In Engeland wordt Premier Tony Blair aan de tand gevoeld over zijn verhalen over massavernietigingswapens waarmee hij de oorlog tegen Irak rechtvaardigde.
In Amerika worden dezelfde soort vragen, om dezelfde reden, aan de President George Bush gevraagd.

Het is positief dat Lousewies van de Laan (D66) nu aangegooid heeft dat er in Nederland ook maar eens een degelijk onderzoek gedaan moet worden naar de redenen waarom "Nederland" indertijd steun aan die oorlog heeft toegezegd.

Los ervan of we vóór of tegen die oorlog zijn, we willen wel de feiten weten. Een parlementair onderzoek juichen we dus toe.
Te meer omdat we net in de E-VRIJBRIEF van Mei-Juni een stukje publiceerden getiteld:
"POLITICI KUNNEN NIET ANDERS DAN LIEGEN" waarin we een studie aanhaalden van een Britse politicoloog die deze stelling heeft onderzocht en positief bewezen!

Bij een enquête wordt er in ieder geval dieper gegraven dan in een gewoon debat. Het wordt waarschijnlijker dat er meer waarheid boven komt. En dat willen we graag.

Of die enquête er komt, is nog een grote vraag want de politici van de grote partijen VVD en CDA voelen niets voor zo’n onderzoek. Maar die waren ook mede verantwoordelijk voor dat besluit.
Of zijn ze bang voor de waarheid?

* * * * *
Op www.libertarian.nl kunt u een gratis abonnement op de E-VRIJBRIEF aanvragen.