vrijdag, 2 februari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Taaltoets voor uitkeringsgerechtigden

De NOS bericht:

“Het afnemen van taaltoetsen komt in de praktijk nog weinig voor, stelt het CBS, ook als mensen duidelijk geen Nederlands spreken. Ruim 140 van de 388 gemeenten hebben nog geen enkele toets gedaan. Ook verlagingen van de uitkering komen vrijwel niet voor.”

Wat een grap!

Welk enorm ambtenarenapparaat zou nodig zijn voor het organiseren van deze toetsen en het geven van cursussen aan primaire en secundaire analfabeten!

Er zijn geen grenzen aan wat een overheid kan uitdenken!

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Henk de Groot schreef op : 1

  Komt nog bij dat er links en rechts het een en ander aan te merken is over de financiële verslaggeving van bijv. gemeenten en provincies, ondanks het enorme apparaat aan niksnutten, lanterfanters en raamstaarders (“ambtenaren”).

  leoverhoef.nl

  Vilseledd [24] reageerde op deze reactie.

 2. Mrbleusky schreef op : 4

  @Henk de Groot [3]: U zegt beide bijna. Dus u gelooft nog. Dat het onvermijdelijk is dat jullie vanwege al die incompetente mensen in een helstaat leven. Waar één duwer vier of vijf zitters door het leven duwen. Is het een risicomijdend geloof?

  Henk de Groot [5] reageerde op deze reactie.

 3. Mrbleusky schreef op : 8

  @Henk de Groot [7]: Nee, ik ben niet bekend met het psychologische fenomeen “projectie”, maar ik heb veel tv gekeken vroeger. De maar ging over de inhoud van uwer berichten, j, want ehh, vind het jammer al die gevoelige gelovigen die het ‘bijna’ halen.

  Henk de Groot [9] reageerde op deze reactie.

 4. Henk de Groot schreef op : 9

  @Mrbleusky [6]:

  “Ik heb veel last gehad van ‘projectie’, hoop er zelf niet aan te doen.”

  @Mrbleusky [8]:

  “Nee, ik ben niet bekend met het psychologische fenomeen “projectie””

  Valt u iets op ?

  Bedankt voor uw (ongefundeerde) bezorgdheid overigens.

  Mrbleusky [10] reageerde op deze reactie.

 5. Mrbleusky schreef op : 10

  @Henk de Groot [9]: Dia-projector, film-projector, nee, deze goeie timmer heeft geen psichologise studie gedaan over ‘projectie’. U wel, en het heeft weer niets geholpen, gewoon weer een beetje verder geïndoctrineert, die ken ik wel, en jammer dat het een waardeloze studie was. Nooit te oud hé.

  Henk de Groot [11] reageerde op deze reactie.

 6. Henk de Groot schreef op : 11

  @Mrbleusky [10]:

  Ondanks alle ellende om ons heen waarop men zich zou kunnen focussen, is het zinvoller om positief door het leven te gaan. Is het niet voor uzelf, dan toch ook zeker voor een ander. Laat u er niet onder krijgen door de cultuurmarxistische- cq. post-modernistische bullshit.

  How To Not Waste Anymore Of Your Time

  www.youtube.com

  Peace 🙂

  Mrbleusky [12] reageerde op deze reactie.

 7. Mrbleusky schreef op : 12

  @Henk de Groot [11]: Ik heb een positieve positie gevonden waarin ik niet meer geloof. Weten is lekker en niet weten kan nog veranderen.. Discussie is tijdverspilling, Jordan is entousiast, ik ook, surfend op de grijze golf. Een toets is erger dan een vleeskeuring, omdat het vlees dan nog leeft en voelt. Goedgekeurd of afgekeurd en opgejaagd, ik denk dat het expres gebeurt om te zorgen dat we vooral niet voor ons zelf kunnen gaan maar voor een ander. Ambtenaar, verzekerings-agent, aandelen-handelaar. Niets toevoegend en heel afhankelijk van op-jaag-strategie. Bedankt voor Jordan, erg realisties positief met een negatieve ondertoon voor degenen die nog niet zo ver zijn om te accepteren.

  Mrbleusky [13] reageerde op deze reactie.
  johannes [14] reageerde op deze reactie.
  Mrbleusky [15] reageerde op deze reactie.

 8. johannes schreef op : 14

  @Mrbleusky [12]: Wat een illusoinisten zijn jullie, denk je nu heus dat dit discusseren denk lawines aan het rollen brengt, dit noemt men eenvoudig niveau geestelijk sparren, de genoemde mensen die die onwezelijke vakken uitoefenen, zijn juist de realisten onder ons, zij réaliseren waar hun kansen liggen, dromers zijn altijd slachoffers, groet !

  Mrbleusky [15] reageerde op deze reactie.

 9. Mrbleusky schreef op : 15

  @Mrbleusky [12]: www.youtube.comjohannes [14]: Ik denk niet zo veel meer en voel sindsdien des te meer. Och, t’is maar een spelletje waarde vriend! En misschien had cornelis ongelijk en gaat het allemaal toch nog goed komen. De illusionisten zijn verzekerings-agenten en politici, en ze laten het geld verdwijnen, een mooie verdwijntruc voor hullie.

 10. johannes schreef op : 16

  De moderne ambtenaar is nog weer een stuk gevaarlijker als de oude garde, veel oud ambtenaren waren ambtenaar om dat het niet anders kon, geen domme mensen, vaak heel sociaal voelende mensen, natuurlijk op de uitzondering na, nu zijn het ongeintreseerde egocentrische vaak uiterst venijnige nijdige niet geslaagde mensjes, kleine geniepige drollebakjes, de echt grote drollebakken worden minister, dat is de stand van zaken, groet !

