maandag, 1 januari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Kerst toespraak van de heerser

Vrijspreker: De koning der Nederlanden heeft in een kerst toespraak geprobeerd de onderdanen in de goede richting te sturen.  Welke richting is dat?

Opperdienaar: Laat ik allereerst even wat verbazing wegnemen die bij de onderdanen was ontstaan over het lege schilderij aan de muur tijdens de toespraak. Het lege schilderij kreeg Koning Alex van zijn moeder als huwelijkscadeau. Volgens kunstkenners is het schilderij nu 80.000 euro waard, veel meer dan Beatrix er voor betaald had. Een betere investering dan ze deed in Bernard Madoff. Madoff trok vele heersers als investeerder in zijn fonds aan omdat het net leek of hij geweldige rendementen behaalde voor de elites over de rug van kleine investeerders door zogenaamd ‘front runnen’. Zowel Barron’s als de Zwitserse bank UBP suggereerden dat Madoff’s geweldige rendementen afkomstig waren van het front runnen van de kleine man. Later bleek het gewoon een piramidespel te zijn en eindigde Madoff in de gevangenis. Dat iemand een leeg schilderij aan de keizer verkoopt, doet denken aan het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer. Die kreeg nieuwe kleren waarvan iedereen zei dat ze geweldig waren, tot uiteindelijk een kind er op wees dat de keizer in zijn blootje liep.

De overige schilderijen laten overigens de portfolio ontwikkeling zien van de koning (boven) en de rente op zijn obligaties (onder).

Vrijspreker: Maar wat was nu zijn advies aan onderdanen?

Opperdienaar: De man staat in een paleis omgeven door een groot landgoed en klaagt dat het voor onderdanen soms moeilijk is om met elkaar in contact te komen (onderdanen die opeengepakt in een Bijlmer flatje zitten omdat ruimtelijke ordering wetten verbieden dat er huizen gebouwd worden die wat meer ruimte hebben). Verder krijgen sociale media een veeg uit de pan. Allemaal leuk en goed die sociale media, maar pas op voor nep nieuws.

Vrijspreker: Nepnieuws waar je geen last van hebt als je naar de door de staat gesanctioneerde media luistert.

Opperdienaar: Inderdaad. Verder pleit de heerser voor ‘minder ik en een groter wij’. Een ‘groter wij’ betekent een grotere staat. Het is allemaal collectivistische taal waarin het individu ondergeschikt is aan het collectief. Een collectief dat door de heersers geleid wordt. Hij vraagt zich af of het ieder voor zich is en god voor ons allen, of dat we een actievere rol moeten spelen. Ook is het belangrijk om te blijven geloven in de gemeenschap die we samen vormen en het huis dat we samen delen. Dit is een metafoor voor ‘het land’ Het is belangrijk te beseffen dat we geen losse individuen zijn, maar samen een ‘huis’ delen waar hij de huisbaas van is. Offer je op voor het collectief, offer je op voor de heerser van dat collectief. Het belang van het individu is ondergeschikt aan het belang van de heerser.

Vrijspreker: Een duidelijke boodschap.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico de Geit schreef op : 1

  Onze koning zal dat soort onzin niet zelf schrijven of verzinnen. Het is zijn werk om de kersttoespraak te doen, dat wordt van hem verwacht. ‘Ik wens u allen een gezegende kerst’.

  Ik zou zelf liever Amalia op de troon zien. Een meisje van 14 leest dan de kersttoespraak. Amalia is dan onze heerseres, wij zijn de onderdanen. Dan kan ze vertellen over de zware taak die op haar rust. Mooi. Net een sprookje.

 2. Nico de Geit schreef op : 2

  De houding van nogal wat ‘kritische mensen’ ten opzichte van het koningshuis is één op één te vergelijken met de houding van de Bolsjewisten richting de Tsaar. De Tsaar moest dood, dan zou alles beter worden.

  De Tsaar werd inderdaad afgeslacht, samen met de Tsarina, de prins en vier prinsessen. En daarna moesten er nog veel meer mensen dood: christenen, ondernemers, vermogenden.

