ATLAS SHRUGGED FILM

Wij ontvingen bericht dat er een nieuwe poging onderweg is om het boek van Ayn Rand ‘ATLAS SHRUGGED’ te verfilmen.

TOC, The Objectivist Center, deelt mee dat Crusader Entertainment, LLC, nu de filmrechten van deze grote roman verkregen heeft. Tevens is er een contract getekend met de bekende script schrijver James V. Hart, onder andere bekend door zijn filmscript van Carl Sagan’s science fiction novel “Contact”.

Atlas Shrugged is een boek dat de grenzeloze mogelijkheden van de menselijke geest bewondert. Het laat nu, 50 jaar na het verschijnen ervan, op schrikbarende wijze zien hoe juist de visie van Ayn Rand toen al was.
De economische collaps als gevolg van al het overheidsoptreden zien we dagelijks verder gaan.

Het is geen gemakkelijke opgave om een dergelijk groots werk te verfilmen. Sinds 1970 zijn er minstens drie serieuze pogingen gedaan en zijn er minstens zes scripts geschreven. We zien dan ook met belangstelling uit naar de vorderingen van dit project.

Het feit dat er bij voorbeeld in 2001 nog 120.000 exemplarn verkocht worden van een boek uit 1957 spreekt boekdelen.

(Voor de volledige aankondiging zie: http://www.objectivistcenter.org/articles/annc_atlas-shrugged-film.asp

2 REACTIES

Comments are closed.