  Mrbleusky [17] reageerde op deze reactie.
  jhon [27] reageerde op deze reactie.

 11. johannes schreef op : 19

  Talen heerlijk, Amsterdam, Nederlands, bargoens Yidies, Oostzaans, Staphorsters, Engels, Londens, Wales, de waanzinnige planneet, wij Nederlanders spraken Nederlands en Cumro Wales dus, ja dat vonden ze niet leuk, ze hadden de gewoonte om een taal tespreken die de Engelsen niet begrepen, ja nou gebeurde het zelfde met hun, Frankrijk Frans en Patou, Occitaans en nog vele anderen, het oude Provenciaals was eens zo belangrijk dat Dante twijfelde tussen Italiaans en de taal van de Provence, mijn probleem, is nu de zins bouw, achterste voren bovenste onder, spreken thuis Nederlands Frans, en lezen Engels, en als we feestjes hebben, komt daar ook nog Arabisch, en Kabijls bij, en Spaans noord en zuid Andalusies, zijn trotse lieden die Madridlenen, zijn de oude Hidalgo’s, nou ja na een goede fles rouge liggen ze in elkaars armen te zingen, ach mensen er is niets mooiers, als ze goed in peau zitten dan, groet ! salutations in de oude occitaanse taal !

 12. Mrbleusky schreef op : 20

  @johannes [18]: Dank u wel. Heb wel een beetje last van het Pim Fortuyn-syndroom, John F Kennedy-syndroom, John Lennon en Jim Morrison-syndroom, en dat slaapt niet echt lekker. Toch wel blij en trots dat het naaien bij mij niet lekker voelde.
  Dank U wel.

  johannes [21] reageerde op deze reactie.

 13. johannes schreef op : 21

  @Mrbleusky [20]: Die jij hier opnoemt, zijn de hoge noten uit onze menselijke klaagzang, in wezen komen we gevoelsmatig nooit meer uit de rauw, het gaat maar door, de dood heerst op aarde, groet !

 14. doc schreef op : 22

  …er wordt helemaal niet opgebouwd alleen maar afgebouwd het heet ook wel: “the deconstruction of the west” …helemaal niet erg of vervelend, hoort allemaal bij het plan en het plan gaat als een dolle….

 15. Nico schreef op : 23

  “Er zijn geen grenzen aan wat een overheid kan uitdenken!”

  Wel aan wat een overheid kan doen. Uitdenken heeft geen zin als doeners er niet aan meewerken.
  Denkers van doeners scheiden brengt een kettingreactie van oorzaken en gevolgen op gang.

  Achter het vroegere IJzeren gordijn werd een dikke bureaucratische muur optrokken. Bestuurders daar achter en overheidsdienaren daar in hadden geen behoefte om over bepaalde dingen na te denken, ze weigerden of verboden, met als gevolg dat doeners meer gingen denken. Er ontstond een ondergrond circuit van diensten.

  Hoewel het IJzeren gordijn niet meer is, geldt dit niet voor de bureaucratische muur. Die is er is veel landen, met dezelfde gevolgen, ondergrondse circuits.

  Opmerkelijk: Een IJzeren gordijn, Berlijnse muur, bureaucratische muur en wat dies meer zij creëren aan beide kanten gebrekkigheid en onnodige hoofdbrekens.

 16. Vilseledd schreef op : 24

  @Henk de Groot [1]:

  Ik heb ooit eens op een blauwe maandag op een sociale dienst gewerkt.

  Ambtenaar: “We hebben wel 4.000 uitkeringsgerechtigden in de stad plus daarnaast nog een heel aantal, dat beroep doet op de bijzondere bijstand.”
  Ik: “O, interessant. En met hoeveel ambtenaren doen jullie dat dan?”

  (Bij een pensioenfonds werkt één persoon op een aantal van ca. 300 uitkeringsgerechtigden, 300 slapers en 300 actieve deelnemers.)

  Ambtenaar: “Bij de sociale dienst werken 250 mensen.”
  Ik: “Poeh, dat is veel op 4000 uitkeringsgerechtigden.”
  Ambtenaar: “Ja, maar zo moet je niet kijken.”

  Hoe ik dan wel moet kijken weet ik vooralsnog nog steeds niet.

  Nico [25] reageerde op deze reactie.

 17. Nico schreef op : 25

  @Vilseledd [24]: Ambtenaren hebben ons uitgebreid onderwezen dat taal een heel handig ding is om communicatie te voorkomen. Ook al ben je een taal machtig, gewoon doen alsof je niets begrijpt, zodat de ander tegen een muur aan kletst.

  Als een club ambtenaren (samen ‘bureaucratische muur’) dat tégen individuen kunnen gebruiken, dan kan dat – zoals met alles – ook omgekeerd worden. In beide gevallen wordt de werkelijke aard van het ambtenarenapparaat en de bestuurders daarvan dan effectief zichtbaar. Zodat er in ieder geval geen misverstanden kunnen bestaan.

  Noem het de taaltoets, de lakmoesproef… het werkt!

  Mrbleusky [26] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [31] reageerde op deze reactie.

 18. Mrbleusky schreef op : 26

  @Nico [25]: Is dat dan dat ze boos op zichzelf worden bedoel je?

 19. Mrbleusky schreef op : 30

  @jhon [29]: Ik had het over het verhogen van de pensioen-leeftijd, 70 in 2035, dat jaar word ik toevallig 70 als het meezit. Wel leuk dat het arrest naar het Pikmeer genoemd is, steel-meer, ik pik het niet meer. Als liefhebber van onze planeet vind ik geld verdienen of besparen met vervuiling wel heel erg strafbaar. Zoals de Cope-polder in Alphen, beter niet kope..