  Ze hebben het er in Rusland nog over, waarschijnlijk de grootste vergissing ooit. Met rampzalige gevolgen.

 3. Reille schreef op : 3

  de koning is een radertje in het grote netwerk van de elite om het volk er onder te houden.Dat is altijd de ,misschien wel zware, taak van een koningshuis geweest.
  Mensen zoals Nico stellen zich op als echte onderdanen, altijd bereid zichzelf enigszins te verloochenen ten voordele van de heersende macht.Het systeem functioneert altijd nog prima

  Nico de Geit [7] reageerde op deze reactie.
  Mrbleusky [10] reageerde op deze reactie.

 4. Pcrs schreef op : 4

  Zolang je slaven hebt, maakt het niet uit of de heerser het loodje legt er komt weer een andere heerser, zoals er vliegen op een open wond afkomen.
  Het lijkt er idd op of als je staat en God hebt waar slaven voor knielen, dat dit beter werkt dan alleen religie of alleen staat. Meer machthebbers met minder macht is beter dan een enkele met veel macht.

  Nico de Geit [5] reageerde op deze reactie.
  Mrbleusky [11] reageerde op deze reactie.

 5. Nico de Geit schreef op : 5

  @Pcrs [4]:

  ‘Zolang je slaven hebt’

  Die slaven zijn er dus gewoon, en kun je ook niet omvormen tot iets anders. Ze hebben een slavenmentaliteit en zijn niet in staat om zelf iets op te zetten, laat staan om te concurreren in een killende markt.

  Daar kwamen de communisten dus achter toen ze zo’n beetje alle ondernemende geesten hadden vermoord: een staat met alleen slaven werkt niet.

  Animal farm draaide stukken beter toen de mensen er de dienst uitmaakten. Maar ja, ga dat de slaven maar vertellen.

  Na de revolutie kwam de macht terecht bij een clubje dat niet genoemd mag worden, een stelletje machtsgeile psychopaten. Zij wilden hun plan, het vermoorden van de zitten de macht, wereldwijd uitvoeren.

  www.youtube.com

  pcrs [18] reageerde op deze reactie.

 6. johannes schreef op : 6

  Nederlands mooiste en rijkste periode, ook de meest markante op gebied van creativiteit, was toen het een republiek was, onder leiding van de vroede vaderen van het toenmalige wereldcentrum, Amsterdam, helaas nu een skelet in ontbindig, net als de rest van Nederland, het meest autenthieke is bedekt door asvalt, groet en een gelukkig nieuwjaar !

 7. Nico de Geit schreef op : 7

  @Reille [3]:

  Straks ga je nog zeggen dat ik geld krijg toegestopt van Amalia.

 8. Nico de Geit schreef op : 8

  Na een stevige crisis in Finland werd besloten dat ook zij, net als andere Noord- Europese landen een koninkrijk moesten worden. Maar ja, ze hadden geen koning, dus werd een Duitse prins ingescheept. Die hield het drie maanden vol en is toen gevlucht.

 9. Nico schreef op : 9

  Voor alleenheersers over de eigen belevingswereld heb ik een alternatieve kersttoespraak:

  De allereerst positie die de mens innam is die van modekoning(in). De komische film Zoolander 2 betreft modekoningen en een bedrieger de boel aanstuurt. Lijkt veel op staatshoofden en een bedrieger (de paus) die de boel aanstuurt. Uit de film bleek dat de aansturing door de bedrieger op een sprookje berustte, zoals ook voor geestelijken en zelfs ‘spiritueel leiders’ geldt; valse profeten.

  Aan het einde van de film was er een verondersteld happy end. De bedrieger viel van z’n voetstuk, de modekoningen waren weer even populair als vroeger. Dat lijkt mooi, hoewel eigenlijk… ieder individu modekoning(in) over het eigen leven zou moeten zijn. Want dat is van nature het geval.

  Hoe met deze tegenstelling om te gaan? Nou… eerst maar eens bedriegers als valse profeten ontmaskeren. Vervolgens kunnen modekoningen het tot mode verklaren om op individueel niveau je eigen modekoning(in) te worden. Dan moeten ze natuurlijk wel uitleggen hoe je dat nu eigenlijk aanpakt… ? Vakkennis tot community project maken. Dat zou een geheel nieuw modeverschijnsel worden. Of misschien… een oeroud modeverschijnsel. De eerste mensen maakten toch ook hun eigen kleding?

