Op de geslaagde MeerVrijheid bijeenkomst van afgelopen zaterdag in Amsterdam maakte René van Wissen bekend dat er plannen bestaan voor het oprichten van een nieuwe stichting Frederic Bastiat.

Frederic Bastiat was een Fransman die 200 jaar geleden leefde en al een echte "libertariër" was. Ook al was dat woord toen nog niet uitgevonden..

In 2001 was het "JAAR VAN BASTIAT" mede om de 200ste verjaardag van Bastiat te vieren. Er was toen ook de Libertarische ISIL Wereldconventie in Dax, Frankrijk, in de streek waar Bastiat heeft geleefd.
Eén van zijn bekendste (kleine) boeken heet "La Loi" en dit is in veel talen vertaald. Van de Engelse vertaling, "The Law", zijn op ons kantoor nog een paar exemplaren beschikbaar. (6 euro plus verzendkosten). Als ze op zijn, overwegen we nieuwe te bestellen. Het is één van de boeken die we iedereen kunnen aanraden om te lezen.
De oudere, uitverkochte, Nederlandse vertaling hopen we binnenkort weer beschikbaar te krijgen.

Het doel van de Stichting Frederic Bastiat is het meer bekend maken van de werken van Bastiat en zijn betekenis voor de ontwikkeling van de vrijheid.. Ook andere, gelijksoortige publicaties zullen meer bekend gemaakt worden en mede door het organiseren van bijeenkomsten zal de vrijheidsfilosofie meer verbreid worden.

Mogelijk zal één van de eerste bijeenkomsten worden georganiseerd samen met het LIBERTARISCH CENTRUM en LIBERTARIAN INTERNATIONAL die overwegen de SPRING Convention in 2004(weekend 3 – 4 april) in Nederland te houden.

We zullen u op de hoogte houden.
Als u ideeën of suggesties hebt, stellen we die zeer op prijs.