Byju’s onderwijs via een app

Door op 19 december 2018 om 09:00 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Met de teloorgang van het – Nederlandse – onderwijs zijn er gelukkig goede alternatieven voorhanden. Op den duur zullen die het hele onderwijssysteem minimaal op zijn kop zetten en maximaal overbodig maken. Eerder berichten we al over taalapps en nu over een veelbelovende startup uit India Byju’s die onlangs $ 400 miljoen ophaalde. Het tien jaar oude bedrijf onthulde dat het een budget van $ 540 miljoen heeft om achter internationale kansen aan te gaan. Lees verder »

Encryptie in Australië: leuk filmpje.

Door op 18 december 2018 om 10:59 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

In de afgelopen week kwam eerst het bericht dat de douane het briefgeheim af wil schaffen ‘want er komen veel verkeerde pakjes’ binnen. Een dag later meldt een controle orgaan dat de aftapwet veel te ruim en tegen de afspraken gebruikt wordt. Wie had toch verwacht dat er geen misbruik van gemaakt zou worden?. Lees verder »

Partijdige hoeders van het recht

Door op 17 december 2018 om 21:14 | 11 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Wat is er van een rechtstaat over als de hoeders van het recht partijdig zijn? Als sommige politici wel worden vervolgd voor ongelukkige opmerkingen en andere niet? Waar is het recht als het OM keihard optreedt tegen mensen die hun eigendommen zelf proberen te verdedigen, maar stelselmatig de wet brekende en krakende groepen asielzoekers in Amsterdam de hand boven het hoofd houdt? Waar is het recht als de prioriteitsstelling van de justitiële keten tienduizenden zaken (misdrijven en misdaden) niet opgepakt of seponeert. Terwijl de iets te hard rijdende forens wel keer op keer mag dokken? Wat is het voor een ziek land waar de vervolging van overtredingen van burgers intussen stelselmatig de voorrang heeft gekregen boven de bestrijding van misdaad en bescherming van diezelfde burger?  Lees verder »

De Burger

Door op 17 december 2018 om 06:00 | 13 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: Wat denkt U van de Burger?   Opperdienaar: Om een goede Burger te bouwen, heb je allereerst 2 broodjes nodig. Het bovenste broodje is de elite, het onderste de onderklasse. Het fijngemalen en gebakken koeienvlees ertussen is de middenklasse. De voedingswaarde zit in de middenklasse. Een goede heerser gebruikt de onderklasse, die van de overheid afhankelijk gemaakt is, als dreigement tegen de middenklasse. De middenklasse weet dat ze: Lees verder »