dinsdag, 16 januari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hoeveel hulp ligt gereed voor een invallende mogendheid?

Zal deze bij een inval direct toegang krijgen tot alle bevolkingsgegevens:

zoals, maar niet beperkt tot:

-adres?

-etnische origine?

-bankgegevens?

Of zullen deze gegevens ruim voor de inval reeds beschikbaar zijn?

Heeft de overheid van het land waar de inval plaatsvindt er zelf al voor gezorgd, dat alles netjes klaarligt en alle ambtenaren welwillend aan de ondergang hun medewerking zullen verlenen?

Bij aanwezigheid van alle bestanden moet het een fluitje van een cent zijn, het ingevallen land binnen korte tijd geheel leeg te roven en de status van de inwoners terug te brengen tot die van weerloze marionetten.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Harrie van Vaore Tjeu schreef op : 1

  Mogelijkheid? Dat moet mogendheid zijn vermoed ik?

  Dit is het nadeel van centraal bestuur en van een dociel en onbewapend volk.

  Mrbleusky [8] reageerde op deze reactie.

 2. ratio schreef op : 2

  Vraag het aan IBM. De bevolkingsadministraties in de jaren dertig waren al in een aantal landen geautomatiseerd. Je hoefde alleen maar de stapels ponskaarten door de machine te voeren en alle joden, of zigeuners, alle ponskaarten waar het vak jood of zigeuner was voorzien van een gaatje, vielen in een aparte bak. Die adressen werden doorgegeven aan de politie en vervolgens kon men deze afvoeren. IBM schijnt overigens nogal enthousiast deel te hebben genomen aan deze projecten volgens dit boek: en.wikipedia.org. heb het een jaar of 10 geleden gelezen en toen vond ik het een lezenswaardig boek

  Scrutinizer [3] reageerde op deze reactie.

 3. Scrutinizer schreef op : 3

  @ratio [2]: Geautomatiseerd of niet, is me onbekend maar in elk geval wist men t.g.v. geloofsregistratie waar in Antwerpen men een razzia moest houden om de er wonende Joden mee te nemen.
  Antwoorden op een onschuldige overheidsvraag omtrent geloof in pakweg 1930 zou menig individue amper 10 jaar later dan ook zuur opbreken, wat nogmaals het belang van privacy aantoont: ZELFS al vertrouwd u het huidige regime, weet dat data eenmaal afgestaan bewaard blijven en in handen dreigen te vallen van het volgende wat mogelijk van heel andere aard is.

 4. Nico schreef op : 5

  De kop: Goede vraag.
  Inhoud van het artikel: Het is maar net hoe instrumenten aangewend worden.
  Dynamiek: Vanuit een verleden via ‘nu’ en een omslag naar een andere toekomst.

  Wat kun je van deze ingrediënten zeggen? Van alles. ‘My 2 cents’:

  Verleden:
  Allerlei beschavingen hebben de traditie gehanteerd om oorlog te voeren tegen de innerlijke natuur van levensvormen. Onderwerpen en erover heersen. Daar wordt niemand blij van. Veroveren op de natuur en vervolgens waakzaam blijven dat het veroverde niet terug veroverd wordt, want dat is waar het op neerkomt.

  Daar waar ik het heb over innerlijke natuur, betreft het niet alleen de individuele jongen of meisje, man of vrouw maar ook en misschien vooral de individuele man vrouw en ouder kind relaties. De (filosofische) kern van een bestaan. Traditioneel rotzooien de kopstukken van beschavingen daarmee (alchemie) om bruikbare en vormbare ‘natuurlijke hulpbronnen’ te verkrijgen, oftewel individuele mensen die ingezet kunnen worden om plannen van kopstukken uit te voeren. Potentieel gezond wordt door die inspanningen beschadigt, verziekt, raakt misgroeit, blijft onderontwikkeld. Ongeacht de hoeveelheid intellectuele bagage.

  Heden:
  De erfenis vanuit het verleden, tradities en inspanningen om die traditie hoog te houden, resulteren in individuele mensen die qua gezonde (filosofische) kern misschien wel iets willen en ook inspanningen in die richting hebben geleverd, maar onderweg zijn geschaadt. De inspaningen om de tradities van een heersende cultuur hoog te houden is een collectivistische kracht die, zijnde gebundeld, sterker is dan welk individu dan ook. Terwijl een daadwerlijk gezonde kern van een bestaan tot geluk kan leiden, hebben velen de hoop opgegeven ooit nog geluk te vinden. Als gevolg daarvan gaan investeringen van levensnergie niet naar gezonde relaties (de kern), maar naar werkrelaties, technologie, pleziertje en speeltjes. In feite een hopeloze bedoening.

  Omslag:
  “Hoeveel hulp ligt gereed voor een invallende mogelijkheid?”
  Stel iemand krijgt een heldere inval. Of misschien beter, iets dat niet uit de lucht komt vallen maar gegroeid is. Zoals, niet geheel verrassend, dat iedere beschaving die op een ongezonde filosofische kern is gebaseerd logischerwijs nooit iets daadwerkelijk gezonds kan voortbrengen. En dat de remedie om die (bewust of onbewust) alom tegenwoordige frustratie eindelijk eens te elimineren is; een gezonde kern te distriburen. Hoeveel hulp kan de betrokkene dan tegemoet zien?

  Het antwoord hangt er zeer vanaf of de heersende macht erkent tegen de innerlijke natuur van een ieder te strijden. En erkent dat niet iedere traditie even gezond uitwerkt. Als de heersende macht de status quo wil handhaven, dan gaat de onderwerping tegen die innerlijke natuur gewoon door. De macht van ingezaaide en ingeworteldenkwijzen, een macht die nogal hardnekkig en onbuigzaam is. Kiest de heersende macht voor capitulatie en schakelt zij om naar de a) verwerping van ongezonde tradities en b) de aanvaarding van een gezondere filosofische kern… dan is de weg vrij naar een gezondere toekomst.

  Knelpunt:
  Traditioneel beslist de ‘grootste aap’ of ‘de grootste kip’ (kerstkalkoen) wat er gaat gebeuren. Die traditie impliceert een machtsstrijd, macht die gegrepen moet worden om een project te kunnen uitvoeren. Want alleen wie de macht heeft, beschikt over instrumenten of stelt die beschikbaar. Deze traditie is vermoedelijk niet ‘compatible’ met een gezonde filosofische kern, want wie ook maar enigszins gezond denkt laat zich niet voor andermans karretje spannen en heeft er ook geen enkele behoefte aan om de macht te grijpen.

  Inzet mogelijkheden zoals instrumenten:
  Wat er ook zij, als de heersende macht beslist dat het roer om gaat, dan kan de kosmos met sterren opgeschoond worden, kunnen media zoals TV elementaire, gezonde informatie distribueren. Zodat dit door een ieder opgepakt kan worden en er gezamenlijk een gezondere situatie gecreëerd kan worden. Daarmee gaat dan het probleem dat de heersende macht de supermens of übermensch dient uit te hangen voor untermenschen ook in rook op.

  Overigens borduurt deze reactie verder op dit over misleidende beeldvorming en het corrigeren daarvan.

 5. johannes schreef op : 6

  Kijk de gemiddelde burger heeft blind vertrouwen in de overheid, om dat ze nooit verteld is dat de administratie er is, om het werk van de overheid te kunnen uitvoeren, dat wil zeggen de slavenstaat in stand houden, van vrije burgers is geen sprake meer, en die Hollegreen heeft het laatste strohalmtje een mogelijk tot een referendum ook nog weggehaald, volgende stap het internet, en dan allemaal een zendertje en een chip, en we zijn terug in de oertijd, beetje gecifiliseerde aap mens, groet !

