dinsdag, 2 januari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

GOEDE VOORNEMENS 2018

En hoe kom ik het jaar door:

 

Ik ga overheden en politici NIET:

 • .Geloven
 • .Vertrouwen
 • .Me aan ergeren
 • .Verwachten dat zij de oplossing van een probleem zijn
 • ……… Zelf aanvullen

 

 

Ik ga m.b.t. overheden en politici WEL:

 • .Mijn eigen plan trekken
 • .Werken aan meer bekendheid van het libertarisme
 • .De Vrijspreker promoten
 • ……… Zelf aanvullen
 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. johannes schreef op : 31

  @Mrbleusky [29]: Ach weet je het wordt allemaal zo tragisch comisch, we zijn met zijn drieën over van een lagere Amsterdamse school bende, Fred Jack en ik, 82-83-81 jaar komen soms bij mekaar Fred gaat er binnenkort van door, dan blijven wij Jack lijkt op Mastroani, en ik over we waren met zijn 10 nen, weet je ik heb zoveel mensen gekent, en bevriend mee geweest, mijn dochter dat ik ze op moet schrijven, ach voor wie, whats in a name zeggen de Engelsen, ja twee goeie spelers in die film, ook nog nu ze oud zijn, zijn er meer Donald Sutherland is een ander, ja ken jou leeftijd niet, maar je bent wel een denker, heb je ook veel gelezen, is zo belangrijk wat ze je vertellen, maar goed, groet !

  Mrbleusky [32] reageerde op deze reactie.

 2. Mrbleusky schreef op : 32

  @johannes [31]: Cosmisch komisch, je lacht je bijna dood ja. Ik ben tweeënvijftig, en de enige problemen die ik heb is met m’n emoties. Ik kreun als een kind autodief speelt, ik schreeuw buiten dat het koud is en dat ik graag die opwarming es aan zou zien komen. Ik jank tegenwoordig harder als hazes, de blaadjes vallen hier een dag eerder in de herfst. Aardig wat gelezen, tv gekeken, natuurlijk, verveling is zonde hé. Ben aan het lezen dat er veel gebeurt deze tijd, mensen willen hun medicijn innemen zonder zich crimineel te voelen, en ik denk dat dat een dompie is die de bal laat rollen. Ik zit hier eigenlijk me te verbazen dat de waarheid nog niet uitgezet is. Maarja, het wordt wat persoonlijk en of-topic zo, dus ik neem me voor gewoon eerlijk te blijven, omdat ik me toch niet voor kan stellen dat er iemand in deze wereld wil dat we leugens leven, beleefd en onderdanig. Er moet iets veranderen, een meester moet minstens 52 zijn vind ik, en veel ervaring hebben in het vakgebied. De kindervragen zullen zijn hersens weer soepel maken, routine is nix als vergeten dat het zo goed gaat hé. Wens Fred een goede reis.

 3. Nico schreef op : 33

  Beste Overnight [15]: Je weet dat een website vergelijkbaar is met een land? Beide fungeren als een honeypot waar een bepaald publiek op af komt, hoewel de ‘honey’ van uiterlijke schijn soms weleens misleidend is. De schijn van gelijkgestemde zielen kan immers ontaarden in ‘kip, ik heb je’.

  In reactie [8] beschreef ik een bepaald recept. Het recept van honeypots voor websites kan vergeleken worden met recepten voor landen. Vergelijk het recept van een website met dat van een land. Er zijn wat variaties:

  1) Op een website zorgt de beheerder voor continuïteit, in een land een klasse van bestuurders. In geen van beide gevallen zijn hackers welkom, want die kunnen meer dan meekijken. Ze kunnen ook verstoren zodat ‘het systeem’ (website of bestuurlijk apparaat) beklad wordt of plat komt te liggen. Graffiti kan gezien worden als bekladding, verfraaiing of verrijking. Net als reacties op een website.

  2) Op een website domineren auteurs, in een land acteurs (hoewel daar ook auteurs achter zitten die het script schrijven). Politiek, wetshandhaving en wat dies meer zij. Ze willen ook daadwerkelijk domineren, dat vereist hun functie. Duiken er alternatieve stemmen op, dan beschuldigen sommigen onder hen die domineren anderen van domineren (projectie).

  3) Voor wat betreft pt. 1 en 2 kunnen verschillende strategieën gehanteerd worden voor ‘andere stemmen’. In reactie 8 de ‘laat maar lullen’ strategie, ‘de arrogantie van de zittende macht’. Er zijn variaties en alternatieve recepten:
  – Een beetje dictatoriaal bewind (in een land, op een website) maakt dat onmogelijk.
  – Een dominant of elitair bewind laat het wel toe, maar knijpt af.
  – In een open model (dat was de bedoeling van democratie dacht ik) nemen ook beheerders en auteurs deel aan discussie.
  Het is maar net voor welk recept gekozen wordt.

  Zie dit als een voorgehouden spiegeltje. Wat je erin ziet hangt zeer af van jezelf. Meestal worden mensen boos wanneer ze hun eigen onhebbelijkheden terugzien in een ander, nietwaar? Op de kleuterschool werd al onderwezen: “Wat je zegt ben je zelf”.