Eritrea.

Door op 20 november 2018 om 10:46 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

In Nederland staat het aantal asielzoekers uit Eritrea op de tweede plaats, na de vluchtelingen uit Syrië. En het Sociaal Cultureel Planbureau maakte bekend dat slechts weinig Eritreeërs er in slagen om werk te veroveren. Wat moet je daar nu van denken?   Allereerst stel ik dat iedereen in Nederland, of welke staat, welkom zou moeten zijn. Arm rijk, bruin geel, capabel of niet. Met dien verstande, dat je wel zelf in je onderhoud moet voorzien. Boven of onder het minimum loon werken, geschoold of ongeschoold, als je kiest ergens naar toe te gaan wil dat niet zeggen dat daarom je buurman voor jou moet betalen.   Met het invoeren van die stelling (je moet je eigen broek ophouden), durf ik te beweren dat het aantal asielzoekers, ook uit Eritrea, drastisch zal afnemen. Degenen die ik ken die met Eritreeërs en Somaliërs te maken hebben gehad, geven aan dat deze mensen totaal geen moeite doen om aan het werk te komen; ze hebben immers recht op een voor hen prachtige uitkering en faciliteiten!   Inmiddels zijn alle embargo’s tegen Eritrea afgeschaft En zit het land in de VN commissie voor de rechten van de mens. Zijn toch niet de dingen waarop je asiel- en status toekenning baseert? Misschien eens een reden om er minder toe te laten en meer te helpen terug te gaan?

Ontvreemde grond op Paaseiland

Door op 20 november 2018 om 04:00 | 3 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Momenteel bevind ik mij op het Paaseiland voor een congres over migratie. Paaseiland is het eiland waar Jacob Roggeveen met zijn bemanning op 5 april 1722 binnenviel; 12 personen werden doodgeschoten. Men denkt er hier nog dagelijks aan; in 2022 zal het congres in Nederland plaatsvinden met voor de gezelligheid de familie van Roggeveen er ook bij. Lees verder »

De Sintcast

Door op 19 november 2018 om 12:07 | 13 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Het kan de laatste tijd alleen maar over Zwarte Piet gaan, zo lijkt het. Je zou bijna denken dat het een afleidingsmanoeuvre is om het vooral maar niet over wezenlijke dingen te hebben. Maar toch ga ik het even over die Pietendiscussie hebben, want eigenlijk moeten we gewoon luisteren naar de hoofdrolspeler: de Sint! Lees verder »

Rules for Radicals

Door op 19 november 2018 om 06:00 | 13 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: U bent begonnen aan het boek ‘Rules for radicals’ van Saul D. Alinksy. Al wat van opgestoken? Opperdienaar: Ik had daarvoor ‘Anarchy, State and Utopia’ gelezen van Robert Nozick en vond dat echt stomvervelend. De man raakt verstrikt in zijn eigen gedachten. Chaos van uitzonderingetjes en lifeboat scenarios. ‘Rules for Radicals’ lijkt veel interessanter. Hij kijkt meer naar de praktische kant van macht verwerven en onderdanen mobiliseren. Een van de dingen die mij trof is zijn strategie dat je je tegenstander jouw nooit moet laten geven wat je wilt hebben.   Lees verder »

Toine Manders veroordeeld tot 180 uur dienstverlening

Door op 18 november 2018 om 15:41 | 11 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijdag 16 november is Toine Manders veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Hij is vrijgesproken van de meeste aanklachten. Hij gaf geen leiding aan een criminele organisatie. Hij is vrijgesproken van het doen van onjuiste BTW aangiftes. Hij is vrijgesproken van diverse overtredingen van de Wtt, Wet toezicht trustkantoren. Hij is wel schuldig bevonden aan het tussen 1 juli 2012 tot en met 28 januari 2014 leiding geven aan het verrichten van werkzaamheden, gericht op het verlenen van trustdiensten door een trustkantoor met een zetel in een niet-aangewezen staat dat niet beschikt over een vergunning van de Nederlandse toezichthouder, De Nederlansche Bank (DNB). Lees verder »

klimaatverlakkerij rond windturbines langs A16

Door op 17 november 2018 om 12:59 | 11 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Met toestemming overgenomen artikel. Volgens de Bredase PvdA-fractievoorzitter Arjen van Drunen en PvdA statenfractievoorzitter Stijn Smeulders zijn de geplande windturbines langs de A16 belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering en voor de energietransitie. Zo stelden zij dat althans in een opiniestuk in BN de Stem begin oktober [1]. Lees verder »