De vlag op een modderschuit

Door op 26 juni 2017 om 06:00 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: Sommige onderdanen proberen de samenleving te verbeteren en beginnen dan bij de leiders in de veronderstelling dat de rest daar achteraan zal hobbelen. Wat vindt u van dat idee? Opperdienaar: Een begrijpelijk misverstand van de onderdanen. Als ze verteld wordt dat er leiders zijn, ga ze denken dat de hele structuur het snelst via die leiders te beïnvloeden is. Maar onderdanen zijn eenvoudig te manipuleren met verkeerde labeltjes. De leiders zijn natuurlijk in werkelijkheid volgers. Ze maken geen opinie, maar snuiven op wat er leeft en waar ze hun voordeel mee kunnen doen. In 2004 bijvoorbeeld zei Hillary Clinton het volgende Lees verder »

Hoorzitting

Door op 22 juni 2017 om 14:04 | 52 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De hoorzitting van de onder ede staande Toine Manders heb ik niet één, maar twee keer bekeken. Ik ervoer het een pathetisch schouwspel met hun tijd verspillende politici die uiterst geschikt zouden zijn een functie te aanvaarden in de voormalige DDR of een ander communistisch land. Ook kreeg ik de neiging om vijf ambulances te bellen, maar dat had geen zin, want de zitting was al afgelopen.   YouTube voorvertoningsafbeelding Lees verder »

Cijfers over asielzoekers, minder dan 5 procent werkt na 18 maanden

Door op 22 juni 2017 om 10:31 | 63 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

slaveSpelen met cijfers, altijd leuk. Het CBS heeft wat weetjes over asielzoekers op een rijtje gezet. Van de asielzoekers die een verblijfsvergunning kregen. Download de dataset hier. Opvallend. Geen enkele van de 700 Irakezen die in 2014 een verblijfsvergunning kregen wordt verdacht van een misdrijf. En minder dan 5 procent van de asielzoekers vindt na anderhalf jaar werk. Lees verder »