen voor het nieuwe jaar!

  Nico [8] reageerde op deze reactie.
  Mrbleusky [14] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 8

  @anp rebel [7]: Misschien goed om dat laatste wat uit te breiden. Seneca demonstreert namelijk een tipje van een traditionele strategie van de heersende macht. Dit gaat, zo leert de ervaringen van mondige burgers die hun verstand gebruiken, ongeveer als volgt.

  Recept:
  – De heersende macht heeft noten op haar zang.
  – Een burger heeft wat te vertellen over die noten, want wordt er onpasselijk van.
  – De heersende macht laat de burger maar wat lullen, houdt zich oost-Indisch doof, vraagt vervolgens om een korte samenvatting.
  – De heersende macht stelt vast dat de burger teveel kletst en drijft ‘gewoon’ de zin door.
  – Burger gaat uitgebreid en systematisch de blues zingen, “oh was is het toch allemaal erg, ooit zullen we verlost worden van dit gezeik en geziek”. In vele varianten, tot de heersende macht er chagrijnig of zelfs ziek van wordt.
  – De heersende macht komt als ‘redder’ opdraven om burger van de ellende te verlossen die ze zelf heeft veroorzaakt, maar dan natuurlijk wel onder de voorwaarden die door de heersende macht zijn vastgesteld. Waardoor er geen gezonde situatie kan ontstaan. Zoiets als een coïtus interruptus of een abortus provocatus.

  Gezien deze traditie, dit recept en de uitwerking ervan (het veroorzaakt systematisch frustraties in alle hoeken en gaten van bevolking)… zou het een goed voornemen zijn om deze traditie overboord te kieperen. Het is maar een voorstel, maar hoop doet leven hé? 😉

  Mrbleusky [9] reageerde op deze reactie.
  Nico [33] reageerde op deze reactie.

 8. Mrbleusky schreef op : 9

  @Nico [8]: Verwachtingspatroon van burger, vergeet het maar dat een heerser komt redden. Komt misschien een verzekering verkopen, een hap uit je budget, tot het huis afbrand en de verzekeraar gaat zoeken of het niet je eigen schuld is. Heersers willen horigen om rooftochten uit te voeren. Eerst stelen ze jou, daarna dragen ze je op voor hun te gaan stelen.

  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 9. Nico schreef op : 10

  @Mrbleusky [9]: Dat spel doorbreken kan een goed voornemen zijn. Spelbreker worden en het bestaande of wannabe heersers onmogelijk maken om nog langer dergelijke spelletjes te spelen. Daar is uiteraard het een en ander voor nodig, zoals verwachtingspatronen doorbreken.

  Burgers worden ‘opgevoed’ met de verwachting dat overheidsmachientjes hun rotzooi wel opruimen (onmachtigheid, aangeleerde hulpeloosheid). Maar een ieder dient de eigen rotzooi op te ruimen.

  In kringen van heersers wordt men kennelijk ‘opgevoed’ met de gedachte dat burgers rotzooi die van hen naar beneden komt dienen te slikken, liefst onder dankzegging en ten hemel prijzing (aangeleerde machtigheid).

  Tsja.. neutraliteit betekent niet meedoen aan aangeleerde denkwijzen die gebrekkig of verziekend uitwerken, die denkwijzen uit de wereld helpen. Daar is natuurlijk wel communicatie voor nodig, iets waar de heersende macht veelal een broertje dood aan heeft.

  Mrbleusky [11] reageerde op deze reactie.

 10. Mrbleusky schreef op : 11

  @Nico [10]: Ja, het bekende horende doof en ziende blind, aangezien ze de hele tijd in hun portefeuille zitten te kijken, en de horigen kijken er ook in, als ze de bodem zien moeten ze weer gaan rennen. Voor de gehate heersers, dus de motivatie is niet rondom sterk, sterk verzwakt zijn ze. Ik ben lang geleden begonnen, zzb, zelfstandige zonder belasting, veel lichter en heel leuk, rekening houden met iedereen, klanten worden leveranciers en tis meer dan de helft lichter, of goedkoper.

 11. johannes schreef op : 12

  Beste mensen, mooi om te lezen jullie discussie , duidelijk en leerzaam, bedankt ! ik wist dat het nog ergens moest bestaan, en ja hoor gevonden, groet !

  Mrbleusky [13] reageerde op deze reactie.

