Anarchie, chaos of vrijheid of beide?

Door op 21 maart 2019 om 01:00 | 8 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Anarchie, de afwezigheid van heersers, betekent niet automatisch de afwezigheid van regels. Het betekent de afwezigheid van heersers, en daarmee de afwezigheid van onderdanen, ondergeschikten, slaven. Het betekent dus vrijheid. Als je de man in de straat vraagt wat er bij hem opkomt bij het begrip anarchie, dan zal hij op chaos en eventueel ook geweld uitkomen. Hij gelooft dat voor ordo ab chao, heersers nodig zijn. Heersers die hem verlossen van de chaos en die hem vrijheid brengen. De vraag is echter, kan de mensheid thans zonder heersers leven? Want de mensheid dient wel bepaalde samenlevingsregels in acht te nemen zodat een anarchie functioneert. En eigen verantwoording te pakken en niet meteen terug te grijpen op een hiërarchie. Of wordt het juist een grotere bende met heersers zoals nu en is alles beter dan het huidige systeem? En is de angst voor chaos alleen maar gebaseerd op indoctrinatie?

Nederland kiest

Door op 20 maart 2019 om 09:43 | 15 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vandaag is een zeldzame dag. U kunt uw stem uitbrengen. U kunt een betere wereld nastreven. U kunt door uw stem uit te brengen anderen mee laten werken aan uw dromen, uw wensen. Voor een beter Nederland. U kunt kiezen dat de overheid uw medeburgers met zachte hand dwingt CO2 neutraal te worden. U kunt ook kiezen voor het beperken van immigratie. Het is vandaag allemaal mogelijk. Lees verder »

Verkiezingen.

Door op 19 maart 2019 om 08:44 | 57 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Stemmen is geen recht. Het is een truc om je te laten denken dat je macht hebt, terwijl in werkelijkheid je die macht opgeeft.
vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

De voorpagina in Sri Lanka

Door op 19 maart 2019 om 04:00 | 1 reactie |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

De voorpagina van de krant in Sri Lanka verschaft mij het nieuws: 01. Het drugsprobleem is opgelost; binnen enkele dagen zullen zich alle personen die activiteiten uitoefenen op dit terrein, achter slot en grendel bevinden, waarna het probleem de wereld uit zal zijn. Lees verder »