Hub spreekt: Rokers willen actie

Door op 22 februari 2019 om 01:00 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De ouderen onder ons herinneren zich nog de spreuken als “roken moet mogen“, of “roken, we komen er samen wel uit“. Intussen mogen we bijna nergens meer roken. En moeten van de rechter de laatste rookruimtes worden gesloten. En wordt in sommige gemeentes zelfs het roken op straat verboden. Hub schreef het volgende artikel in oktober 2007: Roken heeft niets met libertarisme te maken. Het verbieden of zelfs het hinderen van anderen wel. Roken heeft te maken met de vrijheid om met je eigen lichaam en eigendom te doen wat je zelf wil, zolang je diezelfde vrijheid van alle anderen respecteert. Lees verder »

EROI, De Vergeten Energiemaatstaf

Door op 20 februari 2019 om 15:23 | 7 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

We horen veel over zogenoemde alternatieve energie en de opwekking daarvan en hoe goed het zou zijn voor ons en de economie. Sommigen gaan helemaal overboord als ze praten over de ‘vergroening’ van de economie en daarbij worden veelal de alternatieve energiebronnen opgenoemd. Wat wel eens wordt vergeten is dat we een solide energiemaatstaf hebben om te berekenen hoe een maatschappij voortvarend is of juist steeds armer gaat worden met betrekking tot haar energiebehoeften. Dat wordt helaas moedwillig genegeerd door de politici, milieubewegingen en de journalistiek. Lees verder »

Brexit Party

Door op 20 februari 2019 om 09:03 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Uit onvrede over het Brexitproces heeft Nigel Farage een nieuwe partij opgericht, de Brexit Party. Hiermee wil hij de Engelse regering straffen als de EU uitstap vertraagd wordt na 29 maart. De leden stromen massaal toe en de partij is als het zwaard van Damocles boven May’s hoofd. Lees verder »

38 dagen tot Brexit Armageddon.

Door op 19 februari 2019 om 10:34 | 2 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Er zijn in het Verenigd Koninkrijk al extra lijkenzakken besteld. Talloze ambtelijke werkgroepen aan beide zijden van de Noordzee discussiëren over de meest ondenkbare rampen. Verkeersinfarcten in Rotterdam en Hoek van Holland worden voorspeld. Rampen die vooral ontstaan omdat regels wegvallen en andere regels verzonnen moeten? worden. Lees verder »

Hoe rijk te worden; de kennisraffinaderij

Door op 18 februari 2019 om 06:00 | 9 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrijspreker: U heeft een advies hoe rijk te worden. Hoe gaat dat in zijn werk? Opperdienaar: Uit arbeid rijk worden schiet niet echt op. Vanwege progressieve belasting wordt te hoge productiviteit gelijk herverdeeld naar minder productieve mensen. Kapitaal wordt minder belast, de eigenaar van kapitaal kan ook eenvoudiger naar een beter belastingklimaat verhuizen. De belasting in box 3 is echter nog steeds hoger dan een rendement van een spaarrekening. Om de zaak op te starten moet wel eerst meer produceren dan je consumeert om wat te kunnen sparen. Lees verder »