 12. Mrbleusky schreef op : 13

  @johannes [12]: Buiging, ik dank u voor de eer, lang gewacht ja, voor ik mezelf weer leerde kennen. Bezeten door angst, en nu open in bloei, ook weer een beetje bang, maar toch slaap ik een stuk beter zo. En het weer hé, als de zon weer gaat schijnen heb ik wel wat beters te doen als schrijven over frustraties. Ik hoop dat bevrijdingsdag eindelijk eens dichterbij gaat komen, hoop dat u het net als ik nog mee zal maken dat we weer voor onszelf en onze dierbaren mogen zorgen zonder waardeloze belasting. TNT, terug naar tienden, en samen rijk zijn. Daar wil ik heen, of, daar wil ik naar terug en met de huidige kennis zal dat veel rijker zijn dan in de middeleeuwen.

 13. Mrbleusky schreef op : 14

  @anp rebel [7]: Seneca, Scrutinizer, ik zie veel verkopers die waardeloze waar aanprijzen, en das leuk of jammer, en reacties dicht, ik heb daar ook geen begrip voor, ik heb al meerdere malen gevraagd om een ‘lees-teller’ naast de berichten om te zien wat nu eigenlijk de interesse is van de gemiddelde gluurder. Die komen hier natuurlijk motivatie zoeken om toch nog maar even door te gaan met het gevaarlijke domme spelletje, kijken hoever we de wereld nog kunnen vergiftigen om daarmee waarde te stelen voor de eigen knip. Zoveel-duizend onafhankelijke bezoekers, misschien alleen om te schrikken van de staats-schuld-teller, en dan delen door betalers om te weten hoe veel ze nog achter lopen. Ik neem me voor minder te zuipen en te roken als de slavenstaat verandert wordt in een echte zorgstaat, voor elkaar, en niet voor een paar.

 14. Overnight schreef op : 15

  Het niveau en de grote hoeveelheid reacties van slechts een paar reaguurders is dusdanig dat ik me goed kan voorstellen dat Seneca daar geen behoefte aan heeft.
  Ook de stelling dat Seneca, of Vrijspreker, verplicht zouden zijn reageerders toe te laten (op de eigen, niet door de reageerders of overheid betaalde blog), is van een dusdanig staats-socialistisch niveau, waar juist de Vrijspreker grote afstand van neemt.

  johannes [16] reageerde op deze reactie.
  Nico [33] reageerde op deze reactie.

 15. johannes schreef op : 16

  @Overnight [15]: U heeft een beetje gelijk, maar toch veel meer ongelijk, bijna ? ieder één kan lezen, maar niet ieder één(durft) te schrijven, uit een soort schroom van ongemak, een niet waarlijke zelfkennis, geen zelf vertrouwen, en dat is jammer, dit werkt door tot in verste punten van ons samen zijn, het stemmen bijvoorbeeld, kom op zeg wat je voelt, en graag wilt verwezelijken dan hoor je er bij !!!

  Mrbleusky [17] reageerde op deze reactie.
  Mrbleusky [19] reageerde op deze reactie.

 16. Mrbleusky schreef op : 17

  @johannes [16]: Schroom van ongemak, angst, niet waarlijke zelfkennis, angst, geen zelfvertrouwen, weer angst, omdat john lennon en jim morrison ook vermoord zijn voor hun persoonlijke waarheid.

  Mrbleusky [18] reageerde op deze reactie.

 17. Mrbleusky schreef op : 18

  @Mrbleusky [17]: Vind je ook niet dak nog veel te jong ben?

 18. johannes schreef op : 20

  Hebben julie gelezen over de Libertarische ancien noble Johan Stael von Holstein, ja die landen op sociaal democratisch denken hebben de boel opgemaakt verdeelt, ja dat is niet libertarisch, daar speelt het recht van de sterkste, sluwste die met de meeste gecorrumpeerde relaties, look to the USA, de hoofdrol, ze zoeken de steun van de overheid, daar spelen ze handje plak mee, nee dit libertarische denken, is een grote smerige leugen, for the happy few.

  Mrbleusky [21] reageerde op deze reactie.

 19. johannes schreef op : 22

  @Mrbleusky [19]: Ja beste Mrbleusky, lijkt wel Pools, leuke site mijnheer zegt de waarheid, die ze dan naast zich neer leggen, want voor woorden zijn ze niet bang, en de echte France Barricades zijn nog heel ver weg, verdeel en heers, ik ben niet onbemiddeld, min of meer mijn zielerust voor mijn familie in het algemeen, maar ja wij moeten delen, want zij doen het niet, dat nieuwe glij-ijzer met zijn robot dame, kan je nog iets onwezerlijks bedenken voor een land als Frankrijk gebouwd op hypocrisme, maar hier waar ik woon is het oude Frankrijk van de 5e republiek bijna dood en begraven, viva le Republique ca meme !

  Mrbleusky [23] reageerde op deze reactie.

 20. Mrbleusky schreef op : 23

  @johannes [22]: Ik heb veel waarheid gezien bij cabaretiers, en dan leuk gebracht en allemaal lachen, en dan weer naar huis, het is gezegd, het zal nu wel veranderen, maar nee, het wordt alleen maar erger en de cabaretiers ook. De waarheid is blijkbaar belachelijk voor een bepaalde groep en de rest hep zich maar aan te passen. Swiebertje was mijn favoriet.

  johannes [27] reageerde op deze reactie.

 21. johannes schreef op : 24

  @Mrbleusky [21]: Ja maar wat te doen, het socialisme cq communisme hebben ze volkomen ongeloofwaardig gemaakt, met opzet en medewerking van gecorrumpeerde aanhangers kapot gemaakt, het wezenlijke van onze Europese samenlevingen, het onderlinge samen gaan, is weg foetsie, o de mensen zijn zo stom in hun zelfingenomenheid, met hun huis van de bank, hun auto van de bank, en hun werk van de bank, mevrouw wil steeds meer net als haar vriendinnen, en de arme schompers moeten het maar uitzoeken, maar niks is zo als het lijkt, en ook niets is blijvend, we wachten maar af !

  Mrbleusky [25] reageerde op deze reactie.

 22. Mrbleusky schreef op : 25

  @johannes [24]: Voor mij lijkt het verbale vuurwerk wel begonnen op internet, ik vind het spannend en steek ook graag es een pijl af. Ik voel me niet meer alleen. Even wazig beeld van de tranen. Ik ben geboren in een ongeloofwaardige wereld, verwarring, what the fuck, levenslang, en ondertussen genieten van de schoonheid van alles wat we kunnen met die handige handen. De hoofdreden dat het los is, dat de sneeuwbal eindelijk rolt is volgens mij vanwege de ontzegging van een blijkbaar goed medicijn. Maar dat zal later wel in de geschiedenisboeken staan als we de waarheid ooit halen.

 23. Raimond V. schreef op : 26

  Ik heb in het verleden ooit eens een WHOIS uitgevoerd op deze site , en ik begrijp ook waarom men daarna de registreerder heeft veranderd , omdat deze site facto ooit is begonnen als een “cryptovaluta lanceerplatform “.

  Zoek maar eens uit wie achter bijv. geenstijl , xandernieuws , baracuda.blog en al die andere uitingskanalen zit.

  Xandernieuws zit hemelsbreed 20 meter tegenover het hoofdkwartier van de Anne Frank ( Rothschild ) stoottroepen in Zwitserland.

  Dan snap je teneur van dat forum , en dit forum is door mij al lang afgeschreven , zeiken den ganse dag over bitcoins e.d. , doe je ogen eens open and wake up.

  Vrijspreker heeft niets met Libertarisch gekwebbel , een pose die de echte lading moet verhullen.

  Mijn laatste posting hier…..het gaat u goed.

  johannes [28] reageerde op deze reactie.
  Mindf*ck [30] reageerde op deze reactie.

 24. johannes schreef op : 27

  @Mrbleusky [23]: ik woonde in the UK, nou daar hadden we niet te klagen satire genoeg, Sike Milligan was onze favoriet, maar ook veel hele mooie muziek, Pink Floyd woonde vlak bij, ach en in de Pubs was er altijd drinken voor ieder één, een pint for 12 pence,
  de bevolking was veel closer in the UK als de rest van Europa, you know we will survive, ach die Engelsen toen en nu zijn survivers, het is er zo vreselijk vochtig in Wales, alles was altijd nat, ik moest weg want ik was zeker dood gegaan vanwege de schimmels, je hoest je longen er uit, alles verkocht, ja het Wonder 17% rente op je geld, we kregen het niet op, in Italie hadden we al onze zakken vol Lires na een bezoek aan de bank, beetje onwezenlijk wel, groet

 25. Mindf*ck schreef op : 30

  @Raimond V. [26]:

  “..omdat deze site facto ooit is begonnen als een “cryptovaluta lanceerplatform “.”

  Deze site was er al lang voor cryptovaluta ontstonden.

  “aluhoedje” kom in me op.