U, belastingbetaler hebt weer verloren.

Na 8 uur vergaderen en onder bedreiging van de "supporters" heeft de gemeenteraad van Utrecht besloten om toch maar weer vele miljoenen neer te tellen voor de voetbalclub. En u weet dat Utrecht niet de enige gemeente is die zorgt dat er honderden miljoenen naar de voetballers gaan.

Wat wil je ook met een regering die voetballen als een nationaal belang ziet.
Natuurlijk zijn er ook veel mensen die van het voetballen genieten en er een leuk tijdverdrijf aan hebben. Maar dat is niet de essentie van het verhaal. Want er zijn ook mensen die de pest aan al dat voetballen hebben. En er zijn veel mensen die genieten van bij voorbeeld tuinieren. Maar die krijgen geen steun om plantjes te kopen!

Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat mensen die productief bezig zijn gedwongen worden om te betalen voor de hobby van een ander. Zeker als ze zelf niets om voetballen geven.

Het belang ligt voor een groot deel bij de overheden zelf. Die kunnen "lief" zijn voor hun vriendjes. Bovendien, als de mensen bezig gehouden worden door het voetbalspel, dan hebben ze geen tijd om kritiek op de overheid te leveren.

De Romeinse keizer Nero wist dat 2000 jaar geleden al. Hij gaf aan zijn opvolgers de raad mee: "Geef het volk brood en spelen". Dan houd je ze rustig!

1 REACTIE

  1. Misschien kan Balkenende ter verhoging van zijn populariteit en met een kleine variatie op de slogan van de Griekse Junta in 1967, de leus lanceren:
    "Nederland : land van Christen Voetballers!"
    Hugo van Reijen

Comments are closed.