ambtenaar

Door op 20 juni 2019 om 09:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Een jongeman gaat naar het gemeentehuis om zijn naam te veranderen. De dienstdoende ambtenaar vraagt naar de naam van de jongeman, en die zegt “Jan van de Lul”. Oh, zegt de ambtenaar: “Daar kan ik me wel iets bij voorstellen!” “En, wat moet het worden?”, waarop de man zegt: Jan Willem van de Lul, graag, want ik ga hockeyen!
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

De Mamas

Door op 19 juni 2019 om 09:45 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ik zie regelmatig reclamespotjes van de Mamas langskomen waarin wordt gebedeld om donateurs voor de opvang van verwaarloosde zwarte kindertjes in Zuid Afrika. Daarbij worden aandoenlijke ukkies van 3 jaar oud getoond waar je hart van breekt. Lees verder »

ambtenaar

Door op 19 juni 2019 om 06:19 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De pas benoemde hoofdambtenaar was klein van stuk en vond dat hij een voetenbankje nodig had. Maar toen hij een verzoek indiende, werd hem gevraagd wat er met het oude voetenbankje was gebeurd, waarom hij er een nodig had en of hij aan het aanwezige meubilair niet genoeg had. De correspondentie zeurde door en uiteindelijk trok de hoofdambtenaar zijn verzoek in. Op de vraag waarom hij het introk, schreef hij terug: “Het dossier over dit onderwerp is nu dik genoeg om als voetenbankje te dienen.”
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

ambtenaar

Door op 18 juni 2019 om 18:06 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Dit is een klassieker: Een nieuwe gemeentesecretaris werkt gedurende een week samen met de gemeentesecretaris die hij gaat vervangen. Op de laatste dag zegt de vertrekkende gemeentesecretaris: “Ik heb drie genummerde enveloppen in de bovenlade van je bureau gelegd. Open een envelop als je in een crisis komt die je niet kunt oplossen.” Drie maanden later gebeurt er een drama, alles gaat fout en de gemeentesecretaris voelt zich door dit alles nogal bedreigd. Op dit moment herinnert hij zich wat zijn voorganger op de laatste dag gezegd had. Dus hij opent de eerste envelop. De inhoud van het bericht luidt: “Geef je voorganger van alles de schuld!” Dit doet hij en zo komt hij de crisis te boven. Ongeveer een half jaar later geven de wethouders hem de schuld van alles wat zijn ambtenaren nu weer verkeerd hebben gedaan en de burgemeester eist zijn ontslag. De gemeentesecretaris opent nu snel de tweede envelop en leest: “Reorganiseren!“  Dus hij gaat reorganiseren en de ambtelijke dienst komt er vrij snel weer bovenop. Drie maanden nadat de reorganisatie is doorgevoerd, dient de volgende crisis zich aan en opent hij de derde envelop. Het bericht in deze envelop begint met : “Maak drie enveloppen klaar ..”
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl