Onrecht, mannen verdienen 19 procent meer dan vrouwen

Door op 19 juli 2019 om 12:21 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Wie kan er tegen rechtvaardigheid zijn? Sociale en economische rechtvaardigheid betekent dat vrouwen in Nederland hetzelfde behandeld worden als mannen. Dat ze hetzelfde betaald krijgen, en dat ze in gelijke mate doorstoten naar de top van het bedrijfsleven. Onderzoeken tonen aan dat dit niet gebeurt. Zo krijgen vrouwen in Nederland gemiddeld 19 procent minder betaald dan mannen. Wat zijn de drijvende factoren achter deze salariskloof? (semi longread alert, 1130 woorden) Lees verder »

Epstein business model

Door op 17 juli 2019 om 09:00 | 8 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

In het nieuws onlangs het verhaal van Jeffrey Epstein en zijn sex-met-minderjarigen eiland. Deze geschiedenis werd trouwens voorheen als complottheorie door de reguliere media afgedaan. Uiteraard werd Trump gelijk aan Epstein gekoppeld maar Bill Clinton was frequent flyer bonusklant bij Epstein. Hoe kon Epstein zo lang onder de radar blijven ? Een mogelijke reconstructie. Lees verder »

Bukt u mee?

Door op 17 juli 2019 om 09:00 | 10 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De doofpot over de waarheid van het neerhalen van MH17 moet potdicht blijven ter bescherming van de echte dader, die hier exclusief is afgebeeld .  Het maanden later gevonden ‘ bewijs’  van een stukje buk raket  is wel doorslaggevend. met dank aan Matt de kunstenaar

Nederigheid: wij zijn er voor de overheid, of hoe u onveiliger bent, met overheids-veiligheids regels.

Door op 16 juli 2019 om 10:23 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Aan bovenstaande spreuk moest ik denken nav een artikel van Axel Arnbak, informatierecht specialist,  FD 17 juni over 5G. Maar ook de gekte van Grapperhaus om festivals te verbieden: de standaard reflex van een overheid: ze verzinnen regels, vaak op basis van wat ze denken dat goed voor u is en om die regels te handhaven, overtreden ze alle voorgaande regels. Lees verder »

De financiële industrie en haar clientèle

Door op 16 juli 2019 om 02:00 | 6 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De financiële industrie ziet haar clientèle als dom en brutaal: 01. Dom omdat zij haar geld deponeert 02. Brutaal omdat zij wil dat over dit geld verantwoording afgelegd wordt Verleden week vertelde ik over een aanbieder die een investeringsplan als volgt aanbiedt: “Wij stellen u voor, investeringsactiviteiten voor u te verrichten met BEPERKTE BEVOEGDHEID, te verlenen voor twee afzonderlijke rekeningen, die u doorlopend kunt bekijken, bijvoorbeeld bij bank xxx en bij Interactive Brokers. Lees verder »

Trek dat varken aan zijn staart

Door op 15 juli 2019 om 09:00 | 13 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: U hebt weer een nieuwe strategie bedacht voor libertariërs. Geef de tegenstander de overtreffende trap. Hoe werkt dat? Opperdienaar: Ik zag wat stukjes uit het debat tussen de democratische kandidaten in de VS. Toen ze gevraagd werden wie er voor het geven van gratis gezondheidszorg aan illegale immigranten was, stak iedereen zijn hand op. Toen bedacht ik me dat het veel gemakkelijker is om deze partij van een extreem linkse afgrond te duwen, dan ze stukje bij beetje te overtuigen van het non agressie principe. Lees verder »