  Wist je dat de eerste mensen ook hun eigen mentale kleding maakten?

  Eva-kostuum: Open, rondborstig, ruimhartig. De naakte waarheid

  Het Adam-kostuum wordt met een Adams-appel gemaakt. Het heeft daadwerkelijk ballen:
  “Ik ben wie ik ben. Leer ermee leven en geniet ervan mee voor zover wij dat wensen toe te staan, of laat ons anders met rust”.
  Het ‘recht’ van de sterkste en/of sluwste mag nooit regeren.
  Zo’n Adam-kostuum kan soms robuuste werkkleding zijn, of juist dun met sexy inkijk

  Het Adam en Eva kostuum is genderneutraal, geschikt om zowel mannelijke als vrouwelijke lichamen te omringen.

 10. Mrbleusky schreef op : 10

  @Reille [3]: Das jammer en ik vind het vreemd, dat het volk zich eronder houdt. Het volk verdedigt z’n gevangenis zelfs, ze zeggen dat het veilig is binnen. Pff, snap er nix van.

  Bertuz [13] reageerde op deze reactie.

 11. Mrbleusky schreef op : 11

  @Pcrs [4]: Meer machthebbers, de machthebbers verzamelen vrienden om zich heen tot het topzwaar wordt en begint te wankelen. Mooi onderzoeks-rapport gezien van opkomst en ondergang van beschavingen. Ik ben zelf machtig genoeg om mijn leven aangenaam te maken, dat van mijn buren, mijn vrienden. Maarja, ik werk zwart als een soort belasting-crimineel, gebruik volgens de overheid verboden drugs en ik kijk veel porno, ben dus bang opgesloten te worden als slecht voorbeeld.

 12. Raimond V. schreef op : 12

  Het lege schilderij kreeg Koning Alex van zijn moeder als huwelijkscadeau. Volgens kunstkenners is het schilderij nu 80.000 euro waard.

  Een leeg schilderij en de Kersttoespraak , kerstmis wordt in het Engels ook wel X-mass genoemd , en is ingesteld door het Vaticaan ( ? ) , en de betekenis van het woord : biblelight.net .

  En verder houd op met die “geacteerde” onzin in dit FORUM , met weet hier precies waarover dit gaat .

 13. Bertuz schreef op : 13

  @Mrbleusky [10]: Mee eens. Mensen zijn net als hun hamster. Ze hadden vrij kunnen zijn. Maar ze zijn zo aan hun kooi gewend dat ze er weer uit zichzelf in terug gaan. Schijnveiligheid, schijnzekerheid. De meeste mensen kunnen vrijheid helemaal niet aan. Rest verzet in woord, boosheid en rancune. Je hoeft hier de commentaren maar te lezen en je komt dat tegen.

  Mrbleusky [14] reageerde op deze reactie.

 14. Mrbleusky schreef op : 14

  @Bertuz [13]: Tja, en alleen de zon schijnt echt. Ik ben sinds kort gelukkig, onafhankelijk, en opeens kwam ik uit de knop in bloei. Ben opeens een bloem, en erg fragile, en erg mooi. Ik gun dat een ieder, maar als ze zich aan hun tralies vastbijten en in hun molentje blijven rennen doet dat me zeer. Ik hoop natuurlijk geen snij-bloem te worden, maar het ervaren van bloei is me alles waard. Ik word nu liever overhoop geschoten voor de waarheid dan ooit weer terug in de schijn-werkelijkheid. Gelukkig ben ik niet beroemd.

  Bertuz [15] reageerde op deze reactie.
  johannes [16] reageerde op deze reactie.

 15. Bertuz schreef op : 15

  @Mrbleusky [14]: Je bent een unieke onbekende in plaats van een gewone beroemdheid.

