de belasting ambtenaar

Door op 24 mei 2019 om 16:00 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Er komt een man bij de balie van de Belastingdienst. “Ik zou graag Ali willen spreken.? De medewerker van de belastingdienst zegt: “Alie? Welke Alie?” Waarop de man zegt: “Ali Baba wil ik spreken en snel!” De medewerker van de Belastingdienst antwoordt korzelig: “Er werkt hier geen Ali Baba!” Waarop de man antwoordt: “Dan wil ik graag één van de andere veertig rovers spreken!”
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

anarchisme in de lage landen, boekbespreking

Door op 24 mei 2019 om 01:00 | 16 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Van Erasmus en Spinoza tot Domela Nieuwenhuis en tot de provo. De lage landen hebben de nodige vrijdenkers voortgebracht. Thom Holterman brengt de geschiedenis van het anarchisme in de lage landen in een handzaam en leesbaar boekje (150 pagina’s tekst excl register). Lees verder »

Zalig zijn de armen van geest, elke stem telt

Door op 23 mei 2019 om 01:00 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

We zitten in de aanloop naar de EU verkiezingen. Overal hoor ik de stelling dat elke stem telt. Is dit gesponsorde propaganda betaald van mijn belasting centen of telt inderdaad elke stem? Laten we kijken naar de recente geschiedenis. De Nederlandse bevolking heeft zich drie keer duidelijk uit mogen spreken in referenda. Werd er naar de burger geluisterd? Het referendum over de grondwet van Europa was duidelijk. Meer dan 60 procent opkomst, meer dan 60 procent tegen. Bron. ELKE STEM TELT! Niet dus, we zitten ondanks dat de bevolking duidelijk heeft gesproken vast aan de EU. Het lijkt wel of er sprake is van een Breznev Brussel doctrine die uitstijgt boven de democratie. Lees verder »

de agent

Door op 22 mei 2019 om 22:22 | Plaats reactie! |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Een mooie jonge blonde vrouw rijdt op de scooter door de stad. Op een gegeven ogenblik wordt ze aangehouden door de politie. “Mevrouw, u draagt geen helm. Daar moet ik u eigenlijk voor bekeuren, maar omdat ik niet zo moeilijk ben mag u proberen om een raadseltje op te lossen. Als u het u het juiste antwoord weet, dan vergeet ik die hele bekeuring.” De vrouw vindt dit natuurlijk prima en zegt de agent dat hij het raadsel voor mag leggen. “Wat heeft 4 wielen en een stuur?” vraagt de agent haar. “Nou”, zegt het vrouwtje. “Dat lijkt me niet zo moeilijk. Dat zal wel een auto zijn.” “Dat is fout”, zegt de agent. “Je moet toch iets specifieker zijn. Is het een Opel of een Ford?” Het blonde vrouwtje wordt hier aardig pissig van, maar de agent geeft haar een tweede kans. “Wat heeft 2 wielen en een stuur?” “Dat zal wel een motor zijn.” Antwoord het vrouwtje. “Alweer fout” roept de agent. “Dat is niet specifiek genoeg. Het kan een kawasaki zijn of een Honda.” De agent begint dan toch een bekeuring uit te schrijven. Dan zegt de vrouw: “Meneer agent, als we dan toch bezig zijn, dan heb ik nog wel een raadseltje voor u.” “Kom maar op.” is het antwoord van de agent. “Het is schaars gekleed en vraagt geld in ruil voor seks.” “Nou, daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is een hoer.” Zegt de agent. “Dat is niet goed, meneer agent. U zou iets specifieker moeten zijn. Is het uw vrouw, uw dochter of misschien uw moeder?
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl