maandag, 26 februari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Alleen wapens voor de 1%

Vrijspreker: De ongelijkheid wordt steeds groter, tijdens de grote recessie waren er veel protesten omdat de 99% werden gedwongen de 1% te redden. Is daar wat veranderd?

Opperdienaar: Het rare is dat de inkomensongelijkheid toeneemt in groepen mensen die samen onder een regering vallen, dus landen krijgen een steeds grotere interne ongelijkheid ondanks dat regeringen continue bezig zijn om geld van de rijken naar de armen te dwingen. Maar net als de ‘oorlog tegen drugs’ en de ‘oorlog tegen terrorisme’ meer verslaafden en meer terroristen oplevert, zo levert de ‘oorlog tegen armoede’ steeds meer armen op.

 

De ongelijkheid tussen mensen in verschillende landen (landen die zich anarchistisch tegenover elkaar verhouden) wordt echter steeds kleiner. Dit omdat er geen wereldregering is om dit te ‘egaliseren’. De hoeveelheid armen in China en India is bijvoorbeeld enorm afgenomen terwijl het ‘rijke’ westen steeds verder terugvalt.

 

Vrijspreker: Verbaast de roep om het verbod op vuurwapens U?

Opperdienaar: Niet echt. Die roep is natuurlijk wel wat Noam Chomsky noemt: ‘manufactured consent’. Het creëren van angst, de roep des volks. Typisch geval Hegeliaanse dialectiek: 1.Probleem 2.Reactie 3. Oplossing. Vanaf het moment dat minister van financiën Hank Paulson om 11 uur ’s ochtends 18 September met 3 vodjes papier in zijn hand tegen het congress zei dat $5.5 biljoen welvaart zou verdwijnen om 2 uur ’s middags, als ze niets deden. De wereldeconomie zou instorten binnen 24 uur. “We hebben $700 miljard nodig in 3 dagen“. Het zou het begin worden van $15000 miljard wereldwijde opkoopactie door centrale banken.

Logisch gezien is het heel vreemd dat dezelfde mensen die tijdens Occupy Wallstreet maanden protesteerden tegen meer geld voor de 1%, nu protesteren voor wapenbezit voor alleen de 1% en hun agenten. Ze zitten nog steeds in de twilight zone dat Trump letterlijk Hitler is, maar ze willen gelijk dat hij en zijn regering controle hebben over alle wapens om ze veilig te houden.

 

De terroristen van vroeger werden ook ontwapend om het veiliger te maken.

 

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. anp rebel schreef op : 1

  Het artikel van de NYT zal wel overgenomen zijn van Duitse berichtgeving. Artikelen van de massamedia en uitspraken van de rechters onder de nazi regering zouden veel meer aandacht moeten krijgen. Het zou belangrijke stof behandeld in de geschiedenis- en maatschappijleer lessen op de middelbare school moeten zijn. Helaas ging na de oorlog het functioneren van deze beroepsgroepen zo snel mogelijk de doofpot in. Veel van deze lieden daarin werkzaam bleven zelfs gewoon op hun post en draaiden even 180 graden met de wind mee. Als jij je voor doorslaggevende maatschappelijke feiten uit het verleden afsluit dan blijf je als mensheid dezelfde catastrofale fouten maken.

  jhon [2] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [3] reageerde op deze reactie.

 2. Peter de Jong schreef op : 3

  @anp rebel [1]: “Het zou belangrijke stof behandeld in de geschiedenis- en maatschappijleer lessen op de middelbare school moeten zijn (-) Als jij je voor doorslaggevende maatschappelijke feiten uit het verleden afsluit dan blijf je als mensheid dezelfde catastrofale fouten maken.”

  Absoluut!

  ===================

  Conspiracy (2001)
  www.youtube.com

  Sophie Scholl (2005)
  www.youtube.com

  Das Leben der Anderen (2006)
  www.youtube.com