 16. johannes schreef op : 16

  @Mrbleusky [14]: Het klinkt goed wat je schrijft, maar wat is de implicatie van het woord, en daarna de vrijheid, ik denk dat dit nammelijk heel persoonlijk is,
  ook een gevoels questie, net als zoveel andere leef atributen.
  Wat ik erg mis, satire, puriteinisme, en het over het hoofd zien, duidelijk express, de stealth invasie van de Moslims, groet !

  Mrbleusky [17] reageerde op deze reactie.

 17. Mrbleusky schreef op : 17

  @johannes [16]: Vanaf duidelijk is het me onduidelijk wat u bedoelt.

 18. pcrs (auteur van dit artikel) schreef op : 18
  pcrs

  @Nico de Geit [5]: Er zijn nu eenmaal veel mensen die denken dat ze zich moeten opofferen voor de heerser. Ik denk niet dat ze dat van nature zijn, maar het door propaganda worden. De mentaliteit is er echter en ze zullen zich altijd voor iemands voeten werpen.

  Raimond V. [19] reageerde op deze reactie.

 19. Raimond V. schreef op : 19

  @pcrs [18]:

  Heerser ?

  Achter alle macht , zit weer een kracht , en daarachter weer een macht .

  U lijd collectief aan een vertroebeling van de ooglens , macht is georganiseerd als een PIRAMIDE , zekere lagen , met zekere verantwoordelijkheden .

  Waar je dan terecht komt , ach ik heb een vermoeden , maar ik hang daar niet rond , en weet het niet zeker , en dan moet je een puur persoonlijke vraag beantwoorden .

  Wil je het weten ?

  pcrs [20] reageerde op deze reactie.

 20. Raimond V. schreef op : 21

  @pcrs [20]:

  Prachtig en hoe was u van zins , zulks een machtige zaak te doen gelukken , want u komt niet eens door de poort heen , of je kan de binnenzijde van uwer schedeldak met eigen ogen aanschouwen.

  Deze personen spelen niet voor kraaltjes en spiegeltjes.

  pcrs [22] reageerde op deze reactie.

 21. Raimond V. schreef op : 23

  @pcrs [22]:

  Ook zij die u duid als “heersers” , wandelen onder “gezag” , en macht is een relatief gegeven .

  De Trump towers of today , are relics of the past …tomorrow , for future tourists to stare at.

  pcrs [24] reageerde op deze reactie.

 22. Raimond V. schreef op : 25

  @pcrs [24]:

  U schijnt beter op de hoogte te zijn , gaat uwer gang.

 23. Mrbleusky schreef op : 26

  @pcrs [20]: De elite zijn vliegen en ikke ben stront. Er is niets moeilijk, erg simpel allemaal, de enige die je moet veranderen ben je zelf. Als je anderen zou gaan proberen te veranderen, das toch sowieso fout. Je mag tuurlijk best aan je buurman vertellen wat er verandert is. Een soort van standaard is onwenselijk, individueel is verschillend, in van alles. Jij, alleen jij.

 24. Nico schreef op : 27

  @pcrs [22]: Zowel slaven als slavenhouders zijn besmet met wat ik eerder op deze site het ‘rode gevaar’ en het ‘witte gevaar’ (geforceerde kleingeestigheid) noemde. In die zin hebben ze allebei een probleem, even lastig om ervan af te komen.

  Wie meer heeft, heeft echter ook meer te verliezen. Pleziertjes en speeltjes, dat soort dingen. Over die drempel heen kijken om te zien wat er te winnen valt krijgt niet iedereen voor elkaar. Vooral niet vanuit een comfortabele (machts)positie.

  Raimond V. [28] reageerde op deze reactie.

 25. Raimond V. schreef op : 28

  @Nico [27]:

  Ik begrijp de vraag van pcrs wel , en dit is niet wat hij bedoeld.

  Het probleem is dat ik hem niet wil beantwoorden , ik ga niet bespreken , daar waar ik niet verkeer , en mijzelf ook niet tot aangetrokken voel .

 26. Mrbleusky schreef op : 30

  @jaasje [29]: Dreig maar, vermoord me maar als je denkt dat dat een betere wereld op gaat leveren voor je kinderen. Probeer me bang te maken met jouw angst. Jij, je reacties lijken uit je nek te komen, dus de kop is er al af.