 6. johannes schreef op : 7

  Mijn moeder vertelde mij, dat het verbasingwekkend was, de bereidheid van medewerking door de Nederlandse overheid met de toenmalige bezettingsmacht de Duitsers, in wezen was alles al in kannen en kruiken voor de oorlog begon, mijn zwager Marinier stond op wacht op de dijk van Walcheren wel een geweer maar geen patronen, nou reken maar niet nooit op de overheid !

  ivar [26] reageerde op deze reactie.

 7. Mrbleusky schreef op : 8

  @Harrie van Vaore Tjeu [1]: Heb het even op moeten zoeken, ‘dociel’, en ik ben best leerzaam en gedwee, maar er zijn definities die niet bij me passen. Mogendheden mogen alles vandaag, vandaar dat we hier met z’n allen zitten te vrij-zeuren.

 8. Aariksu schreef op : 9

  Waarom denken aan een invallende mogendheid? De eigen al dan niet democratisch gekozen overheid kan ook starten met uitroeiing. Denk naast de standaard bevolkingsgegevens ook aan biometrische gegevens om iemand snel te identificeren en lokaliseren. De nederlandse overheid (andere overheden eveneens) is al decennialang aan het datagraaien. Ik ga er van uit dat ze zelf geen plannen voor uitroeiing hebben, maar ze nemen wel volstrekt bewust het risico dat een volgende regering die wel heeft. Voor de toekomst van (in ieder geval) Europa zie o.a. het Bijbelboek Openbaringen.

  Nico [11] reageerde op deze reactie.

 9. Bertuz schreef op : 10

  @perspectief [4]: Zelfs als het iemand opvalt, blijft hij een marionet. Je kunt er voor kiezen om een biertje waarvoor reclame gemaakt wordt, expres niet te drinken, maar de reclame heeft je keuze beinvloed.

 10. Nico schreef op : 11

  @Aariksu [9]: “Voor de toekomst van (in ieder geval) Europa zie o.a. het Bijbelboek Openbaringen”

  Dat impliceert de val van op Babylonische leest geschoeide bestuurlijke methoden. Ook dat ‘de hemel op de aarde zal neerdalen’, er nergens meer duisternis zal zijn maar vol licht. Een gezond toekomstperspectief, toch?

  Iets dergelijks wordt trouwens ook in de Tenach annex het Oude Testament voorspelt (implicatie; er is een draaiboek gemaakt).

  Aariksu [13] reageerde op deze reactie.

 11. johannes schreef op : 12

  Nou heb ik al vroeg geleerd niet op de overheid te rekenen, je moet voor je zelf zorgen, met een familie gebeurt dit in teamwork, als het kan wees zelfstandig, in ieder geval in je denken, kijk vooruit, dit is een must, niet in zorgen gedacht maar in toekomstige voorzieningen, reserves waar je op terug kunt vallen, maak geen schulden indien mogenlijk, hou alles overzichtelijk, je moet je spul kunnen overzien, en helaas verlaat je niet op anderen,
  en dan nog kan er het één en ander om de hoek komen kijken, daar moet je dan een paar stevige flessen voor achter de hand hebben, misschien wat groene plantjes, want heel soms dfklgvrquehfoiezpod gebeurt er dit, groet !

 12. Nico schreef op : 14

  @Aariksu [13]: Voor zover ik die tekst juist heb geïnterpreteerd is dat noodzakelijk en pijnlijk, maar geen probleem.

  Daar kan veel over gezegd worden, want opschoonacties hebben nogal eens de neiging om gepaard te gaan met inschattingsfouten.
  In een vervuilde omgeving acteren mensen nu eenmaal om niet teveel overlast van die omgeving te ondervinden. Doen alsof je gek bent, ondertussen wel beter weten. Daarnaast zijn er ook figuren die wel iets zouden willen, maar het (nog) niet doen omdat ze (nog) niet over de instrumenten beschikken. Glad ijs. Maar waarschijnlijk is daar allang langdurig over nagedacht en gediscussieerd, dus ben ik benieuwd.

  Dit alles ervan uitgaande dat er inderdaad een draaiboek van een bepaalde snit ligt dat daadwerkelijk uitgevoerd zal worden 😉

  Best interessant hoor, met scenario’s spelen om die te overwegen…

  Mrbleusky [15] reageerde op deze reactie.

