Belastingbetaler heel hartelijk bedankt!
U hebt weer een voetbalclub gered. Door uw geld wordt het faillissement van de club SPARTA voorkomen.
Nu kunnen de jongens doorgaan met voetballen en hun hoge salarissen blijven opstrijken.

De politieke partijen in de gemeenteraad van Rotterdam hebben namelijk besloten dat er zo’n zeven miljoen euro tegenaan gesmeten moet worden. Wij zijn benieuwd tot hoelang dit geld voldoende is. Wees echter voorbereid op uw volgende "donatie"!

Bedenk ook dat het niet alleen om die zeven miljoen gaat. De directe en indirecte overheid (= belastinggeld) steun die u betaalt, loopt in de honderden miljoenen!

Ik heb gezocht in het programma van o.a. de Rotterdamse vóórstemmers CDA en Leefbaar Rotterdam, maar ik heb nog nergens gevonden dat steun aan Sparta een beleidspunt is, dat aan de kiezers is verteld.
Zouden de politici dan buiten hun boekje gegaan zijn? Of staat er ergens een bepaling die zo ruim is dat ze toch kunnen doen wat ze willen?

Hoe groot is eigenlijk uw invloed door het meedoen aan verkiezingen?

1 REACTIE

  1. Voetbal appelleert blijkbaar aan voor een groot deel aan dezelfde segmenten van de bevolking als populariteit zoekende politici. De politicus kijkt vermoedelijk naar de invloed die hij met door hem gestolen belastinggelden kan uitoefenen op zijn populariteit en komt tot de conclusie dat een euro besteed aan voetbal meer electorale steun oplevert dan een euro gespendeerd aan educatie of voor de massa visueel weinig aanrekkelijke opgravingen in Milete , Kaunos of Sardes. Vandaar een overvloed aan voetbal en andere schouwspelen, waar men zich kan verlustigen in de reacties van het grote beest. ( to mega tremma)

Comments are closed.