 13. Mrbleusky schreef op : 16

  @Mrbleusky [15]: Plastik bloemen op een graf , la fète de la toussaint, het feest der doden, botfragmenten uit de oukraïne die opgestuurd worden voor dna-analyse, Had et gewoon in de tuin laten liggen! Laat de doden rusten en de levenden eindelijk es voor zichzelf leven!

 14. Nico schreef op : 17

  @Mrbleusky [15]: Precies. En dat door iedereen hé… want alleen maar een situatie voor sommigen omdraaien heeft ook geen zin.

  Ik weet nog goed hoe we ons in Polen verbaasden over de extreme katholieke dodenverering. Er was een heel circus omheen gebouwd.

  En dan het taboe ‘geen kwaad van de doden’. Nou, je zal maar last hebben van rondspokende doden die een beetje de Poltergeist uithangen of zo 😀

  Mrbleusky [18] reageerde op deze reactie.

 15. Mrbleusky schreef op : 18

  @Nico [17]: Mocht de geest van de zich zelf vermoordde voormalige bewoner van mijn woning zich willen presenteren is hij welkom, hij wilde vooral niet tot last zijn, zoals alle normale mensen.

 16. schreef op : 19

  @Aariksu [13]: Aariksu, als ik om mij heen kijk tijdens een bezoek aan ziekenhuizen, bejaardenhuizen, moderne ‘landbouw’, supermarkten, e.d. krijg ik toch het idee dat de genocide reeds in volle gang is…

  Nico [20] reageerde op deze reactie.

 17. Nico schreef op : 20

  @Zé [19]: Op dit moment is een genocide gaande op individuele mensen (en zelfs dieren) die neutraal zouden willen zijn en zich richten op gezondheid – fysiek, mentaal, sociaal. Die genocide komt erop neer dat een ieder ingelijfd of onderworpen moet worden aan de een of andere groep.

  Waar ik op doel, kennelijk Aariksu ook, is het exact tegenovergestelde, namelijk alle stelselmatige alfa gedrag definitief van de aardbodem wegvagen en dat nooit meer een kans geven om weer opnieuw op te komen. Vergt nogal een omslag in denken.

  Zé [21] reageerde op deze reactie.

 18. schreef op : 21

  @Nico [20]: Komt op hetzelfde te neer, niet dan?

  “Kerk en wetenschap, beide zwarte magie, zijn onafscheidelijk verbonden en complementair aan elkaar. Waar vroeger de inquisitie de andersdenkenden martelden en hersenspoelden om ze weer in het gareel te dwingen, is die taak tegenwoordig overgenomen door de psychiatrie, die in haar inrichtingen de mensen weer aanpast aan een krankzinnige maatschappij.”

  Nico [22] reageerde op deze reactie.

 19. Nico schreef op : 22

  @Zé [21]: Het eerste (genocide) is niet automatisch hetzelfde als het laatste (wegvagen stelselmatig alfa-gedrag). Dat begrijp je pas als de ruis wegvalt, zoals sneeuw weggeblazen kan worden door stormwind en daardoor niet op de grond kan vallen.

  Kerk, moskee, synagoge, tempel, staat, broederschappen, families etc. zijn alle voorbeelden van clubs (machtsblokken) die menen er een belang bij te hebben om zichzelf te handhaven, omdat ‘men’ meent een nuttige functie te vervullen. Ingeprogrammeerde denkwijzen, zoals bij sekten, die gezien het agressieve, vergiftigende, verstikkende en verziekende karakter ervan deprogrammering nodig hebben. Als ik even kijk naar de datum van vandaag, dan verzetten we ons er inmiddels 18 jaar tegen, vanaf ongeveer het jaar 2.000. Tsja… over onnodige overlast en onnodig lijden gesproken…

  Zé [23] reageerde op deze reactie.
  Zé [24] reageerde op deze reactie.

 20. schreef op : 23

  @Nico [22]: “Liegen is geen onbekend fenomeen in de samenleving. Liegen heeft vele functies. Overal en door iedereen wordt gelogen (zie verderop voor de gehanteerde definitie van liegen). Het is natuurlijk fout als je liegt maar het is aan degene die wordt voorgelogen om de leugen bloot te leggen. In veel sectoren binnen onze samenleving wordt op sector-specifieke wijze gelogen. Politiek, economie, ze staan er om bekend dat er creatief wordt omgegaan met de waarheid en ook dat de waarheid regelmatig wordt aangepast aan de politieke of economische visie.

  Maar als het om liegen gaat wordt de kroon gespannen door de religies. Als ik hier over religies spreek bedoel ik alle religies. Daar wordt niet alleen gelogen in de heilige boeken, bij de verspreiding van het evangelie en het dagelijks geloven, religies baseren zelfs hun wereld- en mensvisie op leugens.

  Je kunt eindeloos over het geloof praten maar feit blijft dat de basis van elke religie uit leugens bestaat. En die leugens, die in de loop der eeuwen het predicaat “heilig” meekregen, worden d.m.v. indoctrinatie vanaf de vroege jeugd, thuis, in het onderwijs, op bijbelscholen en in kerken/moskeeën, van generatie op generatie overgebracht. Liegen is daarmee voor veel kinderen een jeugdervaring die ze knevelt voor de rest van hun leven.

  Hoe kan het dat de halve wereld zich, ook op oudere leeftijd, laat voorliegen over het bestaan van een god, een allah, een jaweh of hoe die jongens (het zijn nooit meisjes) ook mogen heten? En hoe kan het dat die halve wereld die leugens ook weer doorvertelt aan anderen? En kan het ooit zo zijn dat er een eerlijke samenleving bestaat als de basis van die samenleving een op leugens gebaseerde religie is?

  Nergens ter wereld is er ook ooit maar een schijn van bewijs geleverd dat er een god bestaat. Voor heel veel andere religieuze onzin is er ook geen enkel bewijs. De wonderen waar de bijbel over rept zijn niet waar. Je kunt de hele Wereldbibliotheek napluizen, een bewijs voor al die religieuze verhalen zul je niet vinden. Als dat bewijs er wel was geweest zouden alle religies er direct op gedoken zijn om hun gefingeerde verhalen te legitimeren. Nu vinden ze hun legitimatie, die geen legitimatie is, in liegen, in heilige boeken, in indoctrinatie en in het afdwingen van respect. Niet in wetenschappelijk bewijs.

  Meer: devrijegedachte.nl

 21. schreef op : 24

  @Nico [22]: ” Dat begrijp je pas als de ruis wegvalt, zoals sneeuw weggeblazen kan worden door stormwind en daardoor niet op de grond kan vallen.”

  Het kan waaien wat het wilt Nico, uiteindelijk komt die sneeuw toch weer op de grond terecht, daar waar haar oorsprong ligt….

  Nico [25] reageerde op deze reactie.

 22. Nico schreef op : 25

  @Zé [24]: Daar had ik allang over nagedacht. Vandaar de inhoud van mijn reactie 5.

 23. ivar schreef op : 26

  @johannes [7]:

  Ik weet niet of het zo verbazingwekkend zou moeten zijn. De woorden bezetter, Duitse bezetter, bevrijding worden vaak gebruikt. Wellicht dat het je zal schokken te vernemen dat de regering in weerwil van de wet, het civile bestuur aan Generaal Winkelman heeft overgedragen, die op zijn beurt dat netjes aan de Duitse machthebbers heeft overgedragen.

  Keurig netjes in kannen en kruiken, ging Nederland Heim ins Reich. Het zou verbazend moeten zijn dat er verzet werd gepleegd.

  Zé [27] reageerde op deze reactie.

 24. schreef op : 27

  @ivar [26]: En als Nederlandse politie en legerfunctionarissen weigerden of tegenwerkten, konden ze uitzien op een enkeltje werkkampen richting Gmbh.